Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@19:22:02 GMT

تیم بایدن در آستانه اولین مذاکرات با طالبان

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۳۰۵۳

تیم بایدن در آستانه اولین مذاکرات با طالبان

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان قرار است برای گفتگو با مقام‌های افغان و نمایندگان طالبان به کابل و دوحه سفر کند.

قدس آنلاین: به گزارش دیلی‌بیست، منابع مطلع به دیلی‌بیست اعلام کردند، مذاکره‌کننده افغانستان در دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سفر دیپلماتیکی را آغاز کرده که شامل اولین نشست دولت جدید آمریکا با طالبان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت خارجه آمریکا بلافاصله توضیحی در مورد دستور کار "زلمای خلیل‌زاد" برای  طالبان- که مذاکرات صلح با نماینده آمریکا در دولت افغانستان را هفته گذشته با تأخیر از سر گرفته- ارائه نداد. خلیل‌زاد ابتدا برای نشست‌هایی با دولت افغانستان که- دوام آن بعد از خروج نیروهای آمریکایی مورد سؤال است- به کابل سفر می‌کند. وی به دیگر پایتخت‌های مهم منطقه هم سفر خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه گفت: خلیل‌زاد در ادامه، صحبت با رهبران افغان، نمایندگان طالبان و کشورهای منطقه‌ای را که منافع آن‌ها با دستیابی به یک توافق سیاسی بادوام و منصفانه و آتش‌بس دائم و فراگیر حاصل می‌شود، از سر می‌گیرد.

خلیل‌زاد که نماینده افغانستان برای ۳ رئیس جمهور مختلف آمریکا بوده است، در زمان مهمی وارد منطقه می‌شود. دو ماه تا توافق دوحه مانده، توافقی که خلیل‌زاد سال گذشته درباره آن با طالبان مذاکره کرد و نیازمند خروج کامل سربازان آمریکایی است. در این خصوص که آیا بایدن از توافقی که آمریکا را از جنگ ۲۰ ساله خارج می‌کند پیروی می‌کند یا خیر، گمانه‌زنی‌های بین‌المللی بسیاری وجود دارد.

بایدن به محض آغاز فعالیت خود به عنوان رئیس جمهور، توافق افغانستان را که در دولت ترامپ حاصل شده بود، مورد بررسی قرار داد. این موضوع، اولین تصمیم حیاتی سیاست خارجه در ریاست جمهوری وی است. در حالی بنا بر گزارش‌ها این بررسی به مرحله نهایی خود نزدیک می‌شود، منابع مطلع یا نزدیک به دولت، حرفی نزده و تنها این را مطرح کرده‌اند که بررسی فوق تکمیل نشده، اقدامی تصمیم گرفته نشده و آن‌ها روند آن را سخت‌گیرانه تلقی می‌کنند.

بایدن که در زمان تصدی خود به عنوان معاون باراک اوباما، مخالف تشدید اوضاع در افغانستان بود، تحت فشار قابل توجه نخبگان برای جلوگیری از عقب‌نشینی نیروهای آمریکا که موعد آن ۱ مه است، قرار دارد. برجستگان سیاست خارجه دموکرات و اندیشکده‌های معتبر خواهان تأخیر در عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی هستند.

اما به تأخیر انداختن عقب‌نشینی، خطر از بین رفتن تنها راه دیپلماتیک برای خروج از افغانستان را در پی دارد. "کریستوفر کولندا"، سرهنگ بازنشسته ارتش که در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در دوحه، دیپلماسی مقدماتی با طالبان را فراهم کرد، گفت: اگر بایدن این توافق را از بین ببرد، عواقبش از آن خودش خواهد بود، و این عواقب خوشایند نیستند.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود آورده است: زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان و تیمش به افغانستان، قطر و چند کشور دیگر می‌روند. او قرار است گفتگوها درباره مذاکرات صلح افغانستان را از سر بگیرد. خلیلزاد گفتگوها را در مورد آینده با افغانستان و رهبران این کشور، نمایندگان طالبان و کشورهای منطقه که منافع آنها با دستیابی به یک توافق سیاسی عادلانه و بادوام و آتش بس دائمی و جامع تأمین می‌شود، از سر خواهد گرفت.

این نخستین سفر خلیلزاد از زمان روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا محسوب می‌شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفته بود که توافق‌های به دست آمده میان دولت آمریکا و طالبان در سال ۲۰۲۰ از سوی دولت بایدن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۲۹ فوریه سال گذشته میلادی، آمریکا و طالبان توافق صلحی را در دوحه، قطر امضا کردند که شامل خروج تدریجی نیروهای آمریکایی و آغاز مذاکرات بین افغان‌ها و تبادل زندانی‌ها می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مذاکره آمریکا و طالبان زلمی خلیلزاد دولت بایدن توافق آمریکا و طالبان نیروهای آمریکا خارجه آمریکا وزارت خارجه خلیل زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

در ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، حوریه مصدق، زن افغان فعال حقوق بشر در فرودگاه هیترو لندن به زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در صلح با طالبان می‌گوید: افغانستان را تباه کردی.

به گزارش فرارو، زلمی خلیلزاد در پاسخ می‌گوید که او هم از وضعیتی که در افغانستان پیش آمده است راضی نیست و از وضعیت زنان پس از تسلط طالبان بسیار متاثر است.

وی تاکید می‌کند تا زمانیکه افغان‌ها به یک توافق کلی برای یک افغانستان آباد و آزاد و پیشرفته نرسند کار ناتمام است.

خلیلزاد در پاسخ این سوال که آیا در اعتماد به طالبان اشتباه کرده است، می‌گوید: اعتماد هیچوقت نبوده، فیصله‌هایی [تصمیم‌ها]که گرفته شده بود، [این بود که] چه شده می‌توانست شود و چه شده نمی‌توانست. هیچ وقت مسئله اعتماد نبود.

خلیلزاد درباره اینکه آیا از زنان افغانستان عذرخواهی می‌کند، می‌گوید: نه، عذرخواهی نمی‌کنم. آن‌هایی که این وضع را بوجود آورند باید عذرخواهی کنند.

در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ زلمی خلیلزاد به نمایندگی از آمریکا با عبدالغنی برادر، نماینده طالبان توافقنامه موسوم به آوردن صلح به افغانستان را امضا کردند که پس از آن طالبان به‌سرعت پیشروی کرده و در ۱۵ آگوست/اوت نظام جمهوری را ساقط کردند.

دیگر خبرها

  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح