Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@08:07:50 GMT

8 دلیل تنگی نفس هنگام راه رفتن

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۸۲۹۶

آفتاب‌‌نیوز :

افراد به دلایل مختلفی می توانند تنگی نفس را هنگام راه رفتن تجربه کنند. گاهی اوقات این شرایط در نتیجه شرایطی مانند اضطراب، آسم یا چاقی رخ می دهد.

به گزارش "مدیکال نیوز تودی"، تنگی نفس هنگام راه رفتن به ندرت به یک شرایط پزشکی زمینه ای جدی‌تر اشاره دارد.

تنگی نفس چیست؟
تنگی نفس یا دیسپنیا به احساس تنفس غیرعادی و ناخوشایند گفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرایط از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت احساس شود و شدت متفاوتی داشته باشد. افراد ممکن است نفس نفس بزنند یا برای تنفس به تلاش بیشتر از حد معمول نیاز داشته باشند.

دیسپنیا می تواند حاد یا مزمن باشد. دیسپنیا حاد چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد، در شرایطی که دیسپنیا مزمن برای بیش از چهار تا هشت هفته ادامه دارد.

برای برخی افراد، فعالیت بدنی مانند راه رفتن ممکن است محرکی برای تنگی نفس یا تشدید آن باشد.

تنگی نفس با دشواری در تنفس متفاوت است. افرادی که با دشواری در تنفس مواجه هستند باید با مرکز اورژانس تماس گرفته یا به نزدیک‌ترین بخش اورژانس مراجعه کنند.

اضطراب
اضطراب یک شرایط سلامت روانی شایع است که می تواند موجب تنگی نفس همراه با بسیاری علائم دیگر از جمله موارد زیر شود:

- تنش عضلانی

- ضربان قلب سریع

- تعریق

- احساس ترس یا وحشت

- آشفتگی

- احساس از دست دادن کنترل

افراد مبتلا به اضطراب اغلب به درمان سلامت روانی که می تواند کیفیت زندگی آنها را بهبود ببخشد، پاسخ خوبی می دهند. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- صحبت درمانی که می تواند به افراد در درک دلایل اضطراب خود و چگونگی مدیریت احساساتشان کمک کند

- داروهایی مانند مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین

- فعالیت هایی مانند ذهن آگاهی

آسم
آسم یک بیماری شایع است که در هر فرد می تواند از شدت متفاوتی برخوردار باشد. برای برخی افراد، آسم موجب علائم خفیف و گاه و بیگاه می شود که در واکنش به محرک هایی خاص شکل می گیرند. در موارد دیگر، ورزش می تواند یک محرک باشد که ممکن است به معنای این باشد که افراد هنگام راه رفتن با بروز علائم مواجه خواهند شد.

از علائم آسم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- خس خس سینه

- سرفه

- تنگی نفس

- سینه درد خفیف

- سرفه هنگام خواب

افراد مبتلا به آسم اغلب به تب یونجه یا اگزما نیز مبتلا هستند.

تمام موارد آسم به درمان پزشکی نیاز ندارند. برخی افراد ممکن است با پرهیز از محرک هایی مانند تنباکو، مایت های گرد و غبار، حیوانات، یا گرده گیاهان قادر به مدیریت علائم خود باشند. افراد چاق و مبتلا به آسم ممکن است با کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل قادر به کاهش علائم خود باشند.

اگر فردی به درمان پزشکی نیاز داشته باشد، پزشک اغلب بازکننده های برونش (برونکودیلاتورها) یا داروهای ضد التهاب را تجویز می کند.

چاقی
چاقی شرایطی است که در آن افراد دارای وزن یا چربی بدن اضافه هستند که ممکن است بر سلامت آنها تاثیرگذار باشد. افراد چاق در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های دیگر مانند دیابت، بیماری قلبی‌عروقی، و فشار خون بالا قرار دارند.

افراد چاق ممکن است با موارد زیر نیز مواجه باشند:

- تنگی نفس

- آکنه

- موی زائد بدن

- منگوله های پوستی

- واریکوسل

- درماتیت

افراد چاق باید طی همکاری با پزشک یا یک متخصص تغذیه، یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال کنند. گاهی اوقات، همکاری با یک درمانگر ممکن است به بهبود شرایط سلامت روانی زمینه ای کمک کند.

برخی افراد چاق ممکن است به مصرف داروهای کاهش وزن یا انجام عمل جراحی مانند گاسترکتومی آستینی نیاز داشته باشند.

آریتمی قلب
آریتمی قلب به واسطه ریتم نامنظم قلب شکل می گیرد. برخی افراد مبتلا به آریتمی قلب هیچ علائمی را تجربه نمی کنند، در شرایطی که دیگران این گونه هستند.

از علائم آریتمی قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ضربان قلب سریع و نامنظم

- تنگی نفس

- فشار خون پایین

- احساس تنگی در سینه

- از دست دادن موقت هوشیاری

درمان آریتمی قلب به نوع آریتمی بستگی خواهد داشت. پزشک ممکن است برای توقف، پیشگیری یا کنترل آریتمی دارو تجویز کند.

در برخی موارد، افراد ممکن است به یک ضربان‌ساز یا یک کاردیوورتر – دفیبریلاتور قابل کاشت نیاز داشته باشند که بر ریتم قلب نظارت داشته و به ضربان قلب با سرعت طبیعی کمک می کند.

افراد دیگر ممکن است به کاردیوورژن نیاز داشته باشند که شامل استفاده از یک جریان الکتریکی برای بازگرداندن قلب به ریتم طبیعی می شود. روش احتمالی دیگر عضوبرداری با کمک کاتتر است که هر گونه بافت بیمار که موجب آریتمی می شود را از بین می برد.

سینه پهلو
سینه پهلو نوعی عفونت ریه است. عفونت می تواند در نتیجه فعالیت باکتری ها، ویروس ها یا قارچ ها شکل بگیرد. از علائم سینه پهلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تنفس سریع

- ضربان قلب سریع

- تب با یا بدون لرز

- تنفس کم عمق یا تنگی نفس

- صداهای غیرمعمول در ریه

امکان درمان سینه پهلو خفیف در خانه وجود دارد. پزشک ممکن است آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد ویروس، یا داروهای ضد قارچ را تجویز کند. افراد می توانند برای درمان تب یا عضله درد از داروهای بدون نسخه استفاده کنند.

برخی افراد ممکن است به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشند. در بیمارستان امکان استفاده از آنتی بیوتیک ها و مایعات درون وریدی و اکسیژن درمانی برای افزایش میزان اکسیژن در خون وجود دارد.

بیماری مزمن انسدادی ریه
بیماری مزمن انسدادی ریه شرایطی شایع است که به تدریج تنفس را برای فرد دشوار می کند.

شایع‌ترین دلیل بیماری مزمن انسدادی ریه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار است. اما قرار گرفتن در معرض هر نوع دیگر از آلاینده های هوا نیز می تواند موجب بروز این شرایط شود.

از علائم بیماری مزمن انسدادی ریه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- خس خس سینه

- سینه بشکه ای

- تنگی نفس

- پریشانی تنفسی

- ضعف عضلانی

پزشک می تواند موارد خفیف بیماری مزمن انسدادی ریه را با بازکننده های برونش، کورتیکواستروئیدها و آنتی بیوتیک ها درمان کند. افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه شدید و آنهایی که نیازمند بستری شدن در بیمارستان هستند، ممکن است به درمان با اکسیژن و بازکننده های برونش نیاز داشته باشند.

برخی افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است به عمل جراحی مانند بولکتومی یا پیوند ریه نیاز داشته باشند.

آمبولی ریوی
آمبولی ریوی شرایطی است که به واسطه اختلال در جریان خون در سرخرگ ریوی رخ می دهد. از شایع‌ترین علائم آمبولی ریوی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تنگی نفس

- سینه درد

- سرفه

- تف خون آلود

- غش کردن به واسطه فشار خون پایین

دلایل و عوامل خطر بسیاری برای آمبولی ریوی وجود دارند. به عنوان مثال، این شرایط احتمال بیشتری دارد در افرادی که برخی انواع داروهای ضد بارداری را مصرف می کنند یا حین بارداری دیده شود.

اگر فردی فکر می کند که با آمبولی ریوی مواجه است باید در پی دریافت کمک پزشکی فوری باشد. بیشتر افراد مبتلا به آمبولی ریوی می توانند از داروهای ضد انعقاد خون استفاده کنند که امکان بهبودی کامل را برای آنها فراهم می کند.

بیماری بینابینی ریه
بیماری بینابینی ریه اصطلاحی است که به گروهی از اختلالات ریه دارای دلایل مشابه اشاره دارد. این شرایط ممکن است به واسطه قرار گرفتن بلند مدت در معرض عوامل محیطی، مانند گازهای سمی رخ دهد.

همچنین، بیماری بینابینی ریه می تواند در نتیجه بیماری های خودایمنی، برخی داروها، بیماری های دیگر، مانند سینه پهلو رخ دهد. از علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ظهور تدریجی تنگی نفس

- سرفه

- سینه درد

افراد می توانند با پرهیز از محرک های شناخته شده ای مانند دود سیگار علائم خود را مدیریت کنند.

پزشک ممکن است کورتیکواستروئیدها و درمان های سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن را تجویز کند. در برخی موارد، افراد ممکن است به اکسیژن مکمل نیاز داشته باشند.

چگونگی مدیریت
چندین روش برای مدیریت تنگی نفس وجود دارند.

افرادی که تنگی نفس را تجربه می کنند ممکن است نیاز به تنفس عمیق‌تر یا سریع‌تر نفس کشیدن را احساس کنند. اما این می تواند تنگی نفس را تشدید کند زیرا عضلات باید سخت‌تر کار کنند.

از تکنیک های تنفسی که افراد می توانند برای تسکین علائم خود استفاده کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- انجام عمل دم به آرامی از طریق بینی و سپس عمل بازدم از طریق دهان در شرایطی که لب ها غنچه شده اند

- انجام عمل دم پیش از انجام کاری و انجام عمل بازدم پس از آن، مانند نفس کشیدن پیش از برخاستن از زمین و انجام عمل بازدم در حالت ایستاده

- تنفس گام شمار مانند انجام عمل دم در یک گام و انجام عمل بازدم پس از یک یا دو گام هنگام راه رفتن

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم
اگر فردی به طور منظم تنگی نفس را هنگام راه رفتن تجربه می کند باید به پزشک مراجعه کند. پزشک می تواند دلیل بروز این شرایط و بهترین گزینه های درمان برای آن را ارائه کند.

اگر فردی با دشواری در تنفس یا از دست دادن هوشیاری مواجه می شود، دریافت کمک پزشکی فوری اهمیت دارد.

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تنگی نفس راه رفتن تنفس سلامت توان به موارد زیر اشاره بیماری مزمن انسدادی ریه نیاز داشته باشند هنگام راه رفتن افراد مبتلا افراد ممکن آمبولی ریوی تنگی نفس داروهای ضد برخی افراد آریتمی قلب علائم خود سینه پهلو افراد چاق انجام عمل ضربان قلب عمل بازدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۸۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند

اعتمادبه‌نفس، ویژگی‌ای است که همه‌ ما آن را تحسین می‌کنیم و آرزوی داشتنش را داریم.

به گزارش روزیاتو، اما بسیاری از ما برای دستیابی به آن به این جمله‌ معروف عمل می‌کنیم که «تا وقتی که نتوانسته‌ای چیزی را به واقعیت تبدیل کنی، به آن وانمود کن»؛ بنابراین تعجبی ندارد که در بحث اعتماد به نفس بسیاری از اوقات واقعیت آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد. گاهی در زیر آن تصویر مطمئن به خودی که از یک شخص می‌بینیم، در حقیقت، فردی مردد به خود و طالب تأیید دیگران وجود دارد.

با این حال، تشخیص این موضوع ساده نیست. حتی کسانی که بسیار بااعتماد به نفس به نظر می‌رسند هم ممکن است در جنگی درونی درگیر باشند که ما از آن به کلی بی خبریم.

پس از کجا می‌توانیم متوجه این موضوع شویم؟ چند رفتار هست که این افراد اغلب از خود نشان می‌دهند.

در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- کمالگرا هستند

تصور کنید که با یکی از همکاران تان که به داشتن اعتماد به نفس بالا معروف است، بر روی پروژه‌ای کار می‌کنید. به نظر می‌رسد که او همه چیز را تحت کنترل دارد و همیشه کاری عالی از خود ارائه می‌دهند.

با این حال، در این همکاری نزدیک متوجه می‌شوید که او زمان زیادی را صرف بررسی کار خود، اصلاح ریزترین جزئیات و نگرانی برای نقص‌های جزئی‌ای می‌کند که کس دیگری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

شاید عجیب به نظر برسد، اما این حد از کمالگرایی اغلب می‌تواند نشانه‌ی این باشد که یک شخص در ظاهر بااعتماد به نفس، اما در درون به دنبال تأیید دیگران است.

روانشناسان علت کمالگرایی را مطمئن نبودن از خود و ترس از تأیید نشدن، تمسخر شدن و طرد شدن می‌دانند.

به عقیده‌ی آن ها، فشار‌های درونی مانند میل به جلوگیری از شکست یا قضاوت منفی، افراد را به کمالگرایی سوق می‌دهد.

دلیل کمالگرایی گاهی می‌تواند تلاش برای اثبات ارزشمندی خود به دیگران و به دست آوردن تأیید آن‌ها باشد. نیاز به انجام بی عیب و نقص همه چیز ممکن است ریشه در ترس از قضاوت یا نقد شدن داشته باشد. افراد کمالگرا با مطمئن شدن از بی نقص بودن ریزترین جزئیات، امیدوارند که جلوی هر گونه بازخورد منفی‌ای که می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را درهم بشکند را بگیرند؛ بنابراین اگر با شخصی رو به رو شدید که بااعتماد به نفس به نظر می‌رسید، اما وسواسی و سختگیر بود، ممکن است معنایش این باشد که اعتماد به نفس او صرفاً ظاهری است.

۲- همیشه پیش از تصمیم گیری به نظر دیگران نیاز دارند

تا به حال شخصی را دیده اید که با وجود اینکه بااعتماد به نفس به نظر می‌رسد، اما دائماً دنبال نظر یا تأیید دیگران است؟

همانطور که احتمالاً حدس زده اید، این نشانه‌ی ظریف، اما رایجی از مطمئن نبودن از خود است.

این نیاز به نظر یا تأیید دیگران می‌تواند در مورد شغل، تصمیمات یا حتی ظاهر باشد.

گرچه لزوماً چیز بدی نیست، چون همه‌ی ما گاهی به اندکی تأیید دیگران نیاز داریم. اما اگر این امر تبدیل الگویی مداوم شود، ممکن است به نیازی عمیق‌تر برای تأیید شدن اشاره داشته باشد.

۳- انتقادپذیر نیستند

برای بسیاری از افراد پذیرش انتقاد کاری دشواری است، اما نه لزوماً به این خاطر که آن‌ها نیازی به بهبود و اصلاح در خود نمی‌بینند، بلکه به این دلیل که در درون شان از هر انتقادی که ممکن است مؤید ترس آن‌ها از به اندازه‌ی کافی خوب بودن باشد، واهمه دارند.

روانشناسان می‌گویند کسانی که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند، حساسیت شدیدی به هر نوعی از انتقاد، اصلاح یا نصیحت و توصیه دارند، حتی اگر چیزی که می‌گویید سازنده و کاملاً درست باشد.

۴- دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند

همه‌ی ما گهگاه به اندکی تحسین و تأیید دیگران نیاز داریم.

با این حال، برخی افراد به ظاهر بااعتماد به نفس، میل ناسالمی به این امر دارند؛ و اگر بخواهند که همیشه بااعتماد به نفس به نظر برسد، نمی‌توانند از همه‌ی اطرافیان شان طلب تأیید کنند. چرا که باعث برملا راز درونی شان می‌شود؛ بنابراین چطور باید این مشکل را حل کنند؟

احتمالاً با کمک بی نقص‌ترین وسیله‌ی ساخته شده تاکنون برای دریافت تأیید دیگران یعنی شبکه‌های اجتماعی.

شبکه‌های اجتماعی باعث عادی شدن رفتار‌های تأیید طلبانه‌ی نسبتاً ناسالم شده اند.

مادربزرگ خود را در جوانی تصور کنید که با وسواس زیادی عکسی از خود تهیه کند و نسخه‌های زیادی از آن عکس را با همراه این یادداشت برای تمام دوستانش ارسال کند: «دوستش داری؟ لطفاً باخبرم کن.»

عجیب به نظر می‌رسد، درست است؟ اما این در واقع همان کاری است که بسیاری از افراد امروزه در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند.

شبکه‌های اجتماعی به ویژه برای کسانی که در درون شان به دنبال تأیید دیگران هستند می‌تواند فضایی برای دستیابی به این هدف فراهم کند. آن‌ها ممکن است که دائماً درمورد موفقیت ها، ماجراجویی‌ها یا حتی اتفاقات روزمره شان پست بگذارند، به این امید که بتوانند لایک و کامنت و شِیر دیگران را به دست آورند.

با این حال، روانشناسان معتقدند این امر می‌تواند باعث تشدید رفتار‌های تأیید طلبانه و تلاش‌های ناسالم برای گرفتن تأیید دیگران شود. به علاوه، این تأیید طلبی‌های افراطی مشکل اصلی و ریشه‌ای فرد را برطرف نمی‌کند، چرا که تأییدی که شخص به این شیوه از دیگران دریافت می‌کند، تأییدی بیرونی است.

پژوهش‌ها هم ارتباط میان فعالیت بیش از اندازه در شبکه‌های اجتماعی با پایین بودن اعتماد به نفس را اثبات کرده است؛ بنابراین اگر با شخصی مواجه شدید که دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارد، این امر ممکن است نه صرفاً میل او به اشتراک گذاری، بلکه شیوه‌ی او برای دریافت تأیید دیگران باشد.

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند