Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده و کارگردان تئاتر مشهد معتقد است کرونا بیش از تمامی رشته‌های هنری، بر پیکره تئاتر مشهد ضربه وارد کرد.

به گزارش قدس آنلاین علی حاتمی‌نژاد  اظهار داشت: به این دلیل که چندین سال است هیچ کمک دولتی به هنرهای نمایشی وجود نداشته و حتی پول سالن‌ها را هم از ما دریافت می‌کنند، تئاتر وابسته به گیشه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی با بیان اینکه هزینه‌های اجرای نمایش نسبت به دوسال گذشته رشد چند برابری داشته است، افزود: چه تعداد بلیط باید در گیشه به فروش برسد که ما فقط به هزینه اولیه خود برسیم؟ این در حالی است که اکثر عوامل نمایش امورات زندگی‌شان را از طریق تئاتر می‌گذرانند. این نویسنده و کارگردان تئاتر مشهد اظهار داشت: در یک سال گذشته تنها مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان از سوی صندوق اعتباری هنر به برخی اعضا پرداخت شده که آن‌هم هزینه یک مرتبه رفتن به سوپر مارکت خواهد شد. حاتمی نژاد درباره تاثیر وابستگی تئاتر به میزان فروش گیشه بر روی محتوای نمایش‌ها خاطرنشان کرد: به طور قطعی نمی‌توان گفت که همیشه تئاترهایی با محتوای ضعیف پرفروش هستند و ما نمایش‌های بسیار خوبی داشتیم که در زمینه فروش نیز پیشتاز بوده‌اند. وی افزود: شاهد وضعیت بسیار ایده‌آلی در تئاتر مشهد بودیم و همه مسائل از جمله حمایت مخاطبین و تماشاگران به خوبی پیش می‌رفتند تا اینکه با مسئله کرونا مواجه شدیم؛ شاید اگر صنف و انسجام تشکیلاتی مناسبی در این زمینه وجود داشت، به مشکلات کمتری برمی‌خوردیم. نویسنده و کارگردان تئاتر مشهد اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا در میان تمامی دسته‌های هنر، بیشترین آسیب را بر پیکره تئاتر وارد کرد. حاتمی نژاد با بیان اینکه قدمت اجرای هنرهای‌نمایش به صورت آنلاین بسیار کم است، گفت: تئاتر را هنگامی در فضای مجازی و تله‌تئاتر می‌دیدیم که اجرای آن به صورت اصلی برگزار شده بود؛ برای ایجاد فرهنگ اجرای هنرهای نمایشی به این صورت، راهی طولانی در پیش داریم و دلیل اصلی جذابیت تئاتر، زنده بودن آن است. وی با ابراز گلایه‌مندی از عدم حمایت مسئولین از هنرمندان تئاتر، افزود: پیش از شیوع کرونا و پس از آن، کسی تئاتر را به عنوان شغل قبول نداشت و هنرمندان ما تنها به خاطر عشقی که به کارشان داشتند، این هنر را ادامه دادند. نویسنده و کارگردان تئاتر مشهد خاطرنشان کرد: همه مسئولین ما هنگامی که نام تئاتر به میان می‌آید ادعا می‌کنند عضو تئاتر مدرسه بوده‌ایم؛ در حالی‌که هنوز پای یک نمایش ننشسته‌اند. حاتمی نژاد با بیان اینکه در تمام دنیا به تئاتر نگاهی معنوی وجود دارد، گفت: مراکز دولتی و فرهنگی در همه جا تمام تلاششان را می‌کنند تا این هنر اصیل به سوی اضمحلال نرود و وابسته گیشه‌اش نباشد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که پس از پایان شیوع ویروس کرونا بازهم شاهد حضور پرشور مخاطبان در سالن‌های تئاتر باشیم و افزود: باید هویتی دوباره به گروه‌های رسمی هنرهای نمایشی داده شود؛ مانند سایر کشورها به سمت تشکیل کمپانی پیش‌برویم؛ همچنین باید بسترهای فضای مجازی و اجرای آنلاین هم به طور ویژه‌ای فراهم شود تا در صورت شرایط مشابه به مشکل نخوریم. انتهای پیام منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حاتمی نژاد تئاتر هنرهای نمایش حاتمی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۷۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ ونوس بهنود: نمایش شاماران به کارگردانی ساسان شکوریان ترکیب هنرمندانه‌ای از هنر پیشینه‌دار سیاه‌بازی و افسانه‌ای کهن از داستان‌های هزار و یک شب را بازگو می‌کند. 

تماشاخانه سنگلج، یکی از قدیمی‌ترین سالن‌های نمایش تهران است که‌ این روز‌ها ضرورت تعمیر، نگه‌داری و توسعه آن سوژه اخبار شده، این بار نیز با نمایش شاماران، هنرمندان و هنردوستان را میزبانی کرد.

شاه ماران یا شاماران اسطوره‌ای از موجودی نیمه‌زن و نیمه‌مار است که در بین مردم کردنشین سمبل برکت، دانش و شفا است. اما چه شد که هنرمندان سرشناس متعددی به دیدن نمایش این داستان اسطوره‌ای نشستند.‌

می‌توان اسرار هویدا کرد و نجات یافت

تئاتر هنر نخبگان است، اما دروازه یادگیری آن برای عموم گشوده است. شاماران در تلفیق زیبایی از سیاه‌بازی هنر کهن و اصیل ایرانی با افسانه‌ای جامانده از هزاره‌ها به دنبال انتقال همان پیام‌هایی است که هر روز در زندگی به آن نیازمندیم.

بازی روان بازیگران و تسلط بر نقش، چهره‌پردازی متناسب با نقش و همچنین سیالیت زمانی از گذشته به دوره معاصر و برعکس اجرایی روان را در اختیار بیننده قرار می‌دهد. هر چند کارگردان می‌تواند کمی از ابهام ماجرا‌ها کاسته و کلید‌های بیشتری در اختیار تماشاگر قرار دهد، اما سطح اجرای مقبول غیر قابل انکار است.

سیاه‌باز در نقش جاماسب ظاهر می‌شود. جوانی که در افسانه‌ها برای پیدا کردن عسل در غاری حبس می‌شود و دوستانش تنهایش می‌گذارند. در‌این نمایش گنجی که می‌تواند زندگی سیاه‌باز را دگرگون و او را از فقر و فلاکت برهاند جایگزین عسل شده است. سیاه‌باز در قبرستان‌ها به دنبال گنج است و کیست که نداند بر روی هر گنجی ماری خفته است.

در افسانه جاماسب او به باغ مار‌ها که در کنار شاه مار خود زندگی می‌کنند می‌رسد و به شرط آن که جایی از‌این مکان نامی نبرد، زندگی خود را با شاه مار آغاز می‌کند. شاه مار با چهره‌ای موحش تنها یک تمنا از او دارد و آن هم وفای به عهد است. اما جاماسب برای نجات خود بار‌ها و بار‌ها عهدشکنی می‌کند.

آنجا که دروغ است وقاحت موج می‌زند

شاماران یکی از سمبل‌های مورد احترام مناطق کردنشین است که به عنوان نشانه برکت و دانش تصاویر آن در جای جای خانه‌ها کشیده و از تصویر آن مجسمه و گلدوزی‌هایی در بین لوازم زندگی دیده می‌شود. آن چهره کریه زنی که نیمی از تنش یک مار است، بر خلاف آدم‌های روی زمین به وفاداری و صداقت ارج می‌نهد.

اما هرجا دروغ باشد، وقاحت موج می‌زند و سیاه‌باز به همراه گروهی از بازیگران به مصداق توده مردم با لودگی و مسخره‌گی به عهده خود پشت پا می‌زند.

اما داستان در همین جا خاتمه نیافته است. به جای سکه و زر گنج واقعی همان شاماران است که پادشاه برای بهبود خود از بیماری در به در به دنبال اوست. جادوگری که در بارگاه پادشاه است می‌گوید برای شفایش باید جغدی که در وجود خود دارد را بیرون بکشد. تمثالی از شومی و کراهت و خباثت.

سیاه‌باز که اسرار دیدن شاماران را بر ملا کرده توسط وزیر پادشاه اسیر می‌شود و با کمک او شاماران به نزد پادشاه آورده می‌شود. سیاه‌باز می‌گوید برای معیشت روی خود را سیاه کرده، اما در‌این داستان به دلیل خیانت به گنجینه دانش و معرفت، روسیاه است. پرداختن به افسانه‌های بومی و طرح آموزه‌های آن، در وضعیتی که به اعتقاد نادر ابراهیمی نویسنده سرشناس، به یک رستاخیز اخلاقی نیازمندیم، همان چشمه آب روانی است که هر انسانی در عطش آن است.

نویسنده و کارگردان در نهایت شاماران را، چون افسانه‌اش به دست پادشاه می‌دهد و او تکه تکه می‌شود. اما پایان خوش آنجاست که به خاطر حماقت و حرص و ولع، هر که بدی کرده به سزای اعمالش می‌رسد. بر خلاف جاماسب که به دانش دنیا آگاه شده و حکیم بزرگی می‌شود، سیاه‌باز در قعر کرده‌های خود روسیاه باقی می‌ماند. اما همیشه فرصتی برای بازگشت به سوی خیر هست. قلب پرمهر و سلامت سیاه‌باز به کمکش می‌آید تا بتواند تیره‌روزی و تیره‌رویی خود را به کنار بزند.

نمایش سیاه‌بازی شاماران در بیست و یکمین جشنواره بین الملی نمایش‌های آیینی و سنتی ایران شرکت کرده تا آیین‌های اصیل ایرانی را باردیگر نقل کند. اثری که هنرمندان و اهالی قلم بسیاری را به تماشای خود مهمان کرد.

این اثر نمایشی تا ۷ اردیبهشت در تماشاخانه سنگلج اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • پای «توقف اتانازی» به رادیونمایش باز شد
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر