Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به اینکه طرح تحقیقاتی زیست‌حسگر الکتروشیمیایی مبتنی بر DNA به‌منظور شناسایی آفلاتوکسین در شیر و فرآورده‌های لبنی بخشی از پایان‌نامه دکتری تخصصی فاطمه احمدی، دانشجوی علوم و صنایع غذایی این دانشگاه است، افزود: این طرح نوآورانه در مرحله پذیرش و عقد قرارداد با مرکز رشد این دانشگاه است و به زودی به عنوان هسته فناور در این مرکز مستقر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشید ریاحی با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه مبنی بر حمایت از تجاری‌سازی ایده‌ها و یافته‌های پژوهشی افزود: به منظور سرعت بخشی به روند تجاری‌سازی این طرح و برای استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز از مشارکت دیگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور استفاده خواهد شد.

محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و سازنده این زیست‌حسگر الکتروشیمیایی گفت: در این طرح، بیوسنسوری برای شناسایی سم آفلاتوکسین موجود در محصولات و فرآورده‌های لبنی طراحی و ساخته شده است که امکان استخراج طیف‌های الکتروشیمیایی موردنیاز را فراهم می‌کند.

فاطمه احمدی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این طرح تحقیقاتی در پنجمین جشنواره علم و فناوری کشور عنوان طرح برگزیده کشاورزی را به دست آورده است، افزود: روش‌های دیگری چون HPLC نیز برای تشخیص این سم در تولیدات لبنی در حال استفاده است که علاوه بر زمان‌بر بودن به کاربر متخصص نیز نیاز دارد که طرح زیست حسگر الکتروشیمیایی در مقایسه با آن‌ها، روشی جدید، سریع و دقیق محسوب می‌شود و استفاده عمومی آن نیز ساده و آسان بوده و به‌ راحتی قابل‌ جابه‌جایی است.

وی یادآور شد: زیست‌حسگر طراحی شده ویژه مایعات است که با توجه به وجود سم آفلاتوکسین در دیگر مواد می‌توان با تغییر کاربری از آن برای مواد جامد همچون پسته که بیشترین درصد آلودگی قارچی و وجود سم آفلاتوکسین را داراست، استفاده کرد و همچنین به کارگیری از آن در مقایسه با روش HPLC می‌تواند هزینه‌های تشخیص را تا یک‌دهم کاهش دهد.

این محقق  افزود: حمایت‌های مالی و علمی می‌تواند روند ساخت میکروچیپ و تولید انبوه و تجاری‌سازی این زیست حسگر را تسریع کند که در حال حاضر با همکاری مرکز رشد دانشگاه آزاد برنامه‌هایی برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، آفلاتوکسین ماده‌ای سمی است که توسط قارچ‌هایی که به طور طبیعی در طبیعت وجود دارد، تولید می‌شود و خطر جدی برای سلامتی انسان و دام به شمار می‌رود. این ماده سمی می‌تواند سالانه تا ۲۵ درصد از محصولات غذایی را در جهان نابود کند.

به گفته پژوهشگران، آفلاتوکسین در نان‌های کپک‌دار نیز وجود دارد که در صورت تغذیه دام با این نان‌ها، آفلاتوکسین در بدن دام متابولیزه شده و با تبدیل به فرمت M1 در شیر دام ترشح می‌شود.

برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد پژوهشگر چهارمحال وبختیاری شیر آلوده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد پژوهشگر چهارمحال وبختیاری شیر آلوده اخبار کنکور زیست حسگر الکتروشیمیایی دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع دانشجویان دانشگاه شهرکرد در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا

دریافت 43 MB

به گزارش خبرنگار مهر، دانشجویان دانشگاه شهرکرد در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا در اعتراض به رژیم غاصب صهیونیستی تجمع کردند.

کد خبر 6091499

دیگر خبرها

  • صحرایی: روزانه ۸ مدرسه در کشور ساخته می‌شود
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • تجمع دانشجویان دانشگاه شهرکرد در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد شهرکرد در حمایت از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • رقابت ۲۳۰۰ داوطلب آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد شهرکرد