Web Analytics Made Easy - Statcounter

با مصوبه مجلس شورای اسلامی، قیمت برق صنایع بزرگ از ۸۰ به ۳۰۰ تومان افزایش می‌یابد و این امر باعث می‌شود برق برای این مجموعه‌ها در مجموع ۴ هزار میلیارد تومان گران شود. - اخبار اقتصادی -

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: در روزهای اخیر به سرمای فراگیر هوا در اغلب نقاط کشور مواجه شدیم که با هدف جلوگیری از بروز اختلال در تأمین برق کشور ناشی از محدودیت در تأمین سوخت نیروگاهها، با مجموعه وزارت نفت جلسات متعدد و تعاملی تنگاتنگ ایجاد شد و خوشبختانه توانستیم شرایط را رد روزهای اخیر به گونه ای مدیریت کنیم که مشکلی در تأمین برق کشور ایجاد نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هم اکنون شبکه برق در حالت پایدار قرار دارد اما ضرورت صرفه جویی حداقل 10 درصدی در مصرف برق و گاز، تا پایان فصل سرد به قوت خود باقی است؛ چرا که موجب پایدار ماندن خدمات رسانی در زمینه برق و گاز به تمامی آحاد جامعه خواهد شد.

رجبی مشهدی در خصوص مصوبه روز گذشته مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش قیمت برق مصرفی صنایع بزرگ گفت: این تصمیم مجلس با هدف کاهش یارانه ای که از جیب مردم  به صنایع بزرگ که محصول خود را صادر می کنند و یا با نرخ گران تر از نرخ صادراتی در داخل به فروش می رسانند اتخاذ شد.

وی افزود: براساس این مصوبه، صنایعی که زیر دو مگاوات مصرف دارند مشمول افزایش قیمت نمی شوند؛ صنایع کوچک و متوسط عمدتا زیر دو مگاوات مصرف برق دارند و حتی در شهرک های صنعتی نیز به ندرت می شود که به مصرف دو مگاوات برسند.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه "حتی واحدهای صنعتی که در اطراف تهران مستقر هستند عمدتا میزان مصرفشان به دو مگاوات نمی رسد"، گفت: این طرح شامل حال صنایع کوچک و متوسط نمی شود و فقط صنایع انرژی بر بزرگ شامل فولاد، مس و آهن که عمدتا صادرات دارند با افزایش تعرفه برق مواجه خواهند شد.

به گفته وی، با توجه به اینکه سهم هزینه برق در این صنایع بسیار ناچیز بوده و اکنون نیز با این افزایش بازهم درصد کمی هزینه آن ها را شامل می شود، لذا مردم هوشیار باشند که به این بهانه فیمت کالاها چندین برابر نشود.

سخنگوی صنعت برق در خصوص نحوه مصرف منابع حاصل از این طرح نیز گفت: بر اساس قانون قرار است منابع حاصل از اجرای این مصوبه، در توسعه زیر ساختهای شهرک صنعتی و روستاها و کمک به شرکت‌ های دانش بنیان هزینه  شود که در نوع خود می تواند باعث تحول در بهره گیری از شرکت های دانش بنیان نیز شود.

رجبی مشهدی در عین حال خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ می توانند خود نیروگاه احدات کنند که با این کار هزینه تامین برق آنها حذف می شود و در این صورت شرکت های مذکور می توانند برق مازاد خود را به وزارت نیرو بفروشند.

به گزارش تسنیم، روز گذشته نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای با افزایش بهای برق صنایع فلزی، واحد‌های پالایشگاهی و پتروشیمی موافقت کردند. طبق این مصوبه وزارت نیرو مکلف است متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی، کانی‌های فلزی، واحد‌های پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاه‌های دارای قرارداد تبدیل انرژی (eca) محاسبه و دریافت کند.

منابع حاصل از محل افزایش بهای برق این صنایع به حساب شرکت توانیر نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود و پیشنهاد شده است این افزایش درآمد صرف طرح های نیمه تمام و شهرک های صنعتی که نیاز به ایجاد زیر ساخت دارند و همچنین اصلاح و نوسازی شبکه های فرسوده و نیروگاه های قدیمی و برقرسانی و رفع تنش آبی در مناطق محروم  شود.

با این مصوبه قیمت برق صنایع بزرگ از 80 به 300 تومان افزایش می‌یابد و این امر باعث می‌شود برق برای این مجموعه‌ها در مجموع 4 هزار میلیارد تومان گران شود. محاسبات نشانگر آن است که حتی این میزان افزایش نیز تاثیر چندانی در قیمت تمام شده محصولات تولیدی این صنایع ندارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توانیر توانیر صنایع بزرگ برق صنایع دو مگاوات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۴۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: بدهکاران گاز یا پرمصرف‌های انرژی مشترکین صنعتی بزرگ، مصرف گاز زیادی در دوره قرائت دارند که با توجه به این مصرف گاز بهای بالایی دارند که بیش از ۱۳ همت میزان مصرف صنایع بزرگ کشور است که اگر یک دوره قرائت خود را پرداخت نکنند عملاً ۱۳ همت عقب افتاده و مجموع مطالبات دولت از آنها اگر سه ماه طول بکشد مبالغ بسیار هنگفت خواهد بود.

وی افزود: با توجه به اقدامات توسعه‌ای کشور و هدفمندی یارانه‌ها، عدم پرداخت گاز بها تبعات زیادی دارد که باید به موقع پرداخت کنند تا دولت از منابع به خوبی استفاده کند.

رحمانی بیان کرد: بزرگترین بدهکاران صنایع پتروشیمی، بعد از آن فولادی‌ها و سومین هم سیمانی‌ها بزرگترین مصرف کننده و بدهکاران گازی هستند.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در مصاحبه رادیویی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ۲۵ میلیون و ۷۰۰ مشترک خانگی داریم این مقدار مصرف، فقط به صنایع برمی گردد که به صورت دوره‌ای کمیته‌ای تشکیل شده تا با برگزاری جلسات مربوطه پرداخت بدهی‌ها انجام پذیرد.

کد خبر 6095639

دیگر خبرها

  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه