Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرزمین پارس و ایران باستان با بهره‌گیری از الگوی مدیریتی مختص خود نظیر سکونتگاه ها نیز ساختارمند و نظام‌مند شدند که این تمدن با سیستم فرهنگی منحصربه‌فرد فردی که داشته است، دوران پرفراز و نشیبی را در طول تاریخ گذرانده و برونداد این پیشینه تاریخی، دستاوردهایی چون الگوسازی جهانی و اشتراکات فرهنگی با دیگر کشورهای کنونی، بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاخ های حکومتی سلسله هخامنشیان در شهر پارسه معروف به تخت جمشید، یادگاری ساخته شده از ملل مختلف با مدیریت ایرانیان بوده که اکنون یک میراثی جهانی است و بهره برداری از این میراث جهانی با شناخت همه جانبه هنر و معماری پیشینیان، اهمیتی شایان توجه دارد؛ این میراث ماندگار در طول تاریخ با مداخلاتی هدفمند و غیر هدفمند مواجه بوده که در قرن اخیر و در ابتدای دهه دوم به صورت علمی مورد کاوش و اقدامات حفاظتی و پژوهشی قرار گرفت و در ادامه برای گردشگران و صنعت گردشگری این امکان فراهم شد که بهره بردار این گنجینه بشری باشند.
ورود به محوطه و عرصه جهانی این مجموعه از شهر کمتر شناخته شده و کاوش نشده پارسه می گذرد که با ساختار فیزیکی موجود این محوطه، مخاطبین ابتدا از میدان ملل و بعد از محور اختصاصی تا به سوی پلکان ورودی تخت گاه و دروازه ملل، امتداد می‌یابد.
سیما و منظر هر عرصه ای به ویژه در بدو ورود، معرف نمادین شخصیتی آن محدوده بوده و با ویژگی های فیزیکی خود، مخاطب را به سوی مقصد اصلی که هدف حضور در آن فضا و مکان است، هدایت می کند.
منظر ورودی این محدوده باستانی که باید بیانگر هویت و تاریخ ایران و همچنین در شأن این تمدن کهن باشد، متأسفانه چهره‌ای زیبا و در خور ندارد که تصویر ذهنی مناسبی بر مخاطب خاص و عام، نتیجه نخواهد شد.
نگارنده بر این باور است که جهانیان و ایرانیان با هر فرهنگ و آداب و رسوم و همچنین با هر ادیان الهی که دارند، در گذر از این محوطه جهانی با یک سلسله مراتبی به مقصد برجسته گردشگری ایران خواهد رسید؛ با توجه به اقدامات مربوط به طراحی و اجرای گام به گام فازهای اجرایی محور اختصاصی ورودی تخت جمشید، لازم است ابتدای این مسیر که میدان ملل واقع شده، پروژه‌ای را تعریف و در گام نخست نیز یادمانی با محوریت ملل به مرحله ایده پردازی، طراحی و اجرا گذاشته شود.
مواجهه خلاقانه با برخی پروژه‌ها به نسبت موقعیت مکانی آن ها اهمیت می‌یابند و با شرایط خاصی که در هر محدوده جغرافیایی وجود دارد ‌و سعی بر آن است تا اثری پدید آورند که ویژگی‌های هویتی و همچنین تمدن و فرهنگ سرزمینی را داشته باشد.
بنای یادبود یا یادمان، نوعی معماری است که اگر به صورت فرایند محور به مرحله بهره‌برداری برسد می‌تواند با ارزش آفرینی که با تکیه بر بنیان‌های فرهنگی اجتماعی دارد معرف جایگاه حقیقی هر جامعه‌ای باشد.
ملل کلید واژه ای است که به نام میدان ابتدای محور اختصاصی در مسیر ورودی تخت جمشید، گره خورده است و طراحی یادمانی در این موقعیت مکانی می تواند بیانگر اندیشه ایرانی و نماد باورهای ملت ایران برای خود و کشورهای بین المللی دوست باشد.
یادمان ملل می‌تواند با رعایت اصول زیبایی شناسی و با بهره گیری از تفکر خلاق و نوآوری و همچنین توجه به بوم و شاخص‌های بومی که در بستر و با هماهنگی محیط پیرامونی خود دارد چه در روز و چه در شب، اثری ماندگار و میراثی ارزشمند برای امروزیان و آیندگان به عنوان منظر فرهنگی تخت‌جمشید باشد؛ همچنان که می توانیم چهره صلح دوست ایران را در سطح بین الملل، معرفی و تبلیغ کنیم.

به قلم سعید زحمت‌کشان؛‌ کارشناس معماری و فعال میراث فرهنگی

برچسب‌ها گردشگری تخت جمشید تخت جمشید مرودشت شیراز میراث فرهنگی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری تخت جمشید تخت جمشید گردشگری تخت جمشید تخت جمشید مرودشت شیراز میراث فرهنگی فارس اخبار کنکور تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار حسن شاهوارپور بیان کرد: اجرای طرح حلقه‌های صالحین در پایگاه‌های مقاومت بسیج مساجد کشور طی چند سال اخیر دستاورد‌های فراوان تربیتی داشته است.

وی ادامه داد: ده‌ها هزار نفر در رده‌های سنی مختلف در مساجد خوزستان در قالب طرح شجره طیبه صالحین سازماندهی شده است و برنامه‌های مختلف تربیتی، آموزشی و تفریحی برای این اعضا در طول سال برگزار می‌شود.

فرمانده سپاه خوزستان با تاکید بر اینکه طرح شجره طیبه صالحین موج تربیتی در همه مساجد ایجاد کرده است گفت: شهرستان دزفول با سوابق طولانی فرهنگی و فعالیت چشمگیر مساجد و جلسات قرآن یکی از شهر‌های نمونه و قابل الگوبرداری در استان و کشور است.

وی ادامه داد: تشکیل قرارگاه استانی تعلیم و تربیت در شهرستان‌ها به منظور بررسی وضعیت شبکه تربیتی مساجد شهر‌های مختلف، بازدید از فعالیت‌ها و هم اندیشی در مورد اقدام‌های آینده حلقه‌های صالحین است که نخستین نشست استانی این قرارگاه در سال جاری در دزفول برگزار شد.

سردار شاهوارپور افزود: اعضای قرارگاه تعلیم و تربیت با تشکیل پنج تیم، به طور همزمان در پنج مسجد هر شهر حاضر و ضمن بازدید از مساجد فعال و بررسی فعالیت حلقه‌های صالحین، محتوای جلسات مساجد بررسی برنامه‌های آینده هم اندیشی می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از تعدادی از مساجد دزفول در قالب قرارگاه استانی تعلیم و تربیت گفت: کار‌های بسیار خوبی در مساجد دزفول در حال انجام است و فعالیت گسترده مساجد این شهر امیدآفرین و بی نظیر است که این ظرفیت‌ها باید تقویت شود.

امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه امید و امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است، گفت: علاوه بر تلاش برای حل نقاط ضعف و مشکلات، نباید از نقاط قوت موجود غافل بود.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری وجود مسوولان همدل را از جمله نقاط قوت خوزستان دانست و ادامه داد: گره گشایی از مسایل خوزستان نیاز به کار شبانه روزی تمام دستگاه‌ها دارد.

وی با اشاره به ضرورت مردم داری و حفظ ارتباط دستگاه‌های فرهنگی به ویژه امامان جمعه افزود: امامان جمعه باید مردمی باشند و ارتباط خود با مردم را حفظ کنند.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان با تاکید بر اینکه دزفول از دیرباز در زمینه فرهنگ و علم الگو و پیشتاز بوده است گفت: تربیت علما و شخصیت‌های برجسته از جمله شیخ اعظم مرتضی انصاری از علمای بزرگ جهان اسلام و موسس فقه و اصول در دزفول نشان از غنای علمی این شهر دارد.

وی ادامه داد: حوزه علمیه دزفول در زمان نه چندان دور با داشتن اساتید و علمای برجسته و شاخص، مرجعیت علمی داشت و در بین علما زبانزد بود.

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به سابقه درخشان فعالیت جلسه‌های قرائت قرآن در دزفول افزود: آغاز فعالیت قرارگاه تعلیم و تربیت خوزستان به منظور تقویت طرح شجره طیبه صالحین از دزفول اقدامی شایسته است.

وی با بیان اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محلات باشد بیان کرد: طرح اشتغال مسجد محور در برخی استان‌های کشور آغاز شده است که باید تلاش کرد این طرح در خوزستان نیز اجرایی شود.

سالانه صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی در مساجد دزفول برگزار می‌شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این نشست با تشریح برنامه‌های متنوع قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان گفت: صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی سالانه توسط این قرارگاه در مساجد دزفول برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور با اشاره به ایجاد ۲ شبکه تربیتی و مدیریتی در قالب قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان افزود: دزفول با داشتن سوابق فرهنگی، دینی و حوزوی جزو شهرستان‌های ممتاز فرهنگی خوزستان است.

وی یکی از ویژگی‌های بارز دزفول را وجود نیروی انسانی نخبه و مستعد دانست و ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح صالحین تربیت نیروی انسانی در تزار انقلاب اسلامی است که با اقدام‌های انجام شده با رویش‌های فراوانی نسل‌های جدید در مساجد دزفول مواجه هستیم.

 

دیگر خبرها

  • ضرورت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • ضرورت ایجاد درآمدهای پایدار برای استان همدان
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • تخت ‌جمشید دوم ایران کجاست؟
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟