Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سایت خبرآزاد با افزایش تورم مواد غذایی، سفره‌های مردم آب رفته است. به طوری که فروش گوشت قسطی به قلب کشور یعنی تهران رسید.

بررسی میدانی نشان می‌دهد برخی کاسبان گوش به گوش مردم محله‌های جنوبی تهران رسانده‌اند که چنانچه کسانی هستند که توانایی خرید گوشت ندارند یا «چک کارمندی بدهند، گوشت را قسطی بخرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» یا یک فرد معتمد محل ضمانت‌شان را کند.

برخی قصاب‌ها هم بابت فروش قسطی قیمت گوشت دفتر و دستک تشکیل دادند. هر کس گوشت قسطی می‌خرد نامشان را در سررسید می‌نویسند تا سر ماه یا دو ماه یک بار بیایند تسویه حساب کنند.

قصاب‌های محل برای خرید گوشت قسطی به افراد غریبه یا کسانی که تازه وارد محل‌شان شده‌اند پیشنهاد می‌دهند فرد معتمد محل را معرفی کنند تا بتوانند گوشت قسطی بخرند.

قیمت گوشت قرمز در دوازدهم اسفند ماه ۱۳۹۹ به شرح زیر است:

نام محصول

قیمت واحد کیلوگرم(تومان)

راسته با استخوان گوسفندی

۱۲۵.۰۰۰

ران کامل ممتاز گوسفندی

۱۳۹.۰۰۰

کف دست گوسفندی با ماهیچه

۱۳۸.۰۰۰

ران پاک کرده گوساله

۹۵.۰۰۰

سر دست پاک کرده گوساله

۱۲۴.۰۰۰

گردن گوسفندی

۹۹.۰۰۰

قلوگاه گوساله

۶۵.۰۰۰

گردن گوساله

۱۱۴.۰۰۰

فیله پاک کرده گوساله

۱۶۵.۰۰۰

قلم گوساله

۹.۰۰۰

دمبالیچه گوسفندی

۵۵.۰۰۰

سردست گوسفندی

۱۱۵.۰۰۰

ماهیچه گوساله

۱۲۰.۰۰۰

دمبالیچه گوساله

۷۵.۰۰۰

نیم شقه سردست گوسفند

۱۲۵.۰۰۰

شقه لاشه گوسفندی

۱۱۰.۰۰۰

نیم شقه ران گوسفندی

۱۲۰.۰۰

 

گرچه همه ساله در ایام پایانی سال بازار گوشت قرمز به بهانه های مختلف در سایه ضعف نظارت ها متشنج می شود و این امر بیش از پیش دهک های ضعیف جامعه را در تامین مایحتاج خود دچار مشکل می کند، اما در شرایط فعلی اقتصاد که خانوارها با مشکلات متعددی در معیشت خود روبرو هستند، انتظار می رود مسئولان تنظیم بازار تدابیری اتخاذ کنند تا شاهد هرج و مرج و گرانی بازار اقلام اساسی نباشیم.​طی هفته های اخیر، قیمت گوشت قرمز در بازار به اوج خود رسید که هر یک از مغازه داران دلایلی برای این گرانی ها مطرح کردند، این درحالی است که بنابر اذعان مسئولان مبنی بر انباشت دام در واحدهای دامداری و کاهش تقاضا در برابر عرضه انتظار می رفت آب از آب تکان نخورد.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان، شقه گوساله ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، سردست گوساله ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان و راسته گوسفندی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان و راسته گوساله ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود که نسبت به هفته های اخیر نوسان چشمگیری داشته است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که قاچاق دام، اختلاف چندبرابری قیمت دام ایرانی آن سوی مرزها و تعدد واسطه گری و دلال بازی علت اصلی اختلاف قیمت درب دامداری تا بازار است، هر چند این پایان ماجرا نیست چرا که برخی از مسئولان اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در حوزه گوشت همچون قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی برای گوشت وارداتی را علت التهاب بازار مطرح می کنند. هر چند مدیر عامل پشتیبانی امور دام در نشست خبری اخیر درباره تاثیر قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی برای گوشت قرمز منجمد وارداتی در بازار داخل گفت: با توجه به آنکه بنده موافق تاثیر گذاری این موضوع در افزایش قیمت داخل هستیم، بنابراین موضوع در تنظیم بازار مطرح و مصوبه یاد شده اصلاح شد و از این به بعد قیمت گوشت وارداتی براساس مدارک مثبته تعیین می شود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل گرانی های اخیر و تاثیر قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی گوشت وارداتی بر بازار داخل و همچنین آینده بازار در ایام‌پایانی سال با خبر شویم:

تعدد واسطه گری و دلال بازی علت اصلی التهاب بازار قیمت گوشت

مجتبی عالی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در واکنش به صادرات دام زنده اظهار کرد: با توجه به آنکه ما خود واردکننده گوشت هستیم، از این رو گوشت تولیدی در داخل باید مورد استفاده قرار گیرد و به بازارهای هدف صادر نشود‌.

وی قیمت هر کیلو گوساله نر درب دامداری را ۴۱ هزار تومان و گوسفند ۵۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با وجود تعدد واسطه و دلال، گوشت با نرخ های ۱۳۰ و ۱۵۰ هزار تومان بدست مصرف کننده می رسد، درحالیکه با حذف دلالان قیمت گوشت منطقی می شود.

عالی با اشاره به اینکه مشکلی در تولید دام نداریم، بیان کرد: علی رغم وضعیت مناسب تولید، گوشت با نرخ های بالایی بدست مصرف کننده می رسد، درحالیکه قیمت منطقی هر کیلو گوشت ۱۰۰ هزار تومان است که متاسفانه بررسی ها نشان می دهد که گوشت، جگر، کله پاچه و دیگر احشا دام با نرخ های بالایی ناشی از دلال بازی عرضه می شود.

مدیر عامل اتحادیه دامداران درباره آینده بازار گوشت بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی وزارت جهاد برای تولید پیش بینی می شود که با تشدید نظارت ها و حذف عوامل واسطه و دلال، التهابی در بازار شب عید نخواهیم داشت.

وی قاچاق دام را یکی از دلایل گرانی در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به کیفیت بالای دام در کشور، تقاضا از سوی کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس برای گوسفند و گوساله بالاست که همین امر زمینه را برای خروج غیرقانونی دام فراهم می کند که در نتیجه بر التهاب بازار داخل دامن می زند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گرانی های اخیر گوشت در بازار ارتباطی به قیمت گذاری گوشت وارداتی ندارد، بیان کرد: در شرایط فعلی تحریم برنامه ریزی برای تامین ذخایر استراتژیک و پر کردن انبارها یکی از وظایف دولت است، اما این قیمت گذاری تاثیری در بازار داخل ندارد چرا که قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی تنها برای گوشت گوساله است، درحالیکه قیمت گوشت گوسفندی در بازار داخل افزایش یافته است.

قیمت گوشت / ذخیره سازی ۶۵ هزار تن گوشت داخلی

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت دام در بخش سبک و سنگین بسیار خوب است که با زایش های مناسب دام سبک و پروار مناسب دام سنگین در نیمه دوم سال بر جمعیت دام افزوده شده است.

وی افزود: با توجه به میزان حجم گوساله تولیدی و در کنار آن پروارهای جدید و همچنین زایش های مناسب پاییز در دام سبک، بخش تولید در فاز خوبی قرار دارد، اما در بخش گوشت به علت رکود بازار و میزان بالای تولید در بخش سبک و سنگین، میزان ذخیره سازی منجمد بسیار بالاست.

پوریان میزان ذخیره سازی منجمد را ۶۵ هزار تن اعلام کرد و گفت: ۵۰ هزار تن از میزان ذخیره سازی به گوساله و ۱۵ هزار تن گوسفند اختصاص دارد که با پایان تاریخ گوشت های بسته بندی، تولیدکننده دچار چالش می شود چرا که پروسه صنعتی شدن هزینه روی دست دامدار می گذارد.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام با بیان اینکه در بخش گوشت گرم بازار سیر عادی خود را طی می کند، افزود: هم اکنون دام به وفور در میادین موجود است که قبل از هیجانات گرانی، قیمت هر کیلو لاشه گوساله ۷۰ هزار تومان و لاشه گوسفند ۹۰ هزار تومان بود که متاسفانه اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در حوزه دام و گوشت منجر به نوسانات قیمت و تحریک بازار می شود.

این مقام‌مسئول ادامه داد: با توجه به کاهش مصرف گوشت ناشی از ویروس کرونا و گران بودن فراورده های پروتئینی باید راهکارهایی برای تحریک تقاضا در بازار باید ایجاد شود.

به گفته وی، تا زمانیکه قیمت گوشت کاهش نیابد، امکان خرید و تحریک بازار وجود ندارد، به همین خاطر قرار است پشتیبانی امور دام برای تحریک تقاضا در اسفند گوشت منجمد با نرخ ۷۰ هزار تومان در بازار عرضه کند که همین موضوع بر تقاضا تاثیر گذار است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور خرید حمایتی دام و گوشت کشور را یکی دیگر از راهکارهای تحریک بازار برشمرد و گفت: بنده معتقدم تمرکز بر صادرات دام زنده کار اشتباهی است چرا که این موضوع بر تحریک دام داخل اثر می گذارد.

وی قیمت هر کیلو دام سبک درب دامداری را ۴۷ هزار تومان و دام سنگین ۳۷ هزار تومان اعلام کرد و گفت: براین اساس قیمت هر کیلو لاشه گوساله ۷۰ هزار تومان و لاشه گوسفندی ۹۲ هزار تومان است که متاسفانه به علت تعدد دلال و واسطه با نرخ های ۱۲۰، ۱۳۰ و ۱۵۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود.

پوریان قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی گوشت وارداتی را یکی از دلایل گرانی در بازار اعلام کرد و گفت: اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در حوزه گوشت تاثیر منفی در بازار می‌گذارد چرا که برخی مغازه داران به دنبال بهانه برای افزایش یا ثبات قیمت های بالا در بازار هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت گذاری برای گوشت وارداتی در محدوده ۱۲۰ هزار تومان امری اشتباه است، تصریح کرد: با وجود انکه پشتیبانی امور دام هر کیلو گوساله داخلی را با نرخ ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می کند، از این رو قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی برای گوشت وارداتی منجر به تحریک قیمت بازار داخل می شود‌.

قیمت گوشت/ دامداران سلیقه ای قیمت گذاری می کنند

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت گوشت طی هفته های اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۱۵ هزار تومان به مغازه دار و ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان مصرف کننده عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه دام به میزان کافی در میادین نیست، افزود: تاخیر در عرضه از سوی دامداران منجر به کمبود دام در میادین شده است.

ملکی با بیان اینکه گرانی های اخیر ارتباطی به قاچاق دام ندارد، گفت: هم اکنون قاچاق دام به میزانی نیست که بر کمبود یا گرانی تاثیر گذار باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: قیمت گوشت خرید گوشت قیمت گوشت منجمد قیمت گوشت امروز قیمت گوشت تازه اعلام کرد و گفت ۱۵۰ هزار تومان گوشت وارداتی قیمت هر کیلو هزار تومان عرضه می شود ذخیره سازی بازار داخل قیمت گوشت برای گوشت گوشت قرمز قاچاق دام گوشت قسطی گرانی ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۵۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول