Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@00:36:12 GMT

پیش‌بینی باهنر از سرنوشت لوایح FATF

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۰۹۵۱

پیش‌بینی باهنر از سرنوشت لوایح FATF

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، محمدرضا باهنر، دبیرکل حزب جامعه اسلامی مهندسین و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رابطه با حواشی اخیر در مورد تصویب لایحه اف‌ای تی اف عنوان کرد: اف‌ای تی اف اصولا یک مقابله نامه بین المللی نیست و کاری است که کشورها از مدت‌ها قبل دور هم جمع شده‌اند و تفاهم‌هایی کرده‌اند تا مبارزات، مقررات و یک قوانینی را در کشورهای خود بگنجانند و اعمال کنند و در مجموعه این کار گفته شده به نفع صلح جهانی و منافع جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او افزود: در این ماجرا داستانی پیش می‌آید که منافع ملی و منافع جهانی کجا با هم در مغایر است و کجا با هم سو و هم جهت هستند. 

باهنر تاکید کرد: داستان اف‌ای تی اف از مدتی قبل در مورد ایران شروع شد و مذاکره و صحبت‌هایی در زمان وزارت طیب نیا شروع شد. ایشان رفتند و مذاکرات مفصلی کردند و پیشنهادی برای ایران دریافت کردند و گفته شد ایران این اقدامات را انجام بدهد تا در مجموعه کشورهایی که به اف‌ای تی اف پیوسته‌اند، همکاری کند. 

او توضیح داد: ‌در این مجموعه کشورها با سه گروه کشورهای همکار با هم تفاهم نامه دارند و مقرراتی را بین خودشان دارند و عمل می‌کنند و متعهد هستند. یک سری کشورها که بعضا این مقررات را رعایت نمی‌کنند کشورهایی دارای ریسک بالا هستند.

به اصطلاح امروز چیزی مثل تحریم نیست که کشوری ظالمانه و یا بر مبنای سیاسی، کشوری را تحریم کند یا شورای ملل بخواهد کشوری را تحریم کند ولی توصیه‌ای به کشورهای جهان است که می‌گویند معامله با این کشورها دارای ریسک، بالا است.

گروه بعدی کشورهای غیر همکار هستند که گفته می‌شود به هیچ وجه با آن‌ها همکاری نداشته باشید و مراقبت مبادلات اقتصادی با این کشورها باشید و این کشورها مورد اعتماد نیستند. 

باهنر ادامه داد: زمانی که بحث شد ۳۰ تا ۴۰ اتفاق را در کشور گفتند که اگر ایران این‌ها را انجام بدهد کشور دوست می‌شود و خلاصه این در سه تا چهار قانون خلاصه شد. ابتدا قانون پولشویی بود که مجلس تصویب و شورای نگهبان بررسی کرد و ما در مصلحت نظام بررسی کردیم و این بند جامع و کامل تصویب و ابلاغ شد. با ابلاغ و اجرایی شدن قانون پولشویی نزدیک به ۷تا۸ مورد از آن موارد اتفاق افتاد و جامعه جهانی و هیات عالی اف‌ای تی اف تایید کردند که این اتفاقات افتاده و ایران همکاری می‌کند. 

او یادآور شد: پالرمو و سی اف تی ماندند که این‌ها هم در ارتباط با کمک به تروریسم و چیزهای دیگری است که ما هم مدعی این هستیم که بیشترین قربانی را در زمینه تروریسم در جهان معاصر و در بین بقیه کشورها داریم. تروریسمی که در کشور ما از رییس جمهور، وزیر و نماینده مجلس و ... را قربانی کرده و ما امروز فقط بیست هزار قربانی تروریسم داریم. 

باهنر تصریح کرد: زمانی که بحث تروریسم در منطقه مطرح شد هیچ کشوری بر این موضوع حساسیت نداشت ولی ما آن را مطرح کردیم. ماجرای یازده سپتامبر خیلی بعدتر رخ داد و ما مبارزه‌ای جدی، عملیاتی و موضعی با تروریسم داشتیم و اعلام مواضع می‌کنیم، مبارزه می‌کنیم و هم افشا می‌کنیم. در جریانات اخیر و مسائل تروریسم در منطقه و ماجرای خلیفه گری و ... نیز سردار دلها را در این جریان از دست دادیم. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: اشکال ما در این زمینه این است که بعضا در دنیا کسانی، تروریسم مطرح می‌شوند که ما آن‌ها را آزادی خواه می‌نامیم. فلسطین کشوری است که عده‌ای از بیرون آمده و آن‌ها را آواره و خانه هایشان را مصادره کرده‌اند طبیعی است که آنها برای بازگشت به کشور خود مبارزه می‌کنند. آن‌ها آزادی خواه هستند و می‌خواهند سرزمین اشغال شده خود را آزاد کنند یا مردم یمن که این همه ظلم در قبال آن‌ها انجام می‌شود.

به تعبیر مقام معظم رهبری جای جلاد و شهید را عوض کرده‌اند آن کسی که آزادی خواه است و مبارزه اصلاح طلبانه دارد تروریسم خوانده می‌شود و کسی که ترور می‌کند، کشور مستقل و به رسمیت شناخته شده معرفی می‌شود. 

او با بیان اینکه ما با برخی از کشورها از نظر واژه‌ای اختلاف نظر داریم، اضافه کرد:  تروریسم یعنی چه؟ ! در مورد تحریم، امروز تحریم ظالمانه بر علیه ما اعمال می‌شود و برای خنثی کردن تحریم‌ها جایی باید آن‌ها را دور بزنیم و قوانین ظالمانه کشورهای متخاصم را نادیده می‌گیریم. اگر قرار باشد این موارد، به عنوان جرم بر علیه ما نوشته شود بی‌رحمانه است. کسی تردیدی ندارد که ما در مبارزه با تروریسم جدی هستیم ما در لبه جلویی این مبارزه هستیم.  

او اضافه کرد: اینکه ما چطور به پالرمو و سی اف تی بپیوندیم که در مجامع جهانی اعلام کنیم ما بر علیه تروریسم هستیم و از طرفی این اهرمی نباشد تا خنثی‌سازی مبارزه ایران بر علیه تحریم‌ها باشد، این کار فنی و دقیقی است که کمی معطلی دارد. 

باهنر افزود: در مجمع هنوز درباره اف‌ای تی اف بحث می‌شود و این موضوع یک دور معطل شد و به نتیجه نرسید. ریاست محترم جمهور نامه‌ای برای رهبری مرقوم داشتند و خواستند مجمع علاوه بر اتمام وقت بررسی باز هم مساله را بررسی کند و دو جلسه است که در کمیسیون‌های مربوطه بررسی می‌شود. فکر می‌کنم ظرف ۱۵ روز آینده به صحن مجمع بیاید و امیدواریم مجمع نظر خوبی بر اساس منافع ملی، داشته باشد. 

او در پایان گفت: به نظر  من، اف‌ای تی اف به احتمال زیاد تصویب می‌شود ولی حق تفحص‌ها باید در کنار این موضوع بررسی شود که امروز هم فقط حق تفحص‌ها مورد بررسی است. 

کد خبر 588163 برچسب‌ها مجمع تشخیص مصلحت محمد رضا باهنر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت محمد رضا باهنر اف ای تی اف بر علیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۰۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد

به گزارش همشهری آنلاین، پایگاه تحلیلی فارن پالسی نوشت: ‌در صورتی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تحریم‌های نفتی جدیدی علیه ایران، ‌ونزوئلا و روسیه اعمال کند، ‌بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.

این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.

فارن پالسی نوشت: لایحه تحریم‌های نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریم‌ها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجه‌های سنگین‌تر نفتی مورد نیاز پالایشگاه‌های نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخش‌هایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآورده‌های نفتی آسیب زده است.

این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند. ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، ‌می‌تواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، ‌روسیه و ونزوئلا) کافی است، ‌مگر این‌که تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، ‌حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آن‌ها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسان‌های بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریم‌های جدید می‌تواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.

این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریم‌های زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریم‌های انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که می‌تواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمت‌ها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کد خبر 847011 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • روسای FIU سازمان بریکس با یکدیگر دیدار کردند
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • پوتین: تروریسم همچنان بزرگترین خطر قرن بیست و یکم است
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • آموزش در حوزه بانوان جدی گرفته شود
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • اظهارات معاون رئیسی درباره تعطیلات آخر هفته، بودجه ۱۴۰۳ و لوایح بررسی نشده در مجلس یازدهم
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران