Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- بخش عربی شبکه خبری "سی ان ان" در گزارشی به علل امکان‌پذیری توافق میان ایران و آمریکا در بازه زمانی کنونی پرداخته و نوشته است: "می‌توان علل و عواملی را که موجب امکان‌پذیری توافق میان ایران و امریکا می‌شوند به شرح ذیل بیان کرد: نخست آنکه ارکان سیاست خارجی بایدن توافق با ایران را برای برقراری و حفط ثبات در خاورمیانه ضروری می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برقراری ثبات در خاورمیانه دامنه‌ای رو به گسترش به سوی شمال افریقا نیز خواهد داشت.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ سی ان ان افزوده است: دوم آن که تنظیم امنیت منطقه برای امریکا که اکنون در مواجهه با چین است از اهمیت بالایی برخودار خواهد بود. این بدان خاطر است که شورای همکاری خلیج فارس مهم‌ترین منبع تامین انرژی برای چین محسوب می‌شود و این نقطه از جهان تنها منطقه‌ای است که چین هنوز جای پای نظامی خود را در آن محکم نکرده است. چین از دریای چین تا شرق آفریقا نشان داده که ابتدا از طریق حضور صنعتی و تجاری در ناحیه‌ای وارد می‌شود و سپس آن را به حضور نظامی تعمیم می‌دهد. امریکا نمی‌خواهد این سناریو در خلیج فارس تکرار شود.

سوم آن که ایران بازیگر مهمی علیه امریکا است. اگرچه ایران در سطح روسیه و چین دسته‌بندی نمی‌شود با این وجود، آن کشور دارای قابلیت‌های سیاسی و نظامی است و اثبات کرده که ظرف ۱۵ سال گذشته قادر به ورود به منازعات خاورمیانه بوده است. در نتیجه، توافق با ایران باعث کاهش تهدیدات علیه امریکا خواهد شد.

نکته چهارم آن که امریکا باور دارد که ایران هم اکنون به دلیل مواجهه با تبعات ناشی از فشار اقتصادی کارزار فشار حداکثری دوره ترامپ آمادگی توافق را دارد.

نکته پنجم آنکه ایران بازیگری باهوش است و در کشور‌های منطقه حضوری جدی دارد. امریکا می‌داند که ایران در مقایسه با دهه‌های گذشته کم‌تر ایدئولوژیک است و اکنون با محاسبه‌گری عملگرایانه تصمیم‌گیری می‌کند. هدف جمهوری اسلامی در شرایط فعلی حفط ثبات است. به خصوص آنکه ممکن است به زودی خلاء قدرت در ایران ایجاد شود. هدف دوم ایران حفظ نفوذ خود در کشور‌های منطقه است که در سالیان اخیر کسب کرده است. ایران می‌داند که تنها امریکا و اسرائیل هستند که می‌توانند تهدیدی برای این هدف باشند.

نکته ششم آن که ایران می‌داند روسیه و چین از نظر استراتژیک در جایگاهی نیستند که بتوانند نیاز‌های اساسی اقتصادی آن کشور به دلیل مشکلات ایجاد شده بر اثر تحریم‌های امریکا را تامین کنند. در نتیجه، ایران نیازمند توافق با امریکا است".

موانع توافق

این شبکه خبری در ادامه به موانع و نقاط افتراقی که باعث عدم حصول احتمالی توافق میان ایران و امریکا می‌شوند نیز پرداخته و نوشته است: "نخست آنکه مشکل اصلی امریکا با ایران بلندپروازی‌های منطقه آن کشور است که امریکا از آن تحت عنوان توسعه‌طلبی و جاه‌طلبی یاد می‌کند. امریکا نمی‌تواند توسعه طلبی ایران و تهدید دائمی از سوی آن کشور علیه اسرائیل در شرق مدیترانه را بپذیرد. این بدان معناست که امریکا خواستار کاهش حضور ایران در منطقه است.

دوم آنکه نگرانی از آن است که لغو تحریم‌های ضدایرانی باعث افزایش نفوذ ایران در منطقه شود. دغدغه امریکا از منظر و رویکرد امنیتی قابل بررسی است. امریکا خواستار توافق با ایران برای دستیابی به هدف استراتژیک اصلی خود یعنی معامله با چین است. این وضعیت محاسبه را برای ایران دشوار می‌سازد.

نکته سوم آن که تجارب شکست خورده امریکا در قبال خلع تسلیحات هسته‌ای سایر کشور‌ها از جمله کره شمالی سبب می‌شود تا ایران تمایل جدی برای توافق با امریکا نداشته باشد. از سوی دیگر، ایران تجربه پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای را پیش روی خود دارد. پاکستان به دلیل در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای با تهدید از جانب غرب مواجه نیست و در برابر هندوستان نیز از موضع قدرت وارد می‌شود.

نکته چهارم آن که لابی‌ها و حلقه‌های صاحب نفوذ تاثیرگذار برای کارشکنی در مسیر هرگونه توافق احتمالی بین ایران و امریکا مشغول به کار هستند. این فشار‌ها بر دولت بایدن در ماه‌های آینده افزایش خواهند یافت.

نکته پنجم آن که جنبه روانی دیدگاه ایران نسبت به امریکا را نباید نادیده گرفت. از دید ایران، امریکا حامی اصلی رژیم شاه تا زمان ساقط شدن آن در سال ۱۹۷۹ میلادی بود. این باور دیدگاهی است که مقامات ایران و مردم آن کشور دارند و امریکا را مخالف خواسته‌های خود قلمداد می‌کنند. مقابله امریکا با ایران در چهار دهه گذشته نیز به وجهه منفی امریکا در میان ایرانیان دامن زده است و باعث تشدید موضع مخالف توافق با امریکا در داخل ایران شده است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مذاکره ایران و آمریکا برجام تحریم میان ایران آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۸۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • رشید:۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق