Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@04:49:55 GMT

قیمت اقلام اساسی چقدرافزایش یافت

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۱۳۳۷

جدیدترین آمار منتشرشده از سوی وزارت صمت نشان می‌دهد که قیمت برخی از انواع خوراک دام و طیور، میوه، حبوبات و برنج، روغن، مرغ زنده و همچنین آهن آلات در آذرماه بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. ناطقان:  به نقل از وزارت صمت؛ از بین ۹۵ کالایی که تغییرات قیمت آن‌ها از آذر ماه سال گذشته تا آذر مشابه امسال منتشر شده، قیمت ۲۸ کالا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و قیمت آن‌ها بین دو تا بیش از ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ برابر شده است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به کنجاله سویای وارداتی است که قیمت آن در مدت یاد شده ۳۷۳.۹ درصد افزایش یافته و ۴.۷ برابر شده است و در کنار آن باید به جو خارجی و داخلی با ۱۱۷.۴ و ۱۱۴.۲ درصد و ذرت خارجی و داخلی با ۱۰۵.۱ و ۱۱۹.۷ درصد افزایش قیمت اشاره کرد؛ چراکه این کالاها نیز به عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات نیز تاثیرگذارند. قیمت مرغ زنده نیز در همین ماه با افزایش ۱۰۰.۶ درصدی نسبت به آذر پارسال به حدود ۱۷ هزار تومان رسیده است.

از اوایل آذر با وجود تعیین نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی برای هر کیلو مرغ،  قیمت این محصول در سطح خرده فروشی‌ها به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید که بعدا با عرضه مرغ تنظیم بازاری کنترل شد. البته اخیرا دوباره قیمت این محصول اوج گرفت و به حدود ۳۰ هزار تومان رسید. همچنین مرغداران درخواست افزایش قیمت را از ستاد تنظیم بازار مطرح کردند که با آن موافقت نشد و تصمیم گیری در این رابطه به بعد از ماه رمضان موکول شد.

همچنین با وجود اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بسته بندی شناسنامه دار دارای زنجیره سرد حداکثر ۳۱ هزارتومان باشد، از میانه آذر این محصول گران‌تر از نرخ مصوب عرضه شده و اول دی ماه قیمت هر شانه تخم مرغ در خرده فروشی ها به ۴۰ هزارتومان رسید و هین وضعیت همچنان ادامه دارد.  
 
در این میان ۹ کالای دیگری که قیمت آن‌ها طی یک سال بیش از دو برابر شده شامل برخی میوه،  حبوبات،  برنج و روغن است؛ به‌طوری که در آذر امسال قیمت پرتقال ۱۵۵، موز ۱۲۳.۶،  قیمت حبوبات شامل  نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، به ترتیب ۱۰۸.۱، ۱۷۷.۸، ۱۸۲.۳، ۱۱۶.۲، ۱۰۹.۷ درصد و قیمت برنج هندی و برنج تایلندی نیز ۱۷۲.۹ و ۱۲۰ درصد و حلب ۱۶ کیلویی روغن نباتی معمولی ۱۲۵.۵ درصد نسبت به آذر سال قبل افزایش یافته است.
 
بنابراین در آذر ماه امسال قیمت هر کیلو پرتقال ۱۲ هزار و ۹۰۰، موز ۲۹ هزار و ۳۰۰ تومان،  هر کیلو حبوبات شامل  نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی به ترتیب به ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان، ۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان، ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان، ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان و ۳۰ هزار و ۶۰۰ تومان و قیمت برنج هندی و برنج تایلندی به ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان و ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان و و حلب ۱۶ کیلویی روغن نباتی معمولی به ۲۵۹ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است.
 
همچنین ۱۲ کالای دیگر با افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصد در گروه آهن آلات شامل چهار نوع تیر آهن با ۱۳۱ تا ۲۹۰ درصد، دو نوع میلگرد با ۱۴۸.۸ و ۱۵۱ درصد، ورق سیاه با ۱۹۹.۳ درصد، دو نوع سیم با ۱۴۲ و ۱۵۱.۷ درصد و همچنین لاستیک پراید، پژو و سمند با ۱۰۱.۸، ۱۰۱.۴ و ۱۰۵ درصد افزایش قیمت قرار دارد.
 
۲۳ کالا بیش از ۵۰ درصد گران شدند
 
در این میان ۲۳ کالا هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها برنج پاکستانی باسماتی به ۹۸ درصد،  سبوس گندم با ۹۹، تخم مرغ با ۸۰.۸ درصد، گوشت مرغ با ۹۳.۱، شیر خام درب دامداری با ۶۵.۶ درصد، شکر بسته یندی و کیلویی با ۵۳.۸ و ۶۷.۷، قند شکسته با ۶۰.۷، تن ماهی با ۷۰.۱،  کره پاستوریزه با ۹۱.۷، روغن نیمه جامد ۵.۴ کیلویی با ۶۹.۶،  سیب با زرد با ۸۶.۳ و پیاز با ۷۰ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است؛ بنابراین در آذر امسال قیمت هر کیلو برنج پاکستانی باسماتی ۲۴ هزار و ۵۰۰،  سبوس گندم ۳۲۰۰، تخم مرغ ۱۷ هزار و ۳۰۰، گوشت مرغ ۲۴ هزار و ۶۰۰، شیر خام درب دامداری ۴۴۰۰، شکر بسته بندی و کیلویی ۸۵۰۰، قند شکسته ۱۰ هزار و ۴۰۰، تن ماهی ۲۴ هزار و ۶۵۰،  کره پاستوریزه ۸۶۰۰، روغن نیمه جامد ۵.۴ کیلویی ۵۹ هزار و ۲۰۰،  سیب ۱۳ هزار و ۵۰۰ و پیاز ۷۱۰۰ تومان شده است.
 
انواع لاستیک، سیمان، گچ سفید، لاستیک کامیون و اتوبوس،  یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی تولید داخل از جمله دیگر کالاهایی است که قیمت آن‌ها بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
 
از بین مهم‌ترین کالاهایی که در مدت یاد شده کمتر از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشتند هم می‌توان به برنج طارم اعلا و داخلی هاشمی با حدود ۴۶ رصد، ماکارونی ۷۰۰ گرمی با ۴۵.۷ درصد، سیب زمینی با ۳۰.۷ درصد،  گوشت گوسفندی و گوساله با ۲۳.۷  و ۲۵.۴ درصد، گوسفند و گوساله زنده با ۲۴.۸ و ۳۲.۴، ماست پاستوریزه ۹۰۰ گرمی و ماست ۲.۵ کیلویی کم چرب با حدود ۳۷.۱ و ۲۹.۷، شیر استریل پاکتی با ۴۰.۴، شیر بطری یک لیتری با ۲۵.۸،  پنیر ۵۲۰ گرمی با ۴۵.۳، انواع چای خارجی با ۳۸.۱ و ۳۹.۲ درصد، انواع روغن مایع با ۱۵ تا ۲۴، انواع صابون، مایع ظرفشویی و دستشویی و پودر با ۱۸ تا ۳۰ درصد، کاغذ روزنامه وارداتی با ۲۳.۶ درصد، روغن موتور با حدود ۳۰ درصد و آرد صنف و صنعت با ۲۲.۸ درصد افزایش قیمت اشاره کرد.
 
در این میان در مدت یاد شده قیمت هیچ کدام از کالاها نسبت به سال گذشته کاهش نداشته است. منبع: مشرق برچسب ها: قیمت ، اقلام اساسی ، افزایش

منبع: ناطقان

کلیدواژه: قیمت اقلام اساسی افزایش درصد افزایش قیمت ۱۰۰ درصد افزایش افزایش یافته هزار و ۲۰۰ قیمت آن ها تخم مرغ ۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز جمعه با توجه به دورنمای ادامه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یافته است. اما بی‌ثباتی اقتصاد آمریکا هر دوی این شاخص‌های نفتی را در آستانه کاهش قیمت هفتگی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 18 سنت معادل 0.22 درصد افزایش به 83 دلار و 85 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 27 سنت معادل 0.34 درصد افزایش 79 دلار و 22 سنت معامله می‌شود.

سرمایه‌گذاران نگران ادامه سیاست نرخ بالای بهره هستند که می‌تواند رشد اقتصاد آمریکا را به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا محدود کند. این در حالیست که جنگ خاورمیانه عرضه جهانی نفت را چندان تحت تاثیر قرار نداده است.

نفت برنت در آستانه 6.3 درصد کاهش قیمت هفتگی قرار دارد و نفت آمریکا هم 5.6 درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشته است. این کاهش قیمت در آستانه اجلاس بعدی ائتلاف اوپک پلاس اتفاق افتاده که از سازمان کشورهای صادر کننده نفت روسیه و متحدانش تشکیل شده است.

طبق گفته برخی منابع، اگر تقاضا برای نفت افزایش پیدا نکند، اوپک پلاس احتمالاً کاهش تولید 2.2 میلیون بشکه‌ای خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه خواهد داد. بازار در حال حاضر در حال بررسی اطلاعات اقتصادی آمریکا و نشانه‌هایی از تولید آینده این کشور است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229308 برچسب‌ها نفت

دیگر خبرها

  • توزیع اقلام‌ اساسی بین خانوارهای حادثه دیده آتش‌سوزی روستای امام زاده ابراهیم
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • قیمت لیر ترکیه امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • طلای جهانی پس رفت
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • قیمت طلا افزایش یافت