Web Analytics Made Easy - Statcounter

شراره طیار کارگردان نمایش «گورخر سیاه» که در بخش صحنه‌ای (مرور) هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک حضور دارد، با این توضیح که بربل مایا این نمایشنامه را از افسانه‌ای آفریقایی اقتباس کرده است، به خبرنگار مهر گفت: موضوع نمایش «گورخر سیاه» درباره پذیرش تفاوت بین موجودات و احترام به آن است. اینکه تفاوت‌های ظاهری تعیین کننده هیچ چیزی نیستند و ما می‌توانیم نسبت به رفتار دیگران با آن‌ها ارتباط داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوست، قد و چیزهایی که به ما رسیده و برای به دست آوردن آنها تلاشی نکرده‌ایم فضیلت به حساب نمی‌آیند.

وی با بیان اینکه قصه نمایش با سفر آغاز می‌شود، عنوان کرد: در درون‌مایه بیشتر نمایش‌های کودک و نوجوان به‌ویژه آن‌هایی که از افسانه‌ها اقتباس شده‌اند سفر وجود دارد؛ سفری که کمک می‌کند شخصیت اصلی به کمال برسد. مانند همان کاری که در زندگی عادی از ابتدا تا آخر انجام می‌دهیم.

طیار ویژگی مهم نمایش «گورخر سیاه» را از نظر ساختار سادگی آن دانست و ادامه داد: در این کار همه چیز ساده مثل نمایش خانگی اتفاق می‌افتد. نمایش برای مخاطب خردسال آماده شده است در نتیجه تکنیک اجرا تاپ تیبل رومیزی جمع‌وجور است که از خاطر بچه‌ها دور نباشد. معتقدم برای مخاطب خردسال خوب است همه چیز به سادگی اتفاق بیفتد تا بچه‌ها درگیر فرم و ظاهر نمایش نباشند و به محتوا برسند. کل دکور نمایش با کاغذهای مچاله درست شده است و با توجه به اینکه بچه‌ها در سن خردسالی مهارت‌های دست‌ورزی می‌آموزند و با آن آشنا هستند، خمیربازی می‌کنند و با مقوا و کاغذ کاردستی درست می‌کنند این موضوع را مدنظر قرار دادم و همین مساله ایده‌ای برای شکل‌گیری فرم نمایش شد.

وی درباره حضور در این دوره جشنواره با توجه به شرایط کرونایی، اظهار کرد: با زنده‌یاد گلزار محمدی دبیر فقید جشنواره دوستی قدیمی داشتم. او می‌دانست که من در حوزه خردسال کار می‌کنم از این رو با من تماس گرفت که کاری را در جشنواره داشته باشم. نمایش «گورخر سیاه» در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در بخش خردسال اجرا شد و مورد توجه قرار گرفته بود بنابراین تصمیم گرفتم با همین نمایش در جشنواره شرکت کنم. با رفتن گلزار حضور در جشنواره خیلی برایم مهم‌تر و جدی‌تر شد برای اینکه دوست داشتم خواسته او را اجابت کنم. به هر حال اگر شرایط بدتری هم غیر از کرونا بود حتماً به‌خاطر قولی که به گلزار محمدی داده بودم این کار را انجام می‌دادم.

طیار با تاکید بر اینکه هنر تئاتر تحت هر شرایطی باید زنده بماند، یادآور شد: الان شرایط به گونه‌ای رقم خورده که اجراها به‌صورت آنلاین باشد ولی اگر اوضاع کشور به لحاظ فرهنگی بهتر بود تلویزیون هم باید این تئاترها را پخش می‌کرد. همه هنرمندان از آثارشان فیلم‌های خیلی خوب و با کیفیتی دارند و تلویزیون می‌توانست با قیمتی مناسب فیلم‌ها را از هنرمندان خریداری کند تا هم به هنرمندان کمک شود هم اینکه تئاتر همیشه زنده بماند. اگر در را بر روی هنرمندان تئاتر ببندند راه‌های دیگری برای ورود پیدا می‌کنند، هنرمندان عروسکی نیز این کار را بهتر از همه بلد هستند در نتیجه خوشحالم جشنواره برگزار شد و خوشبختانه تا اینجا همه چیز نظم و ترتیب دارد و در آرامش به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

وی در پایان یادآور شد: در ادامه برنامه‌های امسال با توجه به وضعیت کرونا، جشنواره یک بخش جنبی تدارک دید برای اینکه بچه‌ها عروسک «مبارک» بسازند و نمایش اجرا کنند. بیشتر شاگردانم که کلاس آنلاین داشتند در این بخش شرکت کرده‌اند و من نیز به عنوان طرح درس به این بخش نگاه کردم و جنب و جوشی بین بچه‌های کلاسم اتفاق افتاد که جالب توجه بود.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: یک روز صبح گورخر از خواب بیدار می‌شود و می‌بیند که تمام خط‌های سفیدش ناپدید شدند، دوستانش معتقدند که او دیگر گورخر نیست و باید آنها را ترک کند...

نمایشنامه «گورخر سیاه» نوشته بربل مایا توسط مهتاب وثوق ترجمه شده است. طراح و کارگردان این نمایش شراره طیار، بازی‌سازان فهیمه باروتچی و شراره طیار، شاعر، آهنگساز و اجرای موسیقی امیرحسین انصافی و عروسک‌ساز صبا قدیمی است. این نمایش به مدت چهل دقیقه اجرا دارد.

کد خبر 5158296 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک تئاتر کودک و نوجوان تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم کوتاه جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک شبکه پنج سیما سینمای مستند برنامه تلویزیونی شبکه نمایش خانگی ویروس کرونا فیلم مستند محمدرضا الوند جشنواره هنر زنده است سریال ایرانی گورخر سیاه بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاترهای با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کارهای دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهرهای خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجراهای عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

کد خبر 6095119 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • ترایبکا به سراغ سالگردهای خاطره‌انگیر می‌رود/۲۵ سالگی «سوپرانوها»
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد