Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامعلی حدادعادل در نشست صندوق نوآوری و شکوفایی به تشریح زمینه‌های همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و بنیاد سعدی پرداخت و گفت: طی ۳۰ سال اخیر توانسته‌ایم ۶۰ هزار لغت معادل را ترویج کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ رویداد مجازی تبادل فناوری در حوزه زبان و ادب فارسی با حضور غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدادعادل در این مراسم ضمن اشاره به ارتباط زبان و هویت شخصی و اجتماعی گفت: برای هر ملتی لازم است تا با زبان خود سخن بگوید و اگر از زبان خود فاصله بگیرد در واقع از هویتش فاصله گرفته و اگر از زبان اصلی خود دور شود باید با فرهنگ خود وداع کند.

وی افزود: لازم است ما نقاط قوت و توانمندی‌های زبان خود را شناسایی و به بهترین شکل از این توانمندی‌ها استفاده کنیم؛ این موضوع هدفی دور از ذهن نیست و مایی که طی 30 سال اخیر توانسته‌ایم 60 هزار لغت معادل را ترویج کنیم امکان استفاده بهینه از زبان را هم خواهیم داشت.

حدادعادل تصریح کرد: طی 30 سال قبل به دانش واژه‌گزینی دست یافته‌ایم و دیگر رشته واژه‌گزینی در مقطع کارشناسی ارشد تدریس می‌شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به جایگاه صندوق نوآوری و شکوفایی در رشد علمی کشور اشاره و تصریح کرد: با توجه سیاستهای کلان کشور، تمرکز کارها و سرمایه‌گذاری‌ها بر مالکیت دولتی، تعاونی‌ها و بنگاه‌های زودبازده بود که هیچکدام آنطور که باید شکل نگرفت اما ساختارهایی مانند صندوق نوآوری مناسبتر بودند باید سالها قبل تشکیل می‌شدند؛ این صندوق‌ها به عنوان واسطه بین بخش دولتی و خصوصی به بازده سرمایه‌گذاریها در این عرصه کمک می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: رویداد برنامه‌ریزی شده توسط این صندوق باعث شده‌است تا نمایندگان وزارت ارتباطات، فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، موسسه دهخدا و بنیاد سعدی در کنار شرکتهای دانش‌بنیان مرتبط با این حوزه دور یک میز بنشینند.

وی ادامه داد: حال که این هم‌افزایی مشترک با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی شکل گرفته است می‌توان به گسترش آموزش زبان امیدوارتر بود و این مقوله موضوع همکاری مشترک قرار بگیرد؛ همانطور که فناوری در دوران کرونا به کمک آموزش عمومی آمد، می‌تواند در این نوع آموزش هم راه‌گشا باید.

حدادعادل گفت: ما در این سالها توانسته‌ایم در زمینه واژه‌گزینی به صورت گسترده فعالیت داشته‌باشیم و حالا باید در راستای ترویج آنها همت کرد که در این راستا می‌توان از ابزارهای فناورانه کمک گرفت.  

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به‌دنبال تألیف فرهنگ جامع زبان فارسی است؛ برای تالیف این کتاب از 50 تحصیل کرده استفاده کرده‌ایم که قرار است در 35 مجلد که هر جلد آن 800 صفحه است، تدوین شود.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که فناوری می‌تواند به کمک ما بیاید ایجادزیرساخت و شرایطی است که به واسطه آن بتوانیم امکان دسترسی محققان به منابع لازم را فراهم کنیم چرا که زیرساختهای فرهنگستان زبان این امکان را به ما نمی‌دهد؛ از جمله نیازهای دیگری که می‌تواند با کمک فناوری رفع شود ویراستاری متن، پیدا کردن غلط‌های املایی، اصطلاحات نگارشی و ترجمه است که می‌تواند موضوع یک همکاری مشترک باشد.

حدادعادل گفت: ما همچنین بنیاد سعدی را با هدف آموزش زبان فارسی به علاقه‌مندان خارج از کشور راه‌اندازی کردیم؛ تاکنون کتابها و نرم‌افزارهای مختلفی توسط این بنیاد به علاقه‌مندان عرضه شده است؛ حالا هم که با توجه به گسترش فضای مجازی برای ارائه آموزش فراگیر دیگر نیاز به آموزش‌های حضوری وجود ندارد.

رئیس فرهنگستان زبان بیان کرد: با توجه به توضیحات ارائه شده برای گسترش و تحقق اهدافمان باید از پتانسیلهای شرکتهای دانش‌بنیان و فناور استفاده کنیم که صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان فناوری اطلاعات می‌توانند در این زمینه کمک‌کننده باشند.

واکنش حدادعادل به اظهارات احمدی‌نژاد: دست‌بوسی فرح دروغ محض است/ حق شکایت از احمدی‌نژاد را برای خود محفوظ می‌دانمحدادعادل: بعید نیست تا چند روز آینده با شورای وحدت به توافق برسیم/ از هیچ گزینه‌ای برنامه دریافت نکرده‌ایمحدادعادل: امیدواریم دولت جدید راه قوه قضاییه و مقننه را ادامه دهد

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرهنگستان زبان شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی حداد عادل فرهنگستان زبان شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی حداد عادل فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی صندوق نوآوری و شکوفایی واژه گزینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۷۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رسانه‌های خارجی جنبش دانشجویی آمریکا را وارونه سازی می‌کنند
  • اجرای ۶۰ عنوان‌برنامه به‌مناسبت هفته معلم در استان سمنان/ معلم، ماندگارترین واژه در هستی
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • برج بابل، برج سکوت؛ جستاری در ستایش سکوت و تنهایی
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی