Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-28@17:49:17 GMT

دارایی‌های دولت غیرمولد و هزینه‌زا هستند

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۰۸۱۲

دارایی‌های دولت غیرمولد و هزینه‌زا هستند

بابک نگاهداری به تشریح برخی محور‌ها و الزامات اصلاح ساختار بودجه پرداخت.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بابک نگاهداری مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی، به تشریح برخی محور‌ها و الزامات اصلاح ساختار بودجه پرداخت.

وی با اشاره به بررسی اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ در در صحن علنی مجلس از روز گذشته، اصلاح نحوه مدیریت بر دارایی‌های دولت و ایجاد درآمد از این دارایی‌ها را یکی از مواردی دانست که در تامین منابع پایدار بودجه می‌تواند موثر واقع شود و عنوان داشت: حجم دارایی‌های دولت در جمهوری اسلامی ایران نسبت به ابعاد اقتصاد بسیار قابل توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود این دارایی‌ها لزوما قادر به ثروت آفرینی و ایجاد درآمد برای دولت نیستند. تاکنون استفاده از دارایی‌های دولت به منظوردرآمدزایی پایدار، به رغم ارزش بالای این دارای‌های، به دلیل مشکل شناسایی املاک و مستغلات و عدم هماهنگی و همراهی دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و قضایی امکانپذیر نبوده است و مدیریت ناکارآمد دارایی ها، موجب محروم ماندن دولت از یک منبع درآمدی قابل توجه شده است. این درحالی است که مولد سازی دارایی‌های دولت از کم هزینه‌ترین روش‌های اقتصادی برای رفع کسری بودجه است.

مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس بیان داشت: به منظور مدیریت مناسب دارایی‌های دولت، لازم است همه دارایی‌ها در اختیار دولت باشند و در مورد آن‌ها در یک نظام واحد تصمیم گیری شود. در سازوکار‌های موجود قانونی کشور، دستگاه‌های اجرایی به شدت تمایل به تملک دارایی دارند، زیرا در قبال آن هزینه اجاره پرداخت نمی‌کنند و منافع محتملی با در اختیار داشتن دارایی بهره مند می‌گردند. این سازوکار به گونه‌ای است که دستگاه‌ها انگیزه کافی برای خلق درآمد از این دارایی‌ها ندارند و ترجیح می‌دهند از بودجه عمومی کشور ارتزاق نمایند و از طرف دیگر بار مضاعفی نیز به جهت نگهداری از این دارایی‌ها بر بودجه متحمل شود.

نگاهداری در پایان افزود: بنابراین اصلاح نحوه مدیریت بر دارایی‌های دولت نه تنها می‌تواند این دارایی‌های بزرگ را به محل در‌آمدزایی برای دولت تبدیل کند بلکه هزینه‌های نگهداری این دارای‌ها را از بودجه عمومی حذف نماید و در تحقق دو هدف مهم در اصلاح بودجه، یعنی تامین منابع پایدار و هزینه‌کرد کارا، موثر واقع شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بابک نگاهداری اموال دولت ساختار بودجه بودجه بودجه 1400 دارایی های دولت دارایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است

مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به گزارش منتشر شده در یک پایگاه خبری اعلام کرد که رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها و مانند سایر دستگاه‌های اجرایی بین ۱۳ تا ۳۸ درصد بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور، طی روزهای گذشته، یک پایگاه خبری در گزارشی تصویری با عنوان «تماشا کنید: ریاضت برای مردم/ ولخرجی دولت در اختصاص به نهادهای غیر پاسخگو»، سعی در القای پیامی غیر واقعی در خصوص رشد بودجه دستگاه‌های فرهنگی داشته است. درخصوص این گزارش نکات زیر قابل توجه است:


۱- برخی از ارقام ارائه شده در گزارش نادرست است؛ مانند بنیاد سعدی که اعتبار اضافه شده آن ۳۴ میلیارد عنوان شده، در حالی‌که ۱۲,۵ میلیارد تومان بوده است و یا بودجه اضافه شده موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) حتی با احتساب اعتبارات بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه، ۱۶۵ میلیارد تومان بوده که ۲۹۶ میلیارد تومان عنوان شده است. همچنین اعتبارات اضافه شده مورد اشاره در گزارش برای شورای عالی حوزه‌های علمیه و شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران، سازمان تبلیغات اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه نیز غیر واقعی است.


۲- رشد اعتبارات بودجه عمومی جدول (۷) دستگاه‌های اجرایی که در گزارش یاد شده به آنها اشاره شده به شرح جدول ذیل است.


همان‌طور که در جدول نیز قابل مشاهده است، رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها و مانند سایر دستگاه‌های اجرایی بین ۱۳ تا ۳۸ درصد بوده است.

درآمد اختصاصی دستگاه‌های فرهنگی برای اولین بار در جداول بودجه اضافه شده است.


۳- درآمد اختصاصی دستگاه‌های فرهنگی برای اولین بار در جداول بودجه اضافه شده است که علت آن حکم بند (ب) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور است که بر اساس آن یک‌ درصد (۱ درصد) از هزینه‌های شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت به موجب هم‌افزایی و ارتقای فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی، هنری و ورزشی از قبیل موضوعات قرآنی، ازدواج و خانواده، جوانی جمعیت، توانمندسازی بانوان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده تخصیص یافته است. 


۴- همچنین با توجه به اینکه کمک بودجه‌ای دولت به مؤسسات و نهادهای فرهنگی از طریق دستگاه‌های اجرایی اصلی است، بخش قابل توجهی از اعتبار در نظر گرفته شده ذیل دستگاه‌های اجرایی یاد شده به منظور کمک به مؤسسات و نهادهای مذکور بوده که در گزارش یاد شده به صورت نادرست به سرجمع اعتبارات دستگاه‌های اجرایی اضافه شده است. به عنوان نمونه هزار میلیارد تومان از اعتبار پیش‌بینی شده برای سازمان تبلیغات اسلامی از محل اعتبار بند (ب) تبصره (۱۳) لایحه بودجه سال جاری مربوط به صندوق توسعه قرآنی  و برای گسترش فعالیت‌های حفظ موضوعی قرآن کریم و تقویت فعالیت‌های مؤسسات قرآنی کشور بوده که (بر اساس برنامه‌های ارائه شده) در اختیار آن صندوق قرار خواهد گرفت و جزء اعتبارات سازمان تبلیغات اسلامی نیست.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!
  • بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی اینتر برای خرید بازیکنان جدید در تابستان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان