Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@04:17:51 GMT

اعتراض حق شناس به تطهیر شهرفروشی است

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۳۸۲۱

اعتراض حق شناس به تطهیر شهرفروشی است

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه دویست و هفتاد و هفتم شورای شهر که به ادامه بررسی بودجه شهرداری برای سال آینده می‌پردازد، گفت: آنچه در جلسه امروز در کمیسیون تلفیق تصویب شد در جلسه علنی مطرح می‌شود. موارد اختلافی میان کمیسیون‌ها و اعضای و کمیسیون برنامه بودجه به شور گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن رسولی با تشریح گزارش کمیسیون تلفیق برای بودجه ۱۴۰۰ در حوزه هزینه‌ای پرداخت و گفت: شهرداری تهران در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۷ درصد از درآمدهای خودش را صرف حوزه فرهنگی می‌کند و حوزه حمل و نقل و ترافیک تا قبل از تصمیم امروز ۳۸.۴ درصد بودجه را به خودش اختصاص می‌داد و با عدد امروز نزدیک ۳۹ درصد کل بودجه مربوط به این حوزه است.

وی سهم خدمات شهری را ۱۳.۳ درصد و شهرسازی را ۴ درصد عنوان کرد و گفت: ۳۳.۳ درصد مربوط به بخش هوشمند سازی است. در معاونت حمل و نقل ترافیک ۷۶۹ میلیارد تومان بودجه افزایش یافته است. و توافق شده از محل افزایش فروش دارایی‌های شهرداری با توجه به اولویت این بخش برای بخش‌های اتوبوسرانی و مترو اضافه شود.

مسجد جامعی با اشاره به اینکه در تدوین برنامه، اسناد فرادستی هم داریم، گفت: در برنامه ۵ ساله سوم شهرداری سقف ۲۱ هزار میلیاردی را پیش بینی کردیم اما سقف ما ۴۸ هزارمیلیاردی است و به همین نسبت حوزه‌های مأموریتی را تقسیم کرده‌ایم.

سالاری رأی گیری کمیسیون تلفیق را پر اشکال دانست. و گفت: بر روی این موضوع تشکیک وجود دارد.

رسولی در پاسخ به مسجد جامعی گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان برنامه سوم برآوردی است و علت اینکه در برش یکساله عدد بودجه افزایش یافته است به این دلیل افزایش شدید بهای خدمات، همچنین براساس بخشنامه وزیر کشور دیگر ارقام بودجه‌ای به صورت باز نداریم.

بودجه امسال به شدت با استانداردهای بودجه نویسی فاصله جدی دارد

حق شناس در مخالفت با کلیات بودجه گفت: همانگونه در جلسات عدیده تلفیق و بررسی حوزه درآمدی و تبصره‌ها گفته‌ام، متأسفانه بودجه امسال به شدت با استانداردهای بودجه نویسی فاصله جدی دارد و شاهد افزایش سقف بودجه به ۴۸ هزار ۸۸۰ میلیارد هستیم که افزایش ۴۰ درصدی نسبت به سال ۹۹ داشته در حالی که در اسفندماه کمتر از ۷۰ درصد محقق شده و این رقم ۴۰ درصد افزایش بودجه غیرواقعی و خود فریبی است و داریم یک رویکرد نادرست و نامتعارف به بودجه رامی پذیریم.

افزایش نامتعارف سطح درآمدهای ناپایداری تطهیر شهرفروشی است

وی افزود: افزایش نامتعارف سطح درآمدهای ناپایداری و تطهیر شهر فروشی به منزله فروش سرمایه شهر است.

حق شناس گفت: درحوزه مصارف هم حوزه مأموریت فرهنگی اجتماعی کاهش شدید داشته و از ۸۲ درصد به ۴.۳ درصد رسیده‌ایم که وضعیت فاجعه آمیز است.

وی تاکید کرد: این بودجه یکی از غیر فرهنگی‌ترین بودجه‌های ده سال گذشته است، آن‌هم در سالی که ادعا می‌شود بودجه فرهنگی است و یک رویکرد نادرست و پشت کردن به بودجه فرهنگ است.

توقف چرخه باطل شهر فروشی مهمترین دستاورد دوره پنجم مدیریت شهری است

سالاری در جایگاه مخالف با کلیات بودجه از شهرداری تهران گفت: همه ابعاد لایحه بودجه مورد بررسی قرار گرفت از دستاوردهای شورای یکدست پنجم است که بیشترین تذکرات به شهردار منتخب خود را دارد و بیشترین مخالفت را با اظهارنظرهای کارشناسی دارد که باعث بالندگی می‌شود.

وی مبانی استدلال‌های حق شناس را درست و با شاخص‌های قابل سنجش ندانست و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بودجه ۱۴۰۰ به لحاظ قدرت خرید خدمات، مردم و پرداخت حقوق و مزایا حتی کمتر از بودجه سال ۱۳۹۰ است.

سالاری افزود: براساس چه شاخصی این بودجه را انبساطی می‌دانند این بودجه انقباضی بسته شده است و متولیان شهرسازی و معماری باعث توقف چرخه باطل شهر فروشی شده‌ایم و این مهمترین دستاورد دوره پنجم است.

سالاری تاکید کرد: حق شناس و نظری آیتم‌های عوارضی در چارچوب طرح تفضیلی است و درست است که مخالف بارگذاری انبوه هستیم اما مخالف ساخت و ساز و نوسازی نیستیم و اقلیتی که بارگذاری انجام می‌دهند باید عوارض بدهند چر این را از مصادیق شهرفروشی می‌دانید؟ اگر شورای پنجم عوارض نگیرد باید از جیب مردم عوراض بگیردو عموم مردم باید هزینه شهر را بدهند.

وی افزود: برای اولین بار است که در شورای پنجم عمده منابع درآمدی صرف توجه به محلات، و نگاه کالایی و تبدیل به نگاه مبنایی شده است.

این عضو شورای شهر بودجه سال ۱۴۰۰ را الگویی برای همه کلانشهرهای کشوربرشمرد چون باعث توقف چرخه شهرفروشی شده است.

میرلوحی از حق شناس خواست به این نکات توجه داشته باشد که منابع پایدار و شهر فروشی اشکالی پیش آمده است و کم لطفی به شورای پنجم می‌شود و هر چه می‌گوئیم عناوین را اصلاح کنند اما کوتاهی می‌شود. ما دیگر مازاد تراکم نداریم، تراکم براساس طرح شهرفروشی داریم.

حتی ساخت یک برج فراتر از طرح تفضیلی وجود ندارد

وی افزود: به زودی به منابع پایدار در مقایسه سال ۹۵ و ۹۹ خواهم داشت. ۶ هزار ۹۰۰ میلیارد دارایی مالی در بودجه ۹۵ داشتیم اما در ۱۴۰۰ عکس آن است و بدهی‌ها را می‌پردازیم. مازاد تراکم به مفهوم اینکه ارتفاع فراتر از طرح تفضیلی نداریم و حتی ساخت یک برج فراتر از طرح تفضیلی وجود ندارد و از محل کمیسون ماده ۱۰۰ یک ریال هم نداریم،
این عضو شورای شهر گفت: بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران ۱۰۰ درصد از محل منابع پایدار است و نه باغ می‌فروشیم و نه استقراضی برای آیندگان باقی می‌ماند و زمین‌های ذخیره شهر فروشی و تخلف تعطیل شده و در حال پرداخت بدهی‌های قبلی هستیم.

مظاهریان با بیان اینکه این بودجه شفاف و غیربازگشت است افزود: درامدها بسیار روشن و عادلانه و متناسب با مرغوبیت زمین در شهر تهران تهیه شده است.

در نهایت گزارش کمیسیون تلفیق در حوزه مصارف با ۱۷ رأی موافق تصویب شد.

کد خبر 5159888 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر فروشی شهرداری تهران حسن رسولی بودجه شهرداری تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی ذرات معلق هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کمیته امداد امام خمینی وضعیت هوای تهران سامانه بارشی ویروس کرونا تهران موزه قوه قضاییه هوای ناسالم کمیسیون تلفیق طرح تفضیلی شهر فروشی حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوالی پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین ۴.۲ همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی ۳.۷ همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط ۲۸ درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوالی دیگر گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و ۶۰ درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی ۴۰ درصد تجهیزات داخلی است و ۶۰درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز ۴۳ هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز ۲۸۵۰۰ و بلکه با ارز ۴۲۰۰ کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی ۳۰ درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار ۶۰ میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت ۵۰ میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران ۱۰۰ میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  ۱۰۰ میلیون تومان، پروتز ایرانی ۶۰ میلیون تومان و ۵۰ میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به ۹۰ درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره ۶ که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد ۴۰ درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در ۷ همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره ۶ سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریالی برای افزایش ایمنی تردد شهروندان در منطقه ۷ اصفهان