Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسوی لارگانی با اشاره به معافیت‌های مالیاتی در مناطق آزاد اظهار کرد: نباید بین مصرف‌کننده در تهران و یا شهری دیگر با مصرف‌کننده در منطقه آزاد تفاوتی وجود داشته باشد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید ناصر موسوی لارگانی با اشاره به دلایل تشکیل مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد اگر رسالتی که بر دوش آن‌ها قرار گرفته بود را عملیاتی می‌کردند باید از همه معافیت‌هایی که طبق قاعده در همان دنیا وجود دارد بهره مند می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به معافیت‌های مالیاتی بر مناطق آزاد اظهار کرد: آنچه امروز مطرح است، مالیات بر ارزش افزوده است. آنچه در کمیسیون تلفیق مصوب شده است و در صحن علنی مورد عنایت نمایندگان قرار گرفته است مسئله دریافت مالیات از ارزش افزوده است. سؤال این است چرا فردی که در تهران یک نوشابه می‌نوشد باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند، اما اگر همان نوشابه را در منطقه آزاد مصرف کند نیازی به پرداخت آن ندارد؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توسعه صادرات غیر نفتی رسالت مناطق آزاد است و اگر معافیت‌هایی در نظر گرفته شده است برای جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی است تا تولیدات آن‌ها به عنوان صادرات غیر نفتی به کشور‌های دیگر ارسال شود. همچنین بستر برای ورود گردشگران خارجی فراهم شده است تا از تولیدات خریداری کنند.

وی در عین حال از اجرایی نشدن اهداف ایجاد مناطق آزاد گفت و بیان کرد: متأسفانه مناطق آزاد در حال حاضر تبدیل به محلی برای واردات شده است. شاهد هستیم برخی افراد شناسنامه افراد دیگر را برای خرید از مناطق آزاد استفاده می‌کردند تا آن کالا‌ها را در سرزمین اصلی با قیمت بیشتری به فروش برسانند.

سید محمدهادی سبحانیان عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی نیز در ادامه با اشاره به تمام گزارش‌های نظارتی که در کشور تهیه شده است، گفت: متأسفانه بر اساس این گزارش‌ها معافیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مالیات بر ارزش افزوده محلی برای فرار مالیاتی گسترده و شفاف نشدن زنجیره کالا و خدمات در کشور شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد درآمد‌های مالیاتی را در کشور کاهش می‌دهد، منجر به اتکای بیشتر کشور به درآمد‌های غیر مالیاتی یعنی نفتی می‌شود.

این اقتصاددان با یادآوری اینکه معافیت مالیاتی بر عملکرد اقتصادی همچنان باقی است، عنوان کرد: در خیلی از مناطق آزاد دنیا مالیات بر ارزش افزوده صورت می‌گیرد، زیرا مالیات بر ارزش افزوده را مصرف کننده پرداخت می‌کند. نباید فرقی بین مصرف کننده در مناطق آزاد و مصرف کننده‌ای دیگر در مشهد باشد. این مسئله از منظر عدالت باید مورد توجه قرار گرفته شود.

منبع: رادیو گفتگو

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موسوی لارگانی مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد مالیات بر ارزش افزوده مصرف کننده مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۰۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟

حسین محمد صالحی دارانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در صحن علنی مجلس، گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلات کشور معطوف به مسائل اقتصادی که در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده است.

وی با اشاره مشکلاتی از قبیل بیکاری و رشد نقدینگی در کشور افزود: از این رو مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه‌ای نسبت به این مساله داشتند و در چند سال اخیر شعارهای سال را متناسب با وضعیت اقتصادی موجود تعیین کرده‌اند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید مقام معظم رهبری به مسئولین نظام بوده تا توجه بیشتری به اجرای مسائل اقتصادی داشته باشند، گفت: به واقع مسئولین باید به صورت عملیاتی وارد کار شده و از مباحثی همچون رونق تولید حمایت کنند.

صالحی دارانی با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تاکید کرد: این لایحه با توجه به نقطه نظرات خاصی که در آن دیده شده می‌تواند گام بلندی در اقتصاد کشور بردارد. در این لایحه به خوبی مواردی در زمینه اعطای مشوق جهت سرمایه‌گذارهای خرد و همچنین اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار، پیش‌بینی شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این لایحه مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد رسیده است که می‌تواند امر مؤثری باشد؛ چرا که ما در این بخش حداقل با ۱۰ درصد کاهش مالیاتی مواجه بوده‌ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه فوق پیش‌بینی‌هایی در رابطه با جلوگیری از فرارهای مالیاتی مد نظر قرار گرفته است، تاکید کرد: اگر ما بتوانیم جلوی فرارهای مالیاتی را به درستی سد کنیم و مقداری به تادیه مالیاتی در کشور نظم و انضباط دهیم حتماً مشکلات در این بخش برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه کاهش مالیات تولید، ما را به سمت عدالت مالیاتی سوق دهد، تاکید کرد: حتماً در این شرایط مردم دلگرمی بیشتری پیدا خواهند کرد و تولید کنندگان رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.

صالحی دارانی تاکید کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با کاهش مالیات تولید و اعطای مشوق‌های هدفمند زمینه تحقق مشارکت بیشتر مردم در بخش مولد اقتصاد را فراهم خواهد کرد و در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم ضرورت دارد تا مجلس به برخی از مسائل به طور جدی‌تر ورود کرده و در بررسی و نهایی‌سازی و همچنین تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تسریع کند.

وی با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پیش از هرگونه تصویب باید به درستی اجرا شود تاکید کرد: قطعاً نظارت بر اجرای لایحه مالیات‌های مستقیم امری مهم بوده و باید در این بخش هم مسائل به درستی مدنظر قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتماً پس از تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم نمایندگان با این مسئله همراهی خواهند کرد چرا که اجرای این مسئله بسیار امری مهم است و باید نظارت بر اجرای این قانون و لایحه مد نظر قرار گرفت.

وی با اشاره به اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار در لایحه فوق اظهار کرد: همچنین اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید، اعطای معافیت مالیاتی برای شرکت‌های فعال در مناطق آزاد جهت جذب سرمایه‌گذاری از جمله مباحث این لایحه قلمداد می‌شود البته باید به این نکته اشاره کنم که ما این موارد را پیش‌تر هم داشتیم.

وی با اشاره به اعطای معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و همچنین در مناطق کمتر برخوردار اظهار کرد: به واقع این قبیل معافیت‌های مالیاتی پیش‌تر هم وجود داشته اما خیلی جدی گرفته نمی‌شد بنابراین ضرورت دارد با در نظر گرفتن لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است این گونه مسائل جدی گرفته شود تا بتوانیم برخی از مسائل در این بخش‌ها را عملیاتی تر کنیم.

وی تاکید کرد: ارائه اعطای معافیت مالیاتی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار باعث خواهد شد تا شرکت‌های دانش بنیان به سمت این مناطق سوق پیدا کرده و فعالیت خود در این مناطق را مد نظر قرار دهند. بنابراین این لایحه می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی مؤثر باشد. به واقع بسیاری از نارضایتی‌های مردم از این بابت که تادیه مالیاتی عادلانه و درست شکل نمی‌گیرد بنابراین اگر ما این مسئله را به عدالت نزدیک کنیم قطعاً مردم رضایت بیشتری در این بخش خواهند داشت.

کد خبر 6096931 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است