Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح اطلس سرمایه گذاری هر ساله توسط سازمان صنعت و معدن به استانها ابلاغ می شود تا ظرفیت ها و پتانسیل های سرمایه گذاری هر استان معرفی شود و سرمایه گذار داخلی و خارجی بتواند استان هدف خود را شناسایی کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان، طرح اطلس سرمایه گذاری هر ساله توسط سازمان صنعت و معدن به استانها ابلاغ می شود تا ظرفیت ها و پتانسیل های سرمایه گذاری هر استان معرفی شود و سرمایه گذار داخلی و خارجی بتواند استان هدف خود را شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از منتشر شدن ظرفیت های استان همدان آنچه در خور توجه است بی توجهی مسئولی ارشد استان به این اطلس و مغفول ماندن ظرفیت های پرپتانسیل است.

اولویت های استان در صنایع تبدیلی و معدنی و هایتک ، بالادستی و پایین دستی پتروشیمی دیده نشده و در بحث های دیگر پتانسیل خوشه های صنعتی و اشتغال استان نادیده گفته شده است.

این اطلس در آینده نزدیک مورد حمایت دولت قرار می گیرد و سرمایه گذاران راهی استان ها می شوند ، و در این راه همدان حرفی برای گفتن ندارد چرا که فقط چند نمونه صنایع اشباع شده معرفی شده است.

به گفته کارشناسان اقتصادی استان هایی که نماینده در کمیسیون صنعت و معدن ندارند واقعا به آنها ظلم شده است و بحث محرومیت دیده نشده، البته آنچه نشان می دهد وزارتخانه کار را به سازمان صنعت و معدن هر استان واگذار کرده و کم کار ی مسئولین همدان در این مورد کاملا مشهود است.

طرح‌های اولویت‌ دار برای سرمایه‌ گذاری در دو بخش صنعت و معدن مشخص شد.

در گزارشی که وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص طرح‌های اولویت‌ دار تولید در ۳۱ استان کشور منتشر کرده، دو نکته به وضوح مشخص است. نکته اول، نقشه توسعه صنعتی در جغرافیای ایران است و نکته دوم به جهت‌گیری آتی سرمایه‌ گذاران در انتخاب صنایع و بخش‌های مختلف اقتصاد برمی‌گردد. پراکندگی این طرح‌ها پیوند مستقیمی با پتانسیل‌های اقتصادی هر استان دارد.

در چارچوب مدنظر سیاست‌گذار، تمرکز روی توسعه و تکمیل حلقه‌های بالاتر در صنایع نفت، پتروشیمی، خودرو، غذا و پزشکی مورد تاکید قرار گرفته است. در عین حال با توجه به نیازهای رو به رشد صنایع کشور به مواد اولیه و محصولات معدنی، توجه ویژه‌ای به اکتشاف، فرآوری و تولید فلزات اساسی و مواد خام شده است.

مروری بر چارچوب کلی حاکم بر طرح‌های اولویت‌دار وزارت صمت جهت سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد سیاست‌گذار عزمی جدی برای بهبود توازن منطقه‌ای در حوزه تولیدات صنعتی دارد. در واقع در نقشه‌ای که سیاست‌گذار برای فرود سرمایه طراحی کرده تقسیم صنعت در جغرافیای ایران وضعیت بهتری پیدا کرده است.

اطلس سرمایه گذاری به تفکیک استانها جالب توجه است که سازمان صنعت و معدن در این اطلس حرف اول را می زند که همه استانها از بیشترین ظرفیت استفاده کرده اند بجز همدان

در استان همدان مبلمان معرفی شده و محصولات چوبی و سرامیک که این صنایع در همدان اشباع شده و جای سرمایه گذاری برای افراد بیرون باقی نمی ماند.

اطلس سرمایه گذاری نقشه راه را به سرمایه گذار نشان می دهد که در محصولات ارائه شده همدان چیز خاصی ارائه نشده است.

لیست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت به تفکیک ۳۱ استان در سازمان صنعت و معدن اعلام شده:

آذربایجان شرقی: گروه‌های صنعتی و معدنی در اولویت سرمایه‌گذاری برای استان «آذربایجان شرقی» در 14 رشته فعالیت جانمایی شده‌اند. ساخت شیشه و محصولات شیشه‌ای (الیاف شیشه)، آماده‌سازی و ریسندگی الیاف نساجی، بافندگی و منسوجات (جهت تکمیل زنجیره ارزش صنعت فرش دستباف)، ساخت وسایل نقلیه موتوری (خودرو تجاری با مشارکت و تحت برند شرکت‌های معتبر با حداکثر سهم ساخت داخل و تعهد صادراتی)، ساخت قطعات و ملحقات برای وسایل نقلیه موتوری (گیربکس اتوماتیک-موتور دیزل-ساخت قطعات خودروهای تجاری)، ساخت فرآورده‌های لبنی (لاکتوز-کازئین)، تولید کاکائو، شکلات و آبنبات (توسعه واحدهای موجود صنعت شیرینی و شکلات)، ساخت تجهیزات پزشکی و جراحی و وسایل ارتوپدی (تجهیزات پزشکی)، ساخت ابزارها و وسایل اندازه‌گیری، بازبینی، آزمایش، دریانوردی و مقاصد دیگر (انواع کنتور برق، گاز، آتش‌نشانی)، ساخت پمپ‌ها، کمپرسورها، شیرها و سوپاپ‌ها، تجهیزات و ماشین‌آلات با کاربرد عام (به ویژه صنایع غذایی)، ساخت ماشین ابزار، استخراج کانسارهای فلزی غیر آهن به‌جز کانی‌های اورانیوم و توریم (اکتشاف و استخراج مواد اولیه تولید آلومینیوم)، ساخت فلزات اساسی قیمتی و فلزات غیر آهنی (مس کاتد و زنجیره پایین دستی) و ساخت چمدان، کیف دستی و اجناس مشابه، 14 رشته فعالیت در اولویت سرمایه‌گذاری این استان به‌شمار می‌رود.

آذربایجان غربی: 10 رشته فعالیت برای تزریق سرمایه در استان آذربایجان غربی از سوی سیاست‌گذاران صمت شناسایی شده که شامل ساخت مواد شیمیایی اساسی (پلی‌اتیلن و بوتن)، استخراج نمک (استحصال و فرآوری املاح دریاچه ارومیه)، استخراج سایر معادن، ساخت محصولات سرامیکی نسوز (آجر به روش مدرن با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع آجر)، برش، شکل دادن و پرداخت سنگ (احداث سنگبرهای مقیاس بزرگ با تکنولوژی روز)، ساخت تجهیزات پزشکی و جراحی و وسایل ارتوپدی، عمل‌آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد (پوره و کمپوت میوه، میوه خشک به روش Freez Dryer)، ساخت سایر محصولات غذایی (رنگ خوراکی مجاز و ساخت پکتین)، ساخت فلزات اساسی قیمتی و فلزات غیرآهنی (کنسانتره و شمش طلا-فرآوری تیتانیوم)، ساخت مبلمان و مصنوعات چوبی است.

اردبیل: فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی برای سرمایه‌گذاری در استان اردبیل هفت‌گانه است. بر این اساس، ساخت کالاهای بتنی، سیمانی و گچی (بتن سبک گازی)، برش، شکل دادن و پرداخت سنگ (احداث سنگبری‌های مقایس بزرگ با تکنولوژی روز)، ساخت لاستیک رویی و تویی، روکش کردن مجدد و بازسازی لاستیک‌های رویی، ساخت انواع محصولات پلاستیکی (محصولات یوپی‌وی‌سی)، ساخت خمیر کاغذ، کاغذ و مقوا (انواع کاغذ از ضایعات کشاورزی)، عمل‌‌آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد و دباغی و پرداخت چرم (چرم و فرآورده‌های چرمی) رشته فعالیت‌هایی هستند که از سوی سیاست‌گذاران صمت برای تزریق منابع شناسایی شده‌اند.

اصفهان: اما رشته فعالیت‌های در اولویت سرمایه‌گذاری برای استان اصفهان به 11 بخش تقسیم شده‌اند. ساخت مواد شیمیایی اساسی (نانو کربنات کلسیم)، ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات گیاهی دارویی (نوترکیب، آنتی بادی مونو کلونال، پپتیدها)، الیاف بشر ساخت (الیاف اکریلیک، پلی‌استر و الیاف کربن)، آماده‌سازی و ریسندگی الیاف نساجی (به ویژه فرش ماشینی)، ساخت وسایل نقلیه موتوری (Engine موتورسیکلت، موتور سیکلت برقی)، ساخت تجهیزات پزشکی و جراحی و وسایل ارتوپدی، ساخت سایر ماشین‌آلات با کاربرد عام، ساخت ماشین ابزارها (انواع ماشین ابزار، ماشین تراش اتوماتیک، سیستم تجهیزات برنامه‌ریزی با کنترل عددی)، ساخت وسایل خانگی، استخراج کانسارهای فلزات غیرآهن (اکتشاف و استخراج طلا، سرب و روی و فرآوری مس) و سایر صنایع پیشرفته (صنایع فوتونیک، لیزر و اپتیک، الکترونیک و میکرو الکترونیک) در این لیست قرار گرفته‌اند.

البرز: براساس ارزیابی سیاست‌گذاران صمت 11 رشته فعالیت صنعتی و معدنی برای استان البرز در اولویت سرمایه‌گذاری قرار دارند. ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات گیاهی، ساخت صابون و پاک‌کننده‌ها، فرآورده‌های تمیز‌کننده و پرداخت‌کننده، انواع عطر، ساخت پوشاک، ساخت لکوموتیوها و ترن‌های خط آهن (چرخ، محوز و بوژی صنایع ریلی)، ساخت قطعات و ملحقات برای وسایل نقلیه موتوری، ساخت ماکارونی، رشته فرنگی و محصولات آردی مشابه، ساخت تجهیزات پزشکی و جراحی و وسایل ارتوپدی، ساخت موتورها و توربین‌ها به‌جز موتورهای وسایل نقلیه هوایی، وسایل نقلیه و موتورهای انواع دوچرخه، ساخت پمپ‌ها، کمپرسورها، شیرها و سوپاپ‌ها، ساخت دستگا‌ه‌های توزیع و کنترل نیروی برق (تابلو برق GIS) و سایر صنایع پیشرفته (فناوری اطلاعات و ارتباطات نانوالکترونیک و میکرو الکترونیک) مهم‌ترین اولویت‌ها برای سرمایه‌گذاری به‌شمار می‌روند.

ایلام: ساخت فرآورده‌های نفتی تصفیه شده (تبدیل گاز طبیعی به اولفین‌ها)، ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات گیاهی دارویی، ساخت کالاهای بتنی، سیمانی و گچی (بتن سبک گازی)، ساخت لاستیک رویی و تویی، روکش کردن مجدد و بازسازی لاستیک‌های رویی، ساخت خمیر کاغذ، کاغذ و مقوا (کاغذ از کربنات کلسیم) و صنایع پتروشیمی، فعالیت‌های صنعتی و معدنی هستند که از نگاه سیاست‌گذاران صمت در اولویت تزریق سرمایه هستند.

بوشهر: برای استان بوشهر نیز 9 رشته فعالیت صنعتی و معدنی انتخاب شده که شامل ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات گیاهی دارویی (روغن امگا3)، ساخت سیمان، آهک و گچ، ساخت کالاهای بتنی، سیمانی و گچی، ساخت و تعمیر کشتی‌ها، عمل آوری و حفاظت آبزیان و محصولات حاصل از آبزیان از فساد، عمل‌آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد، ساخت سایر محصولات غذایی، ساخت سایر ماشین‌آلات با کاربرد خاص (تجهیزات سنگین پتروشیمی) و صنایع پتروشیمی است.

لرستان: در این استان قرار است سرمایه‌ به سمت صنایع پایین‌دستی پتروشیمی و هشت گروه دیگر از بخش‌های صنعتی و معدنی متمایل شود. طبق نقشه سیاست‌گذار قرار است صنایع و کالاهایی نظیر گوشت، کاغذ، گیاهان دارویی و داروهای نوترکیب، فرآوری خاک‌های صنعتی و سنگ تزئینی در استان لرستان به فعالان اقتصادی علاقه‌مند به تولید پیشنهاد شود.

مازندران: 10 گروه صنعتی مختلف و طیفی از کالاهای صنعتی و کارخانه‌ای در فهرست مهم‌ترین طرح‌های اولویت‌دار جهت سرمایه‌گذاری در استان مازندران قرار دارند. پیشرانه شناورهای سبک، کود، کنستانتره زغال‌سنگ، پوشاک، فرآورده‌های لبنی، موتور برقی و ژنراتور، تولیدات فرآوری‌شده از برگ چای در کنار تولید نخ و پارچه از مهم‌ترین کالاهای مدنظر سیاست‌گذار در مسیر توسعه صنعتی در مازندران هستند.

مرکزی: طرح‌های اولویت‌دار این استان به‌عنوان نقطه کانونی توسعه صنعتی در کشور، عموما صنعتی هستند. در جدول منتشر‌شده وزارت صمت، 11 شاخه کالایی جدید یا در دست اقدام در استان مرکزی وجود دارند که به سرمایه‌گذاران پیشنهاد شده‌اند. از جمله این محصولات می‌توان به رنگ و مواد مورد نیاز صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، ماشین‌‌آلات صنعت نفت، ادوات آلومینیومی نظیر فویل و ورق، لوازم پزشکی، بیمارستانی و دندانپزشکی، الیاف نساجی و ماشین ابزار اشاره کرد.

هرمزگان: بررسی گزارش وزارت صمت نشان می‌دهد در این استان 9 گروه کالایی و طیفی از محصولات برای جذب سرمایه فعالان اقتصادی مدنظر سیاست‌گذار هستند. عمده این اولویت‌ها به صنایع سنگین و فلزی مرتبط هستند. ساخت و تعمیر کشتی، تولید آهن و فولاد، ساخت تجهیزات الکترونیکی، بازیافت فلزات و ضایعات آنها در کنار ساخت مواد شیمیایی و فرآورده‌های نفتی و تولید نوشابه و نوشیدنی از مهم‌ترین مواردی هستند که در فهرست وزارت صمت قرار دارند.

همدان: این استان با 10 گروه کالایی و گستره‌ای از محصولات پذیرای سرمایه فعالان اقتصادی است. سیاست‌گذار در جدولی که برای اولویت‌های صنعتی این استان جهت جذب سرمایه طراحی کرده، روی تولید مبلمان و محصولات چوبی، تولیدات سرامیکی و آجر، پلی‌سیلیکون، شیشه، فرآوری سنگ‌های قیمتی و معدنی، تولید محصولات اپتیکی و فیبرنوری در کنار انواع لامپ متمرکز است.

یزد: استان یزد به‌عنوان قطب اصلی تولیدات معدنی، کانی‌های فلزی، خاک‌های صنعتی و سرامیک، جایگاه مهمی در نقشه صنعتی کشور دارد. سیاست‌گذار نیز با همین رویکرد 11 شاخه و مجموعه‌ای از کالاهای معدنی و صنعتی را جهت جذب سرمایه پیش‌روی فعالان اقتصادی قرار داده است. ساخت سرامیک صنعتی، الکترود گرافیتی، استخراج سرب، روی، مس و طلا،‌ تولید کاشی و سرامیک، ساخت ملزومات پزشکی و بیمارستانی در کنار تولید هواپیمای سبک از جمله مواردی است که در فهرست طرح‌های اولویت‌دار وزارت صمت در استان یزد قرار دارند.

به گزارش عصر همدان؛ آنچه که به نظر می رسد صنعت ومعدن همدان و گروه های اشتغال استانداری و دستگاه های متولی باید دقت و مطالعه بیشتری در معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های همدان داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اولویت سرمایه گذاری ساخت محصولات دارویی وسایل نقلیه موتوری طرح های اولویت دار سازمان صنعت و معدن اطلس سرمایه گذاری صنعتی و معدنی سرمایه گذاری فعالان اقتصادی آوری و حفاظت رشته فعالیت نشان می دهد سیاست گذار برای استان قرار دارند ساخت سایر اولویت ها وزارت صمت مهم ترین ظرفیت ها شده اند طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان

تین نیوز

فاز اول بندر فاو اجرایی شده است و مدیریت اجرا نیز را نیز همان شرکتی در اختیار گرفته که اپراتور اجرایی بندر جبل علی است. این شرکت ترکیه ای سرمایه گذاری هنگفتی نیز در بندر اکتاوو انجام داده است.

همچنین دولت عراق و ترکیه طی سفر اردوغان به عراق، توافقنامه ای برای احداث خطوط ترنزیتی ریلی و جاده ای به ارزش 6 میلیارد دلار امضا کردند که بخشی از این سرمایه گذاری به صورت پیش نیازی که از قبل متصور بوده اتفاق افتاده و اجرایی شدن این توافق یکی از اساسی ترین ضربات لجستیکی را به ایران وارد می کند و فرصت هایی را که تا امروز مغتنم نشمردیم را بیش از پیش از ما خواهد گرفت.

هفته گذشته کشورهای حوزه سی آی اس توافق مشابه ای در ایجاد کریدور از قزاقستان به پاکستان با مشارکت قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، افغنستان و پاکستان منعقد کردند که کریدور جدیدی را پایه گذاری خواهد کرد. قطعا این  مسیر ارزش کریدور شمال جنوب ایران، که به دلیل بی توجهی ما به این کریدور استفاده لازم از آن صورت نگرفته است، را کاهش خواهد داد.

ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار خوشبختانه با سرمایه گذاری و تلاش وافر بخش خصوصی در سال 1402 بالغ بر 300 درصد افزایش یافت. این درحالیست که از 9 دستگاه جرثقیل ساحلی که کانتینرها را تخلیه و بارگیری می کنند فقط 3 دستگاه سالم و دائر هستند و به همین دلیل در این بندر با وجود آن که عملیات پرحجمی ندارد، همان تعداد کشتی هم که به این بندر می آیند برای تخلیه و بارگیری با توقف مواجه اند.

در سال 1401 همایشی در بندر چابهار برگزار کردیم و تمام ذینفعان بخش خصوصی – بالغ بر 150 نفر – را گرد آوردیم و فرصت ها و نیازهای توسعه این بندر احصا و به مسئولان منعکس شد ولی برنامه و اقدامی از سوی بخش دولتی مشاهده نشده است.

بندر جبل علی در یک ماه اخیر دچار ترافیک و توقف شده است. این توقفات به دلیل مشکلاتی است که در تنگه باب المندب به وجود آمده و بیشتر شامل بارهای کشورهای حوزه خلیج فارس است. بخش قابل توجهی از کالاها به شیوه ریلی و جاده ای از امارات به عربستان و سایر نقاط منتقل می شود. این مشکلات بر حمل و نقل ما نیز تاثیر گذاشته و کرایه حمل در بعضی شقوق حمل و نقل تا 100 درصد افزایش یافته است.

جناب آقای رئیسی ، رئیس جمهور محترم، سفری به پاکستان داشتند. بر اساس پیگیری ما از بخش خصوصی در این سفر کسی حضور نداشته است. جای تعجب است که در سالی که بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری باید شاهد توجه به رشد تولید ملی با استفاده و مشارکت بخش خصوصی باشیم فرصت ها را به دلیل سوء مدیریت دولتی ها، یک به یک از دست بدهیم.

در یک سال اخیر شرایط برای سرمایه گذاری چینی ها در پاکستان به خطر افتاده و بیش از 9 ماه است که عملیات عمرانی در بندر گوادر تعطیل شده است. این بهترین فرصت است که ما در سایه قرارداد 25 ساله ای که با چینی ها داریم آنها را به سرمایه گذاری در چابهار ترغیب کنیم. ما بسیاری از زیرساخت های لازم را چابهار در اختیار داریم ولی متاسفانه دولتمردان ما به هند چسبیده اند در حالی که 20 سال است هند توافق کرده 220 میلیون دلار در چابهار سرمایه گذاری کند ولی سرمایه گذاری هندی ها به 60 میلیون دلار نرسیده است!

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • مدیران آذربایجان غربی اهتمام ویژه‌ای به جذب سرمایه‌گذار دارند
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • اختتامیه نخستین رویداد چادرو ۱۲ اردیبهشت برگزار می شود
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • قیمت محصولات سایپا سه‌شنبه ۴ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ قیمت امروز اطلس و شاهین
  • معرفی اطلس فام سهند؛ شرکت ایرانی تولید رنگ و رزین در سطح جهانی!
  • آغاز فرایند انتخاب واحد‌های نمونه صنعتی و معدنی استانی و ملی