Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خانه نصیرالدوله با دو هزار مترمربع مساحت باقی‌مانده از دوره فتحعلی‌شاه قاجار است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران به اشتباه آن‌ را به جای خانه مرحوم مدرس خرید. سپس مرداد ماه سال  ۸۸ بود که  نوه مرحوم مدرس اعلام کرد خانه نصیرالدوله اشتباهی به جای خانه مدرس خریداری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن جا بود که میراث فرهنگی تازه به تاریخچه آن پی برد.

در نهایت پس از کش و قوس بسیار در تابستان ۹۳ بخش خصوصی با قیمت ۴میلیارد تومان خانه مدرس را خریداری و با ۳ میلیارد تومان مرمت و تبدیل به موزه مدرس کرد.

خانه منسوب به نصیرالدوله به کجا رسید؟

مالک خانه نصیرالدوله نیز از بانک کشاورزی وامی گرفته و آن را پرداخت کرده بود، اما در پرداخت سود آن مشکل داشت. دادگاه بدوی و تجدید نظر به نفع مالک رای داد و دیگر لازم نبود سود آن پرداخت شود. با دستور دادگاه به دفترخانه، سند هم آزاد شد.

بیشتر بخوانید

نوروز ۱۴۰۰ سفر برویم یا نرویم؟+فیلم ۱۰ آیین تدفین عجیب در جهان + تصاویر جاذبه‌های حیرت‌انگیز اردن؛ از دره ماه تا دریای مرده‌ + تصاویر

در این بین بانک کشاورزی به دیوان عالی کشور شکایت کرد و دیوان به نفع بانک رای داد و تمام معاملات پیش از آن از جمله فروش ملک به میراث فرهنگی را ابطال کرد و به رهن بانک در آورد.

بدهی بانک در آن زمان ۳۰۰ میلیون تومان یعنی حدود یک چهارم قیمت خانه بود و میراث فرهنگی یا توان پرداخت این مبلغ را نداشت یا نخواست این پول را پرداخت و خانه را تصاحب کند.

درنهایت میراث فرهنگی استان تهران از مالک درخواست پرداخت خسارت پولی که بابت ملک داده بود را کرد که این دادگاه هم چند سالی طول کشید و دادگاه بدوی مبلغ ۲۸میلیارد تومان برآورد خسارت کرد.

 اکنون خبر‌های واصله از خانه نصیرالدوله حکایت از آن دارد که چوب‌های حائلی که میراث فرهنگی زیر سقف‌ها گذاشته از آنجا خارج شده است.  خبرنگار ما هم این موضوع را از معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران  پیگیری کرد.

مرتضی ادیب‌زاده، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران درباره رای دادگاه اظهار کرد: رای قطعی تخلیه مالک از سوی مقامات قضایی صادر شده و پرونده ما از نظر حقوقی به اتمام رسیده است.

او با اشاره به اینکه وسایل از خانه خارج شده گفت: خبری مبنی بر اینکه چوب‌های حائلی که برای مرمت بنا گذاشته شده بود و اکنون از خانه خارج شده را ما به یگان‌های حفاظت اطلاع داده ایم اما گفته اند درِ ساختمان بسته بود.

 ادیب زاده افزود: نگرانی ما از بابت مرمت بنا بوده است. کار‌هایی برای استحکام بخشی خانه انجام شد اما نتیجه بخش نبود. برای این موضوع مکاتبه‌ای با شورای دادگاه انجام داده ایم که در این هفته کار‌های نهایی آن انجام می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی آثار فرهنگی خانه نصیرالدوله میراث فرهنگی استان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت

آغاز ساخت یک شهرک جدید در جیرفت و در عرصۀ شهر باستانی معروف به «دقیانوس»، این محوطه تاریخی را در تهدید قرار داده است.

به گزارش ایسنا، جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک­‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد. در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات­‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه­‌های شمال­ غربی که مملو از قطعات سفال، تکه­‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می­‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس­‌کوچه­‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰  هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای‌ عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌­ها و دارایی­‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل­‌های آینده حفظ خواهند شد؟

بقایای شهر دقیانوس

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گورهای باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

تصویر ماهواره‌ای بخشی از بقایای شهر کهن جیرفت بقایای شهر کهن جیرفت

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت