Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@13:15:24 GMT

چراغ تئاتر اصفهان روشن شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۹۳۵۴

چراغ تئاتر اصفهان روشن شد

نمایش «آن گاه که باران استخوان‌هایت باریدن می‌گیرد» پس از تعطیلی یکساله تئاترهای استان اصفهان،‌ در تالار هنر به روی صحنه می‌رود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بیش از یکسال است که هیچ نمایشی در اصفهان به دلیل شیوع ویروس کرونا بر روی صحنه تئاترهای شهر نرفته و گرد فراموشی بر این کهنه هنر پاشیده شده است. حالا و پس از این وقفه طولانی، تالار هنر اصفهان اولین نمایش پس از بازسازی را بر روی صحنه می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایش «آن گاه که باران استخوان‌هایت باریدن می‌گیرد» به کارگردانی فرینا مهرآذر برگزیده شده تا چراغ تئاتر اصفهان را پس از یکسال روشن کند.

این نمایش حاصل بازنویسی نمایشنامه «کودک مدفون» اثر سم شپارد است و محمدعلی کاظمی، ملیحه میمنی، فریبرز ساجدی، عماد قیصری، مهدی جوانمردی و حانیه گلسرخی در آن ایفا نقش می‌کنند. «آن گاه که باران استخوان‌هایت باریدن می‌گیرد» از امروز (یکشنبه) به مدت ۱۳ شب و در ساعت ۱۸ در سالن تماشا تالار هنر بر روی صحنه می‌رود.

سعید امامی، مدیر تالار هنر اصفهان درباره این نمایش به خبرنگار ایمنا گفت: «آن گاه که باران استخوان‌هایت باریدن می‌گیرد» اولین نمایش پس از بازسازی تالار هنر همچنین اولین نمایش اجرا شده در اصفهان از بهمن‌ماه سال گذشته است. اگر ستاد مبارزه با کرونا تصمیم تازه‌ای نگیرد و مجبور به تعطیلی سالن‌ها نباشیم، این نمایش ۱۳ شب اجرا خواهد داشت.

وی با اشاره به پروتکل‌های بهداشتی اجرا، توضیح داد: حدود ۳۵ درصد ظرفیت سالن در اختیار مخاطبان قرار گرفته و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شده است. استفاده از ماسک برای مخاطبان اجباری است و پیش و پس از هر اجرا نیز سالن و صندلی‌ها به طور کامل ضدعفونی می‌شود.

امامی درباره امکان اجرای نمایش‌های دیگر در تالار هنر، اظهار کرد: تعدادی دیگری نمایش آماده شده و در مرحله تمرین هستند. در نظر داریم در ابتدای سال ۱۴۰۰ در هر دو سالن تالار هنر به صورت هم‌زمان اجرا داشته باشیم و تئاتر اصفهان رونق مجددی داشته باشد.

مدیر تالار هنر در خصوص حمایت‌های این مجموعه از تالار اصفهان در یکسال گذشته، تاکید کرد: طبق فراخوانی که پیش تر منتشر شد، مجموعاً ۲۸ کار مورد حمایت قرار گرفت، با این اتفاق بخش بزرگی از جامعه تئاتر اصفهان درگیر خواهند شد. هر کدام از این کارها در یک مرحله‌ای هستند، برخی درحال بازنویسی، برخی در حال تمرین و برخی هم منتشر مجوز از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

وی افزود: سعی خواهد شد برای تمام این گروه‌ها در شش ماهه ابتدایی سال آینده اجرا گذاشته شود. البته اجرای این نمایش‌ها بستگی به تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا و وضعیت اصفهان خواهد داشت.

کد خبر 478077

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تئاتر تئاتر اصفهان تالار هنر تالار هنر اصفهان سعید امامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تئاتر اصفهان تالار هنر روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «اسب قاتلین» از ۱۹ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت ساعت ۱۹ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است. فرزاد پریدار، این روز‌ها در نمایش «اسب قاتلین» نقش کشیش یا مانوس را بازی می‌کند.

پریدار درباره تجربه حضورش در «اسب قاتلین» به خبرنگار آنا گفت: در نسخه اصلی نمایشنامه؛ کشیشی به نام مانوس به واسطه طمع، خودش را به شیطان می‌فروشد. ولی در اجرای ما به صلاحدید کارگردان، مانوس در واقع فردی کلاهبردار است که خود را به جای کشیش جا زده است و این کار من را به عنوان بازیگر دچار چالش می‌کند، چون درواقع باید دو نقش بازی کنم، ولی وجه تمایر نقش من نسبت به بقیه نقش‌ها این است که یک تیپ را بازی می‌کنم و از آن‌جایی که من ذاتاً بازیگر تیپیکال هستم این نقش برایم جذاب است.

او ادامه داد: تماشاگر در نمایش «اسب قاتلین» با اعجاز نور، صدا و قاب‌های زیبایی روبرو می‌شود. وجه تمایز نمایش «اسب قاتلین» نسبت به نمایش‌های دیگر تغییر صحنه است، صحنه‌ها خیلی سریع و در تاریکی مطلق از این رو به آن رو می‌شوند و واقعا چیزی شبیه شعبده بازی اتفاق می‌افتد.

پریداربه اهمیت نوردر این نمایش اشاره کرد و گفت: محمد هاشم زاده کارگردانی است که کار با نور را خیلی خوب می‌فهمد و در این نمایش هم به بهترین شکل از نوراستفاده کرده و در واقع نور جزئی از بازی و بازیگر‌های اصلی این نمایش است.


او با اشاره به این‌که نمایش «اسب قاتلین» روایت خطی ندارد توضیح داد: همین موضوع باعث می‌شود تماشاگر وقتی به خانه می‌رود هم ذهنش درگیر این نمایش می‌ماند، پازل‌ها را کنار هم می‌چیند و از کشف‌های جدیدش لذت میبرد. این به چالش کشیدن فکر تماشاگر به نظر من بسیار جالب است و خیلی از مخاطبان به ما گفتند یا برایمان نوشته‌اند که این نمایش را باید چند بار دید.

این هنرمند شیرازی اجرا در تهران را برای کسانی که از استان‌ها و شهرستان‌های دیگر می‌آیند رویدادی بزرگ ارزیابی کرد و افزود: به هر حال تهران پایتخت است و هنرمندان بهتر دیده می‌شوند. مخاطبینی که در پایتخت تئاتر می‌بینند حرفه‌ای‌تر هستند، چون تئاتر‌های مختلف ازشهر‌های ایران و حتی خارج از کشور دیده اند و برای بازیگر اجرا در مقابل مخاطبی که تئاتر را می‌شناسد خیلی ارزشمند است و باعث می‌شود که بیشتر تلاش کند و در نتیجه اجرای با کیفیت تری ارائه کند.

پریدار افزود: ما هیچ سلبریتی نداریم، ولی نمایش اسب قاتلین در چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر بیشتر جوایز را کسب کرد. متاسفانه بعضی اوقات، فقط حضور سلبریتی برای مخاطبین اهمیت دارد و خیلی‌ها به تماشای آثاری که چهره‌های شناخته شده ندارد نمی‌روند، درحالی که حضور یک بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون و تئاتر؛ به تنهایی تضمین خوب بودن آن اثر نیست و همچنین ممکن است تماشای نمایشی که هیچ چهره‌ای ندارد، تماشاگر را شگفت زده کند.

این بازیگر، حضور هنرمندان شهر‌های دیگر در تهران را در ارتقا سطح تئاتر کشور بسیار موثر دانست و گفت: در تهران سطح رقابت از سایر استان‌ها بالاتر است و وقتی هنرمندان شهر‌های دیگر برای اجرا به تهران می‌آیند سعی می‌کنند به بهترین خودشان تبدیل شوند و این انگیزه‌ای است که بازیگر، تلاش کند از لحاظ تجربه اجرا ومطالعه و سواد کاری؛ سطح خود را ارتقا بدهد و از مسئولین و دست‌اندرکاران حوزه نمایش درخواست می‌کنم از پتانسیل شهرستان‌ها بیشتر استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید 
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی