Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش سازمان اطلاعات ملی آمریکا نشان می‌دهد که هفت تن از عوامل قتل روزنامه نگار و منتقد سعودی از اعضای تیم نخبه یا همان نیروهای واکنش سریع هستند که ماموریت حفاظت از ولیعهد سعودی را برعهده دارند.

به گزارش ایسنا، نقش عوامل این یگان در کشتن جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد سعودی به تقویت یافته‌های سیا مبنی بر اینکه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان اجازه عملیات ربودن یا قتل خاشقجی را داده، کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه نیویورک تایمز این یگان را "یگان قتل عربستان" توصیف کرد و با استناد به مصاحبه‌های انجام شده با مسؤولان آمریکایی که گزارش‌های اطلاعاتی محرمانه را پیرامون کارزار نابودی مخالفان سعودی خواندند، نوشت، این تیم کارزار وحشیانه برای در هم شکستن مخالفان سعودی در داخل و خارج را اجرایی کرد.

این روزنامه نوشت، نیروهای واکنش سریع کارزار علیه مخالفان را در سال ۲۰۱۷ شروع کردند؛ سالی که بن سلمان به ولیعهدی رسید.

طبق گفته مسؤولان آمریکایی، عملیات قتل خاشقجی تنها عملیات تیم واکنش سریع نبوده بلکه این تیم ده‌ها عملیات در داخل عربستان و خارج از آن اجرایی کرده است از جمله اینکه سعودی‌های موجود در دیگر کشورهای عربی را به زور بازگرداند. همچنین به نظر می‌رسد این تیم در بازداشت و بدرفتاری با فعالان زن در حوزه حقوق بشر مانند لجین الهذلول دست داشت حتی یک زن دیگر را در سال ۲۰۱۸ بازداشت و تحت شکنجه روحی قرار داد و وادار کرد خودکشی کند.

سعود القحطانی از دستیاران ارشد ولیعهد که به عنوان مشاور رسانه‌ای در دفتر سلطنتی کار می‌کرد، مسوول این تیم بود. گزارش سیا به اظهارات القحطانی اشاره دارد که گفته تصمیمات بدون موافقت ولیعهد گرفته نمی‌شود.

این مسؤولان آمریکایی گفتند، فرمانده میدانی نیروهای واکنش سریع ماهر عبدالعزیز مطرب، افسر سازمان اطلاعات عربستان است که غالبا با ولیعهد به خارج از کشور سفر می‌کرد. نیروی دیگر در این تیم ثار غالب الحربی است که عضو گارد سلطنتی عربستان بود و در سال ۲۰۱۷ به دلیل عمل شجاعانه در جریان حمله‌ای به یکی از کاخ‌های ولیعهد ترفیع گرفت.

در گزارش سیا آمده است که این سه شخص بخشی از تیم ۲۱ نفره هستند که در قتل خاشقجی دست داشتند؛ یا دستور این کار را صادر کردند یا در این جنایت همدست بودند یا به نیابت از ولیعهد مسؤول قتل این روزنامه نگار بودند.

پس از انتشار گزارش مذکور دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا احمد حسن عسیری، نایب رئیس سابق سازمان اطلاعات عمومی عربستان و تیم واکنش سریع را در لیست مجازات قرار داد.

این وزارتخانه در واکنش به قتل خاشقجی اعطای گذرنامه به ۷۶ سعودی را ممنوع اعلام کرد. این مجازات شامل تحریم اموال و منافع افراد متهم حاضر در خاک آمریکاست.

خاشقجی که از اعضای روزنامه واشنگتن پست و مقیم ایالات متحده آمریکا بود دوم اکتبر ۲۰۱۸ داخل کنسولگری عربستان در استانبول توسط یک تیم ۱۵ نفره به قتل رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جمال خاشقجی اطلاعات آمریکا قتل خاشقجی واکنش سریع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین