Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب‌ کرمان گفت: متاسفانه با توجه به اینکه جازموریان خُشک است، یکی از کانون های تکثیر ملخ به شمار می آید و قطعا اگر این آفت وارد منطقه جنوب کرمان بشود با امکانات فعلی، مزارع و باغات مورد تهدید جدی قرار خواهند گرفت .

"مجید فرخی" با بیان وضعیت رشد و هجوم دسته جات ملخ صحرایی اظهار کرد: با توجه به آنالیز وضعیت کنونی ملخ در کشورهای حاشیه دریای سُرخ و شبه جزیره عربستان، پیش بینی می شود ملخ صحرایی از پایان اسفندماه با شدت بیشتری به استان های جنوبی کشور هجوم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنین دسته جات پروازی از سمت دریای سُرخ به صورت بالغ در حال حرکت به سمت شبه جزیره عربستان هستند که در پی خشکسالی هایی که هم اکنون در این منطقه وجود دارد، این دسته جات قطعا از عربستان عبور خواهند کرد و وارد ایران می شوند.

فرخی ورود دسته جات ملخ صحرایی را به کشور ایران مشروط به جهت وزش باد دانست و افزود: وقتی دسته جات ملخ به سمت ایران حرکت می کنند، اگر جهت وزش باد به سمت کشور کویت باشد قطعا استان های بوشهر، خوزستان و جنوب فارس درگیر خواهند شد و اگر جهت وزش باد به سمت کشور بحرین باشد قسمت هایی از استان هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان مورد هجوم قرار خواهند گرفت.

وی از ورود دسته جات ملخ صحرایی به جنوب کرمان از اوایل فروردین ماه 1400 خبر داد و اظهار کرد: بر اساس پیش بینی هایی که فائو انجام داده، ما باید این آمادگی را داشته باشیم و قطعا ملخ صحرایی از فروردین ماه به جنوب کرمان خصوصا جازموریان وارد می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب‌ کرمان جازموریان را  کانون  تکثیر ملخ صحرایی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه جنوب ایران و دشت وسیع جازموریان از کانون های مهم تکثیر ملخ صحرایی در کشور به شمار می آیند، قطعا دسته جات ملخی که وارد می شوند، چون به سمت عبور از مسیر اماکن تابستانه است و ملخ بعد از اینکه به حالت پروازی در آمد قطعا از استان های دیگر و هم به ناچار از سمت جازموریان حرکت کرده و به سمت امکان تابستانه در مرز هند و پاکستان مستقر خواهند شد.

وی نسبت به عدم تناسب  سطح آلودگی و امکانات مبارزه با آفت ملخ صحرایی هشدار داد و گفت: در حال حاضر با توجه به پیش بینی که از  سطح آلودگی داریم، امکانات موجود  کافی نیستند، هرچند تا حدودی پیگیری هایی انجام شده و مقداری سم خریداری کردیم. اما ناوگان سمپاشی و  خودروها نیاز به تجهیز و تعمیر دارند و باندهای شرق و غرب جازموریان نیز باید مرمت و بازسازی  شوند که متاسفانه تاکنون علی رغم پیگیری های انجام شده، نتوانستیم ناوگان سمپاشی را راه اندازی کنیم و در این زمینه به حمایت بیشتر استاندار و مدیریت بحران کشور نیاز داریم.

فرخی با تشریح وضعیت فعلی آفت ملخ صحرایی ادامه داد: در حال حاضر ملخ در القصیم عربستان به حالت باندهای پوره در حال شکل گیری و هجوم به سمت کشور ایران است و دستجه ات ملخی که پرواز می کنند به دو صورت به سمت کشورمان حمله می کنند؛ ملخ های پروازی بالغ و ملخ های پروازی نابالغ.

وی افزود: ملخ های پروازی بالغ چون برای تکثیر نسل خود نیاز به طی مسافت طولانی بیش از 1000 کیلومتر دارند و براساس رصد انجام شده هم دسته جات ملخ بالغ و هم نابالغ به کشور ما هجوم خواهند کرد.

فرخی با ابراز نگرانی از وضعیت تالاب جازموریان  و و عدم بارش باران  در سال‌جاری  گفت: متاسفانه امروز که جازموریان خُشک است یکی از کانون های تکثیر ملخ صحرایی محسوب می شود و قطعا اگر این آفت وارد منطقه جنوب بشود، مزارع و باغات را مورد تهدید جدی قرار خواهد داد.

وی در پاسخ به این سوال که برای مبارزه با این سطح از هجوم ملخ صحرایی به چه شیوه ای باید عمل  کرد و آیا سازمان جهاد کشاورزی جنوب‌ کرمان آمادگی و تجربه مبارزه با آفت ملخ صحرایی را در باغات و مزارع دارد و موفق خواهد شد یا خیر؟ افزود: البته ما نیازمند مشارکت و همکاری کشاورزان و باغداران هستیم که به محض رویت ملخ انتظار است مراتب را به مراکز خدمات منطقه اعلام کنند و ضمن تجهیز و آماده سازی دستگاه های سمپاشی با اکیپ های مبارزه با این آفت هم همکاری داشته باشند قطعا مشکلی پیش نخواهد آمد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب‌ کرمان سطح مزارع، باغات و مراتعی که باید سمپاشی بشود و  مورد تهدید هستند را یک میلیون 200 هزار هکتار اعلام کرد و گفت‌ :ما باید ردیابی و پایش  را در کل مزارع و باغات انجام بدهیم  و دیده بانی نیز صورت  بگیرد، اما اینکه چه میزان  از منطقه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت  باید منتظر هجوم ملخ ها باشیم.

وی در پاسخ به این دغدغه‌ که با توجه به خُشک بودن جازموریان و هجوم ملخ های صحرایی  به سمت مزارع و باغات آیا توان مبارزه با آفت را به این شیوه دارید، اظهار کرد: اگر ناوگان راه اندازی بشود و آمادگاه ملخ صحرایی که در شهرستان قلعه گنج مستقر است کاملا تجهیز بشود، قطعا خسارتی نخواهیم داشت اما با امکانات فعلی چندان جای امیدواری در به حداقل رساندن خسارات وجود ندارد.

فرخی تصریح کرد: تجربه مبارزه با ملخ صحرایی در باغات را نداریم چون همیشه جازموریان سرسبز بوده و دستجات ملخ مستقر می شدند و بیشتر مبارزه در سطح مراتع بوده و در مجموع اجازه ندادیم آفت به باغات برسد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب‌ کرمان از پرداخت  کل مطالبات مالی در مبارزه با آفت ملخ صحرایی سنوات گذشته خبر داد و افزود: همه مطالبات پرداخت شده است اما باز می گویم ناوگان فرسوده است و باید تعمیر شود و تعداد دستگاه های سمپاشی نیز باید  افزایش پیدا کنند زیرا با این امکانات جوابگو نخواهیم بود./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی جنوب مدیر حفظ نباتات آفت ملخ صحرایی مزارع و باغات مبارزه با آفت دسته جات ملخ سمت کشور جنوب کرمان تکثیر ملخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۳۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

رضامراد صحرایی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت یاد و خاطره امام و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر ، ۵ هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه و همچنین با تبریک روز معلم گفت: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با بیان اینکه معلم کسی است که نیکی‌ها را می آموزد افزود: در ادبیات رهبر معظم انقلاب درباره معلم گفته می‌شود او سازنده زیرساخت سرافرازی کشور است؛ معلم کسی است که هویت آینده کشور را معماری می‌کند و به دست او سرمایه انسانی آینده کشور ساخته می‌شود و معلم کسی است که بزرگترین امانت ملت یعنی فرزندان به دست اوست و معلم شخصیت آنها را  پرورش می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان پرورش دهندگان فضیلت هستند ادامه داد: از همه کسانی که در یک سال گذشته آموزش و پرورش را در انجام وظایف خود یاری رسانده‌اند، قدردانی و تشکر کنم.

صحرایی درباره عملکرد آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تاثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وی با بیان اینکه در سالی که گذشت بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تمرکز کردیم، افزود: خوشنودیم که به اطلاع شما نمازگزاران برسانیم که در اجرای این سند توفیقات چشمگیری حاصل شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول بنیادین، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند ادامه داد: مبنای این سند نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد؛ ما در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره خواهیم کرد و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

صحرایی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود ادامه داد: معلم با جایگاه رفیع و عظیمی که دارد باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ او باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم. بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وی با بیان اینکه آنچه کار ما را متمایز کرد این بود که از لحاظ کیفیت، معلمان ویژه‌ای را انتخاب کرده‌ایم عنوان کرد: سعی کرده‌ایم گزینش را بسیار دقیق پیاده‌ کنیم. سعی کرده ایم کسانی را پیدا کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند اظهار کرد: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

صحرایی با اشاره به اینکه بعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و از روز نخست شکل‌گیری انقلاب اسلامی مقوله تربیت معلم مورد توجه قرار داشته در چند سال گذشته بیش از هر زمان دیگری مورد توجه بود گفت: دانشگاه فرهنگیان هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به ما داده شده است افزود: دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم ادامه داد: این نشان می دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

صحرایی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود عنوان کرد: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که متأسفانه تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب خواهند شد.

وی با بیان اینکه در امور پرورشی کارهای بزرگی انجام شد گفت: اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۸ میلیون دانش آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از ۸ هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردوها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال خواهیم کرد. 

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود افزود: ۴۴۰ هزار دانش آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی با بیان اینکه ۱۲۷ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس دولتی را تقویت کرده‌ایم گفت: قانون برای آنها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آنها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهدهای کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از ۱۲ سال اولین آیین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین نامه توسعه و تقویت مهارتهای دانش آموزان از هیات دولت بیرون آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۱ هکتار از اراضی دولتی در جنوب کرمان رفع تصرف شد
  • حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد