Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: جازموریان در جنوب کرمان پهنه‌ای گسترده از مراتع است که به دلیل وضعیت جغرافیایی اکثراً خارج از دسترس قرار دارد، هر چند در سال جاری بارندگی در کرمان به شدت کاهش یافته و افت ۷۵ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه می‌کند اما پیش بین‌های فائو از نزدیک شدن دسته‌های میلیونی ملخ‌های صحرایی از کشورهای مختلف به این منطقه حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند تا چند سال قبل این منطقه مقصد مهاجرت ملخ‌های صحرایی از شمال آفریقا و صحرای عربستان بود اما بعد از موج‌های گسترده این آفت و عدم کنترل در کشورهای همسایه حالا پاکستان، هند، یمن و افغانستان هم به کانون‌های استقرار دائمی ملخ‌ها تبدیل شده‌اند.

حالا پیش بینی شده طی بهار سال آینده نخستین دسته‌های از این کشورها خود را برای استقرار به جازموریان خواهند رساند، همچنین گزارش‌های مردم محلی نشان می‌دهد که در طول زمستان نیز دسته‌های محدود این ملخ‌ها در منطقه استقرار دائمی داشته‌اند و با گرم شدن هوا و زاد و ولد ملخ‌ها این کلونی‌ها گسترده‌تر خواهند شد.

کشاورزان این بار نگران هجوم ملخ‌ها هستند

اما آنچه که نگران کننده است اینکه جازموریان طی پاییز و زمستان آبگیری نشده و به بیابانی خشک تبدیل شده است، همین رویه موجب می‌شود ملخ‌ها که با مراتع خشک شده مواجه می‌شوند به مزارع و باغ‌های کشاورزان هجوم ببرند.

نگرانی کشاورزان در حالی هر روز بیشتر می‌شود اداره جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان از کمبود شدید تجهیزات سم پاش و مستهلک شدن ماشین آلات خبر می‌دهد، هر چند ماه‌ها از درخواست مسئولان جنوب کرمان برای تقویت پدافند مقابله با آفت ملخ صحرایی می‌گذرد اما هنوز مسئولان مربوط اقدام مؤثری برای رفع دغدغه‌ها انجام نداده‌اند.

محمد همتی فرد کارشناس آفت کشاورزی در جنوب کرمان به خبرنگار مهر می‌گوید: هر سال کشاورزان جنوب کرمان میلیاردها تومان هزینه خرید سموم مختلف کشاورزی می‌کنند به همین دلیل بحث کنترل آفت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است طی سه سال اخیر بحث هجوم ملخ‌های صحرایی به خطری جدی برای استان‌های جنوبی کشور به خصوص جنوب کرمان تبدیل شده است.

سم پاشی هوایی نیاز جدی جازموریان

وی وجود هزاران هکتار مزرعه و باغ و همچنین باتلاق جازموریان که اطرافش مملو از مرتع است را عامل اصلی مهاجرت ملخ‌های صحرایی به جنوب کرمان دانست و افزود: طی دو سال اخیر در کنار دستگاه‌های دولتی کشاورزان هم با استفاده از تجهیزات شخصی با کلونی‌های ملخ در جازموریان مقابله کردند اما طی این چند سال دستگاه‌های موجود مستهلک شده‌اند و نه بخش دولتی و نه خصوصی توان مقابله مؤثر با آفت را ندارند.

وی سم پاشی هوایی را برای مهار کلونی ملخ‌ها بسیار مهم دانست و گفت: در بسیاری از مناطق استقرار ملخ‌ها امکان دسترسی زمینی وجود ندارد، منطقه بسیار گسترده و گاه باتلاقی و صعب العبور است.

هجوم ملخ‌ها به مزارع می‌تواند روی قیمت‌ها اثر گذار باشد

وی گرانی سم در سال جاری را یکی از مهمترین عامل‌ها در خصوص کاهش تمایل کشاورزی برای همکاری در زمینه مبارزه با آفت دانست و گفت: دولت باید سم مورد نیاز را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

آنچه که هم اکنون در زمینه افزایش قیمت محصولات جالیزی در کشور روی داده نتیجه بی توجهی در خصوص جلوگیری از خسارت طوفان و سرمازدگی به مزارع و گلخانه‌های جنوب کرمان بود

وی افزود: در صورت ورود ملخ‌ها به مزارع در زمانی کوتاه شاهد خسارت‌های جبران ناپذیر به کشاورزی این منطقه خواهیم بود آنچه که هم اکنون در زمینه افزایش قیمت محصولات جالیزی در کشور روی داده نتیجه بی توجهی در خصوص جلوگیری از خسارت طوفان و سرمازدگی به مزارع و گلخانه‌های جنوب کرمان بود، به عنوان مثال خیار تا ۲۴ هزار تومان افزایش قیمت یافت، در صورتیکه برای مهار ملخ‌ها نیز بی‌توجهی صورت گیرد به زودی شاهد کمبود برخی از محصولات در بازار خواهیم بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: تجربه سال‌های اخیر برای مقابله با ملخ‌های صحرایی بسیار گران بهاست و در این مدت توانستیم با وجود ایجاد کلونی‌های میلیونی با همکاری مردم این آفت را مهار کنیم.

سعید برخوری ادامه داد: استفاده از ماشین آلات و تجهیزات در طبیعت گسترده و جغرافیای صعب العبور موجب شده است بسیاری از خودروها و پمپ‌های سم پاش فرسوده می‌شوند و به عنوان یک نیاز جدی، تقویت تجهیزات در منطقه به استانداری و مسئولان ملی منتقل شده است.

وی با اشاره به اینکه طی روزهای آتی اولین گروه‌های ملخ به استان‌های جنوبی می رسند بیان کرد: سرعت مهاجرت این ملخ‌ها بسیار بالاست و می‌توانند در زمان اندکی از خلیج فارس عبور و وارد کشور شوند و طی ۲۴ ساعت خود را به جازموریان برسانند.

کلونی‌های ملخ‌های صحرایی در حال رصد دائمی هستند

وی افزود: تعلل در تقویت پدافند مبارزه با آفت می‌تواند خسارت‌های جدی به بار آورد، از سوی دیگر سم پاشی هوایی و آماده سازی فرودگاه موقت جازموریان برای استفاده از هواپیمای‌های سم پاش ضروری است.

وی به خشکسالی اشاره کرد و گفت: مراتع جازموریان خشک هستند و ملخ‌ها برای تغذیه به سمت مزارع و باغ‌های کشاورزان هجوم خواهند آورد به همین دلیل از هم اکنون پایش و نظارت جدی در حال انجام است و از کشاورزان هم می‌خواهیم در صورت مشاهده کلونی‌ها بلافاصله به کارشناسان جهاد کشاورزی گزارش دهند.

باید به این نکته اشاره کرد جازموریان قطب مبارزه با ملخ‌های صحرایی در جنوب کشور است و اگر این سد شکسته شود ملخ‌ها به استان‌های مرکزی راه خواهند یافت و خسارت‌ها بیشتر می‌شود

وی ادامه داد: از هفته‌های اخیر برگزاری جلسات هماهنگی با مردم و گروه‌های محلی مبارزه با ملخ در دستور کار قرار گرفته و از نظر تأمین سم و نیروی انسانی نیز مشکلی وجود ندارد اما دغدغه جدی در زمینه تجهیزات داریم.

برخوری افزود: باید به این نکته اشاره کرد جازموریان قطب مبارزه با ملخ‌های صحرایی در جنوب کشور است و اگر این سد شکسته شود ملخ‌ها به استان‌های مرکزی راه خواهند یافت و خسارت‌ها بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های جنوب استان کرمان درگیر آفت ملخ‌های صحرایی شوند، گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته از سوی مراجع علمی داخلی و بین المللی میزان هجوم ملخ‌ها در سال جاری بیشتر از سال‌های گذشته خواهد بود.

وی افزود: سال‌های گذشته مبدا ملخ‌ها از شبه جزیره عربستان بود اما هم اکنون ملخ‌ها در بخش‌هایی از پاکستان، هند و افغانستان هم مستقر شده‌اند و با توجه به خشکسالی در این کشورها به سمت ایران هجوم خواهند آورد.

کد خبر 5159038

منبع: مهر

کلیدواژه: ملخ صحرایی استانداری کرمان جهاد کشاورزی کرمان ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه مشهد زلزله بوشهر گرگان بارش برف کرونای انگلیسی اردبیل شیراز عکس استانها ملخ های صحرایی هجوم ملخ ها جنوب کرمان ملخ ها هم اکنون خسارت ها استان ها کلونی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۲۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان

رئیس کل دادگستری استان کرمان از ورود ۶۱ هزار و ۱۷۹ پرونده به شعب حل اختلاف جنوب استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۰ هزار و ۸۹۳ پرونده با سازش مختومه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در شورای برنامه‌ریزی دادگستری کل استان کرمان، اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف جنوب استان کرمان در سال گذشته مجموعاً به 60 هزار و 893 فقره پرونده رسیدگی کردند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 21  هزار و 232 فقره پرونده در جنوب استان کرمان با صلح وسازش مختومه شده است، گفت: درصد پرونده‌های سازش شده به پرونده‌های مختومه در شوراهای حل اختلاف جنوب استان در سال گذشته 35 درصد است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه در سال گذشته 61 هزار و 179 فقره پرونده به شعب شوراهای حل اختلاف در 9 حوزه قضایی جنوب استان کرمان وارد شده است، افزود: از این تعداد 60 هزار و 893 فقره پرونده با سازش مختومه شده است.

وی به فعالیت شعب شوراهای حل اختلاف ویژه زندان در شهرستان‌های جیرفت، کهنوج و منوجان اشاره و بیان کرد: در سال گذشته 377 پرونده به این شوراهای حل اختلاف وارد و 380 پرونده مختومه شده که از این تعداد346  پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

حمیدی تصریح کرد: طی سال گذشته تعداد 38 زندانی با کمک شوراهای حل اختلاف ویژه زندان از زندان‌های جنوب استان کرمان آزاد شده و 11  فقره پرونده قتل به سازش منجر شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به فلسفه تشکیل شوراهای حل اختلاف، اولویت اول در نهاد مذکور را زمینه سازی برای اصلاح ذات البین اعلام و از تلاش صادقانه همکاران در این شوراها قدردانی کرد.

انتهای پیام/511/.

دیگر خبرها

  • رقابت 21 هزار کرمانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • حمایت ۶۴۴۰ معلم کرمانی از ایتام کمیته امداد
  • ورزشکار کرمانی مدال پارالمپیک را به سردار حاجی‌زاده تقدیم کرد
  • رقابت بیش از ۲۱ هزار کرمانی درآزمون آموزش و پرورش
  • بازدید مدیرکل اتباع استانداری کرمان از پاسگاه پنگ
  • کرمانی‌ها و کسب ٣ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید
  • کرمانی‌ها و کسب ۳ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید
  • بیش از ۲۱ هزار پرونده در جنوب کرمان با صلح و سازش مختومه شد
  • حمایت بیش از ۶۰۰۰ معلم کرمانی از ایتام 
  • سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان