Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@14:02:37 GMT

آمریکا به دنبال تحمیل هژمونی خود بر عراق و سوریه است

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۳۳۷۱

آمریکا به دنبال تحمیل هژمونی خود بر عراق و سوریه است

سفیر سابق ایران در بغداد گفت: آمریکا می‌کوشد هژمونی خود را بر دولت‌های بغداد - دمشق حاکم کند و این یکی از اهدافی است که واشنکتن از همان ابتداء دنبال آن بود.

به گزارش مشرق؛ حسن کاظمی قمی با اشاره به حمله جنگنده‌های آمریکایی به منطقه بوکمال در مرز عراق و سوریه گفت:  پنتاگون، رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا این بمباران را به نوعی با حمله اخیر علیه پایگاه آمریکایی‌ها در اقلیم کردستان عراق مرتبط کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان حمله هوایی به منطقه مرزی بوکمال  را در راستای تلافی حمله به پایگاهشان در اقلیم کردستان عراق می‌دانند. واشنگتن با انجام این حمله می‌خواهند بگوید ما مراقب هستیم، چه کسانی علیه منافع آمریکا اقدام می‌کنند و ما هم پاسخ مناسب را به آنان می‌دهیم.

سفیر سابق ایران در بغداد با اشاره به ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه حمله به پایگاه آمریکا در اقلیم کردستان عراق توسط نیروهای مقاومت صورت گرفته‌ است، اظهار داشت: این ادعا نادرست و کاذب است. نقطه‌ای که جنگنده‌های آمریکایی آن را هدف قرار داده‌اند، در مرز عراق و سوریه قرار دارد و خسارت‌هایی که به مجموعه عراق وارد شده‌ است،  این ادعا را رد می‌کند. در حقیقت،  مواضعی که عراقی داشتند، عکس آنچیزی است که آمریکایی‌ها مدعی آن هستند.

وی در پاسخ به این پرسش « هدف آمریکا از حمله به منطقه مرزی عراق و سوریه چیست؟ » گفت: آمریکا به خوبی می‌داند که منطقه مرزی بوکمال نقطه تعاملات، همکاری‌ها و رفت و آمد عراق با سوریه است. از همین نقطه مرزی یک نوع همکاری‌های اقتصادی انجام می‌شود. آمریکایی‌ها همواره به دنبال آنند که اینگونه مناطق مرزی را در کنترل خود داشته باشند.  هدف از این کنترل آن است که عراق، سوریه را تحت فشار قرار دهند و از این طریق بتوانند جلوی همکاری‌های بین دو کشور را بگیرند. آمریکا می‌کوشد هژمونی خود را بر دولت‌های بغداد - دمشق حاکم کند و این یکی از اهدافی است که واشنکتن از همان ابتداء دنبال آن بود.

این دیپلمات ایرانی با بیان اینکه گروه‌های تکفیری و تروریستی همچون داعش در مناطقی همچون بوکمال حضور داشته‌اند، گفت:  این مناطق به نوعی در رصد و کنترل آمریکایی‌ها بود. گروه های تکفیری تروریستی از بوکمال تا نزدیکی مرزهای عراق و اردن پایگاه داشته‌اند. مثلا پایگاهی که آمریکایی‌ها در منطقه « التنف» دارند، این پایگاه نقطه مرزی عراق و سوریه قرار دارد. این پایگاه هم  اکنون یکی از مراکز پرورش و تقویت گروه های تروریستی است.

کاظمی قمی  درباره حمایت آمریکا از داعش گفت: واشنگتن  تعدادی از داعشی‌هایی که دستگیر شده بودند و اختیار نیروهای کرد مخالف دولت دمشق « قسد»  بودند، آنان را به پایگاه التنف منتقل کرد تا در عملیات‌های آینده از این داعشی‌ها استفاده کنند  یا در آن بزنگاهی که کار داعش تمام بود، همین آمریکایی‌ها بودند که رهبران، فرماندهان نظامی و اطلاعاتی داعش را از تنور جنگ بیرون کشیدند  و آنان را به لیبی، افغانستان و یمن منتقل کردند. 

این کارشناس برجسته تحولات عراق با تاکید بر اینکه آمریکا به دنبال ادامه دادن به حضور نظامی خود در عراق و منطقه است، تصریح کرد: واشنگتن برای باقی ماندن در عراق دست به هر اقدامی می‌زند. شما می‌ دانید، ناتو به تازگی اعلام کرده‌ است، در نظر دارد نیروهای خود را در عراق افزایش دهد. کاخ سفید از این تصمیم استقبال کرده‌ است. مفهوم این اقدام آمریکا آن است  که می‌خواهد ، در چارچوب نیروهای ناتو به حضور نظامی خود در عراق همچنان ادامه دهد. در حقیقت، این اقدام واشنگتن  درست در نقطه مقابل مصوبه پارلمان عراق است که طی آن خواستار عقب نشینی نظامیان آمریکایی از این کشور شده‌است. هدف آمریکا این است که مصوبه پارلمان عراق را عملا لغو کند.
 
وی ادعای آمریکا برای خروج نظامیانش از منطقه غرب آسیا را نادرست خواند و گفت: حضور نظامی آمریکا در این منطقه برای تقویت مواضع سیاسی- امنیتی کاخ سفید در غرب آسیاست. این حضور سبب وارد شدن فشار به دولت‌های منطقه می‌شود و برای کشورهای غرب آسیا از جمله جمهوری  اسلامی ایران ایجاد مزاحمت می‌کند. این طبیعی است که آمریکایی‌ها بخواهند،  حضور نظامی خود را در منطقه همچنان حفظ کنند و این در حالی است که پارلمان و دولت عراق بارها  بر خروج نظامیان آمریکایی تاکید و اعلام کرده‌اند، عراقی‌ها به تنهایی می‌توانند امنیت کشورشان را تامین و با گروه‌های تروریستی مبارزه کنند.

سفیر سابق کشورمان در عراق با اشاره به اصرار واشنگتن برای تضعیف حشد شعبی گفت: این اصرار در حالی صورت می‌گیرد که حشد شعبی جزیی از نیروهای مسلح عراق است لذا تضعیف این نیرو به معنای تضعیف اقتدار ملی، قدرت دفاعی و قدرت بازدارندگی عراق به شمار می‌رود. آمریکا می‌خواهد با تضعیف حشد شعبی دولت بغداد را در حوزه دفاعی به خود وابسته کند و عراقی‌ها احساس کننند که به حضور نظامی آمریکا نیاز دارند اما  آنچه دولت، پارلمان و فراکسیون‌های سیاسی این کشور اعلام کرده‌اند،  این است که آمریکایی‌ها  باید به حضور نظامی خود در این کشور پایان دهند.

کاظمی قمی در پایان تصریح کرد: اگر واشنگتن به مصوبه پارلمان عراق مبنی بر عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از این کشور توجهی نکنند،  حتما با مقاومت مردمی روبرو خواهند شد، در این صورت مجبور است،  نیروهای خود را از عراق بیرون ببرد. همانطوری که در سال 2010 مجبور شد 160 هزار نظامی خود را از عراق خارج کنند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا پنتاگون پارلمان عراق پایگاه آمریکایی ها امریکا کاظمی قمی پایگاه التنف حسن کاظمی قمی آمریکا داعش کردستان عراق آمریکایی ها حضور نظامی خود حضور نظامی عراق و سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۳۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند