Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی روزهای اخیر امضای یک تفاهم نامه امنیتی میان هند و پاکستان باعث شد که برخی گمان کنند این تفاهم نامه تاثیر مستقیمی بر مساله کشمیر نیز خواهد گذاشت.

به گزارش ایسنا، محمد رضا کمیلی، کارشناس مسائل شبه قاره با ارسال یادداشتی نوشت: امضا یک تفاهم‌نامه امنیتی میان هند و پاکستان که به آتش بس در طول خط کنترل میان دو کشور LOC تاکید دارد باعث شده تا برخی تصور کنند مساله کشمیر نیز به همین روش یا تحت تاثیر این تفاهم حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هند و پاکستان که در طول تاریخ ۷۴ ساله شکل گیری خود ۳ جنگ بزرگ و تبادل آتش روزانه در مرزهای خود را تجربه کرده‌اند، مدتی است شاهد افزایش تنش‌های مرزی هستند.

این تنش‌های مرزی باعث به خطر افتادن جان شهروندان هر دو کشور شده بود و به طور مثال پاکستان تعداد آتش گشایی هند از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱ را بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۰۰ بار عنوان کرده بود.

در مقابل هند نیز مدعی است که پاکستان به تفاهم‌نامه‌های گذشته احترام نگذاشته و به سوی مرزهای هند آتش گشایی می‌کند.

این مساله که ده‌ها بار احضار کارداران سفارت‌های دو کشور را در پی داشت علت اصلی امضا تفاهم نامه امنیت میان مسئولین هندی و پاکستانی بود که در آن به لزوم احترام گذاشتن به معاهده سال ۲۰۰۳ و آتش بس میان دو کشور تاکید شده است.

از سوی دیگر امضا این تفاهم‌نامه امیدها را برای شروع مجدد تجارت میان دو کشور و باز شدن مرزی که کرونا بهانه‌ای برای مسدود شدن آن بود، افزایش داده است. حتی مسئولین دو کشور از فضای ایجاد شده استفاده کرده و تعهد داده‌اند که علیه هم بیانیه رسمی صادر نکنند. هند در این زمینه به صراحت از عمران خان خواسته که در سخنرانی‌های خود «نارندرا مودی» نخست وزیر هند را به هیتلر تشبیه نکند.

ولی اگر تمام اتفاقات مثبت فوق را کنار بگذاریم باید به صراحت بگوئیم که این تفاهم‌نامه و تفاهم‌نامه‌های مشابه هیچ دردی از مسلمانان کشمیری دوا نخواهد کرد. هند از ۵ اوت سال ۲۰۱۹ خودمختاری کشمیر را لغو کرده تا آن را به صورت رسمی بخشی از خاک خود قلمداد کند.

البته سازمان ملل رای هند را نپذیرفته و به معاهدات گذشته متعهد است و از مسئولین هندی و پاکستانی می‌خواهد با برگزاری یک همه پرسی آزادانه، آینده کشمیر را به دست ساکنان آن بسپارند.

نباید تصور کرد که تفاهم‌نامه امنیتی اخیر می‌تواند مساله تاریخی کشمیر را حل کند زیرا هنوز هم هند، کشمیر را یک مساله داخلی می‌داند و پاکستان نیز هرگز حاضر نیست لغو خودمختاری این منطقه و حل یک طرفه مساله به روش دهلی‌نو را بپذیرد.

نظامیان هندی تلاش دارند مساله کشمیر را با حضور خود حل کرده و مردم این منطقه را وادار به تمکین کنند؛ اتفاقی که در طول ۷۴ سال اخیر هرگز رنگ موفقیت را برای دهلی نو به همراه نداشته است. بنابراین و با موجود ریشه قوی مساله نمی‌توان چندان به معاهده امنیتی امضا شده امیدوار بود.

در حقیقت ناامنی‌های مرزی دائمی هر دو کشور را آشفته کرده است و اسلام آباد و دهلی نو قصد دارند بدون اینکه ریشه ماجرا حل شود صورت ماجرا را حل کنند یا حداقل آن را مدتی کم رنگ کنند.

این در حالی است که معضل کشمیر طی سال‌های اخیر بیشتر دیده شده و گروه‌های متعددی از سازمان ملل و حتی پارلمان اروپا گزارش‌های مفصلی راجع به کشمیر و نقض آشکار حقوق بشر در این منطقه منتشر کرده‌اند.

موضوع دیگر این است که تلاش‌های هند و پاکستان برای یارگیری در منطقه جنوب آسیا همچنان ادامه دارد و سفر اخیر عمران خان به سریلانکا و حتی لغو شدن سخنرانی او در پارلمان این کشور تحت فشار هند همه موید این موضوع است.

علاوه بر مساله کشمیر نکته مهم دیگری که باعث افزایش التهاب‌ها در شبه قاره شده این است که پاکستان به شدت سمت چین گرایش داشته است و به همین میزان هم هند به آمریکا تکیه کرده است. تقابل سیاسی و اقتصادی آمریکا و چین مشکلات موجود میان هند و پاکستان را افزایش داده و پیچیدگی مساله را برای هر دو کشور بیشتر کرده است، به گونه‌ای که نمی‌توان حداقل در کوتاه مدت امیدی به حل کامل تمام مسائل منطقه جنوب آسیا داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشمیر میان هند و پاکستان تفاهم نامه امنیتی مساله کشمیر دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۴۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی از انعقاد تفاهم‌نامه طرح ایران گشت بین بنیاد نخبگان و اداره کل آموزش و پرورش استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدمهدی ایزدخواه در نشست با مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: به منظور ایجاد شناخت، امید و انگیزه در دانش‌آموزان برای تلاش و فعالیت در مراکز پژوهشی، تولیدی و مدیریتی کشور در آینده، بازدیدهای دانش‌آموزی مستعد با همکاری اداره‌‌های کل آموزش و پرورش استان‌ برگزار خواهد شد که در این راستا امروز تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد نخبگان و اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی امضاء شد. 

حمایت از دانش آموزان در قالب طرح شهاب 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان از دانش آموزان مستعد در قالب طرح شهاب حمایت می‌کند، بیان کرد: طرح شهاب، مهمترین طرح ملی برای شناسایی هوش و استعداد برتر و هدایت دانش‌آموزان است.

ایزدخواه با اشاره به اینکه طرح ایران گشت نیز در آموزش دانش آموزان خیلی مهم و اساسی خواهد بود یادآور شد: آگاه شدن دانش‌آموزان از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های پیشرفت کشور،  تقویت حس خودباوری ملی و ارتقای سطح باورهای دانش آموزان از اهداف این طرح است.

وی با تأکید بر آشنایی دانش آموزان با ظرفیت‌های شغلی ادامه داد: شناخت دانش‌آموزان از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی استان به ویژه مفاخر استان و الگوبرداری از نخبگان علمی استان از اهداف دیگر طرح ایران گشت است.

امیدآفرینی و هدایت تحصیلی با طرح ایران گشت 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی عنوان کرد: طرح ایران گشت موجب امیدافرینی و هدایت تحصیلی و هویت شغلی و هویت بخشی در دانش آموزان می‌شود، ضمن اینکه به جای الگوبرداری از الگوهای کاذب از نخبگان و فرهیختگان الگوبرداری می‌کنند.  

ایزدخواه عنوان کرد: ‌رشد و بالندگی دانش‌آموزان مستعد در مناطق مختلف و به بهره‌برداری رساندن قابلیت‌ها و توانمندی‌های آنها با تأکید بر مناطق محروم از اهداف این طرح است.  

وی با اشاره به کمک و همراهی مدارس استان برای کشف و هدایت استعدادهای متنوع دانش آموزان، یادآور شد: ارتقای سطح کیفی و فعالیت‌های مدارس در 3محور اصلی ارتقای کیفیت تحصیلی، پرورش مهارت‌های اثرگذار نخبگانی و هدایت استعدادها مدنظر بنیاد نخبگان استان است. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از تمهیدات این طرح حمایت از فعالیت دانش آموزان در قالب اردوها و بازدیدهای علمی است. 

ایزدخواه با بیان اینکه این طرح در 16 مدرسه استان آغاز می‌شود ادامه داد: هر مدرسه دوبار در طول طرح بازدید خواهند داشت و 320 میلیون تومان برای این طرح اختصاص داده شده است.  

خراسان جنوبی ظرفیت‌های عالی اما ناشناخته دارد 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: استان دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی است که متأسفانه ناشناخته مانده است. 

سیدعلیرضا موسوی‌نژاد با بیان اینکه هنوز بیرجند، بروجن، بجنورد با هم اشتباه گرفته می‌شوند، یادآور شد: اگر کار منسجمی برای معرفی استان و شناخت دانش آموزان از جاذبه‌ها و نخبگان استان شود قطعا برای پرورش و آموزش آینده سازن کشور قدم‌های بزرگی برداشته‌ایم.  

وی با اشاره به برگزاری اردوهای دانش آموزی به کویرتایر، پدافند غیرعامل و سایر نقاط استان، خاطرنشان کرد: طرح ایران گشت یک کار خاص و ویژه است که ایجاد انگیزه می‌کند و ما از آن حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/ 257

دیگر خبرها

  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • ۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد