Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:57:36 GMT

ایران به لحاظ تامین مالی حوزه فناوری از دنیا عقب نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۴۷۰۶

ایران به لحاظ تامین مالی حوزه فناوری از دنیا عقب نیست

به گزارش ایرنا، علی وحدت روز سه شنبه در رویداد مجازی تبادل فناوری در حوزه زبان و ادب فارسی درباره تصویب قانون مترقی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، افزود: تصویب این قانون پایه گذار اتفاقات مهم در کشور بود؛ به گونه‌ای که شرایط کنونی هم از نظر تکمیل زیست بوم فناوری در کشور و هم به لحاظ توزیع جغرافیایی تشکیل شرکت‌های دانش بنیان با ۱۰ سال قبل قابل مقایسه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: مراکز رشد، شتاب دهنده‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و خلاق از اجزای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور هستند. در حال حاضر ۵ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور تشکیل شده است که ارزیابی و تشخیص صلاحیت دانش بنیانی آنها از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می‌شود. همچنین حدود ۱۰ هزار شرکت فناور در پارک‌های علم و فناوری و نیز شرکت‌های استارتاپی و نوآفرینی که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شناسایی می‌شوند، همه اینها مجموعه‌ای از اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور هستند که با صندوق همکاری دارند.

وحدت گفت: تامین منابع مالی بخش مهمی درحوزه نوآوری و فناوری در دنیا است. ما نیز در این حوزه و همچنین در زمینه روش‌های مختلف تامین مالی برای شرکت‌های دانش بنیان از دنیا عقب نیستیم

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در دو سال اخیر در کنار صندوق نوآوری و شکوفایی اقدامات جدی برای توسعه منابع مالی در سایر استان‌ها صورت گرفته و آن ایجاد نهاد مالی به نام "صندوق‌های پژوهش و فناوری" است. این صندوق‌ها غیر دولتی هستند؛ ضمن آنکه صندوق‌های تخصصی در حوزه‌هایی چون نانو، زیست فناوری، ارتباطات راه اندازی شده است.

وحدت ادامه داد: خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در ۲ سال اخیر ۱۰ برابر شده است. خدمات این صندوق به گونه‌ای است که سرویس‌ها و خدمات مالی در تمام طول چرخه حیات به شرکت‌ها ارائه می‌شود.

وی با اشاره به خدمات و دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان و فناور، نمونه آن را در زمان شیوع ویروس کرونا برشمرد که هیچ محصول حوزه سلامت مرتبط با کرونا به کشور وارد نشده و تمامی نیازمندی‌ها از جمله ونتیلاتور، دستگاه‌های اکسیژن ساز و کیت‌های تشخیصی توسط جوانان دانشمند کشور تامین شد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، زمینه سازی برای تبادل فناوری را از دیگر اقدامات این صندوق ذکر کرد و گفت: برخی از حوزه‌های صنعتی جدید هستند، ولی برخی دیگر از حوزه‌های صنعتی قدیمی هستند و نیاز به رسوخ فناوری در آنها است تا از این طریق میزان بهره وری آنها ارتقا یابد.

وحدت گفت: نمونه این صنایع، صنایع حمل و نقل و فولاد سازی است که نیازمند رسوخ فناوری هستند. برای این منظور اقدام به برگزاری رویدادهای فناورانه با هدف نفوذ فناوری در صنایع کردیم.

وی درباره کاربردهای هوش مصنوعی در ارتقای کیفیت خدمات، افزود: در زمینه هوش مصنوعی از دنیا عقب نیستیم و می‌توانیم با کاربردی کردن این فناوری در حوزه‌های مختلف از جمله علوم انسانی، بهره وری را ارتقا دهیم. برای کاربردی کردن فناوری در حوزه زبان فارسی و ادبیات لازم است نیازهای این حوزه از سوی متخصصان اعلام شود. این توان در شرکت‌های فناور و دانش بنیان وجود دارد که با استفاده از ابزارهای نوین و فناورانه راهکارهایی را برای رفع نیازمندی‌های این حوزه ارائه دهند.

رییس صندوق نوآوری وشکوفایی با تاکید براینکه رویداد امروز در حوزه ادبیات و زبان فارسی رویداد خاصی به شمار می‌رود، گفت: این توان در شرکت های دانش بنیان وجود دارد که نیازهای حوزه زبان و ادبیات فارسی را با ابزارهای جدید پاسخگو باشند، برگزاری این رویداد می‌تواند الگویی برای سایر حوزه‌های علوم انسانی باشد.

برچسب‌ها صندوق نوآوری و شکوفایی علی وحدت دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق نوآوری و شکوفایی علی وحدت دانش بنیان ها صندوق نوآوری و شکوفایی علی وحدت دانش بنیان ها اخبار کنکور صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۴۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها

رحمن دشتی رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری آنا به مشکلات اجرای طرح‌های واحدهای فناور این پارک اشاره کرد و گفت: هم اکنون برای اجرای این طرح‌ها با چندین مشکل مواجه هستیم. یک، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با توجه به قواره‌های پایین شان در حوزه‌های رقابتی نیاز به سرمایه  ثابت و سرمایه در گردش دارند. این شرکت‌ها عملا در بخش تسهیلات با چالش‌های جدی مواجه هستند. امسال موفق شدیم، ۶۰ میلیارد تومان سرمایه در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم.

وی افزود: همچنین در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸ نیز اعتبار خوبی ایجاد شده است، اما برای جذب این تسهیلات به هماهنگی جدی بانک‌ها در این مسیر نیاز است تا شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور بتوانند برای دریافت این اعتبار اقدام کنند.

دشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک‌ها برای ارائه تسهیلات تبصره ۱۸، علاوه بر نقدینگی، ضمانت نامه‌های متعددی می‌خواهند. این ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، نوپا و نوآور سنگین است. این شرکت‌ها بر اساس دانش و آگاهی می‌خواهند یک بخش از مشکلات صنعت و جامعه را برطرف کنند بنابراین ضمانت نامه‌های این شرکت‌ها باید تسهیل شود. ضمانت نامه ملکی که از این افراد مطالبه می‌شود، عملکرد سختگیرانه‌ای را برای آنها ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: عملیات‌های زیرساختی نیز یکی از معضلات و مشکلات بزرگ پارک‌های علم و فناوری است. زمین‌ها تنها با ایجاد گذر و تاسیسات قابل واگذاری به پارک‌های علم و فناوری هستند. ما در استان بوشهر به میزان ۲ کیلومتر گذر‌ها را ایجاد کرده‌ایم. ۲ هزار هکتار زمین نیز  در وهله نخست قابل واگذاری است، اما در زمینه تاسیسات آنها و روسازی آن گذر‌ها هنوز اتفاقی نیفتاده که اعتبارات ویژه‌ای می‌طلبد.

به گفته وی، تا زمانی که ما نتوانیم شرایط زیرساختی از ایجاد گذر تا تاسیسات الکتریکی، آب و برق و ... را مهیا کنیم، ساختن شرکت‌ها در محل زمین‌های پارک‌های علم و فناوری و ایجاد تولید دانش پایه در قطعات کوچک با چالش‌های جدی مواجه می‌شود از اینرو برای رفع این مشکلات نیاز به تسهیلات ویژه‌ای داریم.

بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر اندک است

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس درباره بودجه پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک‌های علم و فناوری دو بودجه هزینه‌ای و تملکی دارند. بودجه هزینه‌ای پارک‌های علم و فناوری صرف حقوق کارکنان و تسهیلات مربوط به شرکت‌های تازه وارد به مراکز رشد می‌شود؛ شرکت‌هایی که نیاز به تسهیلات اولیه دارند تا بتوانند خدمات و تولیدات اولیه شان را متناسب با ایده نظری‌شان ارائه دهند. میزانی از این بودجه نیز در راه سرمایه در گردش برخی از شرکت‌های بزرگ می‌شود؛ این شرکت‌ها در راه بازار هستند و نیاز به سرمایه شش ماه و یک ساله دارند تا بتوانند نسبت به تولید یا ایجاد قراردادشان اقدام کنند.

وی یادآورشد: بودجه تملکی پارک‌های علم و فناوری نیز در راستای اجرای پروژه‌های عمرانی صرف می‌شود. میزان این بودجه‌ها بسیار اندک است. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند با کمک و مساعدت استانداری و سازمان برنامه و بودجه، بودجه تملک و عمرانی را دریافت کنند. اگر این بودجه از استانداری و سازمان برنامه و بودجه اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات مجموعه ما برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند یک بودجه نیز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان دریافت کنند. ما اکنون برای دریافت بودجه‌های استانی و معاونت علمی و فناوری اقدامات اولیه را انجام داده ایم. اگر این بودجه‌ها و تسهیلات به موقع دریافت کنیم، روند اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساخت‌های ما سریعتر پیش خواهد رفت. در این صورت شاهد رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور خواهیم شد.

وی در پاسخ به این سوال که بودجه سال آینده پارک علم و فناوری خلیج فارس چقدر است، گفت: هنوز رقم بودجه مشخص نشده است. در حال حاضر کلیات بودجه در مجلس تصویب شده و مابقی آن در حال رایزنی و چانه زنی است.

دشتی افزود: متاسفانه بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر استان، بسیار ناچیز است. بودجه یک دانشگاه مادر در استان نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان، اما بودجه پارک علم و فناوری ۸ درصد از این سرمایه است. ما باید بپذیریم دانشگاه وظیفه آموزش نیروی‌های تخصصی و کاربردی را دارد و برای تربیت این افراد برنامه ریزی می‌کند و دارای سلف، خوابگاه و امورات دانشجویی، پژوهشی و آموزشی است. پارک‌های علم و فناوری قرار است از خروجی دانشگاه‌ها بهره ببرند از اینرو باید امکانات لازم در اختیار داشته باشد تا بتواند فارغ التحصیلان دانشگاهی را متصل به بازار کار کند و این افراد نیز بتوانند با ارائه خدمت و ایده‌ای فناورانه مشکلی از جامعه وصنعت برطرف سازند.

وی گفت: اگر نتوانیم به موقع این اعتبارات را به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تخصیص دهیم، با توجه به نرم تورم، قدرت خرید و پیاده سازی ایده‌های آنها به درازا خواهد کشید. اگر سرمایه در گردش به موقع به شرکت‌ها تزریق شود، انگیزشی برای ادامه فعالیت این افراد به وجود می‌آید. به طبع با ایجاد این انگیزش، اعتبار و اعتماد فناوران بیشتر می‌شود و این افراد می‌توانند خدمات ویژه‌ای به جامعه و صنعت ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود