Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@08:52:30 GMT

حمایتهای دولت سبب افزایش بازدهی جامعه عشایری شده است

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۴۷۵۶

حمایتهای دولت سبب افزایش بازدهی جامعه عشایری شده است

محمد نبوی‌فرد روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: چنین حمایتهایی از سوی دولت نه تنها موجب بازدهی بیشتر تولید و افزایش درآمد عشایر را در پی داشته بلکه همچنین در جلوگیری از مهاجرت روستاییان و عشایر به شهرها نقش بسزایی ایفا کرده است.

وی ادامه داد: تقویت و ایجاد بسترهای مناسب اقتصادی و اشتغالزایی در سطح روستاها و مناطق عشایری از برنامه‌های اصلی دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: دولت دوازدهم در این چارچوب تنها ظرف سه سال اخیر هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال تسهیلات گوناگون حمایتی به عشایر ساکن و کوچرو در سطح این استان اعطا کرده است.

وی افزود: این حجم تسهیلات مختص جامعه عشایری در خراسان رضوی از سال ۱۳۹۷ تاکنون با هدف ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از آنها در برابر خسارتهای خشکسالی و موارد مشابه پرداخت شده است.

نبوی‌فرد ادامه داد: ظرف سه سال اخیر در همین چارچوب ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات فقط از طریق ثبت‌نام و درخواست در قالب "سامانه کارا" به جامعه عشایری خراسان رضوی اعطا شد. 

وی در ادامه به عناوین خاص پرداخت تسهیلات به عشایر نیز اشاره و بیان کرد: تسهیلاتی با هدف کمک به پرواربندی دامهای عشایر خراسان رضوی با هدف افزایش کمی و کیفی دامپروری، با کارمزد ۱۰ درصد و بازپرداخت یک ساله به این قشر مولد پرداخت می‌شود. 

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: بر این اساس از محل بند ب ماده ۵۲ مربوط به تسهیلات پرواربندی ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از سال ۱۳۹۷ تاکنون به عشایر این استان اعطا شده است. 

وی افزود: این حجم تسهیلات برای پرواربندی دام، به میزان چهار برابر بیشتر از مبلغ سهمیه تعیین شده برای خراسان رضوی بود. 

نبوی‌فرد ادامه داد: افزایش چهار برابری تسهیلات پرداختی به عشایر خراسانی از محل بند ب ماده ۵۲ بخاطر اشتیاق و استقبالی صورت گرفت که این قشر برای دریافت آن نشان دادند. 

وی به دیگر عناوین پرداخت تسهیلات حمایتی از سوی دولت دوازدهم به جامعه عشایری در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات دیگر نیز برای حمایت از عشایر در برابر خسارات ناشی از خشکسالی ظرف سه سال اخیر تاکنون اعطا شده است. 

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: این تسهیلات هم از محل ماده ۱۰ و ۱۲ قانون حمایت در برابر خشکسالی، با نرخ چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله به عشایر این استان تعلق گرفت و پرداخت شد. 

عشایر تنها ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند اما تولید ۲۵ درصد مواد پروتیینی به ویژه گوشت قرمز، محصولات لبنی و همچنین ساخت و تولید ۴۰ درصد صنایع دستی کشور حاصل فعالیت این قشر است.

عشایر ایران ۲۸ درصد جمعی دام سبک کشور را در اختیار دارند.

ساختار جامعه عشایری ایران مبتنی بر ایل و عشیره است که با وجود پدیده‌های نوظهور در دنیای مدرن، همچنان بکر برجای مانده است. مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و تولیدگری همیشگی عشایر کشورمان می‌باشد که در همین ساختار پایدار باقی مانده است. 
عشایر در خراسان رضوی جمعیتی افزون بر هفت هزار و ۵۰۰ خانوار را در قالب ۳۵ طایفه تشکیل می‌دهند. 

عشایر خراسانی که ۹۹۰ هزار راس دام را در اختیار خود دارند با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن انواع فراورده‌های دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و همچنین ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل "گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش" نقشی بسزا در اقتصاد خراسان رضوی دارند. 

برچسب‌ها تسهیلات بانکی مشهد جهش تولید سازمان امور عشایر ایران اختصاصی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات بانکی مشهد جهش تولید تسهیلات بانکی مشهد جهش تولید سازمان امور عشایر ایران اختصاصی ایرنا اخبار کنکور میلیارد ریال تسهیلات عشایر خراسان رضوی جامعه عشایری امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: زنان توانمند و غیور عشایری ایل شاهسون در تولید بیش از ۳۰ نوع صنایع دستی و رشته‌های متنوع هنر صنعت بی‌بدیل نمایان و آشکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر امروز در جریان بازدید از بافته‌های زنان عشایر مغان در جعفرآباد، اظهار داشت: عشایر استان اردبیل با نام ایل شاهسون معروف است و دارای 13 هزار خانوار بوده و 5.6 دهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در کشورمان بیش از 300 رشته صنایع دستی رایج و مرسوم است که از این تعداد 30 رشته صنایع دستی ویژه مناطق عشایری ایل شاهسون است که سالانه با تولید محصولات متنوع و عرضه آن به بازار سعی می‌کنند برای خود و خانواده تأمین معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تنوع تولید محصولات صنایع دستی و اصالت آنها به حدی است که در قالب نمایشگاه‌های مختلف امکان عرضه و به نمایش گذاشتن این آثار در غرفه‌های متعدد وجود دارد.

محمدی‌ادیب افزود: ما به آموزش مؤثر و گسترده صنایع دستی در بین علاقه‌مندان جامعه عشایری راغب هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با بخش‌ها و گروه‌های مختلف داریم تا زمینه و بستر انتقال مفاهیم آموزشی در این ارتباط فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از هنرمندان و صنعتگران این حوزه حمایت می‌شود تا تولیدات خود را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: توانمندی زنان عشایر شاهسون در این بخش بی‌بدیل و بی‌نظیر است و در تولید فرش، گلیم، جاجیم، عروسک‌بافی، کیف و کفش و سایر صنایع دستی مهارت این هنرمندان توانمند عشایری را شاهد هستیم.

محمدی‌ادیب بیان کرد: در کنار نمایش آثار ارزشمند صنایع دستی عشایر، بافته‌های گران‌قیمت آنها نیز در معرض دید مخاطبان قرار گرفته تا همگان به انگشتان هنرمندانه این زنان غیور و توانمند پی برده و بستر معرفی آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی نیز به شایستگی فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، یادآور شد: در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که به میزبانی جعفرآباد برگزار شد در کنار عرضه این محصولات ارزشمند هنرمندان و صنعتگران عشایری، تلاش شد تا بازاریابی نیز در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر