Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@02:16:11 GMT

آموزش بازماندگان از تحصیل در ۱۵ استان

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۱۶۲۹

آموزش بازماندگان از تحصیل در ۱۵ استان

مدیر آموزش الکترونیکی و از راه دور آموزش و پرورش با اشاره به اجرای طرح آشتی با آموزش ( آبا ) به عنوان یکی از بسته‌های تحولی به منظور جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دوره متوسطه گفت: تاکنون طرح در ۱۵ استان، ۵۴ منطقه و ۸۱ مدرسه آموزش از راه دورِ مجری در ۱۱۷ کلاس اقماری (۵۲ کلاس تجهیز شده) در حال اجراست، این در حالیست که ۲۲۴۸ دانش آموز با حمایت خیرین جذب شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گودرز شاهمرادی در گفت‌وگو با ایسنا، به زمینه و علل شکل‌گیری و اجرای طرح آشتی با آموزش ( آبا) اشاره و اظهار کرد: یکی از مسائل مهم و اساسی آموزش و پرورش، موضوع کودکان و نوجوانان بازمانده یا تارک تحصیل و به عبارتی پایین بودن نرخ پوشش تحصیلی در برخی از مناطق به ویژه در مناطق کمترتوسعه یافته، مرزی و روستایی است.

وی اساسی‌ترین علل بازماندگی و ترک تحصیل را به دلیل مشکلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، نبود امکانات آموزشی و غیره عنوان کرد.

مدیر آموزش الکترونیکی و از راه دور آموزش و پرورش ادامه داد: در سنوات گذشته آموزش و پرورش تمام مساعی خود را برای جذب دانش آموزان از طرق مختلف چون تاسیس مدارس جدید، ایجاد مدارس شبانه‌روزی در دوره متوسطه و راه‌اندازی مدارس روستا مرکزی به کار گرفته است اما هنوز تعدادی از دانش‌آموزان از این خدمات محروم هستند.

شاهمرادی گفت: با توجه به گستردگی جغرافیایی، تفاوت‌های قومی و زبانی در کشور و دشوار بودن ایجاد امکان مناسب آموزش برای همه دانش آموزان، لازم است با به کارگیری روش‌های نوین و منابع جدید شیوه‌ای متفاوت و متناسب با شرایط افراد اتخاذ شود تا شاهد ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی باشیم و به تدریج امکان آموزش و پرورش با کیفیت را برای همه فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: در این نگاه با استفاده از آیین نامه‌های آموزشی مدارس آموزش از راه دور که از سه ظرفیت آموزش‌های نیمه حضوری، حضوری و غیرحضوری برای آموزش برخوردار است، فرصت‌های مناسب را در قالب طرح آبا برای این گروه از کودکان و نوجوانان فراهم می‌کنیم.

مدیر آموزش الکترونیکی و از راه دور آموزش و پرورش افزود: در این طرح مدارس آموزش از راه دور به عنوان مجری با توجه به شرایط دانش آموزان در مناطق مختلف از سه روش کتاب پایه، دیداری- شنیداری  و آموزش الکترونیکی در ارائه آموزش‌های مربوط، به ارائه خدمات می‌پردازند.

شاهمرادی با بیان اینکه این طرح پس از اجرای آزمایشی در شش منطقه جنوبی استان سیستان و بلوچستان در ۱۴ مدرسه مجری و ۳۴ کلاس اقماری با پوشش قریب به ۱۰۰۰ نفر دانش آموز متوسطه اول و دوم و بررسی در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان یکی از بسته‌های تحولی منطبق با سند تحول بنیادین در مرداد ماه سال جاری به تمامی استان‌ها ابلاغ شده است و برابر دستورالعمل مربوطه، برنامه عملیاتی طرح پس از بررسی در شورای آموزش و پرورش استان‌ها و شورای آموزش و پرورش مناطق هدف، تنظیم و با همکاری مدارس آموزش از راه دور مجری و خیرین، نهادها و دستگاه‌های اجرایی، در مناطق هدف اجرا می‌شود. این طرح با هدف پوشش دانش‌آموزان لازم التعلیم (زیر ۱۸سال) طراحی شده است لذا پس از شناسایی افراد مشمول طرح با تشکیل کلاس‌های آموزشی الکترونیکی گروهی به شیوه نیمسالی واحدی  به ادامه تحصیل می‌پردازد.

شاهمرادی اضافه کرد: هدف گذاری طرح برای سال جاری تحصیلی در صورت حمایت مالی خیرین، پوشش تحصیلی ۱۰۰۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل است که تاکنون بخشی از آن محقق شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در این طرح  امکان پذیر است ؟ گفت: در این طرح اتباع خارجی نیز با داشتن مدارک هویتی معتبر می توانند از تحصیل رایگان برخوردار شوند.

لینک کوتاه: asriran.com/003FAH

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آموزش الکترونیکی آموزش از راه دور آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۱۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید گفت: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوییم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

وی با بیان اینکه در هجده سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد تقریبا یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم ادامه داد: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ ـ۸۰۰ نفر بوده، امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

مربیان پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکثر فضا‌های پرورشی متروکه شده بودند گفت: تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد، اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد ادامه داد: ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است. کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمامی صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و فقط یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود افزود: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم