Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، سخنگوی گمرک گفت: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه حدود ۲۱.۴ میلیون تن کالای اساسی به ارزش ده میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شدند که "ذرت " با بیش از ۹ میلیون تن، ۴۲ درصد بیشترین وزن واردات کالای اساسی را به خود اختصاص داده است.

سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا سی ام بهمن ماه سی میلیون و ۸۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شده که ۲۱ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۲۸۱ تن به ارزش ۱۰ میلیارد و ۸۳۹ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۹۰۱ دلار آن مربوط به ترخیص ۲۵ گروه کالاهای اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سهم واردات کالای اساسی از کل واردات کشور از لحاظ وزنی ۶۹ درصد و از لحاظ ارزش ۳۱.۵ درصد بوده است.

لطیفی در خصوص جزئیات واردات ۲۵ گروه کالاهای اساسی توضیح داد: از ۲۱.۴ میلیون تن کل کالاهای اساسی ۱۵.۵ میلیون تن آن به ارزش ۶ میلیارد و ۸۶۵ میلیون و ۵۵۴ هزار دلار، جز کالاهای اساسی شامل ارز ترجیحی است که از لحاظ وزن ۷۲ درصد و ازلحاظ ارزش ۶۳ درصد کل کالاهای اساسی ترخیص شده را به خود اختصاص داده است که در این میان "ذرت" با ۹ میلیون و ۱۲۵ هزار و ۷۹۱ تن به ارزش دو میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۵۵۳ دلار در صدر واردات به کشور هم از لحاظ وزنی و هم از لحاظ ارزش در واردات کلی و هم در کالای اساسی قرار دارد که ۴۲ درصد وزن کالاهای اساسی و ۲۱ درصد ارزش آن را به خود اختصاص داده است.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: علاوه بر" ذرت"، "داروها و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی"، با ۱۳ هزار و ۵۶۰ تن به ارزش یک میلیارد و ۴۸۱ میلیون و ۴۱۹ هزار و ۳۶۶ دلار، "دانه‌های روغنی" با دو میلیون و ۴۰ هزار و ۴۵۷ تن به ارزش یک میلیارد و ۷۳ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۸۱۸ دلار، "روغن‌های خوراکی" با یک میلیون و ۳۴ هزار و ۳۱۱ تن به ارزش ۸۹۵ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۶۳۹ دلار، " کنجاله سویا" با یک میلیون و ۶۱۵ هزار و ۲۶۷ تن به ارزش ۶۹۳ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۵۴۲ دلار و "جو" با یک میلیون و ۷۰۲ هزار و ۱۸۲ تن به ارزش ۴۲۲ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۱۴۱ دلار به ترتیب کالاهای اساسی ترخیص شده از گمرکات کشور بودند که شامل ارز ترجیحی هستند.

لطیفی در خصوص سایر کالاهای اساسی گفت: "گندم " با دو میلیون و ۹۲۳ هزار و ۶۲۰ تن و ارزش ۸۱۳ میلیون و ۳۱۷ هزار و ۵۷۹ دلار، "برنج" با ۸۴۹ هزار و ۸۳۷ تن به ارزش ۷۷۶ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۵۴۹ دلار، "شکر خام" با یک میلیون و ۱۷ هزار و ۷۰۹ تن به ارزش ۳۷۰ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۹۵۹ دلار، "چای خشک " با ۵۷ هزار و ۲۵۸ تن به ارزش ۲۸۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۱۹۹ دلار، "ماشین الات تولید کننده کالای اساسی" به وزن ۴۴ هزار و ۴۵۹ تن و به ارزش ۲۵۵ میلیون و ۸۵۸ هزار و ۱۳۲ دلار نیز در رتبه‌های بعدی واردات کالاهای اساسی قرار دارند.

سخنگوی گمرک افزود: "خمیرکاغذ" با ۱۷۵ میلیون دلار، "کاغذ چاپ و تحریر" با ۱۷۱ میلیون دلار، "کودهای شیمیایی" با ۱۴۴ میلیون دلار، "حبوبات" با ۱۳۴ میلیون دلار، "گوشت قرمز سنگین" با ۱۲۶ میلیون دلار، "انواع بذر" با ۷۸ میلیون دلار، "لاستیک سنگین " با ۷۷ میلیون دلار، "سموم تکنیکال شیمیایی" با ۵۷ میلیون دلار، "کره با بسته بندی" با ۴۰ میلیون دلار، "گوشت قرمز سبک" با ۲۹ میلیون دلار و " کاغذ روزنامه" با ۴.۲ میلیون دلار، به ترتیب به عنوان ۲۵ گروه کالاهای اساسی در یازده ماهه گذشته از گمرکات کشور ترخیص شدند.

وی در پایان گفت: برخی از این کالاها در سال گذشته واردشده و در اوایل سال جاری به مرحله ترخیص رسیده است که شامل تخصیص ارزهای ترجیحی و نیمایی سال قبل بوده است و بانک مرکزی به دلیل مسئولیتش در تخصیص و تأمین ارز و نهایتاً صدور اعلامیه تأمین ارز، اطلاعات دقیق ارزی را در دست دارد و گمرک فارغ از نوع ارز تأمینی از سوی بانک مرکزی به گزارش وزن و ارزش کالای ترخیص شده می‌پردازد.

کد خبر 5160097

منبع: مهر

کلیدواژه: گمرک ایران تعرفه واردات گمرک کالای اساسی سال ۱۳۹۹ ذرت وزارت نیرو شاخص کل بورس بانک مرکزی ایران اقتصاد آمریکا قیمت دلار بازسازی سوریه وزارت جهاد کشاورزی بورس تهران قیمت نفت قیمت طلا ویروس کرونا اوراق قرضه آمریکا ایالات متحده امریکا بازار سهام گمرکات کشور یک میلیون کالاهای اساسی میلیون دلار کالای اساسی تن به ارزش میلیون تن ترخیص شده ۴ میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۶۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت. تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

در فروردین امسال، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902300

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • محدودیت سختگیرانه در ترخیص کالاهای ملوانی خسارت به بار می آورد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/ صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار