Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@12:52:40 GMT

سرمازدگی قریب الوقوع باغات چهارمحال و بختیاری

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۱۷۸۳

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه به‌علت نوسات دمایی سرما زدگی باغات دور از انتظار نیست، گفت: در سال زراعی 1397- 1398 سرمازدگی در برخی نقاط استان منجربه کاهش 50 درصدی تولید محصول شد.

 

ابراهیم شیرانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به گل‌دهی زودهنگام درختان بادام در برخی نقاط چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: باتوجه به افزایش دما در حاشیه رودخانه زاینده‌رود برخی از ارقام زودگل‌ده بادام مانند ارقام محلی، تلخه و سنگی شروع به گلدهی کردند، اما باتوجه به کاهش دما در چند روز اخیر پیش‌بینی می‌شود گلدهی درختان به تعویق بیوفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه افزایش دما در سطح کشور رخ داده است، عنوان کرد: در بیش‌تر نقاط کشور با مشکل گلدهی زودهنگام درختان مواجه هستیم، اگر در سال‌جاری شرایط افزایش دما در فصل زمستان ادامه داشته باشد، امکان دارد ارقام درختان بادام مانند مامایی و ربیع که معمولا یک هفته دیرتر نسبت به سایر ارقام محلی به گلدهی می‌رسیدند، نیز دچار سرمازدگی شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر کاهش دما شکوفه‌دهی درختان را به تاخیر می‌اندازد، در بسیاری از نقاط استان باتوجه به برودت هوا درختان به گل‌دهی نرسیده‌اند، بنابراین کاهش دما در شرایط فعلی موثر است.

شیرانی با اشاره به بارش‌های هفته گذشته در چهارمحال و بختیاری گفت: باتوجه به کاهش بارش در زمستان سال‌جاری در بسیاری از باغات استان با پدیده خشکی باغات مواجه شده بودیم، بنابراین قبل از بارش‌های اخیر اطلاعیه‌ای مبنی بر آبیاری باغات گردو توسط کشاورزان صادر شد، اما خوشبختانه این بارش‌ها تا حدودی مشکل خشکیدگی باغات را مرتفع کرد.

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید براینکه سرما زدگی باغات دور از انتظار نیست، افزود: حدود یک‌ماه از فصل زمستان باقی مانده است، نوسانات دمایی تا یک‌ماه پس از آغاز سال جدید در استان وجود دارد، بنابراین گرم شدن مجدد دما در هفته‌های آینده موجب گل‌دهی درختان می‌شود، همچنین در ماه فروردین نیز با پدیده سرمای زودرس بهاره مواجه هستیم.

وی بیان کرد: در مناطق سردسیر چهارمحال و بختیاری نوسان دمایی کمتر است و درختان تحرکی برای شکوفه دادن نداشته‌اند، همچنین ارقام دیر گل‌ده مانند بادام شاهرودی دیرتر از سایر ارقام به گل‌دهی می‌رسد.

شیرانی با تاکید بر اینکه در سال‌ زراعی 1398-1399 سرمازدگی خسارت چندانی را به باغات چهارمحال و بختیاری وارد نکرد، یادآور شد: اما در سال زراعی 1397- 1398 سرمازدگی در برخی نقاط استان منجربه کاهش 50 درصدی تولید محصول شد، علت این خسارت، سرمازدگی زودرس بهاره بود.

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: درختان برای گل‌دهی، نیاز سرمایی دارند، اگر این نیاز سرمایی برطرف شود، به نوعی نیاز فیزیولوژی درختان برطرف شده است و درخت به گل‌دهی می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه ارقام شاهرودی در درختان بادام نسبت به ارقام محلی 20 روز دیرتر به گل‌دهی می‌رسد، توضیح داد: این ارقام برای جلوگیری از سرمازدگی به کشاورزان توصیه می‌شود، اما معمولا به‌علت اینکه ارقام مامایی در بازار تقاضای بیش‌تری دارند و عمدتا قیمت این نوع محصول بالاتر است، کشاورزان رغبت چندانی به کشت ارقامی مانند شاهرودی ندارند.

شیرانی در پایان گفت: در نهالستان‌های چهارمحال و بختیاری ارقام دیر گل‌ده به‌همراه سایر ارقام تولید و کشت این ارقام به کشاورزان توصیه می‌شود.

برچسب ها: ابراهیم شیرانی ، سرمازدگی ، باغات لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000N24

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سرمازدگی باغات گل دهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مؤمنی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری که به مناسبت ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال ۱۳۵۳ به عنوان اولین دانشگاه در استان تأسیس شد درواقع پیش از آن در استان دانشگاه وجود نداشت.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشینه دانشگاه فنی و حرفه‌ای به سال ۱۳۴۸ بازمی‌گردد، افزود: پس از سال ۱۳۵۹ که انقلاب فرهنگی رخ داد در ساختار و محتوای درسی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تغییراتی ایجاد و در سال ۱۳۶۴ نیز این دانشگاه احیا شد؛ در سال ۱۳۶۶ نیز با عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهرکرد آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و تا مدتی پس از آن تنها یک مرکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری فعال بود اما به برکت انقلاب اسلامی امروز ۶ مرکز از مجموعه دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در استان فعالیت دارند.

مؤمنی با اشاره به وجود ۱۸۰ مرکز آموزشکده فنی و حرفه‌ای در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در تمامی استان‌های کشور وجود دارند که وظیفه آن‌ها نیز تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استان ۳۸ کد رشته محل وجود دارد که از این تعداد ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کاردانی و ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد از واحدهای درسی دانشجویان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای عملی هستند، تصریح کرد: امسال ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و طی این مدت این دانشگاه خدمات بسیار ارزنده‌ای در حوزه تربیت نیروی کار ماهر داشته چراکه بر اساس آمار موجود بخش زیادی از فارغ التحصلان این دانشگاه وارد بازار کار شده‌اند.

مؤمنی یادآور شد: امروز با توجه به وجود زیرساخت‌های مناسب در کشور برای ایجاد جهش تولید همچنین به دلیل وجود فشار اقتصادی بیگانگان و لزوم کسب توانمندی در حوزه‌های مختلف تربیت نیروی ماهر یکی از نیازهای اساسی محسوب می‌شود و دستگاهی که توانایی انجام این مأموریت را دارد دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اگر تربیت نیروهای دارای مهارت در دستور کار بگیرد بخش عمده‌ای از مشکلات اشتغال کشور برطرف خواهد شد و این موضوع یکی از اهداف دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های مهم دانشگاه فنی و حرفه‌ای این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به معنای حقیقی کلمه برقرار شود، افزود: از سال گذشته فعالیت‌هایی در راستای تحقق این امر انجام شده برای مثال تفاهم‌نامه‌هایی بین بخش‌های صنعت و دانشگاه منعقد شده است.

مؤمنی ادامه داد: در قانون ششم توسعه تکلیف قانونی برای موضوع مهارت این بود که ۳۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی هدایت شوند درحالیکه تا پایان این قانون تنها ۱۶ درصد از این امر محقق شده بود، در قانون هفتم توسعه هدایت ۴۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی در دستور کار قرار گرفته که برای تحقق آن لازم است برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم تربیت مهارت‌محور دانشجویان در تمامی دانشگاه‌ها، عنوان کرد: ایجاد نمایشگاه‌های دائمی برای به نمایش گذاشتن ایده‌ها و توانمندسازی دانشجویان، ایجاد شهر مشاغل با همکاری شهرداری و صنایع خلاق از جمله طرح‌هایی هستند که توسط این دانشگاه در حال پیگیری است و می‌تواند اثرات مثبتی برای استان به همراه داشته باشد.

نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود

وی اضافه کرد: از تاریخ ۱۶ الی ۱۹ اردیبهشت ماه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری برقرار خواهد شد و ایده‌هایی که طی یک سال توسط دانشجویان به مرحله تولید رسیده در معرض دید قرار می‌گیرند، نکته مهم این است که این محصولات مورد حمایت مرکز رشد دانشگاه قرار گرفته و در ادامه نیز برای تولید به پارک علم و فناوری استان معرفی می‌شوند.

مؤمنی تصریح کرد: «فردایی بهتر از امروز» شعار در نظر گرفته شده برای نمایشگاه توانمندی‌ها و کار در چهارمحال و بختیاری است، اهداف این نمایشگاه نیز شامل بازدید همگانی از دانشگاه، کارگاه‌ها و آموزشگاه‌ها، فروش محصولات تولید شده در مرکز رشد دانشگاه، نمایش پروژه‌های کاربردی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانشجویان می‌شود.

کد خبر 6091991

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • شهرکرد و بلداجی خنک‌ترین نقاط چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی بارش‌ها بهاری از امروز در چهارمحال و بختیاری
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری
  • پدر شهید محمد ملکپور آسمانی شد
  • نشان طلای انتخابی جام جهانی در دست ووشوکار چهارمحال و بختیاری