Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما بعضی وقت‌ها این حس را داشتیم «من نمی‌خواهم نگاه کنم، اما نمی‌توانم جلوی خودم را بگیرم!»، این می‌تواند درباره دیدن یک لاشه ماشین هنگام رانندگی در بزرگراه، آخرین مستند منتشر شده از جرایم واقعی در تلویزیون و یا صحبت یک دوست درباره یک شبح در ساختمانی قدیمی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما به خود می‌گوییم که نمی‌خواهیم نگاه کنیم، نمی‌خواهیم گوش دهیم و نمی‌خواهیم بدانیم؛ با این وجود باز هم نگاه می‌کنیم، گوش می‌دهیم و اطلاعات را جستجو می‌کنیم.

ما معمولاً نمی‌خواهیم نگاه کنیم؛ زیرا می‌ترسیم آن چه می‌بینیم خوشایند نباشد. این در مورد فیلم‌های ترسناک نیز صدق می‌کند. فیلم ناگهان صحنه‌ای ترسناک نشان می‌دهد و قاتل در صفحه نمایش ظاهر می‌شود. نیمی از مخاطبان با وحشت چشمان خود را می‌پوشانند، در حالی که نیمی دیگر خیره به صفحه نگاه می‌کنند. با این حال، حتی افرادی که چشم هایشان را می‌پوشانند، هر از گاهی از بین انگشتانشان قاتل را تحت نظر می‌گیرند.

چرا ما این کار را می‌کنیم؟ چرا ما خود را در معرض دنیا‌های خیالی ترس و اضطراب قرار می‌دهیم و این چگونه به چیز‌هایی مانند کنجکاوی درباره تصادف ماشین‌ها در بزرگراه ارتباط دارد؟

لاشه اتومبیل

بیایید با شرایط واقعی شروع کنیم. داستان لاشه اتومبیل کمی قدیمی و خسته کننده است؛ اما مثال خوبی است؛ زیرا چیزی است که تقریباً همه تجربه کرده اند و به طور شهودی می‌توانند آن را درک کنند. این تقریبا برای همه صدق می‌کند که شما نمی‌خواهید در تصادف فردی آسیب ببیند و امیدوار نیستید کسی در لاشه ماشین جان خود را از دست بدهد؛ اما اگر این اتفاق افتاده باشد، شما احساس می‌کنید که باید به آن صحنه نگاه کنید.

دلیلش این است که دنیای اجداد ما مکان خطرناکی بود. جهان امروز نیز می‌تواند خطرناک باشد، اما حتی ابتدایی‌ترین روش‌های درمانی که امروزه در دسترس ما هستند، می‌توانند شدت آسیب را به طرز قابل توجهی کاهش دهند. اگر ۱۰ هزار سال پیش (یا حتی ۱۰۰ سال پیش) زخمی می‌شدید، احتمال زنده ماندن شما بسیار کمتر از امروز با این همه دارو‌های مدرن بود. حتی اگر از دست دادن خون شما را نمی‌کشت، ممکن بود یک عفونت کار را تمام کند. این امر باعث می‌شد تا مردم تا جایی که امکان داشت از خطر دوری کنند.

هر چند برای جلوگیری از خطر، ابتدا باید آن را شناسایی کرد. هرچه بیشتر درباره چیزی بدانید، بهتر می‌توانید آن را پیش بینی کنید و هر چه بهتر بتوانید آن را پیش بینی کنید، در صورت وقوع، بهتر می‌توانید با عواقب آن کنار بیایید.

این جا جایی است که کنجکاوی وارد می‌شود. من نمی‌خواهم خودم در یک لاشه ماشین باشم تا بفهمم تصادف یک ماشین چقدر بد است. من هم چنین نمی‌خواهم دیگران در لاشه ماشین باشند، اما اگر این اتفاق بیفتد، من می‌خواهم بدانم که اوضاع چقدر بد است. این می‌تواند روی تصمیمات و رفتار من در این شرایط تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر صحنه لاشه اتومبیل وحشتناک باشد، ممکن است باعث شود سرعت خود را کم کنیم و یا در بقیه روز بیشتر احتیاط کنیم تا احتمال وقوع این اتفاق برایمان کاهش یابد؛ اما اگر اتفاق، فقط خراش پیدا کردن گلگیر باشد، ممکن است خیلی بر رفتار رانندگی ما تأثیر نگذارد.

سیر تا پیاز کنجکاوی بیمارگونه

نکته اصلی کنجکاوی بیمارگونه این است: پیامد‌های انواع تهدید‌ها در ذهن ما اثر گذاشته و رفتار ما را در پاسخ به موقعیت‌های "بیمارگونه" تحت تأثیر قرار داده است. این امر منجر به این شده که اکثر ما کنجکاوی‌های بیمارگونه را داشته باشیم.

این گرایش روانشناختی بار‌ها و بار‌ها در مقیاس‌های بزرگ رفتار انسانی نیز ظاهر شده است. بازی‌های گلادیاتور رومی‌ها، مرگ و فداکاری در آیین‌ها و مراسم‌ها، تماشای اعدام‌های عمومی، طرفداران عظیم ژانر‌های جرایم واقعی و ترسناک. هر یک از این پدیده‌ها نشان دهنده تمایل انسان به کنجکاوی بیمارگونه است.

دشمنان خود را نزدیک نگه دارید

بهترین راه برای جلوگیری از عواقب یک تهدید، اجتناب از آن نیست. اجتناب ممکن است یک یا دو بار شما را نجات دهد، اما روش خوبی برای مقابله با مشکلات آینده نیست. بهتر است ابتدا در مورد تهدید یاد بگیرید و با آن آشنا شوید. از این طریق می‌توانید نحوه شناسایی، اجتناب یا مقابله با آن را در آینده بدانید.

کنجکاوی بیمارگونه، یک ایده ساده است که به مایکل کورلئونه در فیلم پدرخوانده ۲ (و گاهی اوقات استراتژیست مشهور نظامی چینی، سان تزو) نسبت داده می‌شود: دوستان خود را نزدیک نگه دارید، اما دشمنان خود را نزدیک تر.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی حس کنجکاوی روانشناسی بالینی لاشه ماشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۷۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

ستاره خط حمله اتلتیکومادرید دچار شرایطی غیرعادی شده است که او را تا مدتی نامشخص از همراه روخی بلانکو محروم خواهد کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه موندودپورتیووی اسپانیا اعلام کرد که دلیل غیبت آلوارو موراتا مهاجم اتلتیکومادرید در بازی اخیر این تیم برابر آلاوس ابتلای او به یک بیماری نادر بوده که اکنون جزئیات آن مشخص شده و به همین دلیل هم وضعیت بازیکن 31 ساله نگران کننده جلوه می‌کند.

بیماری که موراتا به مبتلا شده به «نورالوژی عصب سه‌قلو» معروف است؛ یک بیماری درگیر کننده عصب سه قلوی صورت که با سردردهای شدید و حملات ناگهانی و برق آسا در یک یا دو شاخهٔ عصب سه قلو در صورت می‌باشد.ا ین بیماری در اثر آسیب تدریجی عصب سه‌قلو به وجود می‌آید و باعث درد شدید در چشم‌ها، دندان‌ها، فک‌، پیشانی، بینی و غیره می‌شود و از شدیدترین دردهای شناخته شده توسط بشر است.  با توجه به طولانی بودن دوره نقاهت این بیماری که درمانش ممکن است حتی به انجام عمل جراحی نیاز داشته باشد، تاریخی برای بازگشت ستاره سابق تیم‌های یوونتوس و چلسی اعلام نشده است.

یوونتوس به دنبال بازگرداندن موراتا به تورین

 

به این ترتیب انتظار می‌رود که غیبت موراتا در بازی‌های بعدی اتلتیکومادرید هم ادامه‌دار باشد و او حتی تا پایان فصل خانه‌‌نشین شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • اتفاق عجیب درباره ترانه علیدوستی، مردم را گیج کرد
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • تصاویر عجیب محمد صادقی بعد فرار از ایران: جنسیت خودم را نمی‌دانم!
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد