Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با اظهار این که ویروس انگلیسی در تمامی استان‌های کشور چرخیده است ، گفت که این ویروس جهش یافته تاکنون ۲۰ قربانی در ایران گرفته است.

به گزارش ایرنا ، دکتر علیرضا رئیسی یکشنبه شب در جلسه ستاد مقابله با کرونا مازندران در ساری همچنین از شناسایی ۱۸۷ بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در کشور خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این که هیچ استانی نمی تواند ادعا کند که از ویروس انگلیسی پاک است ، خطاب با اعضای ستاد مقابله با کرونای مازندران تاکید کرد : کرونای انگلیسی به استان های شمالی هم رسیده است و تصور نکنید که به مازندران نیامده است.

رییسی گفت : قدرت و سرعت سرایت ویروس کرونای انگلیسی بسیار بالا و قدرت کشندگی آن نیز ۳۰ درصد بیشتر از ویروس چینی است ، گفت : نباید به هیچ عنوان این ویروس را دست کم گرفت.

مازندران الگوی مقابله با کرونا

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین در این نشست از مدیریت و مقابله با کرونا در مازندران قدردانی کرد و گفت : مازندران در مدیریت و عملیاتی کردن مصوبات ستاد ملی کرونا پیشتاز است و حتی الگویی برای دیگر نقاط کشور به شمار می رود.

وی با قدردانی ویژه از احمد حسین زادگان استاندار مازندران به خاطر مدیریت ستاد مقابله با کرونای استان و ایجاد هماهنگی مناسب میان دستگاه های مختلف ، بر ضرورت تداوم جدی گرفتن خطر کرونا بویژه ویروس انگلیسی تاکید کرد و افزود : کشورهایی که کرونا را جدی نگرفتند با مشکلات عمیقی مواجه شدند.

رییسی عملکرد مقابله با کرونا در کشور را قابل تحسین توصیف کرد و گفت : موفقیت در مدیریت شیوع کرونا در حالی به دست آمد که کشور تحت تحریم های ظالمانه قرار داشت و بر خلاف ادعای کشورهای مختلف دنیا ، تحریم ها در واردات امکانات پزشکی نیز برقرار بوده و همچنان ادامه دارد.

وی وجود برخی کمبودها در آغاز شیوع کرونا در کشور را طبیعی دانست و افزود : در آن زمان حتی کشورهایی که ادعای حقوق بشر می کردند ، مردمشان ماسک و دیگر تجهیزات بهداشتی و درمانی را به سرقت می بردند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام این که همه کشورها از نظر اطلاعات در باره ویروس کرونا در یک سطح قرار دارند ، توضیح داد : نمونه بارز آن سیستم نظام سلامت آلمان است که بسیار قوی است ولی تسلیم کرونا شد یا آمریکا با همه سرمایه ، بیشترین کشته های کرونایی را دارد و حتی کرونا وارد سیاست کشورها شد که نمونه بارز آن حذف ترامپ در آمریکا است.

رئیسی با اظهار این که میانگین ضریب تخت بیمارستانی در کشور ۱.۶ است ، گفت : با این وصف در یک سال گذشته مقابله با کرونا بدرستی مدیریت شده است و هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند و بیماران دیگر نیز خدمات مورد نیاز را دریافت کردند.

وی با اعلام این که ایران با همه فشار تحریم ها توانست تجهیزات و نیازهای بهداشتی و درمانی خودش را در کرونا تامین کند ، افزود : کشور ما از چهار پیش تبدیل به صادر کننده ماسک شده است.

مرهون همکاری مردم

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا مهم ترین دلیل موفقیت کشور در مدیریت کرونا و رفع تنگناها را همکاری و همراهی مردم دانست و گفت : باید با صداقت عرض کنم که بازاریان و کسبه و در واقع آحاد مردم بیشترین همکاری و کمک کار در مدیریت کرونای کشور بوده و هستند.

وی افزود : بر خلاف دیگر کشورها ، ما در ایران نه تنها مشوق های قابل توجهی به دلیل مشکلات تحریم و کمبود درآمد برای کسبه نداشتیم ، بلکه بازاریان و مردم مومن و خیر ما ایثارگرانه کمک قابل توجهی به اقتصاد کشور بویژه در قالب بسته های معیشتی به گروه های آسیب پذیر جامعه داشته اند.

رییسی یکی از دستاوردهای همکاری و همراهی مردم در مقابله با کرونا را کاهش آمار مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ دانست و توضیح داد : در حالی که پیشی بینی ها حاکی از احتمال افزایش مرگ و میر روزانه در کشور تا یکهزار و ۲۰۰ نفر بود ، رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت های مقابله با کرونا سبب شد تا نه تنها این آمار محقق نشود بلکه در آذر ماه امسال ما به مرگ ۶۰ نفر در روز برسیم.

معاون وزیر بهداشت مدیریت منسجم و تیمی را عامل رضایت مردم در مدیریت کرونا دانست و تاکید کرد : بسیح ، هلال احمر، نیروی انتظامی ، دادستان ها ، جامعه پزشکی بویژه بهورزان و رابطان بهداشت محیط همچنان در کنار هم مدیریت و کنترل شیوع کرونا را بر عهده دارند و انسجام مدیریتی و تیمی آنها تاکنون باعث شده ما وارد بحران نشویم.

وی تعریف بحران را هم « افزایش ارتفاع شیوع کرونا در بازه زمانی کوتاه » دانست و گفت : بحران یعنی این که بیش از ظرفیت وزارت بهداشت بیمار مبتلا وارد مراکز درمانی شود و خوشبختانه حتی در پیک موج سوم هم ما با چنین مشکلی مواجه نشدیم.

رئیسی با اعلام این که نباید کاهش سرعت شیوع کرونا را با کم خطر شدن آن اشتباه گرفت ، تاکید کرد : تا زمانی که ۷۰ درصد ایمنی در جامعه ایجاد نشود ،ریشه کنی کرونا مفهومی ندارد و تا زمانی که واکسیناسیون کامل نشود دست یافتن به این سطح از ایمنی امکان پذیر نیست.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر این که مردم باید رعایت پروتکل ها و انجام تست ها و رهگیری را جدی بگیرند ، گفت : باید قبول کنیم یکی از مشکلات و نقاط ضعف پس از شناسایی این است که افراد مبتلا را نمی توانیم در قرنطینه پنج روزه ، هفت روزه و تا ۱۴ روزه داشته باشیم ، در حالی که اگر قرنطینه افراد دارای تست مثبت تا ۸۰ درصد عملیاتی نشود ، با چالش مواجه می شویم.

وی رعایت قرنطینه ۱۴ روزه را برای کنترل سرعت شیوع کرونا کلیدی دانست و تاکید کرد : این کار باید با فرهنگ سازی در جامعه گسترش یابد ضمن این که انسجام تیمی ، انجام تست های فراوان و هدفمند و هوشیاری نگه داشتن مردم و البته تعریف مشوق های لازم برای کسب و کارها باید انجام شود.

معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عصر امروز یکشنبه به مازندران سفر و در نشست استانی ستاد مقابله با کرونا در ساری شرکت کرد. دکتر رییسی قرار است فردا هم در مازندران باشد که یکی از برنامه هایش رونمایی از نسخه الکترونیکی پزشکان خانواده شهری استان اعلام شده است.

لینک کوتاه: asriran.com/003F78

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ستاد مقابله با کرونا کرونای انگلیسی وزیر بهداشت شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۶۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران گفت: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستار فعال در ایران است.

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه