Web Analytics Made Easy - Statcounter

 این چند صباح تا پیچ تاریخی انتخابات ۱۴۰۰ و دلسردی مردم برای رای دادن، کار را آنقدر برای جناح چپ دشوار کرده است که دیگر مجالی برای ریسک و اشتباهات تشکیلاتی وجود ندارد، دیگر فرصتی برای آزمون و خطا باقی نمانده است.

اهالی اردوگاه اصلاح‌طلبی با سرعت هرچه تمام‌تر رکاب می‌زنند تا از قافله انتخابات و کاروان رقیب عقب نیفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 موضوع حتی آنقدر جدی شد که سیدمحمد خاتمی در ردای لیدری جناح چپ فرمان انتخاباتی خطاب به اصلاح‌طلبان صادر کرد و آنها را به وحدت و  برداشتن گام جدی در مسیر انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد.

خیز برای حرکت جمعی

«اصلاح طلبان علی‌رغم اینکه مشکلات ساختاری زیادی دارند ولی بالاخره برای انتخابات استراتژی مدون و تکنیک‌هایی را مدنظر قرار  می‌دهند و سعی‌شان این است که یک بحث و گفتمانی را راه اندازی کنند»  این جمله‌ای است که جواد لاریجانی به عنوان یک اصولگرا در وصف رقیب به زبان می‌آورد؛ موضوعی که در آخرین تحرکات جبهه اصلاحات برای تولد یک نهاد جایگزین برای شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان می‌توان مشاهده کرد.

نیمه بهمن‌ماه بود که فرج کمیجانی رئیس دوره‌ای جبهه‌ اصلاحات از ایجاد نهادی جدید خبر داد؛ سازوکاری که به گفته فرج کمیجانی با انتخاب ۱۵ نفر اعضای حقیقی توسط کارگروه ۹ نفره  و حضور ۳۱ حزب، اعضای ۴۶ نفره خود را تکمیل کرده است. البته این نهاد هم مانند شورایعالی سیاست‌گذاری مخالف و منتقدانی دارد و دراین میان برخی چهره‌ها مانند رسول منتجب‌نیا معتقد هستند نهاد اجماع‌ساز ادامه همان شورایعالی سیاست‌گذاری با همان ایرادات است.  

منتجب‌نیا تنها منتقد سازوکار جدید نبوده و هادی خامنه‌ای نیز به صف منتقدان اضافه شد.هادی خامنه‌ای در بیان نقد و انتقاد با منتجب‌نیا هم‌نظر است و  این سازوکار را در جهت هژمونی برای برخی اشخاص می‌داند، او می‌گوید « هر سازوکاری که به تضعیف تحزب بیانجامد،دارای اشکال است. دوستانی که مدافع توسعه سیاسی بوده‌اند، نباید با روندهای شبه دموکراتیک احزاب را تضعیف کنند و برای افراد و محافل خاص، هژمونی بسازند و از احزاب هم صرفاً به عنوان سازمان رأی استفاده کنند.» او در نهایت در جایگاه دبیرکل مجمع نیروهای خط امام مخالفت این حزب را با این سازوکار اعلام می‌کند.

حسین کمالی از اعضای این نهاد درپاسخ به برخی از این انتقادات که بیشتر رای دادن اشخاص حقیقی را نشانه می‌رود می‌گوید:«تفاوت حضور اشخاص حقیقی در این سازوکار جدید با قبلی، این است که این اشخاص حق رأی ندارند.»  این درحالی است که زهرا شجاعی از دیگر اعضای این نهاد می‌گوید:«نفس رأی دادن مسئله مهمی نیست بلکه رأی ساختن مهمتر است.»

بازگشت چریک پیر

«ما نیاز به فردی داریم مانند بهزاد نبوی که کار کشته باشد و تشکیلات  و تحزب را بشناسد» این را عبدالله ناصری از مشاوران خاتمی، یک سال بعد از تشکیل شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان به زبان می‌ آورد. حالا چند ماهی می‌شود که محمدرضا عارف سکان اداره شورایعالی را رها کرده است و حاضر نشد تا در ساز و کار جدید حضور داشته باشد البته بودنش هم چندان به کار خللی وارد نمی‌کرد و تصمیم جریان چپ باز هم همین بود که کار را به دست کاردانی چون چریک پیر اصلاحات بسپارند.

۲۶ بهمن ماه بود که کمیجانی  رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرد: اعضای ۴۶ نفره جبهه اصلاح‌طلبان ایران با حضور در حسینیه جماران ضمن تجدید میثاق با آرمان‌های بلند حضرت امام خمینی (ره)، مهندس بهزاد نبوی را به عنوان رئیس موقت جبهه اصلاح‌طلبان ایران تا تصویب آیین‌نامه داخلی این جبهه انتخاب کردند.

بهزاد نبوی  سرد و گرم سیاست را به خوبی می‌شناسد و از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود. انتخاب بهزاد نبوی برای قرار گرفتن در راس یک تشکیلات حزبی از این نظر اهمیت دارد که نه اهل سکوت طولانی مدت است و نه اهل بی‌گدار به آب زدن و مهم‌تر از همه به لحاظ سال‌های حضورش درجمع اصلاح‌طلبان مرجعیت و نفوذ قابل توجهی در میان طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبی دارد و برای همین در راستای وحدت و تصمیم واحد گرفتن با قدرت بیشتری می‌تواند عمل  کند و از سوی دیگر حرف‌شنوی از او قابل مقایسه با محمدرضا عارف نیست. آنچنان که حتی مخالفان سازوکار جدید چون صادق خرازی حضور بهزاد نبوی در رأس این سازوکار را نقطه امیدوار کننده می دانند.

تماشاچی یا قدرت تمام عیار

هر چه باشد اصلاح‌طلبان یک‌سال پیش تمامی کرسی‌های مجلس شورای اسلامی را از دست دادند و از قرار معلوم چندان هم نمی‌توانند امیدی به شورای شهر و روستاها داشته باشند اما هنوز یک نقطه‌ امید برایشان باقی مانده است و آن حفظ سنگر خیابان پاستور و ریاست جمهوری است. به هر حال تجربه در این ۴ دهه ثابت کرده است تمایل مردم به روی کار آمدن رئیس جمهوری با تفکر به روز است موضوعی که جناح راست دست کم در مواضعشان نشان داده‌اند که اهل مصالحه نیستند و با هرگونه ایجاد فضای باز چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اجتماعی مخالفند. بنابراین نیاز به کار انتخاباتی است تا ریاست جمهوری را بعد از ۸ سال همچنان در دست خود حفظ کنند. برای این اتفاقا نیز نیاز بود تا یک وحدت به معنای واقعی درون جریان اصلاحات ایجاد شود و به تبع آن لازم بود تا نقاط اختلافی رفع و رجوع شود.

اولین اختلاف نظر اصلاح‌طلبان شورایعالی سیاست‌گذاری بود که حالا نه تنها این شورای کن لم یکن تلقی شد بلکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برای مشروعیت بخشیدن به نهاد اجماع ساز به حاشیه رانده شد. آذر منصوری که به عنوان سخنگو این نهاد انتخاب شد می‌گوید: «شفافیت نهاد اجماع ساز و پاسخگویی عملکرد نهاد در قبال منتخبین نهاد، نیز از جمله مواردی بود که سعی شد به عنوان تغییرات جدی در آیین نامه جدید لحاظ شود. بحث پی‌گیری عملکرد منتخبان فعلی و پایش و ارزیابی عملکرد آنها و پرداختن جدی به مقوله فساد در ابعاد وسیع چه در کشور و رصد عملکرد کسانی که با حمایت نهاد اصلاح طلبان به نهادهای انتخابی راه خواهند یافت، نیز با حساسیت زیادی در آیین نامه جدید لحاظ شد. »

 او بیان اینکه با تشکیل نهاد اجماع ساز،فعالیت‌های شورای عالی و جبهه هماهنگی اصلاحات بلا موضوع تلقی شد،اضافه کرد: قانون احزاب را برای اینکه بتوانند در بیش از یک ائتلاف شرکت کنند، آزاد گذاشته است،ولی در عمل یک حزب نمی تواند در بیش از یک ائتلاف حضور داشته باشد. با این نگاه با شکل گیری نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان عملا فعالیت شوراها  و جبهه‌های گذشته متوقف شد.

حضور بهزاد نبوی در رأس این سازوکار نیز نقطه امیدوار کننده دیگری است که می تواند تا حد زیادی هم به بدنه رأی اصلاح طلبان پیام مثبت ارسال کند هم طیف های مختلف اصلاح طلبی را حول یک شاقول جمع کند.

به نظر می‌رسد برخلاف اسفند ۹۸ جریان اصلاحات عزمش را برای حضور تمام قدر در انتخابات جزم کرده است و نمی‌خواهد به سیاق انتخابات گذشته تماشاچی باشد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۱۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت لیبروی اسطوره‌ای به تیم ملی والیبال برزیل

لیبروی اسطوره‌ای تیم برزیل به کارد فنی تیم ملی والیبال این کشور اضافه شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم ملی والیبال برزیل در حالی برای حضور در لیگ ملت‌های 2024 آماده می‌شود که پیش از این سهمیه حضور در المپیک پاریس را کسب کرده است.

اردوی یک هفته‌ای تیم والیبال ایران در برزیل و ژاپن

برناردو رزنده، سرمربی افسانه‌ای برزیلی‌ها که پس از مسابقات انتخابی المپیک، مجددا هدایت پرافتخارترین تیم جهان را بر عهده گرفته است، کادر فنی خود را معرفی کرد که سرجینیو سانتوز، لیبرو پیشین برزیل نیز عضوی از کادر فنی است.

سرجینیو 4 مدال المپیک و 2 عنوان قهرمانی جهان را با تیم ملی برزیل در کارنامه خود دارد.

تیم‌های ملی ایران و برزیل در هفته دوم لیگ ملت‌های 2024 از ساعت 6:30 بامداد 17 خرداد در ژاپن به مصاف هم می‌روند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است
  • آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است | ویدئو
  • پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند
  • بازگشت لیبروی اسطوره‌ای به تیم ملی والیبال برزیل
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • فرماندهی که در تمامی مسئولیت‌ها موفق بود
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!