Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در جمع مسئولان دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نعمت انقلاب گفت: قبل از انقلاب به دانشگاه‌های ما توجه نمی‌شد اما این روزها دغدغه دانشگاه‌ها حتی در دورافتاده و محروم‌ترین مناطق کشور جذب دانشجوی خارجی است.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های کشور با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های مقام معظم رهبری موضوع تحریف است، گفت: دشمنان در تلاش برای پشیمان کردن مردم از تغییر گفتمان حاکم بر منطقه و ایجاد گفتمان رقیب در دنیا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه روزی سفیر کشور خارجی برای شاه این مملکت تعیین تکلیف و تصمیم‌گیری می‌کرد، افزود: اما امروزه محور گفت وگوی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا و همچنین مناسبت‌ها، سیاست‌ها و تقابل‌ها مسئله ایران و نوع مواجه با آن است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین نقاط قوت ایران که موجب اقتدار  کنونی شده،توجه به علم، دانش و دانشگاه‌ها بوده عنوان کرد: نباید از این موضوعات مهم که موجب پیشرفت شده غافل بود.

رستمی با مهم ارزیابی کردن حوزه علمی کشور به پیام معمار کبیر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: امام(ره) در بحبوحه جنگ طی پیامی فرمودند که الان نوبت نهضت علمی است، ایشان تمام آسیب‌ها و محدودیت‌ها و مشکلات کشور را ناشی از این می‌دانست و راه‌حل رفع مشکلات را قوی شدن جریان علمی دانستند.

 مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های کشور ادامه داد: جریان علمی در کشور راه‌اندازی شده و هم‌اینک به قله‌ای رسیدیم که عامل بازدارنده و نقطه اقتدار کشور شده است. از نظر دفاعی به اقتدار رسیدیم و دلیل آن جریان علمی است.

 وی بیان کرد: پیشرفت‌های علمی در حالی کسب شده که علم و دانش، دانشمندان و دانشگاه‌هیان ایران تحریم بودند و هدف دشمنان نیز جلوگیری از بازدارندگی علمی کشور است.

رستمی با بیان اینکه امروز نه تنها نظامیان و مقامات سیاسی بلکه دانشمندان ما ترور می‌شوند، گفت: ترور دانشمندان نقطه اهرم دشمن بر فشار بر فضای علمی کشور است.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با اشاره به پیشرفت کشور در حوزه پزشکی گفت: هیچ کشوری این توان علمی را به ما نداد بلکه نتیجه تلاش و همت دانشمندان کشور بوده است و حتی در حوزه نانو جزء پنج کشور پیشروی جهان هستیم و به آلمان و ژاین محصولات و تولیدات نانو صادر کردیم.

رستمی با بیان اینکه اگر قطار تولید دانش کشور کُند یا متوقف شود و به دانشمندان بی‌توجهی شود باید نگران آینده بود، افزود: تمدن غرب دچار چالش شده و درحال افول و فروپاشی است و همچون گذشته بی‌رقیب نیست، غربی‌ها به لحاظ علمی و تکنولوژی رقبای جدی پیدا کردند.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری با بیان اینکه ایران به لحاظ تولید علم رتبه شانزدهم دنیا را دارد و در رده‌بندی جدید پانزدهم شده گفت: ایران با وجود داشتن یک درصد جمعیت دنیا دو درصد حجم تولید دانش دنیا را دارد.ایران از نظر تولید مقالات علمی با ارزش ۳.۵ درصد تولید علم دنیا را دارد و این نشان می‌دهد که ظرفیت‌های علمی کشور اتفاقی، جرقه‌ای و صاعقه‌ای نیست بلکه یک جریان مدام است، لذا تولید علم یکی  از رسالت‌های دانشگاه است.

وی حل مساله جامعه در حوزه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی، مسائل زیست محیطی و مسائل بهداشتی دانست و یادآور شد: در همین بحث کرونا دانشگاه‌ها ماموریت یافتند که با این ویروس منحوس مقابله کرده و به دنبال حل آن باشند، همه دیدند در  آمریکا و کشورهای اروپایی  علاوه بر بالا بودن آمار تلفات، فروشگاه مواد غذایی و همچنین اقلام بهداشتی غارت می‌شدند اما در ایران نهضت مواسات را به وجود همه مشکلات  و تحریم‌ها داشتیم و از دانشگاه تا مسجد درگیر تولید ماسک شد حتی می‌توانیم صادر کنیم.

وی با بیان اینکه ۹ گروه در زمینه تولید واکسن در حال فعالیت هستند، بیان کرد: این موفقیت‌ها در زمینه تولید  واکسن و ماسک مبنی بر اعتماد به نفس جدی و توانمندی‌های بالا است

رستمی تربیت کارشناسان و متخصصان برای بدنه اجرایی کشور را دیگر رسالت دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: هنوز در این زمینه به نقطه مطلوب و ایده‌آل نرسیدیم، ضمن اینکه دانشگاه باید در مسائل مختلف جامعه پاسخ‌گو باشد.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش مقام معظم رهبری علم ایران رهبری در دانشگاه مسئول دفتر نهاد علمی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۱۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقیمی: سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در آستانه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، با اشاره به قرارگیری در آستانه نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران، گفت: ویژگی متفاوتی که آئین نود سالگی دانشگاه تهران نسبت به برنامه‌های هفتاد و هشتاد سالگی دارد، این است که تلاش کردیم قدمت نهاد علم در ایران را به سابقه دانشگاه تهران ضمیمه کنیم.

رئیس دانشگاه تهران به سابقه سنت دانشگاهی در ایران از جندی‌شاپور تا دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: این سابقه حتی در بین دانشگاهیان هم مغفول مانده و کمتر به آن توجه می‌کنیم. از این رو در سال ۱۴۰۲ طی مکاتبه‌ای رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شد تا این سابقه به نوعی به تاریخ و قدمت دانشگاه تهران ضمیمه شود. جندی‌شاپور نماد نهاد‌های علم در ایران بوده و در سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی یونسکو به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان با ۱۷۵۰ سال سابقه معرفی شده است که البته این رکورد پیش از آن متعلق به دانشگاه بولونیا در ایتالیا با نزدیک به ۱۲۰۰ سال قدمت بوده است.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: افتخار بزرگ تعلق گرفتن پایه‌گذاری سنت دانشگاهی به ایران، در حالی مورد اذعان جهانیان است که خودمان کمتر در خصوص این داشته‌ها و هویت ایرانی- اسلامی مطالعه کرده و کمتر بر روی آن تبلیغ و فعالیت‌های ترویجی انجام داده‌ایم و جوانان ما کمتر از این سرمایه‌های ملی شناخت دارند. از دانشگاه تهران انتظار می‌رود که به‌عنوان دانشگاه پیشگام و نوآور بیشتر به این موضوع توجه داشته باشد و به تقویت هویت ایرانی-اسلامی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی از طریق دانشگاه تمدن ساز که در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بپردازد؛ و بدون شک آثار ارزشمند علامه شهید مطهری منبع بسیار ارزشمندی برای حرکت در این مسیر است.

مقیمی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تمدن سازی دانشگاه، فراز‌هایی از کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران اثر شهید مطهری درباره نقش تمدن سازی نهاد علم در ایران از جندی‌شاپور و اذعان ویل دورانت که جندی‌شاپور را محور تمدن ایران در دوره ساسانی می‌داند را یادآوری کرد و بیان داشت: اینکه بگوییم دانشگاه تهران با قدمت ۹۰ ساله، نماد آموزش عالی ایران است، با واقعیت خیلی فاصله دارد. درست است که ۹۰ سال از قدمت مجموعه ساختمان‌های فعلی نماد آموزش عالی کشور که در سال ۱۳۱۳ ساخته شده است می‌گذرد؛ ولی وقتی به سیر تکامل و زنجیره چرخه عمر دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران را بررسی می‌کنیم، در مرحله قبلی به دارالفنون می‌رسیم و هر چه که به گذشته برمی‌گردیم به نهاد‌های آموزش عالی همچون ربع رشیدی، نظامیه‌ها و در نهایت به جندی‌شاپور می‌رسیم.

وی افزود: بر اساس مصوبه اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳ که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی مأموریتی به دانشگاه تهران سپرد تا برای اینکه دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه تهران نقش محوری تمدن سازی را ایفا کنند، طرح جامعی ارائه شود و برای ارتقای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی بر محور نهاد علم تلاش شود. اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران می‌توانند نقش‌آفرینی ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: وقتی به سیره نظری و عملی شهید مطهری نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که ایشان استاد و معلمی در تراز دانشگاه تمدن ساز است و شخصیتی است که نقش تمدن سازی را به اندازه چند نهاد علمی ایفا کرده است؛ لذا انتظار می‌رود اساتید دانشگاه همین نقش را ایفا کنند تا بتوانیم به اهداف تمدن سازی دانشگاه نائل شویم. آثار و نوشته‌های شهید مطهری همان چیزی است که نیاز امروز ما است و هیچ وقت کهنه نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین منابع ما در زمینه مطالعه تمدن سازی دانشگاه، آثار شهید مطهری است که باید به سهم خودمان در تقویت این مجموعه تلاش کنیم.

مقیمی در پایان از برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران زمین هم‌زمان با نود سالگی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: بر اساس آثار شهید مطهری، دانشگاه جندی‌شاپور نقطه عطفی است که وجوه مشترکی را برای تمدن اسلامی و ایرانی ایجاد کرد. امروز اگر می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی ایرانی دست یابیم، دانشگاه باید یکی از مهم‌ترین کانون‌های توجه ما باشد؛ لذا امروز به شدت به آثار شهید مطهری نیاز داریم تا با رویکرد دانشگاه تمدن ساز بتوانیم آثار مورد نیاز درباره قدمت نهاد علم در ایران را استخراج و نقشه راهی بر اساس اندیشه شهید مطهری تنظیم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • مقیمی: سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • سابقه دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود