Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:45:49 GMT

یکدلی و تفاهم رمز دوام زندگی مشترک

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۰۴۷۴

یکدلی و تفاهم رمز دوام زندگی مشترک

ایسنا/زنجان مسئول ستاد اعتکاف کشور گفت: یکدلی و تفاهم رمز دوام زندگی مشترک است.

حجت‌الاسلام سیدعلیرضا تکیه‌ای ظهر امروز (۱۰ اسفند ماه) در جلسه گردهمایی همسران طلاب ابهر، با بیان اینکه اعتکاف یک امر آسمانی و ادیانی است که ریشه در فرهنگ ابراهیم و اسماعیل دارد، اظهار کرد: ستاد کشوری اعتکاف در کشور ۳۰ سال است که تشکیل شده و ۱۰ سال نیز هست که ستاد بین‌المللی اعتکاف در کشور شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اعتکاف مانند نماز و طواف مقدس است، تصریح کرد: خداوند به اسماعیل و ابراهیم (ع) تدارک مقدمات این امر مبارک را بخشید و هر کس که در این حوزه گامی بردارد، قداست‌افزایی و اعتبار کسب می‌کند.

مسئول ستاد اعتکاف کشور، ضمن اشاره به این مطلب که علی‌رغم همه تلاش‌ها امسال نیز به علت شیوع کرونا اعتکاف برگزار نشد، اضافه کرد: علی‌رغم برگزار نشدن حضوری این مراسم معنوی از ظرفیت فضای مجاری در این حوزه استفاده شد.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای، در ادامه به سه آیه آخر سوره تحریم گریزی زد و افزود: خداوند در این آیه مثال می‌زند برای مردمان کافر به الگوهای نادرست و ناشایست مثل زن لوط و نوح تکیه نکنند، زیرا این قبیل افراد نه تنها خود توفیق نداشتند بلکه از هم‌نشینی با افراد دارای توفیق نیز محروم بودند.

وی با تاکید بر این مطلب که زن می‌تواند الگوی خوب یا بد در جامعه باشد، متذکر شد: خداوند متعال در قرآن زن فرعون را مردمان مثال می‌زند که در زمره زنان با ایمان عالم قرار دارد و حتی اسم ایشان از اسم حضرت مریم (ع) نیز جلوتر آمده است.

مسئول ستاد اعتکاف کشور، با یادآوری این مطلب که حضرت زینب (س) یکی از بانوان تاثیرگذار در اسلام است که در واقعه عاشورا نقش‌آفرینی ایشان غیرقابل انکار است، ادامه داد: این بانوی والا مقام به قدری متاثر از واقعه کربلاست که تنها یک و نیم سال بعد این واقعه زنده بودند.

این مسئول با بیان اینکه شجاعت حضرت زینب (س) بر کسی پوشیده نیست، بیان کرد: این شجاعت به حدی است که صاحب منتخب‌الاثر می‌گوید: حضرت زینب (س) در واقعه کربلا چهار بار جان امام سجاد (ع) را نجات دادند که این چهار بار شامل آتش‌سوزی خیمه‌ها، مجلس‌بن ‌زیاد، گودی قتلگاه و مجلس یزید است.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای، با تاکید بر اینکه زنان و به ویژه مادران به قدری در زندگی افراد تاثیرگذار هستند که مادری، فرزندی مانند صدام تربیت می‌کند که جنایت‌های بی‌شماری انجام می‌دهد و مادری نیز فرزندی مانند امام خمینی (ره) تربیت می‌کند که پرچم استکبار را برمی‌چیند، گفت: زن نقش محوری در رسیدن مرد به تعالی ایفا می‌کند که جمله معروف پشت هر مرد موفق یک زن موفق است نیز، مبین این امر است.

وی با تاکید بر اینکه زندگی با طلاب سعادت است و همواره با سختی‌های همراه است، عنوان کرد: هیچ زندگی به این اندازه لذت‌بخش نیست که زن و شوهر در زندگی خود با هم تفاهم داشته و صفا و صمیمیت بر زندگی آنها حاکم باشد، زندگی که در آن مال است اما تفاهم نیست، بیشتر شبیه لجن‌زار است.

رئیس مرکزی ستاد اعتکاف کشور، با تاکید بر اینکه زنان برای مردان می‌توانند در کسوت مادر، خواهر یا همسر نمونه نقش‌آفرینی کنند، تصریح کرد: حضرت زهرا (س) و حصرت زینب کبری (س) نمونه‌ای خوب برای بانوان در زندگی است.

در ادامه این گردهمایی امام جمعه ابهر نیز، با بیان اینکه مشکلات در جامعه بشری همواره از آدم تا خاتم ادامه داشته و هنوز هم در جریان است، عنوان کرد: انسان بهشتی، صفت انسانی است که همواره نعمات را از خداوند دانسته و در مشکلات تیز شکرگذار خدا باشد.

حجت‌الاسلام جعفر رحیمی با یادآوری این مطلب که نقش زنان در تحکیم رابطه همسران غیرقابل انکار است، گفت: در گذرگاه‌های مختلف زندگی بشر، آثار عمیقی از رد پای زنان هم در زندگی‌های پایدار و هم در زندگی‌های متزلزل و فرو ریخته شده، به چشم می‌خورد. این امر خود نشان‌گر اهمیت مسئولیت خطیر زنان در عرصه حفظ، تداوم و تعادل یک رابطه ایده‌آل و مستمر در مبحث همسران است.

وی خاطرنشان کرد: در دین مبین اسلام به جایگاه و شخصیت زن توجه زیادی شده است و نقش زن در اسلام صرفا مدیریت خانواده نبوده و پهنه شخصیت او در حوزه گسترده‌تری قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها زنجان زندگی مشترک ستاد اعتكاف كشور ستاد اعتکاف کشور حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۰۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی

ما در جامعه امروزی، مادران بی‌شماری را می‌یابیم که نگران تربیت معنوی فرزندان خود، آنها را تحت آموزش‌های مختلف از این جلسه به آن جلسه و از این معلم به آن معلم می‌برند! درحالیکه الگوی اصلی در مقابل چشمان کودکان، در حقیقت خودشان هستند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، وقتی از معنویت سخن به میان می‌آید، گذر از زَبَدی که ناپایدار است و رسیدن به مغز و اصل چیزی که نفع واقعی انسان را در بر دارد، متبادر به ذهن می‌شود. در حقیقت معنویت تلاشی برای وانهادن ادراکات غیرواقعی و درک‌ زندگی واقعی است. تلاشی که به زندگی جهت می‌دهد، برای آن هدف تعیین می‌کند و مسیر انسان را به سوی تکامل رهبری می‌کند.

اما نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی چیست؟ چگونه زنان می‌توانند هم به زندگی خود و هم به اجتماع کوچک (خانواده) و اجتماع بزرگ (جامعه) معنا بخشند؟

خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگو با دکتر مژگان خان‌بابا، مشاور امور بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاد دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه، به بررسی نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی پرداخته است.

معنویت؛ تلاشی برای درک‌ زندگی واقعی

«معنوی و معنویت» منسوب به معنا، غالباً در مقابل ظاهری، مادی و صوری به کار می‌رود. واژه «معنویت» را شاید بتوان با این آیه قرآن به خوبی بیان کرد: «كَذَلِكَ یضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا ینفَعُ النَّاسَ فَیمْكُثُ فِی الْأَرْضِ» (سوره رعد؛ آیه 17) در این آیه حق ثابت و ماندنی، و باطل همچون کف روی آب، ناپایدار و زوال‌پذیر معرفی شده است. این آیه می‌تواند مقایسه ظاهر و معنا باشد.

وقتی از معنویت سخن به میان می‌آید، گذر از زَبَدی که ناپایدار است و رسیدن به مغز و اصل چیزی که نفع واقعی انسان را در بر دارد، متبادر به ذهن می‌شود. در حقیقت معنویت تلاشی برای وانهادن ادراکات غیرواقعی و درک‌ زندگی واقعی است. تلاشی که به زندگی جهت می‌دهد، برای آن هدف تعیین می‌کند و مسیر انسان را به سوی تکامل رهبری می‌کند.

اما نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی چیست؟ چگونه زنان می‌توانند هم به زندگی خود و هم به اجتماع کوچک (خانواده) و اجتماع بزرگ (جامعه) معنا بخشند؟

آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی

نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی

برای رسیدن به پاسخ این سؤالات، کافی است تنها به یکی از روایات قرآنی، آن هم روایتی که تنها در آن روایت، نام زنی به صراحت آمده است، مراجعه کنیم. داستان حضرت مریم بنت عمران، یکی از چهار زن برگزیده عالم که مادرش پس از وضع حمل از اینکه دختری زاده، نگران است: «وَ لَیسَ الذَّکَرُ کَالاُنثَی» (آل عمران/ آیه 36)

اما همین دختر چنان به تربیت معنوی خود مشغول می‌شود و از خود آغاز می‌کند که سرمشق و الگوی پیامبر خدا می‌گردد: «کُلَّمَا دَخَلَ عَلَیهَا زَکَرَیَّا المِحرابَ وَجَدَ عِندَهَا رِزقًا» (همان سوره/ آیه 37) پیامبری که خود متصل به منبع وحی است، می‌پرسد: «یَا مَریمُ اَنَّی لَکِ هَذَا» (همان آیه).

شاید این بخش از آیه همان حلقه مفقوده در جامعه زنان امروزی باشد. ما در جامعه امروزی، مادران بی‌شماری را می‌یابیم که نگران تربیت معنوی فرزندان خود، آنها را تحت آموزش‌های مختلف از این جلسه به آن جلسه و از این معلم به آن معلم می‌برند! درحالیکه الگوی اصلی در مقابل چشمان کودکان، درحقیقت خودشان هستند.

آنها غافل از اینکه شبانه‌روز توسط فرزندانشان رصد می‌شوند و فرزندان آنها با چشمانی تیزبین الگوهای زندگی خود را در مادران خود جستجو می‌کنند، به جای پرداختن به رشد معنوی خود، فرزندان را به دست کسان دیگری، خواسته یا ناخواسته می‌سپارند و از نقش اصلی خود در این فرایند کاملاً غافل می‌شوند: «یَا ایُّها الّذینَ آمَنُوا عَلیکُم اَنفُسَکم» (المائده/ 105)

در روایت حضرت مریم سلام الله علیها، هر بار حضرت زکریا علیه السلام نزد او می‌رود، رزقی می‌بیند: هر بار رزقی، یعنی هر بار ثمره و پاداش فعلی الهی متفاوت از دیروز و فردا.

سحر دانشور: حوزه زنان رسانه ندارد!
 

معنویت و معنابخشی یعنی پرهیز از تکرار و روزمرگی

معنویت و معنابخشی یعنی پرهیز از تکرار و روزمرگی: «مَنِ اِسْتَوَى یوْمَاهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ» این الگو چنان تأثیرگذار است که پیامبر الهی را به حرکت درآورده، او را از ناامیدی از درگاه الهی که متناسب با شأن پیامبری‌اش نیست، به سوی امید «رَبِّ هَب لِی مِن لَدُنکَ ذُرِیَّةً طَیِّبَة» (همان سوره/ آیه 38) و امیدبخشی : «وَ امرَاتِی عَاقِر» (همان سوره/ آیه 40) به حرکت درمی‌آورد.

آنچه که از زنان در جامعه امروزی انتظار می‌رود؛ یعنی توجه به معنویت و پرهیز از روزمرگی و معنابخشی به زندگی خود و اطرافیان (خانواده)، ایجاد شوق، پویایی، تحرک و نشاط معنوی در زندگی با متصل شدن به خالق هستی و ایجاد رابطه دوستی با تنها دوست اطمینان‌بخش و مطمئن: «الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (الرعد/آیه 28)

سپس داستان از انحصار در خانواده و اطرافیان درآمده، خطاب آن جهانی می‌شود: «وَ إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ یا مَرْیمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِینَ» (همان سوره/آیه 42) رسالت مریمی که در واقع پیامبر نیست، از حوزه خانواده و عشیره به جهانیان گسترش می‌یابد.

این داستان، ذهن خواننده را به رسالت پیامبران بزرگ الهی و از جمله پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه و آله نزدیک و منتقل می‌کند. آنجا که از حوزه عشیره و خانواده: «وَ أَنْذِرْ عَشِیرَتَكَ الْأَقْرَبِینَ» (الشعراء/ 214) و مخاطبینِ خاصِ«رِحْلَة الشِّتَاءِ وَالصَّیفِ» (قریش/آیه2) به دعوتی جهانی : «فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِینَ» (الحجر/ آیه 95) گسترش می‌یابد.

رسالت معنوی حضرت مریم سلام الله علیها از خود شروع می‌شود، به خانواده می‌رسد و از آنجا به خارج از خانواده و جهانیان منتقل می‌شود. این، نقش معنوی یک زن از نگاه قرآنی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • دومینوی استعفاها در اسرائیل
  • دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی/ نوبت به روسای شاباک و ستاد مشترک ارتش رسید
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟