Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تغییر سبک زندگی و رشد مصرف گرایی، انواع پسماند در کمیت و کیفیت مختلف تولید می‌شود که مدیریت آن مستلزم صرف هزینه‌های فراوان و اختصاص مکان‌های وسیعی برای دفن و پردازش آنهاست بنابراین مدیریت اصولی و بهینه پسماندها واهتمام ویژه به کاهش تولید و طرح تفکیک و جداسازی انواع پسماندهای‌ تر و خشک و خطرناک و تحویل به مراکز پردازش، بازیافت و دفن اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از صنایع موجود بیشتر از اینکه به تولید مواد جدید مشغول باشند به استفاده مجدد مواد مصرف شده مشغولند. کاغذ یکی از مهم‌ترین مواد مصرفی در زندگی روزانه بشر و همچنین مواد صنعتی است تاجایی که  به کاغذ «سلطان زائدات» نیز گفته می‌شود.
برای تولید هر تن کاغذ باید ۱۷ اصله درخت را قطع کنیم که هر درخت به طور متوسط قادر است سالانه ۶ کیلوگرم دی اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل کند. بنابراین قطع درختان سبب آلودگی شدید هوا و از بین رفتن محیط زیست می‌گردد ولی با استفاده از بازیافت کاغذ و جایگزین کردن مواد اولیه غیر از چوب، نیاز به قطع درخت در حدود یک چهارم کاهش می‌یابد. علاوه براین، در فرایند تولید کاغذ از الیاف گیاهی درختان، ۴۰۰ هزار لیتر آب و ۴ هزار کیلووات برق، استفاده می‌شود.‌
در بیشترکشورها از جمله ایران استفاده از منابع جایگزین چوب و خمیر برای تولید کاغذ در دستور کار قرارگرفته که به دو مورد اشاره می‌شود:
1-باگاس (bagasse):
گاهی پسماندهای کشاورزی به ماده‌ای مزاحم و پرخرج برای تولیدکنندگان آنها تبدیل می شود که برای محیط زیست عواقب زیادی خواهد داشت در صورتی که دارای قابلیت زیادی هستند که نمی‌توان آنها را پسماند خواند.
از جمله این پسماندها باگاس یا همان تفاله نیشکر است که متأسفانه به‌دلیل نبود صنایع تبدیلی نابود و سوزانده می‌شود؛ با توجه به نابودی جنگل‌ها و کاهش سطح وسیعی از بهترین جنگل‌ها، باگاس بهترین جایگزین برای تولید کاغذ است. باگاس از ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی برتری در مقایسه با چوب پهن برگان برخوردار است و میزان سلولز آن معادل پهن برگان است و هزینه تولید یک تن کاغذ از باگاس یک هشتم هزینه تولید از چوب است؛ عدم سوزاندن و جلوگیری از آلودگی هوا و جلوگیری از قطع درختان از مزیت های آن است.
با توجه به وجود صنایع کشت و صنعت نیشکر در ایران، متأسفانه سرمایه‌گذاری کافی و اصولی برای استفاده از باگاس صورت نگرفته در صورتی که با حداقل سرمایه به سود‌آوری لازم می رسد ضمن اینکه جایگزین خوبی برای حفاظت از جنگل‌ها و کاهش استفاده از مواد چوبی است.
2- کاغذ سنگی:
همانطور که می‌دانید غنی‌ترین منابع کره زمین سنگ است و بیشتر سنگ‌ها بر پایه آهکی است. در اواخر سال 1990 یک شرکت تایوانی فرایند تولید کاغذ سنگی یا کاغذ مینرال را آغاز و اجرایی کرد و اکنون در بیش از 40 کشور اختراعاتی در همین زمینه با برندهای مختلف به ثبت رسیده و به بازار عرضه شده است. کاغذ سنگی پدیده‌ای شگفت انگیز در صنعت چاپ و تولید و سرآغاز عصرجدید در کاغذهای سازگار با محیط زیست است و با گسترش تولید آن و نباید نگران قطع درختان و اثرات مخرب آن روی محیط زیست باشیم.
اطراف ایران هم مملو از سنگ‌هایی است که پایه آهکی دارند و به همین دلیل کارخانه‌های سیمان زیادی راه‌اندازی شد؛ شاید تولید این کاغذ برای سایر کشورها به صرفه نباشد اما برای ما به صرفه است بنابراین تأمین ماده اولیه در ایران مشکلی نخواهد داشت و چون 85 درصد ماده تشکیل دهنده این کاغذ کربنات کلسیم است و فقط 15 درصد آن از مواد پلی پروپیلن و پلی اتیلن است با توجه به مشکل کمبود آب در بیشتر مناطق ایران گزینه بسیار مناسبی برای تولید کاغذ است.
مزایای تولید کاغذ سنگی:
در فرایند تولید آن آب مصرف نمی‌شود به‌طوری که صرفه‌جویی آب برای تولید یک تن کاغذ سنگی معادل مصرف آب برای 3 روز حمام گرفتن یک شخص است؛ کاملاً ضد آب بوده و کار چاپی انجام شده روی آن نیز هیچ تأثیری از مجاورت یا غوطه ور شدن در درون آب نخواهد گرفت و بویژه دربرابر پاره شدن مقاومت بیشتری دارد. در مصرف انرژی و برق بسیار صرفه‌جویی می‌گردد. نکته دیگر سازگاری کامل با ماشین‌های چاپ و بدون نیاز به امکانات اضافی است و از آن می‌توان در تولید لیبل‌های ضد آب، تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی، کارتن و مقوای بسته ‌بندی، کاغذهای دیواری، کیسه‌های بسته‌بندی سیمان و تولید کاغذهای نفیس و گرانقیمت استفاده کرد.
در ایران در حال حاضر در شهر یزد یک کارخانه به تولید کاغذ سنگی از سنگ آهک با ظرفیت سالانه 5000 تن اقدام می‌کند که با توجه به نیاز سالانه کشور رقمی بسیار ناچیز بوده و لذا مستلزم راه‌اندازی شعب دیگر جهت جلوگیری از واردات و خروج ارز بویژه در شرایط اقتصادی الان و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی است بنابراین لازم است با حمایت مسئولان و تهیه بسته‌های تشویقی و حمایتی، سرمایه‌گذاران به این سمت سوق داده شوند.






 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تولید کاغذ برای تولید کاغذ سنگی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟

صنعت فولاد یک صنعت مادر است که بدلیل درآمدزایی بالا، می‌توان به عنوان یک صنعت پولساز از آن یاد کرد. در صنعت فولاد کشور ما به پیشرفت خوبی در طول این سال‌ها دست یافته‌است و امروز حتی کشور‌های اروپایی هم به فولاد ما نیاز دارند.

به گزارش نبض بازار، با خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها، صنعت فولاد کشور به یکی از منابع اصلی درآمد ارزی کشور تبدیل شد. از آنجایی که درآمد ارزی صادرات فولاد در سال‌های اخیر توانست کمک قابل‌توجهی به اقتصاد کشور در شرایط تحریمی کند، وزارت خزانه‌داری آمریکا بار‌ها و در دفعات مختلف زمانی، این صنعت را مورد تحریم قرار داد تا مانع از کاهش اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد ایران باشد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه تحریم‌های جدیدی علیه صنایع و شرکت‌های ساخت پهپاد و تامین فولاد خوزستان را اعمال کرد. حالا سئوال اینجاست که چرا آمریکا در این مقطع دست به تحریم بزرگترین شرکت فولادی کشور زد. شرکت فولاد خوزستان نامی است که در تحریم‌های اخیرآمریکا بیش از هر چیز دیگری جلب توجه کرده است.

چرایی تحریم شرکت موفق فولاد خوزستان

شرکت فولاد خوزستان بزرگترین عرضه کننده شمش فولاد و دومین قطب تولید فولاد میانی در کشور می‌باشد و یکی از بنگاه‌های پیشرو اقتصادی که در عرصه‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد حضوری فعال دارد. این شرکت با وسعت ۳/۸ کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز، مرکز استان خوزستان در جنوب غربی، کشور واقع شده است.

شرکت فولاد خوزستان پیشران مسیر توسعه و تکامل صنعت است و با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن به دست مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به بهره‌برداری رسید و علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه و موانع خارجی، به رشد تولید و توسعه شتاب گرفت و اکنون شرکت فولاد خوزستان دومین قطب تولید فولاد کشور است.

طی سی و چهار سال تلاش کارکنان و متخصصین زبردست این صنعت، طرح‌های توسعه را در فاز اول تا ۲/۴ میلیون تن و در فاز دوم تا ۳/۲ میلیون تن و هم اکنون بالای ۳/۸ میلیون تن محقق ساخته است. در پایان فاز چهارم توسعه، ظرفیت تولید شرکت فولاد خوزستان تا افق ۱۴۰۴ به ۴ میلیون تن خواهد رسید.

کارخانه فولاد خوزستان از جمله مهم‌ترین مراکز تولید کننده فولاد خام و بزرگ‌ترین مجموعه عرضه کننده شمش فولادی با هدف تولید ۳.۸ میلیون تن و صادرات ۲ میلیون تن در کشور به شمار می‌آید که نقش اساسی در برطرف کردن نیاز‌های کارخانجات مختلف به مواد اولیه ایفا می‌کند.

فولاد خوزستان جمعی از رکورد‌ها را با خود همراه کرده است رکورد‌های متعدد تولید وموفقیت‌های ویژه در صادرات و موفقیت‌های ویژه در تامین بازار‌های داخل را به طور همزمان داشته است.

عملکرد فولاد خوزستان هم مهر تأییدی بر ثبت رکورد تولید و فروش شرکت دارد، به طوری که در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۶۶ هزار ۸۵۱ میلیارد تومان فروش داشته در حالی که سال گذشته در مدت مشابه ۴۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان فروش داشته است.

فروش صادراتی ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ شرکت ۱۷ هزار و ۴۹۶ میلیارد تومان بوده که نسبت به عدد ۱۶ هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان فروش صادراتی ۱۲ ماهه سال گذشته رشدی حدود ۹ درصد داشته است. در حالی که در این مدت اقتصاد دنیا با رکود اقتصادی مواجه بوده و افت ساخت و ساز در چین به کاهش تقاضای محصولات فولادی در بازار جهانی دامن زده است. با این حال کیفیت

تولیدات فولاد خوزستان منجر شده این شرکت بتواند همچنان رشد صادرات داشته باشد و کمک کند تا رکورد تولید در شرکت ادامه یابد.

همچنین این شرکت در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲، ۴۹ هزار ۳۵۰ میلیارد تومان فروش داخلی در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۲۹ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان فروش داخلی داشته است.

این آمار حکایت از این دارد که محصولات فولاد خوزستان در بورس کالا پر تقاضا بوده‌اند. در واقع سیاست فولاد خوزستان در عرصه تولید، حضور مستمر و تأثیرگذار در بازار‌های بین‌المللی، تأمین نوردکاران داخلی و ارزآوری برای کشور است.

حجم معامله فولاد این شرکت در سه محصول شمش فولادی، اسلب و آهن اسفنجی در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ به حدود یک میلیون تن رسید که عدد قابل توجهی بود. در واقع بررسی از عملکرد فروش و تغییرات نرخ معاملاتی شمش فولاد خوزستان در بورس کالا از سال ۴ سال پیش تاکنون، نشان می‌دهد که در یک روند صعودی ملایم رشد کرده که تحت تأثیر ارتقای کیفیت محصولات شرکت بوده است.

سیاست شرکت فولاد خوزستان در عرصه تولید، حضور مستمر و تاثیرگذار در بازار‌های بین‌المللی، تامین نوردکاران داخلی و ارزآوری برای کشور است.

فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴ میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون دلار در صنعت فولاد ارزآوری داشته است. مجموعه فولاد خوزستان به واسطه موقعیت استراتژیکی که در استان خوزستان دارد توانسته ۱/۳ میلیارد دلار از این ارزآوری را به خود اختصاص دهد که نزدیک به ۳ درصد کل ارزآوری کشور محسوب می‌شود.

افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور علیرغم تحریم‌ها و ایفای نقش مهم و بی بدیل در اقتصاد کلان کشور و در اختیارگرفتن بیشترین سهم در صادرات غیرنفتی، فولاد خوزستان را به پیشران امیدآفرینی و خودکفایی کشور تبدیل نموده است. یکه تازی در تامین بازار شمش فولادی ایران، تحقق بلندپروازی‌ها در عرصه تولید و توسعه که در راه اندازی کارخانه فولادسازی شادگان و افتتاح مگامدول زمزم۳ تجلی یافت، بومی سازی چندین هزار قطعه استراتژیک صنعت فولاد با کمک شرکت‌های دانش بنیان برای اولین بار در ایران و حتی جهان، همگی نشان داد که با میدان دادن به جوانان تحصیلکرده و مهندسان و متخصصان کشورمان می‌توان تحولات بزرگ و ماندگاری را بدون حضور حتی یک کارشناس خارجی رقم زد.

شرکت فولاد خوزستان با جذب نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان، بر پایه دانش و تکنولوژی‌های جدید، یک صنعت پیشران در کشور محسوب می‌شود.

فولاد خوزستان در سال‌های اخیر با افزایش همکاری‌های خود با شرکت‌های دانش بنیان تلاش کرده است تا وابستگی خود به واردات در بخش قطعات را کاهش دهد. این در حالی است که تا قبل از این ۲۵ درصد از قیمت تمام شده به واردات اختصاص داشت که امروز این عدد به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

در واقع فولاد خوزستان با تمرکز بر این موضوع همکاری با ۳۵۰ شرکت دانش بنیان را در دستور کار قرار داد که در نتیجه این همکاری ۶ هزار سفارش به این شرکت‌ها واگذار شد. اتفاقی که علاوه بر تامین نیاز فولاد خوزستان، منجر به اشتغال زایی در شرکت‌های دانش نیان نیز شد.

فولاد خوزستان در چند سال اخیر با سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان‌ها به موفقیت‌هایی دست یافته است که توانسته در قیمت تمام شده اثر گذار باشد. اما حرکت در این مسیر می‌تواند نقش آفرینی این مجموعه را متفاوت کند.

شرکت فولاد خوزستان در میان سه صادرکننده اصلی فولاد کشور قرار دارد که در تلاش است با تامین مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سهم خود را در صنعت فولاد بیش از پیش کند. یکی از پروژه‌هایی که می‌تواند در افزایش تولید نقش مهمی ایفا کند، بهره برداری از پروژه زمزم سه است. این پروژه با هدف تامین آهن اسفنجی مورد نیاز فولاد خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.

فولاد خوزستان در پروژه زیست محیطی هم موفق عمل کرده است و در شرکت فولاد خوزستان مسئولیت پذیری اجتماعی یکی از ارزش‌های سازمانی محسوب می‌شود.

تجمیع این رکورد ها‌ی شرکت فولاد خوزستان باعث شده است فولاد خوزستان به یک کارخانه استراتژیک تبدیل شود. موضوعی که مثل خار توی چشمان ضد انقلاب قرار گرفت.

تحریم شرکت فولاد خوزستان از این حیث جنبه نمادین هم دارد که دشمن، بزرگترین خطر را استقلال و خودشکوفایی اقتصادی می‌داند.

پادزهر تحریم در دستان فولادسازان خوزستانی

فولاد خوزستان در سال‌های اخیر به نماد خودباوری و خودشکوفایی اقتصادی در کشورمان تبدیل شده که در دوران تحریم و با وجود چالش‌ها و دشواری‌های مختلف داخلی و خارجی مانند محدودیت انرژی، عوارض صادراتی و وجود رقبای قدرتمند خارجی توانسته است چراغ تولید و توسعه را در کشور روشن نگه دارد و به الگویی از پیشرفت و توسعه با چاشنی بومی سازی تبدیل شود.

حالا آمریکایی ها، هم برای التیام بخشی به زخم صهیونیست‌ها و هم از ترس گسترش دامنه تنش‌ها که منافع این کشور را نیز تهدید خواهد کرد، باز هم به گسترش تحریم‌های اقتصادی رو آورده اند.

شرکت فولاد خوزستان که پیش از این‌ها در میدان جنگ اقتصادی، لباس رزم پوشیده و تحریم‌ها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته، این بار هدف مستقیم تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است، همچنان که پیشتر هم با حمله‌ی سایبری سعی کرده بودند تا چرخ تولید و توسعه در این شرکت بزرگ فولادی متوقف شود.

گفتنی است در این سالها، تحریم‌ها نه تنها نتوانست مانع شکوفایی توان و دانش و خلاقیت فرزندان ملت در فولاد خوزستان شود بلکه رکورد‌های متعدد و متوالی در عرصه تولید، توسعه، فروش و صادرات در این شرکت را شاهد بوده ایم.

حالا قرار گرفتن در لیست تحریم‌های ایالات متحده، از یکسو نشان دهنده‌ی ترس و ضعف استراتژیک امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در واکنش به حملات جان دارِ سپاه است و از سوی دیگر نشانه‌ی شکست تحریم‌ها و فشار‌های حداکثری اقتصادی علیه ایران عزیز ماست.

خانواده فولاد خوزستان و فرزندان توانمند و خلاق و دانشمندش، حالا به خود می‌بالند که در جنگی که از فتح خرمشهر هم دشوارتر است سربلند و پرافتخار بیرون آمده اند و کاری کرده اند که دشمن هم نتوانست عصبانیت خود را از این حماسه آفرینی‌ها پنهان کند.

با وجود تمامی تحریم‌ها و کمبودها، فولادمردان خوزستان شعار "ما می‌توانیم" را به "ما توانستیم" تبدیل کردند و این مسیر را با پشتوانه مردم و رهبری ادامه خواهند داد.

دیگر خبرها

  • بازگشت به کار کارگران اخراجی شرکت پارس طبیعت سلولز گروه صنایع کاغذ پارس
  • افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند