Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: بروس ریدل در بروکینگز نوشت:  آزادی فعال سعودی لوجین الحتحلول از زندان نشانه فشار خارجی بر پادشاهی در راستای رعایت حقوق بشر است، فشاری که می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. دولت بایدن در اقدامی عاقلانه خواستار پایان جنگ به رهبری عربستان در یمن شده و جلوی برخی معاملات تسلیحاتی را هم گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان بایستی علاوه بر آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در این کشور، به آزادی سایر فعالان حقوق بشر بازداشت شده به اتهامات جعلی نیز تن دهد.
به گزارش خرداد به نقل از انتخاب ، در ادامه این مطلب آمده است: جامعه بین المللی اکنون باید موضوع دیگری را در پیش بگیرد و خواستار آزادی محمد بن نایف ولیعهد سابق شود، بن نایف جرمی مرتکب نشده و تنها به دلیل رقابت با محمد بن سلمان در حبس است. محمد بن نایف جان ده‌ها یا بهتر بگوییم صدها آمریکایی را نجات داد ضمن اینکه القاعده را هم در زادگاه خودش در هم شکست. فشار واشنگتن بر رهبری سعودی درباره پرونده وی شاید اقدامی غیرمعمول باشد، اما باید هر چه سریع‌تر در دستور کار گیرد، زیرا همانطور که گفته شد نایف کمک‌های قابل توجهی در تامین امنیت آمریکا داشته است، با این اوصاف پرونده وی موضوعی ویژه‌ است. علاوه بر این‌ها، جان او به شدت در معرض خطر است.
محمد بن نایف، معروف به MBN، پسر با سابقه ترین وزیر کشور سعودی یعنی شاهزاده نایف بن عبدالعزیز است. وی قبل از آموزش در FBI و اسکاتلندیارد، در اورگان تحصیل می‌کرد. او به تدریج جایگاه پدرش را به دست گرفت. برخلاف پدرش که رابطه چندان دوستانه‌ای با آمریکایی‌ها نداشت، نایف به شدت طرفدار آمریکا بود و در زمینه مبارزه با تروریسم اقدامات مطلوبی صورت داده بود.
من اولین بار زمانی که دستیار ویژه امور خاور نزدیک و آسیای جنوبی رئیس جمهور بیل کلینتون در شورای امنیت ملی بودم با او ملاقات کردم. در طی سفری که به خاورمیانه در ماه مه 1998 انجام دادیم من معاون رئیس جمهور ال گور را در سفر به عربستان همراهی کردم. در جلساتمان در ریاض با پدر نایف و همچنین خودش ملاقات کردیم. در حالی که معاون رئیس جمهور در کنسولگری در حال آماده سازی دیدار با عبدالله ولیعهد وقت بود، مطلع شدیم که وزارت کشور حمله القاعده به کنسولگری آمریکا در جده را ناکام گذاشته است.
پس از یازده سپتامبر و حمله به عراق بود که اسامه بن لادن خواستار قیام در کشور خود علیه خاندان آل سعود شد و آمریکا را به خاطر حمایت از آنان مقصر دانست. اولین حمله بزرگ در پادشاهی در 12 مه 2003 در ریاض انجام شد. در جریان این حمله بیش از ده تروریست القاعده با خودروهای بمب گذاری شده و سلاح‌های سبک به منطقه استقرار کارشناسان نظامی خارجی که برای نیروهای مسلح سعودی کار می‌کردند، هجوم بردند. در جریان این حمله دست کم هشت آمریکایی، دو استرالیایی و چند غربی دیگر به همراه مأموران امنیتی سعودی کشته شدند. این نخستین مرحله از یکسری حملات علیه کارکنان خارجی در پادشاهی سعودی بود.
جورج تنت، مدیر وقت سیا بلافاصله برای هماهنگی نبرد علیه القاعده به ریاض پرواز کرد. تنت، نایف را نزدیکترین شریک سیا در مبارزه با القاعده و کلید شکست آن بین سال‌های 2003 و 2006 قلمداد کرد. وی نوشت: نایف مهمترین طرف صحبت من بود. یک مرد نسبتاً جوان، که ما اعتماد و احترام زیادی برایش قائلیم.برای مدت سه سال، پادشاهی عملا یک میدان جنگ بود، القاعده به اهدافی حمله کرد که حتی مقر اصلی وزارت کشور در ریاض را هم شامل می‌شد. سایر مکان‌های اتباع خارجی مورد حمله قرار گرفت تا جایی که حتی القاعده یک آمریکایی را دزدید و سپس سرش را برید. درگیری بین تروریست‌های القاعده و پلیس تقریباً در هر شهر بزرگ عربستان و بسیاری از شهرها انجام می‌شد. طی این سال‌ها حملات بیشتری به اهداف خارجی انجام شد، از جمله بزرگ‌ترین آنها حمله به کنسولگری آمریکا در جده در 6 دسامبر 2004 بود. در جریان این حمله یک دیپلمات زن جوان آمریکایی توسط تروریست‌ها اسیر شد. در این نبردها صدها نفر کشته و تعداد زیادی زخمی شدند. این طولانی ترین مبارزات خشونت آمیز بود که عربستان سعودی طی بیش از 50 سال به خود دیده بود و جدی ترین چالش داخلی برای آل سعود از زمان تأسیس دولت مدرن در سال 1902 بود. این درگیری‌ها، بیش از 30 میلیارد دلار هزینه روی دست حکام سعودی گذاشت.
محمد بن نایف علاوه بر شهرت بین المللی خود به عنوان یک مدیر برنامه ریز متبحر شناخته می‌شود. او همچنین در کشور خود به دلیل حادثه سال 2009 یک قهرمان است، در نتیجه این حادثه نزدیک بود که وی جانش را از دست بدهد. نایف در سال 2009 موافقت کرد تا با عبدالله اسیری، تروریست القاعده یمنی دیدار کند، اسیری گفته بود که اگر مستقیماً با معاون وزیر کشور سعودی دیدار کند، خودش را تحویل خواهد داد، او همچنین قول داد که اگر بتواند وزیر را رو در رو ملاقات کند، سپس می‌تواند رفقایش از جمله برادر خود، ابراهیم اسیری، بزرگترین بمب ساز القاعده را متقاعد به کنار گذاشتن حملات کند. هنگامی که این ملاقات در 27 اوت 2009 برگزار شد، اسیری خودش را منفجر و شاهزاده را زخمی کرد. ساعاتی بعد، بن نایف در تلویزیون عربستان حاضر شد تا داستان را تعریف کند. وی البته میزان جراحات را اعلام نکرد. این یکی از حداقل چهار مورد تلاش القاعده برای کشتن بن نایف بود.
او احتمالاً موفق ترین افسر اطلاعاتی در جهان عرب است. لئون پانتا، رئیس سابق سیا، وی را باهوش ترین و موفق ترین فرد در نسل خودش خوانده است. مأموران وی طراح سعودی حمله سال 1996 به پادگان ارتش آمریكا در خوبر عربستان سعودی، كه منجر به كشته شدن 19 نفر از اعضای سرویس آمریكایی شد، دستگیر کردند. ایران پشت این توطئه بود. مایک پمپئو، مدیر وقت سیا، به دلیل تلاش نایف برای در نجات جان آمریکایی‌ها، در سال 2017 به وی مدال داد. نایف همچنین نشان شجاعت فرانسه را نیز دریافت کرده است.
در آوریل 2016 ، پادشاه سعودی محمد بن سلمان را به ولیعهدی خود منصوب کرد. محمد بن سلمان، پسر پادشاه سعودی معمار جنگ فاجعه بار در یمن و قتل جمال خاشقجی است.
همین یک سال پیش، محمد بن نایف به اتهام خیانت دستگیر شد. او از آن زمان تاکنون دیده نشده و بدون هیچ تماسی با اطرافیان در حبس است. ظاهراً به او دسترسی به مراقبت‌های پزشکی یا دارو داده نشده است به همین خاطر هم ممکن است جان او در خطر باشد. دیده بان حقوق بشر گفته است که جان وی در معرض تهدید قرار دارد.
وی با هیچ فرآیند قضایی که ما سراغ داریم محاکمه نشده است. اتهام خیانت به وی بی اساس است. او در زندان است چرا که نماد مخالفت با ولیعهد بی پروا و خطرناک سعودی است. محمد بن سلمان می‌خواهد نامزد اصلی برای رهبری عربستان سعودی را از مسیر خطرناک فعلی خود حذف کرده و وی را به جایگاه شریکی مسئولیت پذیر بازگرداند. تیم بایدن، به ویژه رهبران اطلاعاتی آن باید برای آزادی بن نایف فشار بیاورند چرا که ما مدیون او هستیم. برچسب ها: شاهزاده بن نایف ، بن سلمان

منبع: خرداد

کلیدواژه: شاهزاده بن نایف بن سلمان محمد بن سلمان محمد بن نایف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت در آزادی مطلق، کبریت بی‌خطر!

به گزارش "ورزش سه" در شرایطی که دانیال اسماعیلی‌فر با حکم کمیته انضباطی بازی مقابل تیم سابقش را به دلیل محرومت از دست داد وحدت حنانوف بعد از ماه‌ها در ترکیب اصلی پرسپولیس به میدان رفت.

حنانوف که چیزی حدود یک ماه مصدوم و دور از میدان بود آخرین بار در انزلی و حدود هفت ماه پیش برای پرسپولیس در ترکیب اصلی بازی کرده و بعد از آن یک نیمکت نشین محض بود که تعداد دقایق بقیه بازی‌هایش در لیگ برتر به اندازه یک بازی نود دقیقه‌ای دیگر هم نشد.

با این وجود وحدت مقابل سپاهان فیکس شد و در شرایطی که چندان تحت فشار قرار نگرفت در فاز حمله نیز مطابق انتظار حرفی برای گفتن نداشت.

حنانوف یک نفوذ فوق العاده با پاس عالی اورونوف داشت اما با وجود کنترل عالی و پیشروی با توپ در ارسال پاس به جلو برای آل‌کثیر تعلل کرد و یک موقعیت خوب را به باد داد. در یک صحنه هم نفوذ او بی‌نتیجه ماند چرا که کنعانی زادگان به شکل عجیبی به او پاس نداد و وحدت دست خالی برگشت.

حنانوف در کارهای تدافعی نسبتا کیفیت خوبی ارائه کرد و مثل همیشه نمایش پرجوش و خروشی داشت و هم روی هوا هم زمین مسلط بود. البته او یک اشتباه هم مرتکب شد که رضا شکاری قدر آن موقعیت را ندانست.

نکته عجیب اینکه در برخی از صحنه‌های این بازی بخصوص در نیمه دوم بازیکنان سپاهان کلا قید یارگیری با حنانوف را زده بودند و این بازیکن فضای خوبی مقابل خود می‌دید اما توان حمله و کارهای ترکیبی را نداشت و در فاز حمله یک کبریت بی‌خطر به نظر می‌رسید.
سرانجام وحدت در دقایق پایانی بازی تعویض شد و جای خود را به فرشاد فرجی داد که زمان چندانی برای خودنمایی در اختیار نداشت و تیمش هم ده نفره بود.

دیگر خبرها

  • محمد مهاجری: آقای نصیری! انتقادهایتان روی چشم؛ اما شاهزاده شویی چرا؟
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • وحدت در آزادی مطلق، کبریت بی‌خطر!
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • النصر 3-1 الخلیج؛ رونالدو و الهلال دوباره به هم رسیدند
  • جام پادشاهی عربستان؛ تلاش النصر برای فتح تنها جام فصل
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • اصرار چهره رسانه‌ای سعودی: ایران باید تجزیه شود!