Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افشای عملیات ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در اطراف دیمونا که در رسانه ای ایتالیا نیز مورد توجه قرار گرفت، موضوع ظرفیت هسته ای این  رژیم  برای اولین بار طی سالهای اخیر کمی‌برجسته شد. لوسیانا بورساتی روزنامه نگار و نویسنده کوریره دلاسرا در تحلیل با عنوان  چیزی بین ایران و ایالات متحده در حال حرکت است. اما چه اتفاقی برای دیمونا می افتد؟به بررسی مسئله هسته ای ایران  و مقایسه آن با توان رژیم صهیونیستی پرداخته و تلویحا امریکا و غرب را در خصوص تمرکز بر ایران و غفلت از این رژیم علیرغم شفافیت و گامهای  مثبت ایران سرزنش نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چیزی بین ایران و ایالات متحده در حال حرکت است. اما چه اتفاقی می افتد؟

به نظر می رسد که رقص باله دوباره شروع شده است. یک قدم به جلو ، یک قدم عقب ، یک قدم به طرف. ما در مورد ایران صحبت می‌کنیم و مذاکره بعدی که انجام می‌شود، چه کسی می داند. در روزهای اخیر برخی نشانه‌ها از طرف ایالات متحده مبنی بر اینکه آنها مایل به قبول دعوت اتحادیه اروپا برای بازگشت به نشستن دور میز با تهران و دیگر شرکای توافق هسته ای هستند که توسط ترامپ رها شده است ، تا به مصالحه ای رسیده و اختیارات بازرسی آژانس بین المللی انرژی هسته ای در ایران حفظ شود.

بازرسانی که حتی در صورت کاهش نظارت ها تا سه ماه در تهران باقی می مانند ، منتظر تصمیم واشنگتن - از تهران خواهند ماند که تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده را هنگامی‌که ایران توافق نامه را تا آخرین مرحله رعایت کرد،  لغو کنند.

در همین حال ، چه اتفاقی در دیمونا ، سایت هسته ای اسرائیل در صحرای نقب می افتد؟

جروزالم پست نیز این روزها تعجب کرده است و اخباری را ارائه داده است، همانطور که گاردین انگلیس چند روز قبل از آن خبر داده بود که تصاویر جدید ماهواره ای را نشان می دهد که نشان می دهد کارهای گسترده ای در اطراف سازه  این سایت درحال انجام است، جایی که در گذشته اسرائیل مواد شکافت پذیر را در آن ساخته بود زرادخانه هسته ای که هرگز اعلام نشده است اما وجود آن در بین متخصصان در حوزه هسته ای پذیرفته شده است.هیئت بین المللی مواد شکاف پذیر (Ipfm)  ، که گاردین به عنوان گروهی از متخصصان مستقل تعریف می‌کند ، اعلام نمودند فعالیت های در حال انجام نشان می دهد که طی دو سال گذشته تغییرات زیادی در این منطقه ایجادشده و بنظر می رسد ادامه خواهد داشت. جروزالم پست نیز  IPFM   را متهم نمود که از هدف ساخت و ساز این منطقه مطلع نیست. دفتر نخست وزیر نیز به سوالات روزنامه نگاران در این مورد پاسخ نداده است.
این تصاویر ، تغییراتی را به ابعاد حدود140*50 متر در جنوب غربی گنبد "نمادین" ساختمانی راکتور هسته ای را نشان می دهد. یک کارشناس روزنامه اسرائیلی در این خصوص اظهار داشت این امر می‌تواند یک مخزن جدید پسماند رادیواکتیو باشد. اما احتمال دیگری نیز وجود دارد که به دلایل دفاعی مرتبط است. حزب الله ، ایران و حماس در زمانهای مختلف به طور صریح یا ضمنی اعلام کرده اند که در صورت درگیری گسترده تر ، آنها می‌توانند دیمونا را هدف قرار دهند.

طبق اعلام منابع خارجی مواد لازم برای 80 تا 200 سلاح هسته ای در اختیار اسرائیل است  که در دیمونا  تولید شده است و اگر راکتور هسته ای  بعلت قدمت، دیگر عملیاتی نباشد ، این کشور دیگر نمی‌تواند برای سلاح های جدید پلوتونیوم جدید تولید کند در واقع ، راکتور دیمونا که اکنون از قدمت زیادی  برخوردار است،  برای 40 سال طراحی شده بود که بایستی تا 2003 ، بسته می‌شد، اما به لطف فن آوری‌های جدید موجود توان آن تا سال 2023 افزایش یافت. بین سالهای 2017 و 2018 ، دولت  یهود  تأیید کرد که به دنبال راهی برای تدوام آن تا سال 2043 است.

با دور شدن از این سناریوهای مبهم ، بیایید به تهران برگردیم، جایی که در عوض ، شفافیت فعالیت هسته ای آن موضوعی 10 ساله است و در جایی که جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ، فرصت برای جستجوی توییتر را از دست نداد ، دقیقاً در مورد کارهای صحرای نقب. بایدن رئیس جمهور آمریکا ، سران دولت ها و دولت های انگلیس ، آلمان و فرانسه و خود آژانس بین المللی انرژی هسته ای را خطاب قرار داده و نوشت: "اسرائیل در حال توسعه دیمونا ، تنها کارخانه تولید سلاح هسته ای در منطقه است." بسیار نگران؟ نگران هستید؟ کمی؟ می خواهید نظر دهید؟

فراتر از کنایه، این واقعیتی است که درست در همان ساعاتی که نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو اعلام کرد بازگشت به تفاهم قدیمی"راه را برای دستیابی به زرادخانه هسته ای برای ایران هموار می‌کند"، دولت ایران درحال دستیابی به مصالحه با مدیرکل بود از آژانس بین المللی انرژی هسته ای رافائل گروسی ، که دقیقاً در مورد شفافیت فعالیت های هسته ای خود شخصاً به تهران آمد، بود.

همانطور که مشخص است ، تا امروز 23 فوریه مطابق با قانونی که در ابتدای دسامبر توسط پارلمان در دست محافظه کاران تصویب شد ایران باید بازرسی‌های آژانس انرژی هسته ای را کاهش می داد - به ویژه با توقف بازرسی‌های غافلگیرانه در سایت های خود که از سال 2015 تا امروز از طریق اعمال داوطلبانه پروتکل اضافی قدرت هسته ای پیمان گسترش سلاح های هسته ای تحت نظارت قرار گرفت ، درحالیکه اسرائیل این چنین  پایبند نیست.

بر توافق حاصل شده تداوم برخی بررسی‌ها و نظارت ها درهر صورت، البته بدون بازرسی‌های غافلگیرانه، طی سه ماه آینده انجام خواهد شد. به گفته گروسی "یک نتیجه خوب و معقول"است. آژانس اتمی ایران تصریح کرده که پروتکل الحاقی و دسترسی بازرسان آژانس که در توافقنامه 2015 پیش بینی شده است ، یعنی نظارت هایی که "فراتر از پادمان‌های پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای" هستند ، به حالت تعلیق درآمده است.

با این حال ، ایران به ثبت اطلاعات برخی از فعالیت های هسته ای خود ادامه می دهد و دوربین‌های مداربسته را برای سه ماه فعال می‌گذارد. "اگر تحریم ها طی سه ماه به طور کامل برداشته شود ، ایران این اطلاعات را به آژانس منتقل می‌کند. در غیر این صورت ، اطلاعات برای همیشه حذف خواهد شد. به طور خلاصه، بازرسان در ایران باقی می مانند اما قدرت کنترل آنها کاهش یافته است. سازشی که به نظر می رسد محمد باقر قالیباف رئیس مجلس را عصبانی کرده و اعلام نمود دولت "باید به دلیل دور زدن قانون مجلس جدید عذرخواهی کند".

به طور خلاصه مهمانی  بازی دوباره شروع می‌شود. اظهارات آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه ایالات متحده، که گفت اگر ایران به مفاد برجام پایبند باشد، ایالات متحده نیز همین کار را خواهد کرد و تاکید کرد همکاری با متحدان و شرکا را ادامه خواهد داد و افزود ما همچنین به دنبال گسترش و تقویت برجام و رسیدگی به سایر زمینه‌های نگران کننده از جمله رفتار بی ثبات کننده ایران در منطقه و توسعه و تکثیر موشک های بالستیک خواهیم بود." بیانگر آن است.

اقدام مقدماتی خروج از بن بست دیده نشده، مگر بواسطه سایر سیگنال های مثبت که از جبهه‌های دیگر می آیند. مانند آزادسازی 9 میلیارد دلار ذخائر ارزی ایران که توسط بانک های کره جنوبی در اثر تحریم های آمریکا ضبط شده است ، یا این واقعیت که واشنگتن و تهران صحبت درباره آزادی احتمالی شهروندان آمریکایی بازداشت شده در ایران را آغاز کرده اند. گذشته می آموزد که دیپلماسی می‌تواند از آزادی گروگان‌ها عبور کند یا آغاز شود. به طور خلاصه ، ظاهراً بله، چیزی در حال حرکت است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: حال حرکت انرژی هسته ای ایالات متحده نشان می دهد هسته ای بین المللی نظر می رسد هسته ای چه اتفاقی سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟

دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد.

سرویس سیاست مشرق- ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید در تحلیل وقایع منطقه پس از عملیات درخشان وعده صادق دارد. پیش‌ازاین نشریه انگلیسی آی در گزارشی نوشته بود که و بایدن همه گزینه‌ها را «روی میز» نگه می‌دارد و در نظر دارد تا توافق برای جلوگیری ایران از تولید سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌جانبه در خاورمیانه را احیا کند.

این نشریه انگلیسی که به محافل دیپلماتیک در لندن نزدیک است در ادامه با اشاره به موضوع احیای برجام نوشته است که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران درازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام‌عیار در منطقه جلوگیری کند، یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.

پس از انتشار این گزارش روزنامه کویتی الجریده که مدعی انتشار اخبار محرمانه در منطقه است در خبری قابل‌توجه نوشت که ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا درباره برجام نیز آغاز شود!

البته این اخبار دو روز پس از انتشار از جانب یک مقام سیاسی در آمریکا تکذیب شده است، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جریان کنفرانس خبری و در پاسخ به پرسشی در خصوص این دست گزارش‌ها اعلام کرد که در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران ابراز نظر نکرده اما می‌بایست گفت آمریکا در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیست.

برای مهار ایران با آن‌ها گفتگو کن!

برخی آگاهان سیاسی اعتقاد دارند که انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

این گزاره شواهد قابل‌توجهی دارد؛ باوجودآنکه طرف آمریکایی باز کردن میز مذاکره با ایران را تکذیب کرده اما مدتی قبل متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا بایدن در حال بررسی مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران است یا خیر؟ اعلام کرد که دولت بایدن بر این باور است که یک مسیر دیپلماتیک بهترین راه روبه‌جلو است.

البته آمریکایی‌ها برای باز کردن کریدور گفتگو با ایران از یک سیاست پیچیده و ترکیبی استفاده کرده و مسیر ابهام را پیش می‌برند، کاخ سفید هفته قبل معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌داد در پروژه‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی همکاری کند را تمدید نکرده اما در اقدامی متقابل در باغ سبز مذاکره را نیز باز گذاشته است، این تاکتیک نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در قبال ایران افزایش فشار با راهنما زدن به‌سوی مذاکره است!

درحالی‌که آمریکا با عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای مرگ برجام را تائید کرده اما در آن‌سو در حال دادن تنفس مصنوعی بی‌نتیجه به آن است، این سیاست به معنای تمایل آمریکا به دادن مشوق جدید به ایران نیست بلکه ایجاد اتمسفری است که با تمسک به آن راهبردهای جدید بازدارندگی از جانب ایران را مهار کند.

شورای آتلانتیک در گزارشی درباره اهمیت مهار ایران با کمک سیگنال‌های برجامی نوشته است:

تنش چشمگیر بین ایران و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر پتانسیل بالایی برای اشتباه محاسباتی در فقدان کانال‌های ارتباطی مستقیم را نشان می‌دهد. اگر ایران تصمیم بگیرد وضعیت خود را به‌عنوان یک کشور دارای آستانه هسته‌ای کنار بگذارد و سیاست خود را به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای بچرخاند، این خطر حتی جدی‌تر خواهد شد. علیرغم پیام‌های گسترده‌ای که در روزهای قبل از حمله به تهران ارسال شد و از آن خواست از پاسخ مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند، ایران تصمیم گرفت سیاست مهار خود را کنار بگذارد. ایران در این مرحله به دنبال احیای بازدارندگی خود علیه اسرائیل حتی به قیمت تشدید تنش نظامی احتمالی بود.

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

تغییر در دکترین هسته‌ای ایران یکی از گزاره‌های جدید غربی‌ها برای افزایش فشارهایی است که ایران را به سوی کانال‌هایی هدایت می‌کند که خروجی آن طرح مهار است.

یکی از مهم‌ترین بازیگران در این طراحی مدیرکل آژانس است؛ رافائل گروسی در مصاحبه‌ای با دویچه وله، ضمن این ادعا که ایران نه ماه‌ها بلکه چند هفته با داشتن اورانیوم کافی برای تولید یک بمب اتمی فاصله دارد، اما این به آن معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

البته گروسی گفته است که نمی‌توان نتیجه مستقیم گرفت که ایران اکنون سلاح اتمی دارد. به‌رغم همکاری‌های ایران با آژانس، گروسی در این مصاحبه همچنین مدعی شد آژانس سطح دسترسی لازم در ایران را ندارد و به همین دلیل سؤالات زیادی مطرح است!

مدیرکل آژانس بار دیگر درباره مواردی سخن گفته که به تعبیرش «مسائل باقیمانده» نام داشته و اعلام کرده است که برای حل این موارد تمایل به سفر به ایران را دارد. به نظر می‌رسد که مدیرکل آژانس بابیان ادعاهای پرونده‌های مفتوح در سطح یک کاتالیزور برای اعمال فشار به تهران عمل می‌کند.

واقعیت آن است که در حال حاضر اقدامات آژانس چیزی بیشتر از یک مزاحمت سیاسی نبوده و ثابت‌شده است که قرار نیست قدمی در جهت حل سه موضوع فنی یعنی «حل‌وفصل موضوعات پادمانی»، «ارائه تضمین‌های ذاتی و اعتباری»، «لزوم رفع تحریم‌های بازدارنده» بردارد، ازاین‌رو در شرایط فعلی سفر گروسی به تهران بی‌معنا بوده و تا زمانی که در نقش مزاحم فعال قرار دارد گفتگوی او با مقامات ایرانی عبور از خطوط قرمز هسته‌ای محسوب می‌شود.

واقعیت آن است که دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد، همچنین اظهارنظرهای شخصی باعث تغییر در خطوط کلی نظام نیز نخواهد شد.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیاست افزایش فشار و ارائه مشوق برای خروج ایران از مدار یک تاکتیک نخ‌نما شده است و اراده ایران در کنشگری فرا منطقه‌ای با این دست اظهارات ضد ایرانی همراه با سیگنال‌های مبهم دچار خلل نخواهد شد، عملیات موشکی اخیر سپاه پاسداران نشان داد دشمنان نه قادر به درک ابعاد گوناگون صبر استراتژیک ایران هستند و نه شناختی نسبت به قواعد نهان بازدارندگی در منطقه دارند!

دیگر خبرها

  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • ادعای جدید کریمی قدوسی درباره ساخت کلاهک هسته ای /با موشک کاتیوشا که نمی توان تهدید هسته ای را پاسخ داد /حرف سِری و خاصی نزدم، آژانس هم مطلع است
  • روایت زندگی نخستین فرمانده یزدی/ پنجم اردیبهشت ماه، روز مفتضحانه‌ترین باخت نظامی ایالات متحده در تاریخ کشور ایران
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد