Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@14:42:41 GMT

کشت ۲۴ رقم گندم در لرستان

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۱۷۲۵

کشت ۲۴ رقم گندم در لرستان

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: ما در حال حاضر حدود ۲۴ رقم گندم در استان داریم و یکی‌از متنوع‌ترین استان‌ها در این زمینه هستیم و هر سه سال یک بار رصد، پایش و پالایش ارقام را داریم.

جواد صالحیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که بذر پایه و اساس کشاورزی است، اظهار کرد: حداقل ۴۰ درصد تولید هر محصول به بذر آن بستگی دارد که سالم بوده، آفت نداشته باشد و دیگر شرایط فنی را نیز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: در بحث بذر گندم که مهم‌ترین محصول استراتژیک است حدود ۴۰ هزار تُن بذر گندم برای اراضی آبی و دیم استان نیاز داریم.

صالحیان ادمه داد: برنامه وزارتخانه تأمین ۳۰ درصد بذر گندم دیم و ۶۰ درصد بذر گندم آبی منطقه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این‌که بذر ما کیفیت مناسبی دارد، افزود: سال گذشته حدود ۲۲ هزار تُن بذر گندم خریداری کردیم که از این تعداد ۱۵ هزار تُن دیم و ۷ هزار تُن آبی بوده است.

وی بیان کرد: ما در کِشت دیم حدود ۳۰ هزار تُن بذر نیاز داریم که ۳۰ درصد آن ۱۰ هزار تُن است اما ما مازاد نیاز خریداری کردیم و بذر گندم آبی نیز ۶۰ درصد باید تأمین شود که تقریباً به همان میزان است، بقیه نیاز باید از بذر خود مصرفی کشاورز تأمین شود که تا سه سال پی در پی کشاورز می‌تواند از محصول خود به‌عنوان بذر استفاده کند و مشکل خاصی ندارد.

صالحیان با اشاره به این‌که ما امسال از نظر بذر نسبت به سایر استان‌ها وضعیت خوبی داشتیم، افزود: خیلی از استان‌ها بذر مورد نیاز را از سیلوها استخراج می‌کنند که خود این مشکلاتی را در پی دارد، در سیلو گندم‌های آبی و دیم قاطی هستند و ممکن است بذر آفت زده باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: ما امسال در بذر دیم کمبود داشتیم اما ترجیح دادیم که خود کشاورز بذر مورد نیاز را تأمین کند تا اینکه ما سیلو را باز کنیم و مشکلات را داشته باشد.

وی تأکید کرد: در درجه اول بذر باید با سموم قارچ‌کُش ضدعفونی شود که این امر در بین کشاورزان ما جا افتاده است.

صالحیان افزود: ما در حال حاضر حدود ۲۴ رقم گندم در استان داریم و یکی‌از متنوع‌ترین استان‌ها در این زمینه هستیم و هر سه سال یک بار رصد، پایش و پالایش ارقام را داریم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بذری که وارد چرخه می‌شود تا ۱۰ سال نگه می‌داریم  و بعد از آن ارقام جدید را باید جایگزین کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گندم استانی اقتصادی استان ها بذر گندم هزار ت ن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۱۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فواد غزیعلی اظهار کرد: با هماهنگی‌های درون استانی با محوریت استانداری از ابتدای اردیبهشت امسال، حمل گندم ۱۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وی ادامه داد: روزانه ۶۱ هزار تن گندم از خوزستان به سیلو‌های سراسر کشور حمل می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان افزود: با توجه به حساسیت موضوع با فراخوان مالکان خودرو‌های سنگین حمل بار به ویژه در استان خوزستان شاهد رشد خوبی در حمل و نقل بودیم.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.

استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

 

دیگر خبرها

  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • خرید بیش از ۵۹۴ هزار تن گندم و کلزا در خوزستان
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • حدود ۲۸۶ هزار تن گندم در خوزستان حمل شد