Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:27:09 GMT

از کوچ پیاده عشایر به لرستان جلوگیری می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۱۷۵۴

از کوچ پیاده عشایر به لرستان جلوگیری می‌شود

ایسنا/لرستان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: از کوچ پیاده عشایر به لرستان جلوگیری می‌شود.

محمود ثمینی در جلسه ساماندهی کوچ عشایر که امروز ۱۲ اسفندماه در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، اظهار کرد: به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ مراتع استان، از کوچ پیاده و زودهنگام عشایر به لرستان جلوگیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه عشایر بایستی در تاریخ مقررِ ۱۵ اردیبهشت‌ماه کوچ کنند خاطرنشان کرد: ضمن آنکه پیشگیری‌های لازم به عمل خواهد آمد، حمل‌ونقل دام‌ها بایستی با وسایل نقلیه انجام شود.

معاون استاندار لرستان خاطرنشان کرد: ما به دنبال آن هستیم که عشایر کوچی آرام، با امنیت و در عین حال مراقبت‌هایی که به منابع طبیعی آسیب وارد نشود را داشته باشند.

ثمینی اضافه کرد: پذیرای هیچ مسافری در لرستان نخواهیم بود و آموزش‌وپرورش حق ندارد مهمانسراها و مدارسش را در اختیار کسی قرار دهد.

شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه کاهش بارندگی، خشکسالی، کمبود علوفه و گرمای زودرس باعث می‌شود عشایر ۲ ماه زودتر از موعد مقرر کوچ کنند خاطرنشان کرد: لرستان در مسیر دام‌های استان‌های اصفهان، کرمانشاه، همدان، چهارمحال بختیاری و. ‌... قرار دارد که به علت داشتن مراتع میان‌بند هرساله خسارات زیادی را متحمل می‌شود.

وی بیش از اندازه، کمبود علوفه، کمبود آب، حرکت سایر دامداران، مدرسه بچه‌ها و...را دلایلی بر کوچ عشایر دانست و تصریح کرد: به علت شیوع ویروس کرونا، کوچ پیاده عشایر به لرستان ممنوع و کوچ ماشینی به مقصد استان‌های دیگر جایگزین می‌شود.

نجفی اضافه کرد: از اداره‌کل راهداری می‌خواهم بدون هماهنگی با اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان، از حمل و جابجایی احشام تا قبل از ۱۵ اردیبهشت جدا خودداری کنند.

گفتنی است که فرمانداران شهرستان‌های دورود و بروجرد به‌صورت ویدئو کنفرانس در جلسه حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اداره کل راهداری چهارمحال بختیاری کوچ عشایر منابع طبيعي استانداري لرستان بروجرد علوفه همدان کرمانشاه استان لرستان كرمانشاه اصفهان عشایر به لرستان کوچ پیاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند

ایتنا - طبق پژوهشی جدید، نوشیدن نوشابه‌های گازدار مانند کوکاکولا پیش از دو سالگی می‌تواند باعث افزایش وزن پس از دهه دوم زندگی شود، در حالی که این خطر در کودکانی که آبمیوه طبیعی می‌نوشند، کمتر است.
در تحقیقی که دانشگاه سوانزی بریتانیا انجام داد، پژوهشگران ۱۴ هزار کودک را از تولد تا بزرگسالی پیگیری کردند؛ گفته می‌شود این طولانی‌ترین پیگیری در نوع خود است.

بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله اروپایی تغذیه بالینی (European Journal of Clinical Nutrition) منتشر شد، کودکانی که تا قبل از دو سالگی نوشابه‌های گازدار یا نوشیدنی‌هایی شیرین‌شده‌ با شکر می‌نوشند، در سن ۲۴ سالگی وزن بیشتری اضافه کردند.

کودکان خردسالی که در سه سالگی کولا می‌نوشیدند، کالری، چربی، پروتئین و قند بیشتر اما فیبر کمتری مصرف می‌کردند در حالی که افرادی که آب‌سیب طبیعی نوشیده بودند، چربی و شکر کمتر و فیبر بیشتری می‌خوردند.

طبق این پژوهش، بین نوشیدنی‌های دوران کودکی و انتخاب غذاهای مختلف هم ارتباط وجود دارد. کودکانی که آب‌سیب طبیعی می‌نوشیدند، ماهی، میوه، سبزیجات سبز و سالاد بیشتری می‌خوردند، اما کودکانی که نوشابه کولا می‌نوشیدند، بیشتر به همبرگر، سوسیس، پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، گوشت، شکلات و شیرینی‌ گرایش داشتند.

پروفسور دیوید بنتون، محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «رژیم غذایی سال‌های نخست زندگی الگوی غذایی می‌سازد که در تمام طول عمر بر افزایش وزن تاثیر می‌گذارد.»

مهم‌ترین چالش این است که مطمئن شویم عادت غذایی درستی برای کودک ایجاد کرده‌ایم: عادت غذایی که چربی و شکر کمتری دارد. آب میوه طبیعی هم می‌تواند ویتامین سی، پتاسیم، فولات و پلی‌فنول‌های گیاهی بدن را افزایش دهد.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به این نکته پی برد که بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده و محرومیت‌های اجتماعی هم ارتباط وجود دارد؛ به طوری که کودکان خانواده‌های مرفه‌تر به آب‌میوه‌ طبیعی دسترسی بیشتری دارند.

محققان امیدوارند که این یافته‌ها والدین را تشویق کند تا به رژیم‌ غذایی کودکان در سال‌های اولیه زندگی‌ توجه بیشتری نشان دهند. به باور متخصصان، چاقی معضلی جدی برای سلامتی است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را افزایش می‌دهد.    

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود
  • دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند