Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@13:05:12 GMT

هر مدرسه یک کتابخانه

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۹۶۷۲

هر مدرسه یک کتابخانه

یک: سال‌هایی که دانش‌آموز ابتدایی بودم، در مدرسه ما تعداد کمی کتاب غیردرسی هم پیدا می‌شد و می‌توانستیم آن‌ها را برای خواندن قرض بگیریم. در آن سال‌ها در حوزه کتاب‌خوانی من فعالیتی بیشتر از این را ندیدم که هدف آن ترویج کتاب و کتاب‌خوانی باشد. از وضعیت حال حاضر آموزش و پرورش در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی و ترویج کتاب هم صدای خاصی به گوش نمی‌رسد که آدم را به بحث کتاب‌خوانی در مدارس دلگرم کند و این جای تأسف و تأمل فراوان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید پرسید وقتی قرار است کودکان را از کودکی علاقه‌مند به کتاب و کتاب‌خوانی بار بیاوریم، در نهادی مثل آموزش و پرورش که بخش عظیمی از کودکان کشورمان ساعت‌های زیادی از وقتشان را در مدارس می‌گذرانند در این باره چه کار جدی‌ای صورت گرفته است؟

دو: من در این سال‌ها در قالب دیدار با مخاطبان کتاب‌هایم به شهرهای زیادی سفر کرده‌ام. در این سفرها، گاهی هم به مدارس دعوت شده‌ام. آنچه در این دیدارها برایم جالب بوده علاقه طیف وسیعی از دانش‌آموزان به بحث کتاب و کتاب‌خوانی است. یعنی در همین روزگاری که از سرانه پایین کتاب و کتاب‌خوانی حرف می‌زنیم من بارها دیده‌ام که چگونه تعدادی دانش‌آموز حوصله کرده‌اند و با همدیگر از شعر، داستان و کتاب حرف زده‌ایم. این نشانه خوبی است که می‌توان بر پایه آن اتفاق‌های خوب و ارزشمندی را رقم زد که تا به حال اتفاق نیفتاده است.

سه: تعدادی دوستدار کتاب در جاهایی از کشورمان می‌شناسم که عاشقانه برای کتاب و کتاب‌خوانی تلاش می‌کنند. نکته جالب درباره این‌گونه آدم‌ها این است که بدون اینکه نگاهشان به بودجه‌های دولتی باشد، کارشان را گاه فقط با چند جلد کتاب شروع کرده‌اند و حالا شده‌اند چهره‌هایی مطرح در حوزه ترویج کتاب تا آنجا که یکی از این چهره‌ها یعنی عبدالحکیم بهار که بهورز روستای «رمین» شهرستان چابهار است و مروج کتاب و کتاب‌خوانی، نامزد جایزه جهانی «آسترید لیندگرن» یعنی دومین جایزه گران ادبیات در جهان شده است. فکر می‌کنم نهادی مثل آموزش و پرورش باید الگوهایی مثل عبدالحکیم بهار داشته باشد تا بتواند تحولی در بحث کتاب و کتاب‌خوانی مدارس ایجاد کند نه اینکه با مدیرانی روبه‌رو باشیم که ندانند کتاب و کتاب‌خوانی غیر درسی می‌تواند چه تأثیری بر زندگی کودکان و نوجوانان داشته باشد. باید هر مدرسه این کشور یک کتابخانه داشته باشد و البته در کنار هر کتابخانه یک آدم عاشق هم باشد تا بتواند پیوندی مبارک بین بچه‌ها و کتاب برقرار کند. این را هم بگویم روزی که عبدالحکیم بهار کتاب‌هایش را به مدرسه روستایشان برده بود تا آن‌ها را به مدرسه اهدا کند، مدیر مدرسه کتاب‌ها را قبول نکرده بود چون معتقد بود بچه‌ها باید درس بخوانند!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدرسه کتابخانه کتاب و کتاب خوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۹۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، در راستای عملی‌سازی مأموریت‌های کتابخانه‌های عمومی همچون ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» با هدف ارائه نگاه هنرمندان ملی و بین‌المللی در این حوزه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به دبیری سیدمسعود شجاعی طباطبائی برگزار می‌شود.

محور‌های موضوعی این دوره از جشنواره شامل «کتاب، کودک و خانواده»، «کتاب، فراغت، نشاط و آرامش»، «کتاب، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کتاب، کتابخانه و کسب‌وکار»، «کتاب، کتابخانه و پاتوق فرهنگی و اجتماعی»، «کتاب، کتابخانه و رویداد‌های مهم اجتماعی» است. همچنین «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» موضوع جنبی این دوره از جشنواره خواهد بود.

علاقه‌مندان می‌توانند در دو بخش حرفه‌ای (ویژه هنرمندان حرفه‌ای) و مبتدی (هنرمندان ایرانی که تاکنون در مسابقات داخلی و بین‌المللی شرکت نکرده‌اند) به ارسال اثر بپردازند.

علاقه‌مندان به شرکت در "ششمین دوسالانه بین‌المللی کارتون کتاب" می‌توانند تا تاریخ ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ (۲۰ ژوئن ۲۰۲۴)، با عضویت در سامانه جشنواره به نشانی www.booktoon.ir آثار خود را ارسال کنند.

آثار باید به صورت الکترونیکی با فرمت JPEG، رزولوشن حداقل ۲۰۰ دی‌پی‌آی، با طول یا عرض ۲۰۰۰ پیکسل و حداکثر حجم ۱۰۰ مگابایت ارسال شود.

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است