Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین این واکسن‌ها شامل سه واکسن ساخت شرکت‌های آمریکایی واکسن فایزر، واکسن مدرنا و واکسن جانسون‌اندجانسون می‌شوند که از  سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند، واکسن ساخت دانشگاه آکسفورد و شرکت انگلیسی آسترازنکا که در انگلیس و آمریکا مجوز مصرف اضطرای گرفته است، واکسن روسی اسپوتنیک V ساخت روسیه که در این کشور مجوز گرفته است و واکسن ساخت شرکت چینی سینوواک و واکسن کرونای ساخت گروه ملی داروسازی چین که از دولت چین مجوز گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا خصوصیات این هفت واکسن کرونا را با هم مقایسه می‌کنیم:

۱- واکسن فایزر/بیونتک

این واکسن ساخت شرکت آلمانی بیونتک و شرکت آمریکایی فایزر از تکنولوژی جدید mRNA برای انتقال ژن‌های پروتئین‌های گل‌میخی سطح کروناویروس به درون سلول‌های بدن و ایجاد پاسخ ایمنی استفاده می‌کند. آنتی‌بادی‌ّهای ایجاد شده بر ضد این پروتئین‌های گل‌میخی مانع ورود کروناویروس به درون سلول و تکثیر آن می‌شوند.

این واکسن به صورت دو تزریق داخل عضلانی به فاصله چهار هفته تجویز می‌شود و میزان اثربخشی آن در حفاظت در برابر بیماری علامت‌دار کووید-۱۹ ۹۵ درصد است.

این واکسن باید در درمای منهای ۷۰ درجه سلسیوس به طور منجمد ذخیره یا جابه‌جا شود (و نیاز به فریزرهای مخصوص با دمای بسیار پایین دارد) و برای ۵ روز می‌توان آن در دمای یخچالی معمولی بین ۲ تا ۵ درجه سلسیوسی در بیمارستان‌ّ‌ها نگهداری کرد. اخیرا سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه داد برای راحت شدن توزیع این واکسن اجازه داد واکسن‌های منجمد رقیق‌نشده فایزر در فریزرهای دارویی معمول  (در دمای منهای ۲۰ درجه سلسیوس)‌ جابه‌جا و برای ۲ هفته ذخیره کرد.

این واکسن عوارض جانبی وخیمی نداشت و عوارض جانبی آن شبیه به سایر عوار سایر واکسن‌ها شامل درد و تورم در محل تزریق، خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز، درد مفصل و تب بوده است که پس از دوز دوم واکسن شایع‌تر است.

۲- واکسن مدرنا

این واکسن ساخت شرکت آمریکایی مدرنا مانند واکسن فایزر از تکنولوژی mRNA برای انتقال ژن‌های پروتئین‌های گل‌میخی کروناویروس و ایجاد پاسخ ایمنی استفاده می‌کند و با دو تزریق داخل‌ عضلانی با فاصله ۳ هفته تجویز می‌شود.

این واکسن تا شش ماه در دمای منهای ۲۰ درجه فریزر قابل ذخیره کردن است و در دمای  معمولی یخچالی (۲ تا ۸ درجه سلسیوس) تا ۳۰ روز قابل‌نگهداری است.

اثربخشی این واکسن در جلوگیری از بیماری علامت‌دار کووید-۱۹ در کارآزمایی‌های بالینی ۹۴.۵ درصد بوده است. عوارض جانبی این واکسن هم جزئی و شامل درد، تورم، قرمزی، لرز، خستگی و سردرد بوده است.

۳- واکسن آکسفورد/آسترازنکا

این واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد و شرکت انگلیسی- سوئدی آسترا-زنکا ساخته شده است و در آن از یک ویروس ناقل (یک آدنوویروس بی‌زیان مربوط به شمپانزه‌ها) برای انتقال ژن‌های مربوط به پروتئین‌ّ‌های گل‌میخی به درون سلول و ایجاد پاسخ ایمنی استفاده می‌شود.

میزان اثربخشی این واکسن در جلوگیری از بیماری علامت‌دار در کارآزمایی‌های بالینی به طور میانگین ۷۰ درصد ارزیابی شده است. این واکسن هم باید با دو تزریق داخل عضلانی با فاصله دست کم یک ماه تجویز شود.

۴- واکسن جانسون‌اندجانسون

این واکسن کرونای ساخت شرکت آمریکایی جانسون‌اندجانسون اخیرا از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز مصرف اضطراری گرفته است و با یک تزریق داخل‌عضلانی تجویز می‌شود.

کارآزمایی‌های بالینی نشاندهنده اثربخشی ۶۶ درصدی این واکسن در پیشگیری از بیماری علامت‌دار کووید-۱۹ و اثربخشی ۱۰۰ درصدی آن در پیشگیری از بستری شدن و مرگ به علت کووید-۱۹ در چهار هفته پس از تزریق واکسن بوده است.

این واکسن هم در دمای معمولی یخچالی قابل‌نگهداری و ذخیره شدن است و بنابراین توزیع آن ساده‌تر از واکسن‌های فایزر/بیونتک و مدرنا است.

این واکسن هم از یک ناقل ویروسی (آدنوویروس نوع ۲۶ که قابلیت تکثیرش از آن گرفته شده است) برای انتقال ژن‌های پروتئین‌ گل‌میخی یا Spike کروناویروس استفاده می‌کند. شرکت جانسون‌اندجانسون آدنوویروسی را که اساس ساخت این واکسن است، برای تولید واکسن‌های بیماری‌های دیگر مانند ویروس ایدز (اچ‌آی‌وی) و زیکا در دست استفاده دارد.

۵- واکسن اسپوتنیک V

واکسن کرونای روسی اسپوتنیک V ساخت انستیتو گامالیای روسیه است و از تکنولوژی مشابه با واکسن آسترازنکا برای ایجاد ایمنی در برابر کروناویروس استفاده می‌کند. در این مورد هم یک ویروس ناقل بی‌زیان (یک آدنوویروس عامل سرماخوردگی در انسان که قابلیت تکثیرش حذف شده است) برای انتقال ژن‌های سازنده پروتئین‌های گل‌میخی سطح کروناویروس استفاده می‌شود تا پاسخ ایمنی در برابر این پروتئین‌ها که عامل ورود ویروس به سلول‌ها هستند، ایجاد شود.

نتایج کارآزمایی بالینی مرحله سوم واکسن اسپوتنیک که اخیر در ژورنال پزشکی لنست منتشر شد، نشاندهنده اثربخشی ۹۲ درصدی آن در پیشگیری از بیماری علامت‌دار کرونا است.

این واکسن فعلا فقط در روسیه مورد تایید قرار گرفته است.

۶- واکسن کروناواک

واکسن «کروناواک» ساخت شرکت چینی «سینوواک» است. این واکسن از روش قدیمی‌تر تولید واکسن یعنی از ذرات ویروسی کشته‌ یا غیرفعال‌شده استفاده می‌کند تا بدن با قرار گرفتن در معرض پروتئین‌های ویروسی نسبت به آنها پاسخ ایمنی ایجاد کند. این روش سنتی به طور موفقی برای ساختن واکسن‌های ویروسی مانند واکسن هاری استفاده شده است.

این واکسن نیز در دمای یخچالی معمول (۲ تا ۸ درجه سلسیوس) قابل نگهداری است.

چین این واکسن را برای مصرف عمومی در این کشور تایید کرده است و چند کشور دیگر از جمله اندونزی، ترکیه، برزیل، شیلی، کلمبیا، اروگوئه و لائوس هم به آن مجوز مصرف اضطراری داده‌اند.

میزان اثربخشی این واکسن در کارآزمایی‌های بالینی در کشورهای گوناگون متفاوت بوده است. برزیل در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ اعلام کرد که این واکسن اثربخشی ۵۰.۴ درصی در پیشگیری از عفونت علامت‌دار کووید-۱۹ و اثربخشی ۷۸ درصدی در پیشگیری از موارد خفیف کووید-۱۹ نیازمند درمان و اثربخشی ۱۰۰ درصدی در پیشگیری از موارد شدید بیماری داشته است.

ترکیه در دسامبر ۲۰۲۰ بر اساس آنالیز مقدماتی نمونه‌ کوچکی از افراد اثربخشی کروناواک را ۹۱.۳ درصد اعلام کرد. اندونزی در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ اثربخشی این واکسن را ۶۵.۳ درصد اعلام کرد.

۷- واکسن سینوفارم

واکسن کرونای ساخت گروه ملی زیست‌فناوری چین (CNBG) که زیرمجموعه «سینوفارم» (گروه ملی داروسازی چین) است، در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ از دولت این کشور مجوز گرفت.

سینوفارم بدون ارائه جزئیات اثربخشی این واکسن به نام BBIBP-CorV را براساس آنالیز مقدماتی کارآزمایی بالینی مرحله سوم ۷۹.۳۴ درصد اعلام کرد.

قبلا در ۹ دسامبر امارات متحده عربی بر اساس آنالیز مقدماتی داده‌های کارآزمایی بالینی این واکسن در آن کشور در جریان است، اثربخشی آن را ۸۶ درصد اعلام کرده بود.

کارآزمایی بالینی مرحله سوم یا نهایی این واکسن در کشورهای آرژانتین، بحرین، مصر،مغرب، پاکستان، پرو و امارات متحده عربی همچنان در جریان است.

واکسن سینوفارم هم مانند واکسن چینی دیگر یعنی کروناواک شرکت سینوواک از کروناویروس‌های کشته یا غیرفعال‌شده استفاده می‌کند که قابلیت تکثیر ندارند، اما باعث تحریک پاسخ ایمنی می‌شوند.

چینی‌های می‌گویند میزان بروز عوارض جانبی این واکسن شبیه سایر واکسن‌های غیرفعال و میزان بروز عوارض جانبی شدید مانند آلرژی شدید بسیار اندک و در حد دو در میلیون است.

آشنایی با رویکردهای متفاوت برای ساختن واکسن کرونا هفت واکسن امیدبخش برای کرونا| احتمال دسترسی به واکسن در پاییز کد خبر 587847

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کارآزمایی های بالینی بیماری علامت دار برای انتقال ژن اثربخشی این واکسن کارآزمایی بالینی جانسون اندجانسون واکسن ساخت شرکت درصد اعلام واکسن کرونای واکسن هم واکسن کرونا عوارض جانبی درجه سلسیوس پاسخ ایمنی تزریق داخل پروتئین ها مجوز مصرف واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس، نوید خالقی اظهار کرد: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تأسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگزاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوزهای فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تأسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیراً سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روزهای آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تأسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواستِ باز بلاتکلیف برای تأسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: هم اکنون در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تأسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهادهای مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تأسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوزها را با مراجعه به سامانه نهادهای مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوزهای آنها اطمینان حاصل کنند.

کد خبر 6088951 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • عرضه فناوری جدید ساخت تراشه شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۶
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • برخورد جدی با دستگاه‌هایی که مرتکب ترک فعل شوند
  • ایران جزو کشورهای برتر در سدسازی است | بهره برداری از سد و نیروگاه بزرگ ساخت ایران در سریلانکا
  • ای‌اف‌سی واگذاری استقلال و پرسپولیس را تأیید کرد
  • ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی