Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با تشدید تحریم‌ها علیه ایران و محدودیت‌های مربوط به کووید ۱۹، تجارت ایران با اتحادیه اروپا با افت شدیدتر از همیشه به کمترین سطح ممکن طی سال‌های اخیر رسید

به گزارش برنا، اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به روند 10 ساله تجارت ایران و اروپا پرداخته است. در این گزارش آمده است که تجارت کالای ایران و اتحادیه اروپا طی 10 سال اخیر با نوسانات زیادی همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این دهه تجارت ایران با این اتحادیه بالغ بر 27 میلیارد یورو بوده که حدود 17 میلیارد یورو آن صادرات ایران به اتحادیه اروپا و بیش از 10 میلیارد یورو نیز واردات این اتحادیه از ایران بوده است.

با این وجود یک سال پس از 2012 صادرات و واردات ایران با کاهش انجام شد البته افت صادرات در مقایسه با واردات بیشتر بوده است. این روند کاهشی تا سال 2013 و 2014 ادامه یافت و افت بیشتر صادارت در مقابل واردات باعث شد تراز تجاری ایران با اروپا از 6.6+ میلیارد یورو در سال 2011 به 5.2- میلیارد یورو در سال 2014 برسد که این رقم بیشترین کسری تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا طی 10 سال اخیر بوده است.

طبق این گزارش در سال‌های 2016 و 2017 صادرات و واردات کشور با افزایش همراه شد و رشد بیشتر صادرات نسبت به واردات سبب شد در سال 2017 تراز تجاری تقریبا به صفر نزدیک شود. در سال 2018 نیز با اینکه صادرات و واردات کمی نسبت به 2017 کاهش داشتند اما افت بیشتر واردات نسبت به صادرات موجب شد تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا به مازاد هر چند ناچیز 0.7 میلیارد یورویی برسد. در سال‌های 2019 و 2020 با تشدید تحریم‌ها علیه ایران و محدودیت‌های مربوط به کووید 19، تجارت ایران با اتحادیه اروپا با افت شدیدتر از همیشه به کمترین سطح ممکن طی سال‌های اخیر رسید، طی این دو سال صادرات ایران به اتحادیه اروپا به رقم بسیار ناچیزی نسبت به سال‌های قبل رسید که 0.7 میلیارد یورو در سال‌های 2019 و 2020 بود. واردات کشور نیز به این اتحادیه در سطح بسیار پایینی قرار گرفت که رقم آن 4 میلیارد یورو در سال‌های 2019 و 2020 است.

در این گزارش با اشاره به مقاصد صادراتی ایران در اتحادیه اروپا آمده است که در سال 2011 ایتالیا، اسپانیا و یونان سه مقصد اصلی ایران در اتحادیه اروپا بودند که روی هم حدود 12 میلیارد یورو از صادرات ایران در آن سال را به خود اختصاص دادند. در سال 2012 ایتالیا همچنان اولین مقصد صادراتی ایران بود اما جایگاه اسپانیا و یونان با هم تعویض شد. در سال 2013 آلمان جایگاه نخست را به خود اختصاص داد.

در سال‌های 2014 و 2015 صادرات ایران به ایتالیا رشد جزئی را تجربه کرده و این کشور به جایگاه خود به عنوان مقصد اول صادراتی ایران بازگشت و آلمان نیز در جایگاه دوم قرار گرفت. با امضای برجام در سال 2015، صادرات ایران به اتحادیه اروپا در سال 2016 امضاء شد. در این سال فرانسه جایگاه نخست مقاصد صادراتی را به خود اختصاص داد، ایتالیا و اسپانیا نیز در رده‌های بعدی قرار گرفتند. در سال‌های 2017 و 2018 ایتالیا بار دیگر به این جایگاه بازگشت. در سال 2019 با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، صادرات ایران به اتحادیه اروپا با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شد.

در سال‌های 2019 و 2020 ایران بسیاری از بازارهای صادراتی خود در اروپا را از دست داد. صادرات ایران به آلمان در مقایسه به سایر مقاصد مهم صادراتی ایران در اروپا کاهش قابل توجهی را تجربه نکرد و به عنوان اولین مقصد صادراتی ایران در اتحادیه اروپا جای گرفت. در سال 2020 هلند و ایتالیا به عنوان دومین و سومین مقاصد صادراتی در اتحادیه اروپا قرار گرفتند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا ایران تجارت تحریم ها علیه ایران هلند صادرات ایران به اتحادیه اروپا ایران با اتحادیه اروپا میلیارد یورو در سال تجارت ایران تراز تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۲۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی

مسئولان وزارت صنعت و تجارت طالبان با انتشار اطلاعیه‌ای از برگزاری دومین جلسه هماهنگی بین‌ الوزارتی کمیته اقتصادی – تجاری، صنعتی – معدنی و نفتی، با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران خبر داده‌اند.

قدرت‌الله جمال، معاون وزارت صنعت و تجارت در این نشست گفت: اکنون افغانستان از یک کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل شده است. مانند سایر کشورها صادرات دارد و در بسیاری از تولیدات به خودکفایی رسیده است. 

در ادامه این نشست جهت توسعه تجارت و آوردن سهولت‌های بیشتر در عرصه جلب و جذب سرمایه‌گذاری‌ها، روابط بانکی و رفع چالش‌ها در زمینه ترانزیت و صادرات و ایجاد منطقه آزاد صنعتی میان دوکشور تبادل‌نظر صورت گرفت و نمایندگان ادارات گزارش فعالیت‌های شان را نیز ارائه کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد