Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@21:58:25 GMT

دست نانوایان ۹۶ درصد آلودگی دارد

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۵۱۵۷

بررسی پژوهشگران از آلودگی ۹۶ درصدی دست نانوایان و نزدیک ۹۰ درصد سطوح تماس مواد غذایی نانوایی‌های سنتی حکایت دارد.

خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: امروزه مردم به دلیل محدودیت زمانی برای تهیه غذا، علاقه زیادی به غذا‌های آماده مانند غذا‌های خیابانی و غذا‌های رستورانی دارند. همچنین مواد غذایی غیرخانگی آماده، به گونه‌ای ارائه می‌شود که مردم را جذب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در تهیه بسیاری از این مواد غذایی اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود و می‌توانند منجر به خطرات بهداشتی از جمله مسمومیت حاد و مزمن شوند.

با توجه به اهمیت نظارت و ارزیابی آلودگی میکروبی مراکز تهیه مواد غذایی، پژوهشگران بهداشت محیط با انجام مطالعه‌ای آلودگی سطوح تماس و دست کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فردیس استان البرز را بررسی کردند.

در این مطالعه که در سال ۱۳۹۷ انجام شد، میزان بار میکروبی سطوح تماس مواد غذایی و دست کارکنان سه واحد تهیه و توزیع مواد غذایی شامل نانوایی‌های سنتی، مراکز تهیه و عرضه شیرینی سنتی و اغذیه‌فروشی‌ها، بررسی شد.

پژوهشگران برای اندازه‌گیری بار میکروبی از دستگاه لومینومتر و سواب کشف آلودگی کلی سطوح استفاده کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که نزدیک ۹۰ درصد سطوح تماس مواد غذایی نانوایی‌های سنتی، حدود ۸۳ درصد اغذیه فروشی‌ها و ۲۲.۵ درصد مراکز تهیه و عرضه شیرینی دارای آلودگی میکروبی بالای ۳۰ RLU (واحد اندازه‌گیری دستگاه لومینومتر) بود.

بررسی باکتری‌ها نشان داد که بر روی سطوح تماس مواد غذایی در نانوایی‌های سنتی، اغذیه فروشی‌ها و مراکز تهیه و عرضه شیرینی، به نسبت‌های مختلف باکتری‌های اشرشیاکلی، کلی‌فرم و استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. این مشاهدات حاکی از این است که روش‌های تمیزکردن فعلی سطوح تماس مواد غذایی، برای کنترل باقی‌مانده‌های پاتوژن‌ها به اندازه کافی مناسب نیستند.

ارزیابی آلودگی دست کارکنان نشان داد که نزدیک به ۹۶ درصد دست نانوایان، ۱۲ درصد دست کارکنان مراکز تهیه و عرضه شیرینی و ۲۵ درصد دست کارکنان اغذیه فروشی دارای آلودگی میکروبی بالای ۳۰ RLU بود.

بر روی دست نانوایان نزدیک ۳۵ درصد باکتری اشرشیاکلی، ۴۳.۵ درصد کلی‌فرم و ۴۳.۵ درصد باکتری استافیلوکوکوس وجود داشت. بر روی دست کارکنان تهیه و عرضه شیرینی ۶۶.۷ درصد باکتری کلی‌فرم شناسایی شد.

باکتری اشرشیاکلی به طور معمول روی دست حضور ندارد و به نظر می‌رسد که وجود این باکتری نشانه آلودگی مدفوعی (پاتوژن‌های روده‌ای) است. باکتری‌های استافیلوکوکوس جزو باکتری‌های فلور طبیعی پوست انسان هستند و به راحتی سطوح تماس را آلوده می‌کننند. این باکتری‌ها به عنوان پاتوژن‌های فرصت‌طلب شناخته شده‌اند و وجود آن‌ها روی دست و سطوح عاملی برای عفونت‌های انسانی است و شستشوی موثر دست و ضد عفونی سطوح به جلوگیری از اثرات مضر احتمالی کمک می‌کند.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ ضروی است با نظارت و کنترل مستمر این اماکن و تدوین قوانین عملی و ضمانت اجرایی آن‌ها و ارائه آموزش‌های مناسب در سطح جامعه، سلامت مردم و جامعه تضمین شود.

در انجام این مطالعه، سمیه مختاری، مهدی فرزادکیا، لیلا جانانی و احمد جنیدی جعفری؛ پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، مشارکت داشتند.

یافته‌های این تحقیق به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فردیس استان البرز» در مجله سلامت و محیط‌زیست زیر نظر انجمن علمی بهداشت محیط ایران؛ منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: کاروتنوئیدها؛ از فواید سلامت تا نحوه عملکرد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: آلودگی نانوایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آلودگی نانوایی نانوایی های سنتی آلودگی میکروبی دست نانوایان دست کارکنان اغذیه فروشی باکتری ها روی دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۵۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

به گزارش ایسنا، اسماء وردیان، محقق مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد.

در این طرح جوهر هوشمند سبز از ضایعات پوسته میگو (نانوفیبرهای کیتین) و ترکیب دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین بدست آمده از گلبرگ زعفران برای پایش تازگی میگو در طول مدت نگهداری در یخچال ساخته شد. این جوهر هوشمند حتی پس از نگهداری به مدت ۶ ماه در دماهای مختلف همچنان پایدار بود.

به نقل از ستاد نانو، غذاهای دریایی به عنوان منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع بخش مهمی از سبد غذایی هستند. این غذاها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و پایش تازگی آن‎ها ضروری است. برچسب‌های هوشمند با قرارگیری در محیط بسته‌بندی می‌توانند به صورت خودکار فعال شده و به مصرف‌کننده اطلاعات بصری در خصوص سلامت و تازگی محصول ارائه دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!