Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، آبان ماه سال ۹۸ بود که خبری به گوش همگان رسید، خبری که نمی‌توان تشخیص داد واقعیت دارد یا تنها شوخی مسئولان با شهروندان تهرانی است، شهروندانی که در این چند سال اخیر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده‌اند، به طوری که تأمین معیشت، اشتغال، تحصیل و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برایشان بیشتر شبیه یک آرزوی دست‌نیافتنی شده است، اما گفتیم آرزو! تا یادمان نرفته بگذارید بگوییم اصل خبر چه بود؟!

خبر از راه‌اندازی یک پویش تحت عنوان، «پویش شهروندی آرزو‌های تهران» بود که مقرر شده بود پایتخت‌نشینان آرزو‌های خودشان را در سامانه‌ای ثبت کنند تا مسئولان شهری به داد آن‌ها برسند، البته فکر نکنید هر آرزویی قابل تحقق برای آن‌ها است، خیر! برای آرزو هم شرایطی گذاشته بودند، یکی از این شرایط این بود که آرزو‌ها نباید شخصی باشند، باید قابل اجرا و در ارتباط با محله باشند، البته در قالب همسایگی هم بگنجد، تحقق آرزو را هم گفته بودند که ظرف ۴۵ تا ۲ ماه انجام می‌شود، اما باید گفت: به عمل کاربرآید به سخندانی نیست!

مبدع این طرح یکی از اعضای شورای شهر پنجم، زهرا نژاد بهرام بود که با این اقدام حاشیه‌هایی را برای خود ایجاد کرد؛ در این پویش آرزوهای کاربران از تعادل خاصی برخوردار نبود و به نوعی انگار تنها به پویش درد و دل مردمی تبدیل شده بود، برای مثال کاربری نوشته بود: تهران شهر آرزوها؟ دقیقاً کدام آرزو؟ آلودگی، ترافیک، بی فرهنگی، حاشیه نشینی، تورم، تکدی‌گری، مهاجرت پذیری لجام گسیخته و… سال‌ها است با ایجاد همین جذابیت‌های دروغین سیل مهاجرت به این شهر را راه انداختید  و حتی خود تهرانی‌ها از شهر آرزوهای شما فراری هستند.

دیگری معتقد بود: آخرین دستاورد شورای پنجم: با هم برای هم آرزو کنیم… اینکه در اواخر دوره، وظایف ذاتی مدیریت شهری را با منت به اسم آرزو به خورد شهروندان دهیم خجالت آور است. نگذارید تهران و رأی‌دهندگانش مضحکه عام و خاص شوند؛ البته در این میان فردی هم برای تهران آرزوی آرامش کرده بود!

نکته جالب اینجاست که مسئولان شورای شهر با وجود این وضعیت و ناراحتی مردم از این شرایط، اقدام به مرحله دوم این پویش هم کردند، زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت که گام دوم این پویش قرار بود در منطقه امیرآباد اتفاق بیفتد که با چند اتفاق همزمان شد از جمله حوادث آبان ماه، قطعی اینترنت، شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی و در ادامه هم بحران کرونا پیش آمد که سبب شد اجرای آن با مشکلاتی روبرو شود؛ او معتقد است در گام نخست این پویش که در محله یوسف آباد عملیاتی شد آرزوهایی که بیشترین لایک را خوردند بر اساس نیازهای منطقه و بررسی‌های شهرداری بودند، تبدیل به پنج پروژه شهری شدند.

لایک بیشتر؟ مگر آرزوهای مردم همچون بارگذاری پست در شبکه‌های اجتماعی است که هر کدام از آن‌ها بیشتر لایک بخورند برآورده شوند؟ آیا این یک کمپین نمایشی برای روزهای پایانی شورای شهر است؟ سوالی ایجاد می‌شود مبنی بر اینکه چرا این کمپین همچون اقدامات دیگر مدیریت شهری فراموش شد، اما حالا که شورای شهری‌ها روزهای پایانی کار خود را سپری می‌کنند، مجددا این طرح بر سر زبان‌ها افتاده است؟ 

به نظر می‌رسد رساندن جامعه به نشاط جمعی و امیدواری از وظایف شورای شهر است، اما در ابتدا باید زیرساختی برای شرکت در این پویش فراهم می‌شد و پس از آن توقع داشت که نفرات بیشتری در این پویش شرکت کنند تا جایی که ما مطلع هستیم این پویش با مشکل سایت نیز روبرو بوده است و حتی ابتدایی ترین ابزار برای شهروندان مشتاق شرکت در این پویش فراهم نبوده است.

افزون بر این، در فضای مجازی هم انتقادات و حتی اعتراضاتی نسبت به این کمپین شکل گرفته و بیشتر کاربران بر این باورند که این حرکت‌ها تنها جنبه تبلیغات انتخاباتی دارد و تبلیغاتی زودهنگام که بر اساس قانون ممنوع است، آیا پس از سه سال و نیم کار کردن در شورا، حالا باید به فکر استخراج آرزوهای شهروندان باشیم؟ به نظرتان کمی دیر نیست؟ همچنین نژاد بهرام معتقد است موضوع پویش آرزوهای تهران اتفاق مبارکی است که می‌تواند به یک اتفاق بزرگ منتهی شود.

نکته جالب‌تر این است که نژاد بهرام تأخیر در اجرای این طرح را قبول ندارد و در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که این مسئله به شورای شهر پنجم ربطی ندارد و دیر هم نشده، این کار در سال ۹۸ اجرائی شده است.

اما با اینکه بررسی ادامه این طرح با تأخیر زیادی انجام شد، اما جالب اینجاست که یکی از اعضای شورای شهر تهران عدم استقبال مردم را این طور تعبیر کرد: اینکه مردم از پرداختن به آرزوهایشان عقب نشینی کردند، نشانه این است که باید در حوزه سلامت روان کارهای بیشتری کنیم.

اینکه مردم از شما و همکارانتان انتقاد دارند و اجرای این طرح را دیر تلقی کردند، به معنی داشتن مشکل در سلامت روان است؟ قرار نیست وقتی به شعارهای انتخاباتی خودمان عمل نمی‌کنیم و مشکلات شهروندان را پشت گوش می‌اندازیم، مردم را مقصر و دارای مشکل روانی جلوه دهیم؟ گویا به نظر می‌رسد مسئولان شهری توپ خود را در زمین مردم انداخته‌اند!

شاید تحلیل سلامت و روان شهروندان با یک طرح نیم بند از شورا خیلی تحلیل درستی نباشد و شایدهای دیگر... به عنوان مثال آیا طراح یا طراحان این طرح از دیدگاه شهروندان یک نخبه به حساب می‌آیند؟ پاسخ مشخص است که این یک طرح ابتدایی و ساده است  و نیاز به تحلیل‌های مرکب شما ندارد.

سلامت روان شهروندان در گرو حل شدن برخی از مشکلات عدیده آن‌ها در زندگی روزمره و معیشتی است که از دیدگاه شما مغفول مانده است.

بیشتر بخوانید

کمپین آرزو‌ها با سامانه ۱۳۷ شهرداری متفاوت است/ «آرزویم برقی شدن پله‌های ارتباطی یوسف آباد به خیابان ولیعصر (عج) است» لایک بیشتر معیار مدیریت شهری برای بررسی مطالبات مردمی

گزارش از نوشین نثاری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمپین آرزوها شورای شهر شهرداری تهران نژاد بهرام شورای شهر آرزو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود

شهردار مشهد مقدس از راه‌اندازی سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف در مراسم امضای تفاهم‌نامه تشکیل دفتر همکاری مشترک دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد اظهار کرد: یک لحظه غفلت در شهر باعث نارضایتی و بحران می‌شود، مثلاً نشست یک خیابان در مشهد به سرعت رسانه‌ای می‌شود و همه پیگیر آن می‌شوند.

وی افزود: دانشگاه‌ها درگیر موضوعات شهری هستند و بهترین مکان برای اینکه علم به عمل برسد، مدیریت شهری است چرا که ویترین خدمات دولت است؛ امروز شهرداری مشهد بیش از ۴۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌کند و این گستردگی کار مقداری مدیریت شهری را به سمت تصمیم لحظه‌ای می‌برد و اگر از قبل برای بحران فکر شده باشد، تصمیم هم لحظه‌ای و هم علمی خواهد بود.

قلندرشریف اضافه کرد: دانشگاه در این زمینه می‌توانند کمک کند و در کنار آن خلاقیت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، در این دوره مدیریت شهری دفتر خلاقیت در شهرداری تشکیل شد که کارهای خوبی نیز انجام شده است.

شهردار مشهد مقدس افزود: ارتباط مناسب بین خلاقیت با بدنه شهرداری، ظرفیت خوبی برای همکاری دانشگاه و شهرداری به وجود آورده و این همکاری تصمیم‌گیری برای مدیریت شهری را در موقعیت‌های مختلف آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه تا امروز پژوهش‌های زیادی برای شهرداری انجام شده که عملیاتی نبوده است، گفت: اگر پایان‌نامه‌ها هدف‌دار باشند و در قالب موضوعات شناسایی شده تنظیم شوند، کار ما در شهرداری راحت‌تر خواهد شد.

قلندر شریف تصریح کرد: سامانه شمس برای شناسایی موضوعات شهرداری در حال راه‌اندازی است و همه مسائل شناسایی شده در آن ثبت می‌شود و ما هم از ایده‌ها برای حل آن‌ها استقبال می‌کنیم.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: امروز مشهد به‌عنوان دبیرخانه خلاقیت کلانشهرها تعیین شده و در حوزه هوشمندسازی و خلاقیت پیشرو است و در ارزیابی صورت گرفته رتبه اول کشور و سوم غرب آسیا در هوشمندسازی را داریم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا همه فرآیندهای خدمات شهری آنلاین شود، یادآور شد: در حال حاضر جمع‌آوری پسماند خشک، مجوزهای حمل خاک، آتش‌نشانی و … هوشمند شده است و در آینده نزدیک هم پیش‌نویس پروانه ساختمانی در لحظه صادر خواهد شد.

قلندر شریف تاکید کرد: اگر در این حوزه‌ها سریع پیش نرویم عقب می‌مانیم و این مستلزم این است که ارتباط میان شهرداری و دانشگاه شکل بگیرد و پایان‌نامه‌ها کاربردی باشد، اگر علم با تجربیات عملیاتی شهرداری ترکیب شود در آموزش دانشگاه هم تأثیرگذار است و آن را تقویت می‌کند.

وی گفت: ٢٠ کار ویژه در مدیریت شهری استخراج شده و روی آن کار می‌شود، همکاری میان دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد را می‌توان از اینجا شروع کرد، با برقراری این همکاری دانشجویان می‌توانند تأثیرگذاری کارشان را ببینند و از طرف دیگر در شهرداری، هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم کیفیت کار بالا می‌رود.

کد خبر 747677

دیگر خبرها

  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • الجزایر:کمک‌های هوایی ۰.۰۳% نیازهای غزه را برآورده می‌کند
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • راه اندازی پویش هشتگ معلم عزیزم
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت
  • راه اندازی پویش امروزِ من، بدون کیسه پلاستیکی
  • پاکسازی محدوده شهر قم از زباله‌های پلاستیکی توسط دانش آموزان