Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی شهردارمشهد گفت: احیاء گذر تاریخی کوچه‌باغ حسن‌خان در دستور کار شهرداری قرار خواهد گرفت.

محمدرضا کلائی در بازدید مشترک با مدیران میراث‌فرهنگی از پروژه مشارکتی احیاء بناهای میراثی بافت اطراف حرم در خصوص ضرورت احیاء این مسیر با توجه به تصویب طرح تفصیلی حریم رضوی و در راستای احیاء بافت تاریخی و هویتی این محور اظهار کرد: اصل احیاء این محور را قبول داریم و اراده ما بر این است، اما باید بررسی‌های لازم را با شهردار منطقه انجام داده و برنامه‌ریزی برای اجرا را انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که کوچه‌باغ حسن‌خان یکی از محورهای اصلی بافت تاریخی اطراف حرم است، ادامه داد: در حال حاضر شهرداری منطقه ثامن درحال انجام اقداماتی برای هماهنگی با تاسیسات زیربنایی شامل آب، برق، گاز و مخابرات است که پس از آن هماهنگی لازم برای عملیات اجرایی احیاء مسیر اقدام خواهد شد.

شهردار مشهد با اشاره به بازدید از عملیات مرمتی اثر تاریخی کاروانسرای «عزیزالله اف» مشهد عنوان کرد: مرمت در بخش‌هایی از این اثر توسط میراث‌ فرهنگی انجام شده است و برای ادامه این عملیات مرمتی شهرداری اعتبارات مورد نیاز را تامین خواهد کرد و میراث‌فرهنگی عملیات مرمتی را به پایان خواهد رساند.

کلایی همچنین در بازدید از بازار تاریخی فرش مشهد، گفت: با توجه به این‌که فرآیند تائید طرح و نقشه‌های اجرایی برای عملیات مرمت و احیاء این بازار در میراث فرهنگی طی‌شده و نقشه‌ها نیز ابلاغ شده است، با معرفی استادکاران و معماران سنتی به پیمانکار از سوی میراث‌ فرهنگی چندین گروه در چند نقطه عملیات مرمتی را انجام خواهند داد تا عملیات مرمتی تسریع شود.

در راستای احیاء هویت تاریخی و فرهنگی شهرمشهد اقدامات ارزشمند انجام گرفته است

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: از ابتداء شروع به کار شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد در دوره پنجم شاهد یک مشارکت جدی، خوب و در خورتحسین بودیم.

ابوالفضل مکرمی‌فر ادامه داد: در راستای احیاء هویت تاریخی و فرهنگی شهرمشهد به‌ ویژه منطقه تاریخی و فرهنگی توس اقدامات ارزشمند و سترگی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در خصوص احیاء محورهای تاریخی مشهد، برای محور تاریخی باغ حسن‌خان گفت‌وگویی با شهردار مشهد صورت گرفت و محور تاریخی ارگ نیز هم اکنون با نظارت میراث‌ فرهنگی توسط شهرداری در حال اجراست.

مکرمی‌فر با بیان این‌که ایجاد پاتوق‌های فرهنگی نیز از اقدامات شهرداری در راستای احیاء هویت تاریخی فرهنگی شهر مشهد بوده است، تصریح کرد: تملک و احیاء بناهای تاریخی نیز توسط شهرداری و با مشارکت میراث‌ فرهنگی صورت گرفته است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به بازدید انجام شده از بازار تاریخی فرش مشهد و کاروانسرای تاریخی عزیزالله‌اف بیان کرد: در این بازدید که معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستان مشهد، عضوهیأت ‌رئیسه شورای‌اسلامی شهرمشهد و رئیس شورای‌اسلامی استان، شهردارمشهد، شهردارمنطقه ثامن و معاونان و مدیران اداره کل میراث‌فرهنگی استان حضور داشتند تصمیمات خوبی برای اجرای عملیات مرمت و احیاء بازار فرش گرفته شد تا این عملیات تسریع شود.

وی ادامه داد: همچنین برای ادامه عملیات مرمت و احیاء کاروانسرای عزیزالله‌اف مقرر شد شهرداری اعتبار مورد نیاز را تامین کند که شهردار مشهد قول داد این اعتبار را تامین کند و تفاهم نامه‌اش را طی چند روز آینده به امضا برسانیم، همچنین پیمانکار نیز قول داد با تامین اعتبار مورد نیاز در کوتاهترین زمان مجموعه به پایان برسد و شاهد حضور دوباره کسبه در این بازار باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی شهرداری مشهد بافت تاریخی مشهد بازار فرش مشهد منطقه ثامن مشهد راستای احیاء میراث فرهنگی عملیات مرمتی عملیات مرمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۳۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد