Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت که اجرای تعهدات برجامی از سوی آمریکا نیازی به مذاکرات ندارد و واشنگتن باید براساس قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت و توافق هسته ای به تعهدات خود عمل کند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجید تخت روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت: آمریکا همچنان قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت و توافق هسته ای را نقض کرده است و راه آسان آمریکا برای بازگشت به برجام اجرای کامل تعهدات خود در رابطه با این توافق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: دولت جو بایدن در بسیاری از مناسبات اعلام کرد که آمریکا به برجام بازخواهد گشت اما ما تا به این لحظه شاهد تغییری در سیاست های آن ها در رابطه با توافق هسته ای نبوده ایم.

تخت روانچی گفت: اجرای تعهدات برجامی آمریکا نیازی به مذاکرات ندارد، به نظر ما آمریکا باید بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام به تعهدات خود عمل کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کاهش تحریم ها را می توان بخشی از بازگشت واشنگتن به برجام تفسیر کرد گفت: برداشتن تحریم ها بخشی از توافق است و باید اجرایی شود تا ایران به طور کامل به تعهدات خود بازگردد. بنابراین لغو تحریم ها بسیار مهم است و همانطور که گفتم ما تا الان شاهد هیچگونه تحرکی از سوی آمریکا برای اجرای کامل توافق نبوده ایم.

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: چیزی که ایران و جامعه بین المللی می خواهد بازگشت آمریکا به توافقی است که در سال ۲۰۱۵ امضا کرد. واشنگتن باید تصمیم بگیرد که می خواهد به برجام پایبند باشد یا خیر و نیازی به مذاکرات برای انجام این گام وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا گام های ایران می تواند منجر به افزایش تنش شود گفت: ما تمایلی به افزایش تنش نداریم و حتی در زمان دولت ترامپ که اقدامات تحریک آمیز و تنش زا انجام می داد تمایلی به این امر نداشتیم. ایران سلاحی به منطقه ای که از آن دور است ارسال نکرد بلکه این آمریکا است که سلاح و کشتی جنگی به منطقه ما فرستاد و آن ها ۷هزار مایل با منطقه ما فاصله دارند.

تخت روانچی تاکید کرد: آمریکا تمام این اقدامات تحریک آمیز را انجام داد و شهید عزیز ما سردار سلیمانی را ترور کرد این درحالی است که ایران هیچ تمایلی به انجام عملیات تحریک آمیز ندارد .

وی تاکید کرد: گام‌هایی که ایران اتخاذ کرد نمی تواند منجر به افزایش تنش شود ، زمانی که دولت ترامپ از برجام خارج شد طرف های دیگر برجام از ما خواستند که اقدام متقابل اتخاذ نکنیم و به ما گفتند که خسارت هایی که در پی خروج واشنگتن از برجام به ما وارد شد را جبران خواهند کرد ، ما یک سال صبر کردیم اما هیچ اتفاقی رخ نداد و وعده های آن های توخالی بود. بنابراین ما هیچ گزینه دیگری نداشتیم و گام های خاصی را اتخاذ کردیم تا توازن به برجام بازگردد.

وی خاطرنشان کرد: قانونی که مجلس شورای اسلامی صادر کرد به دلیل عدم جدیت طرف های دیگر برجام در جبران خسارت و همچنین عدم آمادگی سه کشور اروپایی (آلمان،فرانسه،انگلیس) در اجرای تعهدات خود است. اقدامی که ما اتخاذ کردیم بر اساس بند ۳۶ برجام و بر اساس تعهدات ما به متن و روح برجام است.

نماینده ایران در سازمان ملل در رابطه با کاهش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: بازرسان آژانس در ایران حضور دارند و ماموریت خود را انجام می دهند و در سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران توافق خوبی انجام شد بنابراین به نظر من ما در مسیر درست حرکت می کنیم.

تخت روانچی تاکید کرد: سخن گفتن در رابطه با اینکه ایران بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را بیرون کرده است ،نادرست است، ما تصمیم گرفتیم که اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کنیم اما ما همزمان عضوی از معاهده ممنوعیت انتشار سلاح کشتارجمعی هستیم و همانطور که مسئولین ایران تاکید می کنند و مقام معظم رهبری فتوا دادند سلاح هسته ای جایی در ایران ندارد و در عقیده دفاعی ما نیست. ایران حق دارد فعالیت مسالمت آمیز هسته ای داشته باشد و ما تمام اقدامات لازم برای این مساله را انجام خواهیم داد.

وی در رابطه با میانجیگری قطر میان تهران و واشنگتن گفت: ما روابط خوبی با کشور دوست و برادر یعنی قطر داریم اما به نظر ما چیزی که اکنون نیاز است اجرای کامل تعهدات آمریکا است و این امر نیازی به میانجیگری ندارد.

مجید تخت روانچی گفت: آمریکا می داند که بهتر است هرچه سریع تر به تعهدات برجامی خود بازگردد ،بهترین راه بازگشت آمریکا به تعهدات خود است و بعد از آن ایران نیز به تعهدات کامل خود بازخواهد گشت ، در این صورت می توان در چارچوب ۱+۵ در رابطه با امور متعلق به توافق هسته ای صحبت کرد. این یک راه آسان و دیپلماتیک است و به نظر من در این صورت رسیدن به راه حل یک مساله آسان خواهد بود.

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: بعد از خروج آمریکا از برجام ما اکنون مجموعه ۱+۴ را داریم ، ما این مجموعه را داریم و نشست های خود را بر این اساس برگزار می کنیم و اگر واشنگتن می خواهد به این مجموعه بپیوندد باید به‌تعهدات خود عمل کند و تمام تحریم های ایران را بردارد. اگر این امر را ببینیم ایران به تعهدات کامل خود بازخواهد گشت و در آن صورت دیگر مجموعه ۱+۵ را خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجید تخت روانچی سازمان ملل آمریکا سیاسی ایران در سازمان ملل نیازی به مذاکرات تعهدات برجامی توافق هسته ای تعهدات خود اجرای تعهدات تخت روانچی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۸۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از جروزالم پست، چین امروز سه‌شنبه اعلام کرد که اخیراً پکن میزبانی هیئت‌هایی از دو گروه «حماس» و «فتح» را به عهده داشته است.

به گفته «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین، دو طرف برای انجام گفتگو‌های عمیق و صریح درباره پیشبرد مذاکرات آشتی گروه‌های فلسطینی، میهمان پکن بودند.

لین در ادامه افزود: نمایندگان جنبش آزادیبخش فلسطین (فتح) و جنبش مقاومت فلسطین (حماس) پیشرفت مثبتی در گفتگوهایشان داشته‌اند.

بنابر اعلام وزارت خارجه چین، دو هیئت تمایل سیاسی خود را برای تحقق آشتی از طریق مذاکره بیان و درباره ادامه گفتگو برای تحقق وحدت فلسطینی در نزدیک‌ترین زمان ممکن توافق کردند.

این وزارتخانه افزود: نمایندگان حماس و فتح به توافقی درباره ایده‌ها برای گفتگو‌های آینده دست یافتند.

چهار روز پیش که خبر برگزاری این نشست رسانه‌ای شد، «وانگ ونبین» سخنگوی ارشد وزارت خارجه چین، اعلام کرد: پکن از تقویت اقتدار حکومت ملی فلسطین و همچنین همه جناح‌های فلسطینی در راستای آشتی و افزایش همبستگی از راه گفتگو و مشورت حمایت می‌کند.

این در حالی است که واشینگتن بااحتیاط تلاش‌ها برای ادغام فتح و حماس را دنبال می‌کند؛ چراکه حامی گروه اول است و دومی را تروریست می‌داند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد که در سایه درک این واقعیت که نابودی حماس غیرممکن است، آمریکا هم ادغام فتح و حماس را به چشم یک راه‌حل می‌بیند.

این اولین بار بعد از شروع جنگ غزه است که هیئتی از حماس به چین می‌رود، اما ماه میلادی گذشته، یک مقام رسمی دولت پکن در قطر با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد.

به نظر می‌آید که به‌رغم بی‌میلی، آمریکا هم رفته‌رفته با نقش چین در حل مناقشات خاورمیانه کنار می‌آید و ظاهراً در سفر هفته گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن، یکی از موضوعات موردگفتگو این بوده است که چین چگونه می‌تواند نقشی سازنده در حل بحران‌های جهانی ازجمله مناقشه‌های خاورمیانه ایفا کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن! | تصاویر
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)