Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@22:30:26 GMT

دخترها خیاط به دنیا می‌آیند

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۴۲۸۹

دخترها خیاط به دنیا می‌آیند

بچه‌های امروزی یا حتی نوجوانان شاید متر خیاط به تنشان نرسیده باشد. سال‌هاست لباس‌های آماده را از فروشگاه‌ها می‌خریم و می‌پوشیم اما خوش به حال بچه‌هایی که حتی اگر خیاطی برایشان لباس نمی‌دوزد، مادربزرگی، عمه‌ای، خاله‌ای، کسی را داشته باشند که گاهی پشت چرخ خیاطی بنشیند و چیزی بدوزد و هر چه می‌خواهد باشد، باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به‌نظرم مهم است بچه صدای خوش چرخ خیاطی را بشنود. این صدا انگار صدای جریان زندگی است که کوک به کوک زندگی را به هم وصل می‌کند.

خیاط‌ها انگار دوزندگان رشته‌های زندگی به هم هستند. انگار با دست‌شان با برش‌ها و با کوک‌هایی که می‌دوزند، جریان زندگی را نشان می‌دهند.

آدمی که لباس بپوشد، زنده است، آدمی که آنچه می‌پوشد برایش مهم باشد، به خیاط مراجعه می‌کند و خیاطی که خوش‌سلیقه است و خوش‌برش و خوش‌دوخت یعنی امیدش به زندگی بالاست و همین امید را به آدم‌ها هم منتقل می‌کند.

خیاط‌ها می‌توانند زیبایی را پوشش کنند بر تن آدم‌ها. خیاط‌ها بنا به شغل‌شان شریفند و زیباپسند و ترویج‌کننده زیبایی. آنها اولین افراد از نوع بشر هستند که به آدمیزاد کمک کردند لباس بر تن خود کند و آنقدر خوش ذوق بودند که انواع لباس را در زیباترین شکلش ابداع کردند و این نوآوری زیبا را هر روز به‌روز می‌کنند. شاید به همین خاطر است که روزی را به‌نام روز خیاط در تقویم جهان به ثبت رسانده‌اند. ۲۸ فوریه روز جهانی خیاط است. روزی که برای نسل ما و همه نسل‌های قبل‌تر از ما یعنی دنیای خاطره؛ خاطره‌های خوب و دوست‌داشتنی.

خیاطی در کنار مادر

بهشته بزرگی، متولد اسفند۴۶ است و شما هم شاید او را در برنامه‌های تلویزیونی دیده باشید که خیاطی آموزش می‌دهد.

خانم بزرگی، یکی از عاشق‌های خیاطی است که از بچگی به این حرفه علاقه‌مند شده و دیپلم خیاطی گرفته و به شکل کاملا حرفه‌ای این کار را ادامه داده و می‌دهد.

خودش می‌گوید: مادرم چرخ خیاطی داشت و برایمان لباس می‌دوخت. من از همان بچگی کنارش می‌نشستم و نگاه می‌کردم و گاهی هم مادرم کارهای کوچکی بهم می‌داد که بدوزم. یادم هست هم برنامه کودک نگاه می‌کردم و هم با چرخ، خیاطی می‌کردم که یک‌بار هم دستم رفت زیر سوزن چرخ. کلاس پنجم بودم که مسجد محله کلاس خیاطی برگزار کرد و رفتم و شرکت کردم.کلاس اول دبیرستان یک‌دوره سه‌ماه را به شکل حرفه‌ای گذراندم و سال دوم، سه ماهه دیگر را و تقریبا خیاطی را کامل یاد گرفتم. آن زمان مثل الان نبود که خیاطی تخصصی باشد و یک نفر فقط روی یقه کار کند یا یک خیاط فقط لباس کودک بدوزد یا یکی روی لباس شب کار کند و برود این دوره‌های تخصصی را آموزش ببیند. من که خیاطی دوست داشتم پایه همه دوخت و دوزها و برش‌ها را یاد گرفتم. آن سال‌ها سخت بود، مثلا اگر می‌خواستم روی یک لباس یقه انگلیسی بدوزم، خودم باید با آزمون و خطا آنقدر تمرین و تجربه می‌کردم تا یاد بگیرم. اما الان متد خیاطی خیلی پیشرفت کرده و آموزش‌ها کامل و کم‌نقص شده و کسی که خیاطی دوست داشته باشد و پیگیر باشد، می‌تواند آموزش ببیند و چیزی را که دوست دارد، بدوزد.

دنیای مد و لباس ایرانی در دست زنان

به خانم بزرگی می‌گویم، به نظر می‌رسد در شرق و ایران دخترها خیاط به دنیا می‌آیند، آنها کنار مادر می‌نشینند و سوزن زدن‌های او را می‌بینند یا وقتی مادر یا خواهرشان با چرخ خیاطی کار می‌کند، دختربچه‌ها عشق این را دارند که در این دوخت‌و‌دوز شرکت کنند. اما همان‌طور که در ظاهر، زن‌ها آشپزهای خوبی هستند ولی بهترین سرآشپزهای دنیا مرد هستند، می‌گویند بهترین خیاطان دنیا هم مردان هستند. این گفته را قبول دارید؟ می‌گوید: نه! زن‌ها پا به پای مردان در بیشتر حرفه‌ها به‌خصوص حرفه خیاطی جلو آمده‌اند. در کشور ما زنان خیاطان بهتری هستند به نظرم. تنوع دوخت و دوز در حوزه لباس زنان را ببینید، بی‌نظیر است و بیشتر این کارها را زنان خیاط انجام می‌دهند. مردان بیشتر کت و شلوار می دوزند و پیراهن که مدل‌های ساده‌ای دارد و تنوع در آنها کم است. در کشور ما زنان ترجیح می‌دهند خیاطشان خانم باشد و مردان کمتر سراغ خیاطی برای زنان می‌روند، چون مراجعه‌کننده خیلی کمی دارند. برای همین کل چرخه خیاطی لباس زنانه در دست زنان است. این‌همه تنوع در پارچه، در دوخت در تزئین همه کار خانم‌هاست. ما در زمینه مانتو و لباس عروس و انواع لباس‌های مهمانی خیلی پیشرفت کرده‌ایم و زنان نشان داده‌اند خیاطان و طراحان قابلی هستند. اگر به نمایشگاه مد و لباس سر بزنید این قابلیت، استعداد و چیرگی در کار را می‌بینید. به نظرم زنان ایرانی در حوزه مد و لباس خیلی پیشرفت کرده‌اند.

مزون‌های بالای شهر

بزرگی می‌گوید: برای طبقه متوسط اجتماع، خیاطی یکی از حرفه‌هایی است که پول زیادی وارد خانواده می‌کند. زنان می‌توانند با وسیله‌هایی ساده شامل یک چرخ خیاطی و یک چرخ سردوزی کلی کار قبول کنند و با خیاطی معاش یک خانواده را تامین کنند. ساکنان مناطق مرفه‌نشین و اعیان‌ها هم چند سالی است وارد حرفه پوشاک شده و با راه‌اندازی مزون لباس‌های بسیار شیک و گرانی می‌دوزند و می‌فروشند. زنان مذهبی که به طبقه اعیان تعلق دارند، ترجیح می‌دهند لباسشان را از مزون‌های ایرانی تهیه‌کنند، چون خودشان به خیاط سفارش می‌دهند که چه و چگونه برایشان بدوزد. مزون‌هایی داریم که لباس‌های پوشیده اما بسیار شیک و گران تولید می‌کنند. این مزون‌ها به خیاط‌هایشان دستمزدهای خیلی خوبی می‌دهند، چون لباس‌ها همه با دست دوخته می‌شود و صنعتی و سری‌دوزی نیست.

خیاطی، حرفه پردرآمد

بزرگی می‌گوید: ۳۰ سال است در حرفه خیاطی فعال هستم. برای همین به قطعیت می‌گویم خیاطی حرفه‌ای پولساز است. اگر کسی در کنار استعداد، صبر و حوصله و سلیقه داشته باشد از این حرفه می‌تواند پول خوبی به دست بیاورد. الان آموزش‌ها بسیار حرفه‌ای شده، جوانان به‌خصوص خانم‌ها می‌توانند با گذراندن یک یا دو‌دوره در بخشی از خیاطی کاربلد شوند و کارشان را شروع کنند. من همیشه به شاگردانم می‌گویم من با این گفته که کار نیست، موافق نیستم. به نظرم کننده کار کم شده. جوانان طبق آموزش‌هایی که مد شده بیشتر سراغ این می‌روند که خودشان کارگاه راه بیندازند و کارفرما شوند. اما این روش اشتباهی است که جوانان را به ورطه بیکاری می‌اندازد. هر کاری قدم به قدم. اول کار یاد بگیر، در کارگاه یا مزون یک نفر دیگر تجربه کسب کن، بعد کارگاه خودت را راه بینداز و صاحب‌کار خودت باش. من شاگردان زیادی دارم که بعد از دیدن چند دوره کوتاه‌مدت الان در خانه کار خیاطی انجام می‌دهند و راضی هم هستند، طوری که الان که نزدیک عید است دیگر کار قبول نمی‌کنند.

طاهره آشیانی - روزنامه نگار / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خیاطی چرخ خیاطی خیاط ها مزون ها حرفه ای لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۴۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مفاهیم جان‌بخش اسلامی از مرزها بیرون رفته است

ایسنا/لرستان نماینده ولی‌فقیه در لرستان اظهار کرد: رشد و کمال علمی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی دختران نجیب و شریف ایران اسلامی همراه با رایحه بوی خوش عفاف و حجاب و حیا به زنان و دختران و زنان غربی رسیده است به طوری که مفاهیم جان‌بخش اسلامی از مرزها بیرون رفته است.

سید احمدرضا شاهرخی در خطبه‌های نماز جمعه امروز خرم‌آباد گفت: مشاهده می‌کنیم بخش‌هایی از زنان و دختران در کشورهای غربی از انحطاط و نابودی پایه‌های خانواده خسته شده و به حجاب و عفاف روی آورده‌اند و در چنین وضعیتی باید هوشیار بود که دستگاه‌های متولی فرهنگی باید هوشیارانه تصمیم بگیرند و اقدام کنند و از هر گونه اقدامی که ابتذال فرهنگی را به همراه دارد، جلوگیری نمایند.
نماینده ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: در آن طرف مرزها بوی خوش حجاب و عفاف را می‌بینیم که از درون کشور ما صادر شده است، در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی قانون ساماندهی مُد و لباس به تصویب رسیده که در راستای تقویت فرهنگ ایرانی و اسلامی و پرهیز از الگوهای بیگانه، وظایفی بر عهده کمیته‌ها قرار داده شده است.
حجت‌الاسلام شاهرخی بیان کرد: این قانون بر برخی از وزارتخانه مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، علوم، صدا و سیما وظایفی را تعریف کرده و نمایندگانی از صنوفی که لباس تولید می‌کنند در این کمیته هستند ولی بازهم امروز لباس‌های غیر مرتبط با فرهنگ ایرانی و اسلامی در بازار مشاهده می‌کنیم.
وی یادآورشد: مانتوهای بدون دکمه و پیراهن‌های کوتاه در بازار دیده می‌شود به طوری که پیدا کردن لباس‌هایی که با فرهنگ ما مرتبط باشد، سخت است و لازم است تدابیری اتخاذ شود که از توزیع لباس‌های غیرمرتبط با فرهنگ ایرانی اسلامی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه آینده امیدبخش است، گفت: امروز می‌بینیم که پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران و تصویر رهبر معظم انقلاب اسلامی را بر دیوار کنگره آمریکا نصب کردند، فراز و نشیب دیده می‌شود ولی آینده در کشور ما روشن است.
امام جمعه خرم‌آباد گفت: در این استان کارگاه‌های متوسط و کوچک وجود دارد که محصولات صنعتی، دامی و باغی دارند و تولید و اشتغال در این مکان‌ها زنده و پویا است، برخی صنایع تعطیل شده داریم که دنبال می‌شود ولی کارگاه‌هایی وجود دارند که تولید دارو و محصولات شوینده دارند و محصولات متنوع دیگری را تولید می‌کنندبنابراین به آینده امید داریم.
حجت‌الاسلام شاهرخی با اشاره به اجرای طرح «سودای بندگی» افزود: در طول سال‌ها مسئولان آموزش و پرورش در نماز جمعه شرکت کردند و دانش‌آموزان را با آداب حضور در این نماز سیاسی، عبادی و فرهنگی آشنا کردند.
وی با اشاره به دور دوم انتخابات در خرم‌آباد و چگنی گفت: اردیبهشت این انتخابات برگزار خواهد شد که اهمیت مشارکت به قوت خود باقیست و شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف است، لذا مسئولان برگزار کننده انتخابات هم دقت لازم را در برگزاری انتخابات که یک انتخابات سالم برگزار شود، داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مفاهیم جان‌بخش اسلامی از مرزها بیرون رفته است
  • ستاره پرسپولیس مقابل تیم سابق اما با لباس شخصی
  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • لباس خواننده چینی باعث مرگش شد
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • یک پله سقوط مقصودلو و طباطبایی در رنکینگ جهانی شطرنج
  • خاطرات مهندس جعفر شریف امامی از کار در راه آهن
  • بهترین تبلیغات برای لباس فروشی (8 روش رایگان و زود بازده)
  • نشست «سواد بصری در مد و لباس» برگزار می‌شود
  • نساجی با رنگ قرمز برای بقا می‌جنگد