Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@10:45:30 GMT

رکورد تولید لوازم خانگی در کشور شکست

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۹۱۱۲

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: گردش مالی صنعت لوازم خانگی در کشور با در نظر گرفتن ظروف چینی، کریستال و ... ۶.۵ تا ۷ میلیارد دلار است که برآورد می‌شود ۲ میلیارد دلار از آن قاچاق باشد.

گروه کشت و صنعت بازارنیوز؛ عباس هاشمی امروز در نشستی خبری اظهار داشت: مهمترین مشکل صنعت لوازم خانگی، تأمین مواد اولیه پتروشیمی از واحدهای تولیدکننده است؛ به عنوان نمونه تولیدکنندگان یخچال و فریزر در تولید قطعه ای‌بی‌اس به مواد اولیه پتروشیمی نیاز دارند که تخصیص فعلی جوابگوی نیاز تولید کنندگان یخچال و فریزر نیست، از این رو وزارت صمت باید با هماهنگی با متولیان پتروشیمی، مواد مورد نیاز این صنعت را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی ادامه داد: همچنین به دلیل نبود اطمینان از استمرار تأمین مواد اولیه پتروشیمی برای تولید، تولیدکنندگان لوازم خانگی نتوانستند قراردادهای صادراتی منعقد کنند.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران افزود: تأمین ورق فولادی، مقاطع مسی و مقاطع آلومینیومی، همچنین تخصیص ارز برای قطعات و ماشین آلات وارداتی صنعت لوازم خانگی از دیگر مشکلات این صنعت است که البته در توافق با وزارت صمت مقرر شد این قبیل مواد اولیه در رینگ فرعی بورس و به صورت عرضه اختصاصی متناسب با سامانه بهین یاب در اختیار تولیدکنندگان لوازم خانگی قرار بگیرد.

قاچاق ۲ میلیارد دلاری لوازم خانگی در بازار ایران

وی همچنین در خصوص قاچاق لوازم خانگی گفت: قاچاق پذیر بودن برخی از کالاها، عدم تکافوی نیاز داخلی برای تقاضاهای موجود، سلیقه مشتری و انتقاع شبکه قاچاق از جمله مهم‌ترین دلایل قاچاق لوازم خانگی است. از سویی دیگر پول‌هایی وجود دارد که باید در اقتصاد بچرخد از این رو وارد سیستم قاچاق می‌شود و به تولید آسیب می‌رساند.

هاشمی تصریح کرد: گردش مالی صنعت لوازم خانگی با در نظر گرفتن ظروف چینی، کریستال و … ۶.۵ تا ۷ میلیارد دلار است که برآورد می‌شود ۲ میلیارد دلار از آن قاچاق باشد.

افزایش تولید لوازم خانگی در ۱۰ ماه امسال

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران همچنین در مورد میزان تولید لوازم خانگی، اظهار داشت: طی ۱۰ ماه سال جاری یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه یخچال تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸، رشد ۳۰ درصدی داشته است.

وی افزود: همچنین در این مدت ۸۸۰ هزار دستگاه ماشین لباسشویی تولید شد که رشد تولید ۵۳ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه رقم زد. ۸۵۴ هزار دستگاه کولر آبی نیز تولید شد که در مقایسه با ۱۰ ماه سال گذشته از رشد ۱۱.۹ درصدی برخوردار بوده است.

هاشمی تصریح کرد: باید اشاره شود که وضعیت تولید لوازم خانگی طی دو سال اخیر بسیار صعودی بود و میزان تولید سال جاری در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده است؛ توسعه ظرفیت‌های کشور، تغییر سهم بازار و خروج برندهای خارجی از جمله عوامل رشد تولید بوده اند. البته ما علاقمند به حضور خارجی‌ها هستیم و معتقدیم بدون همکاری با کشورهای دیگر، جلوی پویایی گرفته می‌شود اما با توجه به خروج اجباری خارجی‌ها از کشور، سازندگان مجبور به تعامل با قطعه سازان شدند و بسیاری از توانمندی قطعه سازان نیز ظهور کرد و بسیاری از قطعاتی که قبلاً وارد می‌شد در داخل تولید شد، البته واضح است که همه مواد را نمی‌توان تولید کرد از این رو امیدواریم با رفع تحریم‌ها تعاملات افزایش یابد اما این بار بازگشت خارجی‌ها باید مشروط و هوشمند باشد.

لزوم راه اندازی دپارتمان قطعه‌سازی صنعت لوازم خانگی

هاشمی در ادامه گفت: صنعت لوازم خانگی با تأمین مواد اولیه در شرایط کنونی از ظرفیت لازم برای تأمین نیاز داخل برخوردار است، به طوری که حتی می‌تواند به قطب لوازم خانگی در منطقه تبدیل شود که البته برای رسیدن به این هدف باید در روابط اقتصادی، تعرفه‌های ترجیحی و انتقال پول تسهیل‌گری‌های لازم صورت گیرد.

وی افزود: برای تعمیق ساخت داخل و توسعه پایدار صنعت لوازم خانگی، دپارتمان قطعه‌سازی صنعت لوازم خانگی را راه اندازی کردیم، زیرا با توجه به اجزا و قطعات مورد نیاز باید از شبکه مطمئن تأمین قطعات برخوردار باشیم که این شبکه می‌تواند کشور را از وابستگی‌ها در این صنعت برهاند و از تبعات تنش‌های احتمالی بر صنعت لوازم خانگی جلوگیری کند.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: در این باره با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه‌ای امضا کردیم تا حوزه قطعه سازی صنعت لوازم خانگی را با شرکت‌های دانش بنیان مرتبط کنیم ضمن این که در ذیل این تفاهم نامه کانون دانش، صنعت و بازار لوازم خانگی ایجاد می‌شود که به نوعی ارتباط صنعت با دانشگاه است.

هاشمی همچنین یادآور شد: اگر چه توزیع مویرگی محصولات لوازم خانگی از طریق نمایندگی‌ها در شرایط کنونی ادامه دارد، اما این سامانه نیازمند بازنگری است تا محصولات لوازم خانگی به شکل مدرن توزیع شود؛ یعنی علاوه بر این که هر شرکت فروش مستقیم خود را دارد به زودی صنایع لوازم خانگی تحت پوشش انجمن، به صورت متمرکز محصولات خود را عرضه می‌کند که در آن اولویت با حضور پررنگ نشان‌های تجاری ایرانی خواهد بود.

برچسب ها: لوازم خانگی ، تولید داخلی ، تولید ملی ، جهش تولید ، صنعت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000N6p

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: لوازم خانگی تولید داخلی تولید ملی جهش تولید صنعت تولید لوازم خانگی صنعت لوازم خانگی لوازم خانگی میلیارد دلار مواد اولیه تولید شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۹۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت:۲۹۴ مورد بازرسی در حوزه کشف کالای قاچاق و تشکیل ۶۴ فقره پرونده تعزیراتی به ارزش یک‌هزار و ۴۲۴ میلیارد ریال در فروردین ماه ۱۴۰۳ انجام شده است.   وی همچنین از  رشذ ۱۴۶ درصدی در تشکیل پرونده‌های تعزیراتی حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز در اولین ماه از سال جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته خبر داد.   معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: دخانیات، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، لوازم یدکی خودرو، پارچه و مواد خوراکی و غذایی از عمده کالا‌های کشفی بوده و در حوزه ارزی ۳۶ مورد سابقه ارسالی از بانک‌های عامل در خصوص عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز منجر به تشکیل ۳۶ پرونده تعزیراتی به ارزش ریالی یک‌هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال که شامل ۲میلیون و ۷۷۴ هزار و ۹۲۹ یورو و همچنین ۱۳۷ هزار و ۸۵۰ درهم بود گردیده است.

دیگر خبرها

  • محکومیت بیش از یک میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • مجازات قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • کار بسیار دشوار منچسترسیتی برای تصاحب رکورد تاریخی چلسی
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز