Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- آمارهای اقتصادی بیان گر مثبت شدن رشد اقتصادی ایران در نیم سال نخست سال جاری است که این فرصت را فراهم می‌کند تا با حل مشکلات تولید و تجارت به رشد اقتصادی پایدار دست یابیم.

 به گونه ای که بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه (به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰) در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ به عدد ۳۲۲۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به رقم مشابه سال قبل به میزان ۱.۳ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که رشد تولید ناخالص داخلی در بهار سال جاری منفی ۲.۹ درصد بود که این رقم در تابستان به ۵.۱ درصد افزایش یافته است. رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت نیز که در بهار سال جاری منفی ۰.۶ درصد بود در فصل تابستان به ۳.۲ درصد افزایش یافته است و بر این اساس رشد اقتصادی بدون نفت کشور در نیمه اول سال جاری معادل ۱.۴ درصد حاصل گردیده است.

روند مثبت رشد اقتصادی کشورمان در شرایط تحریم و کرونا، فضای امیدواری را پیش روی اقتصاد کشورمان قرار داده است. اما آنچه مهم است برنامه ریزی نهادها و دستگاه‌های مرتبط برای تداوم روند مثبت رشد اقتصادی است. موضوعی که رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات، آن را به رعایت و پایبندی به اصول متعددی همچون توسعه اقتصادی و زیرساخت‌های اقتصادی، وابسته می‌داند.

فرشید فرزانگان رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در این باره در گفتگو با خبرنگار ایبِنا اظهار داشت: با پتانسیلی و استعدادی که در داخل کشورمان داریم؛ اگر زیرساخت مناسب را فراهم کنیم، تجارت رویه پیدا کند و توسعه اقتصادی در اولویت توسعه سیاسی باشد، قطعا رشد اقتصادی مستمر خواهیم داشت.

فرزانگان خاطرنشان کرد: تا زمانی که رویکرد تعاملی با دنیا نداشته باشیم، تجارت و صادرات و واردات کشورمان فعال نشود، پنجره‌های ارتباط با جهان گسترش پیدا نکند، رویکرد جهانی نداشته باشیم، زیرساخت‌مان در خدمت تجارت نباشد، دولت درآمدش را در ظرفیت‌سازی بخش خصوصی و در تهیه زیرساخت ها و بسترها افزایش ندهد، تا زمانی که بخشنامه‌های محدودکننده داشته باشیم و هر روز با یک چالش جدید مواجه شویم، وضعیت اقتصادی کشورمان همین خواهد بود.

وی تاکید کرد: بنابراین آنچه در اقتصاد مهم است تجارت است. یعنی عامل تعیین کننده در اقتصاد، تجارت است. تجارت است که تولید و تولیدکنندگان را فعال می کند و ظرفیت و اشتغال ایجاد می کند. به عبارت دیگر، چالش اصلی رشد اقتصادی کشورمان، در عرصه تولید و تجارت است.

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رشد اقتصادی سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۹۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، زاهدی سفیر تاجکستان در ایران گفت: دورنمای کشور تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری در بندر چابهار خیلی روشن و‌امید بخش است و باور داریم که این بندر یکی از صحنه‌های همکاری دوجانبه ایران و تاجیکستان برای رونق تجارت و حمل ونقل است.

معاون وزیر حمل و‌نقل و‌سفیر تاجیکستان در ایران افزود: درگذشته ما ازتوانمندی‌ها و‌ظرفیت‌های بندرچابهار خیلی شنیده بودیم، اما امروز با سفر به این بندر برای ما مشخص‌شده که چابهار در زمینه سرمایه گذاری، از ظرفیت بالای برخوردار است.

سفیر کشور تاجیکستان در ایران، افزود: سال گذشته ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به تاجیکستان سفر کرد که در آن سفر تفاهم نامه همکاری‌هایی برای مراودات تجاری بین دو کشور ایران و تاجیکستان، با محوریت بندر چابهار به امضا رسید که امروز برای اجرایی کردن این تفاهم نامه‌ها ما به بندر چابهار سفر کرده ایم تا ضمن بررسی فرصت‌های تجاری در بندر چابهار، زمینه را برای سرمایه گذاری مهیا کنیم.

همچین شایسته مرادزاده معاون‌حمل و نقل کشور تاجیکستان در بازدید از بندر شهید بهشتی گفت: بندر چابهار برای کشور تاجیکستان که مردمانش با مردم ایران غرابت فرهنگی دارند، یک‌ بندر جدید و‌مفیدی برای رونق تجارتِ دو کشور است که همکاری دوکشور برای کشور تاجیکستان بسیارخوب است.

وی گفت: بندر چابهار برای کشور تاجیکستان که در خشکی محصور است، نزدیکترین مسیر برای تجارت کالا است و از مسیر دریا به دیگر نقاط دنیا است.

شایسته مرادزاده بیان کرد: کشور تاجیکستان برای داشتن یک مرکز لجستیکی در بندر چابهار، برنامه ریزی‌هایی پیش بینی کرده است که امیدواریم مفید واقع شود.

دیگر خبرها

  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم
  • اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ