Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@20:13:38 GMT

عربستان حرف اول را در تخریب آثار تاریخی می زند

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۲۷۸۰

عربستان حرف اول را در تخریب آثار تاریخی می زند

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم آئین افتتاح ساختمان موزه دفینه و کاخ مرمر برگزار شد. در این برنامه حجت السلام محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری ضمن قرائت نامه مقام معظم رهبری در خصوص شناسایی، مرمت و آماده سازی شش موزه در سطح استاندارد اعلام کرد: حضرت آقا در این نامه نوشته‌اند امکان بازدید آحاد مردم از این موزه‌ها فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین در سخنانی بیان کرد: وقتی وارد موزه شدم، دیدم آیه‌ای در اینجا نقش بسته است که با تشکیلات موزه و داستان حضرت موسی و شکافتن دریا ربط دارد، خداوند جنازه فرعون را از آب نجات داد تا برای آیندگان درس عبرتی باشد. در حال حاضر آثاری که در موزه‌ها وجود دارد درسی برای آیندگان است. کشورهای مستکبر جهان آثار کشورهای دیگر را غارت کرده‌اند.

محمدی گلپایگانی گفت: پل برمر که بعد از سقوط صدام حاکم آمریکایی عراق شد چه‌ها که نکرد. کشور عراق آثار فاخری داشت که همه را به غارت برد. البته آنها ابر دزد هستند. سری به موزه لوور بزنید، بخش مربوط به آثار سرقت شده از ایران دارد. سر در تخت جمشید را که چند تن وزن دارد در زمان قاجار به ساحل و سپس به پاریس بردند. بخش دیگری از این موزه مربوط به کشور مصر است، آنجا می‌توانید جسد فرعون را ببینید. شاید همان فرعون زمان حضرت موسی باشد. اینها نشان می‌دهد فرانسوی‌ها در این موزه چیزی از خودشان ندارند بلکه همه آثارش سرقت شده است. موزه آرمیتاژ روسیه هم همین طور است.

وی گفت: رضا شاه در زمان تبعید، سوار کشتی حامل آثار زیادی شد. اما به او گفتند که باید سوار کشتی دیگری شود. آن هم کشتی که هیچیک از این آثار را نداشت. محمدرضا نیز هر چه توانست با خود برد. در مجموعه سعدآباد حدود ۱۶ کاخ وجود دارد. یکی از آنها برای ملک حسین بود که شب‌های جمعه و روزهای تعطیل به اینجا می آمده و با شاه قمار بازی می کرده است. اما اکنون به برکت انقلاب اسلامی این آثار و بناها حفاظت می‌شود.

وی افزود: عربستان سعودی در منطقه حرف اول را در از بین بردن آثار تاریخی می‌زند اصلاً بنای این سلسله خبیث همین است. الان هیچ اثری در خانه پیامبر و قلعه‌های خیبر و خیلی از آثار آن دوره را نمی‌بینید.

کد خبر 5158337 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری محمد محمدی گلپایگانی عربستان سعودی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی آثار فرهنگی موزه دفینه شهرداری تهران شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تهران ویروس کرونا پیروز حناچی قوه قضاییه ذرات معلق وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی غلامحسین محسنی اژه ای سامانه بارشی وضعیت هوای تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۲۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی