Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@12:11:00 GMT

انتخابات در تعاونی‌ها جایگزین انتخابات الکترونیک شود

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۴۲۹۴

انتخابات در تعاونی‌ها جایگزین انتخابات الکترونیک شود

اکبر حیدری سخنگوی شرکت‌های استانی سهام عدالت گفت: بعد از ابلاغیه ۹ اردیبهشت مقام معظم رهبری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت مدلی برای آزادسازی آن انتخاب شد سپس آئین نامه‌ای در شورای عالی بورس تدوین شد و بنا شد همه آن را اجرا کنند.

وی گفت: هر چند انتقاداتی به آن آئین نامه به دلیل مغایرت با اصل ۴۴ قانون اساسی بود اما باید همه مفاد آن توسط همه اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماده ۶ این آئین نامه ترتیبی برای بورسی شدن شرکت‌های سرمایه گذاری دیده شده بود که بر مبنای آن شرکت‌های سرمایه گذاری استانی باید ابتدا افزایش سرمایه بدهند سپس آئین نامه آنها اصلاح شود پس از آن مدیران انتخاب شوند و در نهایت از توثیق سازمان خصوصی سازی خارج شده و نسبت به پذیرش و بورسی شدن آنها اقدام شود.

حیدری ادامه داد: اما به دلایل نامعلومی که تاکنون نیز توضیح قانع کننده ای پیرامون آن داده نشده شرکت‌های سرمایه گذاری پس از افزایش سرمایه معاملاتی شدند. تا این لحظه تلاش کردیم بدون رسانه‌ای کردن عملکرد خلاف قانون را گوشزد کنیم اما چون اصرار به برگزاری انتخابات الکترونیکی مجامع در ۲۰ اسفند ماه امسال انجام شده است لازم دیدیم موضوع را رسانه‌ای کنیم. قانون برای همه نوشته شده است و همه باید آن را اجرا کنند.

سخنگوی شرکت‌های استانی سهام عدالت گفت: سهامداران عدالت طبق آئین نامه کسانی هستند که ۱۴ سال سهامدار این شرکت‌ها بودند و باید انتخاب کنندگان بین همان افراد باشند اما وقتی خرید و فروش انجام می‌شود افراد جدیدی صاحب رأی می‌شوند.

حیدری افزود: در ماده ۲۲ آئین نامه واعظان تصریح کردند که صرفاً موضوعات پیش بینی نشده در جلسات شورای عالی بورس تصویب شود همچنین شورای عالی بورس مجاز بود صرفاً برای تدوین مقررات انتقال سهام به صاحبان سهام آئین نامه تدوین کند و مواردی مانند برگزاری مجامع الکترونیک و انتصاب هیأت رئیسه مجامع خلاق قانون است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون هیأت رئیسه مجامع شرکت‌های سهامی باید در همان مجامع و با رأی اکثریت نسبی انتخاب شود و اینکه مدیر کل اقتصاد دارایی یک استان رئیس هیأت مدیره شود و اتاق بازرگانی ناظر باشد خلاف قانون است. این موارد را در استان‌هایی مانند قم و ایلام شاهد بودیم که توسط اداره کل اقتصاد دارایی آن استان آگهی منتشر شده است.

حیدری گفت: شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت معتقدند در ابتدا باید اساسنامه اصلاح شود چرا که در اساسنامه انتخابات الکترونیک تعریف نشده است. طبق آمارهای رسمی بیش از ۴ میلیون دانش آموز به دلیل دسترسی نداشتن به اینترنت از تحصیل در اپلیکیشن شاد محروم هستند. همچنین نزدیک به ۱۲ میلیون سهامدار دسترسی به اینترنت ندارند که در انتخابات شرکت کنند. در انتخابات حتی یک سهامدار هم نباید نادیده گرفته و ضایع شود.

وی تصریح کرد: ۱۹ میلیونی که آزادسازی مستقیم سهام عدالت را انتخاب کردند سهام شأن آزادسازی نشد بلکه رهاسازی شد چون متولی نداشتند. اما شرکت‌های استانی اجازه نمی‌دهند که حق سهامداران ضایع شود.

امینی خواه عضو هیأت رئیسه کانون شرکت‌های استانی سهام عدالت گفت: در بند یک و پنج ابلاغیه رهبری در سال ۸۵ به صراحت جایگاه تعاونی‌ها و نقش آنها در ساختار سهام عدالت اشاره شده است. در ماده ۱۳ مصوبات شورای عالی اصل ۴۴ نیز این شرکت‌ها به نمایندگی از مردم می‌توانند در مجامع حضور یابند.

وی ادامه داد: هیچ قانون جدیدی درباره تعاونی‌ها تصویب نشده که بخواهد نقش قبلی تعاونی‌ها را نقش کند.

امینی خواه افزود: پیشنهاد ما این است به جای انتخابات الکترونیک در شرکت‌های سرمایه گذاری استانی ۳۵۲ انتخابات در ۳۵۲ تعاونی شهرستانی انجام شود. این انتخابات می‌تواند به صورت دو مرحله به دو صورت الکترونیکی و حضوری در دور افتاده‌ترین شهرها نیز انجام شود. با این روش مشارکت مردمی به حداکثر می‌رسد.

عضو هیأت رئیسه کانون شرکت‌های استانی سهام عدالت تصریح کرد: قاعدتاً برخی سهامداران شهرستانی سهام عدالت حوصله ماندن درمجمع سه تا شش روزه را ندارند همچنین اطلاعات کافی برای بررسی حسابرسی شرکت‌ها نیز ندارند. بنابراین بهتر است همان روش قبلی انجام شود و سهامداران نماینده خود را در تعاونی‌ها انتخاب کنند و آن نمایندگان در مجامع شرکت کنند.

کد خبر 5159186

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری اکبر حیدری شورای عالی بورس مقام معظم رهبری سهام عدالت وزارت نیرو بازسازی سوریه قیمت دلار بورس تهران بانک مرکزی ایران قیمت نفت شاخص کل بورس اقتصاد آمریکا قیمت طلا بازار سهام ویروس کرونا اوراق قرضه آمریکا وزارت جهاد کشاورزی نفت خام شرکت های استانی سهام عدالت شرکت های سرمایه گذاری انتخابات الکترونیک هیأت رئیسه شورای عالی آئین نامه تعاونی ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۴۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود

 عبدالله مرادی با اعلام برگزاری نخستین نشست کمیسیون احزاب در ۱۴۰۳ گفت: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات از ۳ عضو کمیسیون امیری اصفهانی به عنوان نماینده قوه قضائیه و شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مجریه به همراه دبیر کمیسیون شکل گرفته است.

مردای ادامه داد: زمان برگزاری انتخابات ۱۰خرداد ۱۴۰۳ تعیین شد که طبق قانون، آگهی رسمی آن یک ماه زودتر برای ثبت نام داوطلبان منتشر می‌شود.

وی با اشاره به دیگر مصوبه این نشست اظهار کرد: مقرر شد مبلغ یارانه اختصاص یافته به احزاب سراسر کشور به حساب خانه احزاب ایران واریز و نحوه توزیع آن توسط کمیسیون احزاب تعیین شود.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در خصوص حزب جامعه زینب (س) اعلام کرد که اعضای کمیسیون ضمن توجه به رای صادره تصمیم گرفتند: متقاضیان برگزاری مجمع عمومی این حزب، مطابق قانون نحوه فعالیت احزاب وگروه‌های سیاسی درخواست و پیشنهاد برگزاری مجمع عمومی را به دبیرخانه کمیسیون ارائه دهند.

مرادی اضافه کرد: در این جلسه با صدور پروانه فعالیت حزب «سازمان مردم تمدن ساز استان تهران» مشروط به اصلاح اساسنامه و مرامنامه موافقت و نیز با تمدید پروانه فعالیت سه حزب؛ «جوانان ایران اسلامی»، «کانون تربیت اسلامی»، «خانه پرستار» موافقت شد.

به گفته وی، ایجاد چهار شعبه استانی احزاب شامل: ۱-شعبه استانی حزب جمهوریت در استان همدان، ۲- شعبه استانی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در استان ایلام، ۳- شعبه استانی جمعیت اعتلای نهاد‌های مردمی در استان ایلام، ۴-شعبه استانی حزب نسل نو در استان ایلام مورد پذیرش کمیسیون قرار گرفت.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب اعلام کرد: همچنین با تمدید پروانه فعالیت ۴ انجمن اقلیت دینی ۱-سازمان زنان زرتشتی، ۲-انجمن زرتشتیان رحمت آباد یزد۳، انجمن زرتشتیان مریم آباد یزد، ۴-انجمن زرتشتیان مزرعه کلانتر موافقت شد.

مرادی خاطرنشان کرد که طبق قانون، تعداد ۵۷ انجمن اقلیت‌های دینی در کشور در فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • انتخابات دور دوم در کرمانشاه به‌صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • مرحله دوم انتخابات در البرز به صورت نیمه الکترونیک برگزار می‌شود
  • وظیفه پلتفرم‌ها در عرضه دارو/ ۶ ماه اجرای آزمایشی در یک استان
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟